×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Статуквото не ни иска в парламента, защото най-ясно ги разобличаваме


Статуквото не ни иска в парламента, защото най-ясно ги разобличаваме
Защо хората с достатъчно антитела, които не могат да сложат ваксина, не получават „зелен сертификат“, пита водачът на листата на ИБГНИ за Бургас
31 Октомври 2021, Неделя, 18:00 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА снимка: Авторът

Резултатът ни на тези избори ще бъде много по-добър от прогнозите на социологическите агенции, категоричен е Табаков

 

-Г-н Табаков, поставен сте пред трудна задача. Вие сте мажоритарен кандидат със сериозна подкрепа, но партията Ви може да остане „зад бариерата“. Да вярваме ли на социолозите и как всъщност стои ИБГНИ, според Вашите вътрешни проучвания?

- Докато повечето партии спореха в 45 и 46 НС, „Изправи се! Ние идваме!“ свърши най-много работа. За краткия живот на последното Народно събрание ние показахме истинска грижа за пенсионерите, майките и бизнеса. По наше предложение се прие увеличаване на майчинството от 380 на 650 лв., актуализиране на пенсиите заедно с добавката от 120 лв., както и по 200 лв. за зъбни протези на възрастните хора. Моята лична битка беше в сектор туризъм. През актуализацията на бюджета постигнахме революционно много средства за туризма – 70 млн. лв., от които 60 млн. лв. ще отидат за всички фирми, пряко засегнати от икономическата криза. Смятаме, че резултатът ни на тези избори ще бъде много повече от прогнозите на социологическите агенции, защото оправдахме доверието към нас през внасянето на редица законопроекти. Самият аз съм участвал във внасянето на над 10. Иначе е ясно защо статуквото не ни иска в Парламента, защото най-малката група, беше най-яростна в изобличаването им.

 -Мая Манолова е експресивна натура, харесвана, недолюбвана, но е факт, че изпълни няколко от предизборните си обещания в последния парламент, например – увеличаването на майчинството за втората година и пенсиите. Какви са основните акценти, които сте заложили за 47-ото Народно събрание?

-Основен акцент в нашата програма е подкрепата за домакинствата, малките и средните фирми и уязвимите групи. Каузата ни ще бъде цялостна програма за увеличаване на доходите на българите. Ще настояваме за преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход от 2020 г., както и да се запази добавката от 120 лв. през 2022 г. Основното ни искане в момента е за компенсация на бизнеса и домакинствата за увеличението на цените на тока, парното и водата. Стоим твърдо и зад изграждането на нови ядрени мощности – АЕЦ „Белене“ и седми и осми блок в АЕЦ „Козлодуй“.

-Обиколихте целия регион в последните дни. Какво Ви казват хората?

-Хората ни споделят, че ролята на „Изправи се! Ние идваме!” е от изключително значение. За тях ние сме най-социалната формация и сме гарант, че ГЕРБ и ДПС няма да участват повече в управлението и разграбването на държавата.

-Ще имате ли регионална програма и какви ще са акцентите в нея?

Инфраструктура

1.  Обособяване на нови индустриални зони с големи терени за мащабни производства

2.  Подобряване на инфраструктурата във всички индустриални зони, както и в съществуващите производствени райони

3.  Привличане на инвеститори с големи логистични бази

4.  Привличане на големи компании за карго полети

5.  Рехабилитация и ремонт на пътната мрежа в Бургас и областта

Здравеопазване

1.  Иницииране на повече ефективни кампании за превенция на социалнозначими заболявания

Социални дейности

1.  Въвеждане на мерки за стимулиране на раждаемостта

2.  Интегриране и социализиране на хората в неравностойно положение

Образование

1.  Подобряване на материално-техническата база на всички бургаски учебни заведения

2.  Във всички бургаски училища да има постоянно присъствие на медицинско лице и психолог

3.  Задължително присъствие на педагогически съветник в училищата

4.  Осигуряване на равен достъп до образование на децата с двигателни проблеми

Екология

1.  Въвеждане на по-ниски прагове като допустими стойности на замърсяване

2.  Осъществяване на строг и ежедневен контрол както върху дейността на производствените предприятия, така и върху други потенциални замърсители

Изкуство

1.  Създаване на Черноморска международна галерия за съвременно изкуство

-Утре Мая Манолова ще внесе жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу решението на ЦИК за броенето на разписки от машините. Какво е Вашето мнение по този въпрос?

-Припомням ви, че целта на машинното гласуване беше да не се изготвят ръчно протоколи, за да се избегнат именно манипулациите, които опорочаваха години наред изборния процес. На предишните избори, на които имаше само машини, протоколът излизаше ясен и прегледен. Освен това в Изборния кодекс няма текст за броене на разписките, а има само за проверка на броя разписки.

-Получихте критики, че се заигравате с популистки с антиваксърите. Каква всъщност беше вашата идея с обжалването на зеления сертификат?

-Според нас заповедта за въвеждане на „зеления сертификат“ е несправедлива и дискриминационна. Удрят се основни граждански права, като правото на труд. Няма разумен отговор на въпроса защо хората с достатъчно антитела, които не могат да сложат ваксина, не могат да получат „зелен сертификат“. Бизнесът е прав да протестира и срещу това, че мярката 60/40 остава с праг за получаване при 30 % спад на оборота, а според нас прагът трябва да се намали на 15%, за да не се стигне до верижни фалити на малки и средни фирми и хиляди хора да отидат на Бюрата по труда. Обръщам внимание, че през актуализацията на бюджета отпуснахме 440 млн. лв. за мерки за подкрепа, но заради неадекватни правила и бюрокрация тези пари още не са стигнали до малкия бизнес.

 


В категории: Политика


България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори