Разядката с вкус на есен: Хумус от тиква
Ето как да го приготвите
Кажете здравей на есента с едно нестандартно предложение за разядка - хумус от тиква:
Продукти:
2 консерви нахут (по 400 г)
1 кг тиква (кестенка)
100 мл студено пресован зехтин
1 глава чесън
1 лимон
3 с.л. сусамов тахан
1/3 ч.л. кимион на зърна
1/3 ч.л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
гръцки плосък хляб за сервиране
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сложете я в тава.
Добавете целите скилидки чесън, 30 мл зехтин и сол на вкус. Разбъркайте и я печете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне и леко се карамелизира.
Смесете тиквата и чесъна с кимиона, пушения пипер, лимоновия сок, отцедения нахут, тахана, сол и черен пипер на вкус. Пасирайте.
Налейте и останалия зехтин и отново пасирайте.
Сервирайте хумуса с препечени питки и сусам.
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни
Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните
Скандалът между Радостин Василев и Гюнай Далоолу е лош сигнал за българската политика
Как да украсим елхата според Фън Шуй, за да привлечем щастие и изобилие
Кубрат Пулев загуби, но не се срина аурата на един истински шампион
Класическа зеленчукова супа с магданоз - уют в купа
