×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна националното външно оценяване за учениците от 4 клас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще върнат децата в училище, ако родителите допуснат да бъдат тествани на входа


24 Октомври 2021, Неделя, 11:42 ч.
Автор: Флагман

Няма как да ги допуснем без филтър, обяви министърът на образованието

 

"Няма как да върнем децата в училище без да има филтър на входа. Проблемът, е че родителите досега нямаха готовност техните деца да бъдат тествани", каза днес пред БНР служебният министър на образованието Николай Денков. Той допълни, че отваряне е възможно и при въвеждане на т.нар. "зелен сертификат" за учителите и всички работещи в училищата. Вчера здравният министър Стойчо Кацаров коментира, че отваряне на училищата може да има при намаляване на броя заболели, или при намиране на щадящи тестове, с които да се проверяват децата и преподавателите.

Денков оспори изнесените вчера данни от синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", че при подобно решение две трети от учителите ще напуснат. "По наши данни 36% от учителите са ваксинирани, като се прибавят и преболедуваните, значи 50 на сто са готови за "зелен сертификат", аргументира се той.

Денков подчерта, че как ще продължи обучението в училищата зависи от отношението към мерките на образователната система, родителите и децата. Той обясни, че в момента върви дискусия кога може да се мине към връщане в училищата и изрази надежда, че това ще стане след по-малко от месец.

Затварянето на училищата в София и още няколко области, Денков аргументира с това, че те вече не са били безопасно място. Подкрепи твърдението си с числа - на 15 септември едва 6% от всички заболели са били на възраст 0-19 години, а на 30 септември те вече са били 12%. Освен това през последната седмица, преди затварянето, на ден са се разболявали по 500 ученици на ден.

Попитан какво ще се случи, ако съдът отмени неговата заповед, Денков посочи, че това просто ще спре он-лайн обучението, като училищата останат затворени. "Те са затворени със заповед на здравния министър, ако и тя бъде отменена ще изпуснем възможността да използваме "зеления сертификат" и оттам нататък вървим към пълен локдаун", обясни министърът.


В категории: Просвета , COVID-19


Флагман.БГ Освободиха зам.-министъра на транспорта Освободиха зам.-министъра на транспорта 27/05/2024, Понеделник 18:07 0
12
Коментара по темата
12.
Недомислие
31.10.2021 20:00:13
0
0
1.Не се ли случва тестването на входа,се обезсмисля,защото вече децата са в контакт
2.Как така биологичния отпадък ще седи цял ден в кошчето по стаите???
3.Самите учители не са ваксинирани.След 2-то тестване на 25 деца/ден ще го тръшнете болен с тия слюнки.Това са немедицински лица!!
4.Кой гарантира достоверността на правилно взета проба?
5.Щом като деца със СОП ще се тестват сами вкъщи,кой гарантира,че родителя ще съобщи за позитивен тест и ще се карантинират?
6.За политически игри ,амбиции и комисионни,и алчност съсипвате здравето на цели семейства и бъдещето ни-децата ни!!
7.Къде бляхте цяло лято и не измислихте какво ще правите с децата,а сега в бума-експерименти със здравето на децата!!Бляхте по протести и плажове,вместо да си свършите работата!!
11.
До 10
24.10.2021 15:45:04
5
5
Какво "психическо неудобство",ти луд ли си? Не си ли чувал за тестове-близалки и други,много по-приятни и щадящи?
Много по-удобно ли ще им е вкъщи пред компютрите? Не разбрахте ли,че само заради вашата глупост и упорство,пак ще затворят всички ни,включително и децата!
10.
до 9
24.10.2021 15:25:47
2
11
Стига с тези глупави примери ! В товя стил :

В Австрия да не би да протестираха срещу Аншлуса ? Или срещу концлагерите ?
Или пък срещу шестлъчните звезди по дрехите на евреите ?
Това, че някъде се прави нещо и ще го въвеждаме у нас без да има причина за да се подмажем пред Брюксел ли ?
Това, че децата ни ще изпитат поредното психическо неудобство, ко от туй.
Комунистите щадяха децата ни повече от вас либерал-фашагите !
9.
До 1
24.10.2021 14:50:03
8
6
Наистина си тъпак! Какво ще им пречи на децата ти да се изплюят за тестване? Отдавна се прилага в Австрия и мн.други страни и там никой не протестира.При тях даже преминава под формата на игра. Ама нали тябва са сте против всичко... Дори не се и замисляте,че така е много по-добре за тях.По-скоро ви притеснява да не ви върнат детето и да ви карантинират.
8.
До 1
24.10.2021 13:54:23
6
8
За съжаление разпространяват и е доказано.
Единствената добра новина е, че повечето го карат леко, с малки изключения.
7.
До 3
24.10.2021 13:52:25
2
3
Не важи за ваксинираните. Но нещо ме изненадвате. Тестът ви плаши, а сте ваксинирали децата си - нещо не ми се вярва. Да не сте им купили сертификат?
6.
До останалите по-долу
24.10.2021 13:50:11
5
5
Спокойно, има тестове, които не са сбъркане в носа. Остава само да ги внесат масово и някой да се облажи от поръчката.
Иначе така е по-добре от насилствена ваксинация или продължително онлайн обучение.
Много държави го въведоха - китайците първи. Всяка седмица тестват учениците по 2 пъти безплатно. А при симптоми - веднага. И контролът е строг.
5.
Фашаги
24.10.2021 13:42:01
1
13
Е, вече за такива изродщини може да летят павета.
4.
Да не искат да загубят изборите?
24.10.2021 13:41:03
2
13
С тия ултиматими, за тестове пред входа, пред жена ти!
Като няма да ги пуснеш присъствено, ще си останат в дистанционна форма, а вие подухвайте супата. Чисто победа сте на път да я превърнете в загулба на изборите.
3.
Paste
24.10.2021 13:03:12
3
13
Няма да стане. Моите деца са ваксинирани. Не позволявам да им бъркат в носовете! Да си бъркат те в техните!
2.
Тоя парцал
24.10.2021 12:54:04
1
12
визуално напомня много на Фаучи.
1.
КороноТъпак
24.10.2021 12:45:06
3
18
МАЛКО ТЕ БИХА ИЗРОДЕ !
МАЛКО !
ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ДЕЦАТА НИ !

Децата нито се влияят нито е доказано, че разпространяват вирОса ти !
ИЗРОД !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Председателят на Общинския съвет се срещна с генералния консул на Турция в Бургас  Председателят на Общинския съвет се срещна с генералния консул на Турция в Бургас  Обсъдена бе темата за отварянето на директна авиолиния между Бургас и Истанбул UEFA Шампионска лига остава в ефира на MAX Sport през следващите 3 сезона UEFA Шампионска лига остава в ефира на MAX Sport през следващите 3 сезона UEFA Шампионска лига, UEFA Лига Европа и UEFA Лига на конференциите от сезон 2024/25 ще следват нов формат. Новият формат ще даде възможност на отборите да се изправят срещу по-широк спектър от противници. Прокуратурата иска по-строги наказания за убийците на пътя Прокуратурата иска по-строги наказания за убийците на пътя Държавното обвинение предлага при причинена смърт задължително да се отнема шофьорската книжка Българската Пенелопе Крус и колоритен чешит от Музикалното превъртяха интернет Българската Пенелопе Крус и колоритен чешит от Музикалното превъртяха интернет Видеото на Флагман.бг с двамата има близо 300 хил. гледания в една от социалните мрежи  Внезапно почина главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев Внезапно почина главният редактор на "24 часа" Борислав Зюмбюлев Той беше само на 55 години В сезона на диворастящите гъби: Берат ги хора без подготовка В сезона на диворастящите гъби: Берат ги хора без подготовка Търговците на гъби трябва да имат задължителен сертификат ГЕРБ-СДС доказаха, че могат да изведат страната от кризи ГЕРБ-СДС доказаха, че могат да изведат страната от кризи Хората все повече се убеждават, че трябва да има стабилно правителство, с ясни краткосрочни и дългосрочни цели, което да поеме политическа отговорност, подчерта кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС Синът на Софи Маринова даде награда от 10 000 лева за "главата" на измамници Синът на Софи Маринова даде награда от 10 000 лева за "главата" на измамници Срещу награда от 10 хиляди лева той поиска да разбере кои са хората, които мамят феновете на известната му майка и събират пари от нейно име. И успя МБАЛ „Лайф Хоспитал“ с награда  „Бранд на годината 2023“ МБАЛ „Лайф Хоспитал“ с награда „Бранд на годината 2023“ МБАЛ „Лайф Хоспитал“ е създадена през 2007 година и е  първата  частна многопрофилна болница в Бургас Училище „Александър“ стартира летни програми за интензивно изучаване на английски език Училище „Александър“ стартира летни програми за интензивно изучаване на английски език Учениците на Мариета Рохова са сред децата с най-високи езикови постижения в България
3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания Нов доклад разкри огромен скандал в Обединеното кралство Култова световна марка е пред фалит Култова световна марка е пред фалит Тя беше взела и от пазарния дял на Найк Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Тя го призовала да ремонтира къщата ѝ и да плати за почивките ѝ с публични средства Хари Кейн взе Златната обувка Хари Кейн взе Златната обувка Англичанинът вкара 36 гола в 32 мача за Байерн ГМО комари се включват в борбата срещу маларията ГМО комари се включват в борбата срещу маларията Комарите преносители представляват сериозна регионална заплаха Бунт в Палма де Майорка срещу туристите -  "Вървете си вкъщи!" Бунт в Палма де Майорка срещу туристите - "Вървете си вкъщи!" Над 10 000 души вдигнаха плакати "Вървете си вкъщи!" Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт В Швейцария на 15 юни се очаква среща на повече от 80 държави, където Русия нямало как да излъже 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция При кацането самолетът беше посрещнат от службите за спешна помощ Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Той ще се срещне с българския премиер Димитър Главчев 200-метрова "трапеза" на "Шан-з-Елизе" в Париж 200-метрова "трапеза" на "Шан-з-Елизе" в Париж Хиляди французи си устроиха пикник
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня Стюардесата влиза при пилота и казва:
- В салона имаме еврейски терорист с бомба.
- И какво иска?
- За сега нищо. Просто продава парашути.
Виц на деня Виц на деня - Защо спортуваш?
- Защото спорта ми дава усещането, че имам хубаво тяло като съм гол.
- На мене такова усещане ми дава алкохола...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Младоженецът разбра, че нещо не е както трябва, когато от странана булката дойдоха само тираджии и моряци...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори