×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Здравният министър и съсловни организации: Изправени сме пред огромна заплаха, нужна е национална мобилизация


Здравният министър и съсловни организации: Изправени сме пред огромна заплаха, нужна е национална мобилизация
Представителите на съсловните организации и министър Кацаров се хванаха за ръце и призоваха населението да се ваксинира срещу ковид
02 Ноември 2021, Вторник, 09:41 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Призоваха за масова ваксинация, локдаун засега не се предвижда

"Ситуацията е критична, изправили сме се всички пред една огромна заплаха. И затова е нужно общо действие и с нашето събиране днес, нашата обща позиция, която ще изразим към хората, искаме да отправим такъв призив за единодействие и за национална мобилизация." Това обяви здравният министър Стойчо Кацаров в изявление за медиите.

С него на среща в Министерството на здравеопазването (МЗ) бяха представители на съсловни организации - д-р Иван Маджаров от Български лекарски съюз, д-р Николай Шарков от Български зъболекарски съюз, проф. Асена Сербезова от Български фармацевтичен съюз и Милка Василева от Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, както и представители на национално представителните пациентски организации – Пламен Таушанов от Българската асоциация за закрила на пациентите, д-р Станимир Хасърджиев от Национална пациентска организация и Боряна Ботева от Сдружение за развитие на българското здравеопазване. 

Припомняме, че днес бяха регистрирани нови рекордни числа, свързани с ковид. 

Министър Кацаров подчерта, че това не е пресконференция, а среща. Със съсловните организации те имали много различия, но сега се обединили заради общата заплаха. 

Всички представители на здравните сдружения призоваха за имунизиране на населението. Те са категорични, че хората трябва да спрат да се вслушват в конспиративни теории. Ваксините са доказано безопасни, обявиха лидерите на сдруженията. 

"На фона на над 90% от колегите, които твърдят, че ваксината помага, че ваксините са спасили човечеството от много тежки заболявания в миналото, се явяват един или двама, които в повечето случаи вече са и политици (които твърдят обратното - б.а.)", посочи д-р Иван Маджаров. Той подчерта, че науката е на страната на мнозинството по отношение на ваксините срещу ковид. 

Д-р Таушанов разкритикува пиар кампанията на МЗ като неефективна. Той призова за нетърпимост към тези, които не спазват мерките срещу ковид и срещу измамниците, които издават и ползват фалшиви ковид-сертификати. 

Боряна Ботева призна, че и лекарите дават разнопосочни мнения за ваксините. Според нея хората искат да се ваксинират, ако получават научно обоснована информация, че това е безопасно. 

Локдаун засега не се предвижда. Той бил временно решение, което само отлага проблема. Ваксините били ефективен начин да излезем от критичната ситуация според Стойчо Кацаров. Това била най-тежката ковид вълна. Делта вариантът на вируса се разпространявал много по-лесно, а и бил по-смъртоносен. 

Според Кацаров здравната система до момента се справя добре, но следващите две седмици ще бъдат критични. Министърът обаче подчерта, че колкото и да е подготвена системата, тя няма да издържи, ако няма подкрепата на цялото общество. 

Според него трябва да се спазват няколко прости правила. Едното е да се носят "тези проклети маски". 

"Ограничете контактите си в следващите няколко дни! Следващите няколко седмици не излизайте, ако не е крайно необходимо. Дезинфекцирайте, проветрявайте, стойте на дистанция! И най-важното нещо - ваксинирайте се! Ваксинирането е това, което ще ни извади трайно от това бедствие; което ще ни позволи да възстановим нормалния си начин на общуване, нормалния си начин на работа, на живот, да върнем децата в училище. Всички други мерки са само временни, само отлагат - единия локдаун до следващия локдаун. Няма повече време за отлагане, няма и за какво да се колебаем. Да, ваксините са ефективни, вижда се. В страните, които се ваксинираха, умират много малко хора. Умират по няколко души, а не по няколкостотин", заяви Стойчо Кацаров. 

В края на събитието той и представителите на съсловните организации се хванаха за ръце като знак на единение. 

 

 


В категории: COVID-19


43
Коментара
43
Коментара по темата
43.
Как мина гнусното ритуалче?
02.11.2021 20:32:05
0
0
Сатаната отговори ли на молбите на тия боклуци?
42.
Някой
02.11.2021 18:19:03
1
2
Само остава сега тъй както са се хванали за ръце да изиграят ганкиното. То всичко друго е наред.
41.
Антиваксър с три дози
02.11.2021 18:09:19
0
4
Ами почитатели на Юрая Хиип са господата спиритисти! Поне да бяха изпяли "Circle of Hands", че да има някакъв ефект от пърформънса им!
40.
Искам
02.11.2021 16:23:37
4
9
Да попитам нещо.Как миналата година по това време нямаше ваксини, а случаите и смъртността беше с пъти по-ниска.Отворете си очите и започнете да мислите, овце
39.
Киро
02.11.2021 15:47:43
3
6
Сетил се Кацаров че ситуацията е сериозна баси дебелите дето са с шефа му.Добре си бяха досега чакаха си изборите ама тоз вирус им е....ба. ма...ата от къде се взе да им пречи бива ли така.Ае на Шипка няма вирус пък така каза шефа.
38.
зализаното листо Тиквоноий
02.11.2021 15:45:09
6
1
ебахти и малоумниците те искат да им помогнат раята рита на умряло оставете ги да умират като клошари точка
37.
...
02.11.2021 15:23:11
2
10
Смърт за тези продажнеци
36.
........
02.11.2021 15:08:49
2
10
Няма и да затворят, защото предстоят избори, дами и господа :)
35.
СтрахливКоронар
02.11.2021 15:04:06
2
13
Така както са се хванали за ръце , могат и да се хванат за големия пръст на кръка и по 1 откос с калашника да им играем! На площада през НС! За назадание и да му мислят следващите
34.
Pen4o Kubadinski
02.11.2021 14:19:54
2
10
Цялата тази йезуитска комунистическа мелодрама се развива по сценария на колективизацията от 1944 -1959 година. Уж ТКЗС-тата бяха доброволни, пък накрая ....знаете какво се случи. За тези, които знаят, де.
33.
Съдейки
02.11.2021 14:00:31
1
13
по техния език на тялото , очичките които им играят си личи колко са фалшиви.
Докато нашите изпълняват чужди заповеди, елита ( Бил Гейтс и компания) без Pcr тестове и ваксини купонясваха скоро на Турската Ривиера с 100м яхта за близо 700млн долара.
А доктори учили години, ги правят на будали.
32.
ddddddd
02.11.2021 13:24:50
0
1
Отворени коментари не ви отива така
31.
Elena
02.11.2021 13:18:22
5
15
Той Кацаров, като не каза "проклетите ваксини" пак добре.
Аз също съм много възмутена за изказването му за "проклетите маски"
Това е недопустим език от министър на здравеопазването, който и да е той. Да им тежат на съвестта на Радев и кохортата му толкова много изгубени животи, които можеше да бъдат запазени, ако го нямаше това противопоставяне в обществото ни наложено от тях самите. Некадърници!
30.
Vaksaaa
02.11.2021 12:50:48
7
17
И ми се изправи Стойчето след гробовно-умолителната реч, тури маската удобно на трансплантирания си нос от Пинокио, разпери крилца… И другите от отбора веднага се сетиха за своята поддържаща роля в този слаб сценарий на долнопробна постановка. Хванаха се за ръчуги, ама не като за хоро, а като сектантите, и току някой ще се провикне в ръцеверигата:

„Видях Го!“

„И аз Го видях!“, ще се сети да потвърди и друг.
А аз видях само водачи на смъртоносен култ, които със или без маски вече нямат маски

Другото си беше повече от същото. Призна се провалът на „ваксинацията“, защото и извиването на ръце с нацификатите е довело само до временно повишение на „интереса“. И сега отново имало спад, признаха от сектата.

Няма как да стане, Стойчо, кауза пердута

Правиш живота ни труден, но и ние ще направим твоя нелек. Бъди сигурен в това, както беше сигурен, че – цитирам предишната ти инкарнация: „Има нещо гнило в тази пандемия“. Можеш да забравиш за 70-те процента набодени. Пост-ваксинационната икономика на Световната банка, МФВ и ООН няма да мине в България.

Ще се гърчиш като червей с трудни обяснения пред ЕК, пред Хероинята от Козяк, пред Г20… Пред всеки господар от сектата „Щурмваксен“. Скоро хората ще се усетят как лъжете, че нацификатите са безсрочни (то си е написано на самите тях, че са за една година). И ще вярват на такива като мен с точните прогнози („конспиративни теории“), а не на някои, дето и по носа на лицето им личи, че лъжат „с 200“, повече и от Пинокио.
Ще продължим да живеем възможно най-нормално сред ново-нормални ненормалници като теб и отбора

Пълен бойкот на заповедите. Тотален игнор на молбите. Жестока подигравка с показните сектантски ритуали, които не вършат друго, освен да напомнят за театралните постановки на Баце.

Никой няма да ни диктува живота. Никой няма да ни казва от какво да (не) умираме. Ако искаме да мрем без вашите „ваксини“, ще трябва да живеете с този наш избор.

Аз няма да се ваксинирам, ако ще и циркови номера да ми разиграете, например мятане на ножове по хора от публиката. И да „вярвах на науката“ като на сектантска догма, и да нямаше никакъв проблем с отварите, пак нямаше да се набода. Защото въпросът отдавна е принципен и форма на декларация срещу безпринципни палячовци, които не помнят какво са говорили преди 2 седмици, а да им напомняме какво са били преди 1 година – вече няма смисъл.

Щеше да има смисъл, ако някъде там имаше съвест и морал. Щеше да има смисъл, ако хората бяха същите. Не, не са същите. Вече си имаме работа с хора, които не са човеци, защото „човекът на системата не може да бъде човек“ – Лев Толстой.
29.
До 25
02.11.2021 12:33:45
12
7
А за полУжението с неграмотността в България пак Радев ли е виновен ?
28.
Абе
02.11.2021 12:15:14
11
7
давайте ги тия пусти 1000 лв на докторите, че ни умориха , бе !!!
27.
дебили бургас
02.11.2021 11:44:40
3
28
РРадев българоубиеца и некадърника Кацаров причиниха смъртта на хиляди българи!
26.
Няма пари
02.11.2021 11:43:16
5
17
Пари няма, а ако има локдаун ще е нужно да се плащат помощи. Срокът на ваксините изтича и държавата не иска да ги хвърля. Това са двете причини, за сегашната ситуация.
25.
Пешо кура
02.11.2021 11:23:37
6
25
Хвърчилото е главният виновник за полужението на България Най некадърния президент!!!!!
24.
Ко ко каза
02.11.2021 11:16:26
6
31
Твойта мама боклук долен , що народ измря заради теб ,ся се извъртя ама късно либе за китка.
23.
Е
02.11.2021 11:14:26
3
32
Ей хора пазете се тия до изборите ще затрият хиляди човешки животи , само и само да докопат кокала .
22.
Кацаров (масовият убиец )
02.11.2021 11:12:42
8
33
Кацаров масовият убиец призовава хорат да се ваксинират а само година по рано дане се ваксинират ,кой Кацаров да послушаме . 310 човека днес загубиха живота си заради Кацаров , Радев , Мангъров и Първанова .
21.
MiB
02.11.2021 11:10:13
6
20
Кацаров и Янев са за затвора. Проста аналогия:
Заради драмата с пернишката вода Нено Димов търка нара вече две години. Колко хора починаха от недостиг на вода?!?
Кацаров се хилеше в Парламента и зяпаше до последно дали ще падне тавана без да предприеме, каквото и да е... Едното е счетоводна загуба , другото са животи.
Равносметката : най-накрая първи. Спецпрокуратурата има думата.
20.
Az
02.11.2021 11:03:23
3
22
ПРОДАЖНИ КОПЕЛЕТА
19.
fritzi
02.11.2021 10:58:51
0
3
https://www.bitchute.com/video/2wjhyibNoXVr/

Liars, abominations and thiefs
18.
Сетила се Мара
02.11.2021 10:56:40
4
29
Предизборно да се побара!
Льотчика и лакеите му от служебното правителство показаха, че могат да съсипят държавата за максимално кратко време!
17.
С
02.11.2021 10:51:10
13
23
ZARADI SKAPANITE IZBORI NE ISKAT DA VKARAT LOKDAUN ...IZRODI...OTDAVNA E ZA LOKDAUN
16.
Тракийски
02.11.2021 10:46:03
3
26
Тия идиоти за какво са се хванали, като Бялото братство. С молитва ли ще преборим пандемията ? Като не може да се справя да подава оставка.
Тия са по-зле от дебелите от ГЕРБ след почти 2 години "анализиране" на ситуацията.
15.
5555
02.11.2021 10:43:24
16
32
Пълен локдаун на държавата веднага!!!!!
14.
Марш в затвора!
02.11.2021 10:41:30
2
31
Жалки смешници! Вън!
13.
vini
02.11.2021 10:35:03
1
34
Жалки сте
12.
Student Alex
02.11.2021 10:28:21
4
42
Не искам да ги гледам, още по - малко да ги слушам. Противни са ми. Нищо човешко няма в тези хора.
Да бъдеш президент или премиер, при положение, че се е случило с цената на човешки животи в мирно време е повече от цинично. Чисти рептили са тези.
11.
Стоянов
02.11.2021 10:24:40
23
15
А защо хората са така цинични, че не могат да приемат призива за заедност и обществена отговорност на сериозно и се хилят като маймуните в зоопарка, видели посетители
10.
jeko
02.11.2021 10:22:26
5
39
От вчера до днес Кацаров и Денков ми паднаха още повече в очите. Кацаров така или иначе си беше на дъното де, та съвсем го заора, ама Денков много го харесвах. И не мога да разбера защо са на тези отговорни позиции, след като отказват да поемат отговорност за каквото и да е.
Вчера Денков - родителите ще тестват децата си вкъщи. Ама дали наистина ще тестват детето или ще бъде тестван някой друг - това го оставяме на съвестта на родиелите. Те са тези, които трябва да постъпят отговорно.

Днес Кацаров - много е зле положението, ваксинирайте се и не излизайте никъде. Вие трябва да постъпите отговорно. Да се хванем всички дружно за ръце, за да покажем, че сме заедно в тази борба. Ама други мерки няма - само ще ви молим да се ваксинирате.

И двамата се крият зад хората - всеки сам да поеме отговорност, щото ние не искаме да я поемаме. За кокво точно беше този брифинг - да ни агитират да се ваксинираме? Да се хванат за ръце пред хората? Ми късно е бе хора - тези, които не искат, още повече ще се опъват.
Егати, а мислех, че след днешните цифри ще покажат твърда ръка и ще наложат Локдаун.
9.
me
02.11.2021 10:21:09
13
29
Смях, събрали се група измислени организации и разграват циркове. Оставка бе! Със ваксините ви и зелените ви лайна, и всичко останало! ЧУПКА! На 14ти изтичате в канала на историята. Време ни е за В.ъзраждане! Убеден съм, че другите партии вече мислят как да вкарат задължителната ваксинация.
8.
Kassy
02.11.2021 10:19:57
5
39
Ситуацията критична, да се хванем за ръце и каквото стане...
Не излизайте ако не се налага. А как да стане това като всичко си работи, хората пътуват до работа, отиват в офис или предприятие, изобщо да му се чуди човек на безумията.
Цялата пресконференция беше излишна и ще има само негативен ефект, ако изобщо има някакъв ефект. Крайно неубедителни повечето, мънкащи и ако се заслуша човек, 45% от мед сестрите били ваксинирани. Само. И онази, която отговаря за тях ще убеждава останалите хора да се ваксинират. Да си ваксинира подопечните е достатъчно, но явно и там има толкова авторитет.
7.
Късно е!
02.11.2021 10:16:23
1
24
Какви са тия циркове? Направихте ли поръчката на тестовете, които нищо не показват? Това е скеча : За кожата на един некадърник. Оставка и .... Шиндаров и Стоичков- римейд!
6.
Ох ...не мога...хахахахахаааахкхахаа хх ах
02.11.2021 10:15:58
3
43
Егати и цирка и тези управляват!!!!


Хахахахахааахааахахахахаааахахххахахахахахахахахахахайахахахахахаахахаха хаха Хаа ооооооооууууииии ха ха ха ха хахахахаха го ха ха ха ха а
5.
morski
02.11.2021 10:15:34
2
37
Междувременно слушам брифинга. Браво на Пламен Таушанов, който се обърна към Кацаров и му каза – уволнете ПР специалистите си. Веднага!
Останалото е празно говорене в полза на ваксините, адски закъсняло и наистина не знам към кого ориентирано точно сега.
4.
Асев
02.11.2021 10:13:14
4
40
Накрая ,както се хванаха за ръце,можеха да друснат едно хорце!
3.
Мангъров Кукумицина
02.11.2021 10:12:40
23
13
Много сме силни сме.
2.
_nib_
02.11.2021 09:57:30
28
38
,,Огромната заплаха" вече я извършихте-продадохте се на фармацевтичната мафия и тровите народа.ФАШАГИ.
На 14-ти.....Атака или Възраждане.
Не на ФАШИЗМА....Съд за продажниците.
1.
Някой си
02.11.2021 09:56:12
19
44
Огромна, колко огромна?
Да не загубите комисионните и хонорарите от ковид измамата?
Колко ви плащат да лъжете безобразно и да убивате хора?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град. Този скандал разтърси Евровизия Този скандал разтърси Евровизия Дисквалифицираха Нидерландия Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ На събитието присъстваха кандидати за народни представители начело с водача инж. Петър Кънев Мъж загина при челен удар на два автомобила Мъж загина при челен удар на два автомобила Екипи на полицията регулираха движението Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Бургас има специално място в листата на развитите европейски градове и е даван за пример, допълни тя
Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори