×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хелоуин стил: 10 идеи в последния момент


30 Октомври 2021, Събота, 19:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Филмови персонажи, вещици, вампири и известни личности - може да сте всичко

Ето че пак настъпи онова страховито време от годината. Въпреки че Хелоуин е малко далечен за мнозина българи, с всяка изминала година се забелязва растящо настроение сред млади и стари, което някак неусетно може би проправя път на този празник в традициите на страната ни.

И ето че днес отново сме на път го да отбележим, а с това идва и трескавата подготовка за избор на облекло и грим, която никога не е лесна и често заема последния възможен свободен момент в графика ни. На какво да заложим тази година?

Как да спретнем нещо оригинално, различно и завладяващо погледите, като в същото време не прекараме цяла вечност в кроенето на костюма? Ако и вие все още не сте си избрали в кой образ да се превъплътите, но пък сте решили да не пропускате тазгодишното преживяване в нощта на 31 октомври,  събрахме някои лесни, бързи, но и оригинални идеи. Преди да продължим обаче, е важно едно уточнение - въпреки че често маскирането се възприема като влизане в роля на традиционен зъл образ от преданията на изминалите векове, това не винаги е нужно да бъде така.

Смисълът на маскирането е в самото слагане на маска - каквато и да е тя - временно излизане от собствената социална роля и своеобразно разрушаване на всекидневния ред. Това на практика означава, че може да бъдете всичко, което в реалния живот не сте. Правилото е само едно - следвайте въображението си.

В този ден ви е позволено да експериментирате и да се забавлявате! Започваме нашите предложения с буквално най-популярния, но и един от най-лесните за постигане образи за Хелоуин - този на вещицата разбира се. Той е не само най-традиционният, но и най-подходящ за по-младите и за онези, за които празникът е просто малко приятно време, прекарано във весела компания.

Тук най-важното е да заложите на черното облекло, голямата островърха шапка и силния грим. Около очите е най-добре да използвате тъмни сенки, а цялото си лице да направите по-бледо към сиво. Както вече споменахме обаче, не е необходимо да сте ужасяваща, грозновата и пораждаща тръпки с визията си на вещица, въпреки че и това не е изключено, ако ви е на сърце. Образите на „прелестна вещица“ или „изкусителен вампир“ сериозно се налагат в последните години като мода в Хелоуин костюмите отчасти поради привлекателния им характер, отчасти от киноиндустрията, обърнала значително внимание на тези образи в многомилионни касови филми.

Тук могат да влязат такива популярни образи като култовата мама Адамс или дори вампирския вид на Нина Добрев И в двата случая обликът ви отново трябва да е с по-бледа основа и силно опушен сиво-черен грим, закриващ цялото око. Оттук нататък за вампирската външност е лесно - към грима и тоалета можете да добавите и всеизвестните зъби, които, макар и не много удобни, можете лесно да слагате и махате.

За Мортиша Адамс обаче ще трябва да се потрудите малко повече. Тук е необходимо да заложите на тип барокова прическа - прилежно пригладена назад права коса или конска опашка. А за още по-въздействащ вид можете да сложите и цветни лещи на очите си - зелени или сини. Облеклото нека бъде черно, с висока яка, прилепнало по тялото поне в горната част, с дълги ръкави или сатенени ръкавици до лактите.

Подчертайте и устните си в тъмнолилаво, яркочервено или черно, а за аксесоар грабнете една роза… А тук най-забавната част е, че може да съчетаете костюмите си с някои свои приятели и всички да се облечете като персонажи от семейство Адамс.

Ами визията на вещицата Урсула от "Малката русалка"? Не е нужно да си правите и пипала или лилава кожа, а вместо това са достатъчни просто лилави сенки, дебели вежди и високо оформена прическа. Разбира се, видът ви на автентична морска вещица ще бъде перфектно завършен с пластмасов тризъбец от детски магазин за играчки. Тук всякакъв вид черна рокля без ръкави ще е подходяща, но препоръчваме най-вече тези от кадифе.

Ако обаче партито е след половин час и нямате абсолютно никакво време и нищо друго в гардероба си освен черна рокля и диадема с ушички, то никой няма да ви се разсърди. Само не казвайте, че сте се маскирали като мишка, а като Карън от "Гадни момичета"! За използването на този костюм чувството за хумор обаче е задължително… За големите киномани сме наумили още една интересна опция - макар и да сте момиче, защо не пробвате да влезете в образа на Алекс от култовия шедьовър на Кубрик „Портокал с часовников механизъм“.

Този костюм без съмнение е лесен, но още по-сигурно е, че ще приковете вниманието към себе си. Всичко, което ви е необходимо, е бял гащеризон или просто бял/черен панталон с бяла риза, тиранти, шапка бомбе, изкуствени мигли, бастун и дълга стъклена чаша с мляко. Истинските фенове ще разберат за какво става дума… Ако пък смятате да прекарате Хелоуин с вашия партньор и сте успели да го убедите да се костюмира, предлагаме ви да слезете в обувките на легендарното дуо Бони и Клайд.

За целта просто ще ви трябват 2 пистолета, малко по-ретро дрехи и прическа. За него изберете кафеникав или сив костюм със същия цвят шапка бомбе и ярко червена вратовръзка. За вас пък изберете жълта пола и жълто сако. Косата прилежно завийте на кок отзад, а отгоре сложете барета и voila! Само не забравяйте да обезопасите пистолетите… Друга забавна идея за колективно преобразяване е да се изберете култови образи от света на музиката като например Аксел Роуз и Слаш.

Ако сте блондинка с права коса и къдрокоса брюнетка, това няма да е особено трудно, а фактът, че сте от женски пол, ще направи ситуацията още по-интересна. За Аксел - просто сложете черни панталони, бяла тениска с принт, много гривни, кръст, слънчеви очила, червена кърпа на главата и сте готови. За Слаш - дори само елекът, очилата, къдравата черна коса и шапката ще направят образа ви разпознаваем!

А за финал ви предлагаме нещо малко по-смело и разчупено - изберете визията на антимонахиня! Роклята може да бъде къса или дълга, а главата може да увиете буквално с всяко парче черен плат, което ви се намира вкъщи, като отгоре сложите и бяла лемта. И не забравяйте да размажете по себе си "кръв" или да изрисувате половината от лицето си като череп, както беше направила Николета Лозанова…


В категории: Лайфстайл


4
Коментара
Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
4
Коментара по темата
4.
Кучето им Ри-Тончу
30.10.2021 22:39:43
1
3
-Добре си се гримирала за хелуйн!
-А ,какво е хелуйн?!
3.
Въхх
30.10.2021 21:07:16
3
4
Много от жените нямат нужда от маски, и така са плашила
2.
Abigor
30.10.2021 21:02:04
4
1
Айде пак малоумниците почнаха да дрънкат за сатанизъм :) Викаш пастор Джордж те вкара в правия път и вяра и ти обясни че всичко което не го казва той и Исус е сатанинско?
1.
Ха-ха!
30.10.2021 19:17:57
2
3
Трябва да се използва всеки момент за реклама на закритото оченце, а? Ще призная, че и аз съм се маскирала за Хелоуин и съм участвала в такива "празненства" когато не ми беше ясно за какво точно става въпрос, но вече приключих със сатанинските ритуали. Дори и когато го правех, никога не са ми били приятни гробовните аспекти на Хелоуин. Разбира се, той неслучайно беше също внесен в България, въпреки че никога преди не е бил традиция тук.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Внимание, кърлежи: Вижте съветите на здравните власти Ето как да използвате репелент
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори