×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приех да бъда кандидат, за да не ме пита един ден синът ми: татко, ти какво направи срещу тази свинщина


Приех да бъда кандидат, за да не ме пита един ден синът ми: татко, ти какво направи срещу тази свинщина
От 2 години Тодор Иванов е основният мотор на партията на Слави Трифонов в Бургаска област, днес го питаме – ще има ли сили ИТН отново да се пребори за победа в Бургас
19 Октомври 2021, Вторник, 14:33 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка: Авторът

ИТН заслужава подкрепата на Бургас, в листата сме честни хора с ясни приоритети против клептокрацията

Готова ли е „Има такъв народ“ (ИТН) за предсрочните парламентарни избори на 14 ноември, какви са основните приоритети в регионалната програма за Бургас и какво накара областния координатор за пръв път да приеме ключовата трета позиция в листата за най-големия избирателен район – 2 МИР-Бургас, на старта на предизборната кампания репортер на Флагман.бг разговаря с Тодор Иванов.

Той е на 43 години и от 2 години е основният мотор на партията на Слави Трифонов в Бургаска област. Тодор Иванов е роден в Бургас в семейството на ландшафтен архитект и специалист по качеството. Седем години е живял в София, където е завършил две магистратури – машинен инженер по специалността Транспортна техника и технологии и Индустриален мениджмънт във Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт в Техническия университет София.

Живял е за кратко в САЩ, а след края на второто си участие в лятна програма за студенти остава още 7 месеца да посещава интензивно обучение по английски език за напреднали. Веднага след прибирането си в родината започва работа в известна архитектурна компания в родния си град, която управлява вече над 16 години.

Днес го питаме – ще има ли сили партията на Слави Трифонов отново да спечели първи резултат във витрината на ГЕРБ – община Бургас, както и в цялата Бургаска област.

- Г-н Иванов, хората, които Ви познават, знаят, че сте изключително открит и принципен човек. Вие сте моторът на „Има такъв народ“ в Бургас, човекът, който свърши най-много работа за кратко време. Какво се промени сега, че да приемете да станете част от листата?

- Първо бих искал да благодаря за милите думи. Важно е да се знае, че и при предишните избори имах много номинации, но аз лично си правих отвод, тъй като не се чувствах готов при добър резултат да бъда народен представител. Изписаха се много приказки и се създадоха много интриги по повод моето неучастие в листата на 2 МИР-Бургас. Заедно с ръководството решихме, че е време да се сложи край на тези инсинуации и да заложим на изцяло местни представители. Всички ние сме неопитни в политиката, досега не сме били членове на други партии, но сме истински, честни и лицемерието ни е чуждо.

- В този ред на мисли, какво Ви накара да се захванете с политика, това не е никак „честна игра“, ако мога така да се изразя, предвид това, на което сме се нагледали в последните 32 години?

- Ако трябва да съм искрен, решението никак не бе леко и необмислено. Предложението да стана областен координатор дойде от близък за мен човек доста неочаквано. Осъзнавах, че ще поема огромна отговорност да изградя структури в най-големия избирателен район в страната. Осъзнавах, че ще трябва да напусна зоната си на комфорт и да лиша семейството си и колегите си от присъствието си.

Кандидатите от "Има такъв народ" започнаха срещите с избиратели в Бургаска област от Карнобат и Айтос

Осъзнавах, че за да привлека членове и симпатизанти в партията, те трябва да припознаят в мое лице представите си за новото в политиката – човек, който не е участвал досега в друга партия, с добро образование, честен, работлив, искрен и с висок морал.

В крайна сметка реших, че няма нищо случайно в този живот и е дошло времето за това, за което много мои приятели са ме увещавали да се захвана.

Българската нация се стопява с бесни темпове – от емиграция, ниска раждаемост и висока смъртност. И аз като един нормален родител бих искал синът ми да остане в България. Искам да учи и да живее тук, но за да се случи това, аз трябва да дам своя принос. Защото след няколко години, когато се отдели от бащиния дом и започне самостоятелен живот, той ще ми потърси сметка и ще ме попита: „Татко, ти какво направи, за да не живеем в тази свинщина?“

Тодор Иванов заедно с председателя на 45-ото и 46-ото Народно събрание Ива Митева (вляво) и народния представител Златомира Карагеоргиева - Мострова

Е, аз не бих искал да мълча пред него или да казвам, че съм си стоял вечер пред телевизора и съм се примирявал с всичко това, без да участвам активно в промяната. Осъзнал съм, че промяната трябва да настъпи първо във всички нас. Месиите, които "ще ни оправят", са сладки предизборни обещания, граничещи с утопия. Та, в рамките на няколко дни взех решение и така вече повече от две години се занимавам с цялостната организация на областно ниво, естествено с помощта на моите колеги общински координатори, членове и симпатизанти, под вещото ръководство на главния секретар на ПП „Има такъв народ“ Виктория Василева.

- Готова ли е вече регионалната Ви програма за Бургас и какви ще бъдат акцентите в нея?

- Ние всички имаме идеи за развитието на града и региона, както и за инвестиционната политика на местно ниво. Но както знаете, все още нямаме представители в местната власт – нито в общинската администрация, нито в общинските съвети в Бургаска област, така че не можем пряко да влияем върху тези процеси. Въпреки това нашите народни представители ще работят за региона, като една от основните цели е изграждането на четирилентов път до ГКПП Малко Търново, както и модернизирането на съществуващия граничен пункт и възможността да бъдат обслужвани тежкотоварни автомобили. Този въпрос беше повдигнат още в предходния парламент и ще продължим да настояваме да се изпълни. Бихме искали да работим и с всички кметове в Областта и да бъдем проводник при решаването на специфични проблеми във всяка една община.

Среща с жителите на Карнобат, където хората на Слави Трифонов постигнаха впечатляващ резултат на последните избори, като спечелиха повече гласове и от ГЕРБ, и от БСП

Може би знаете, че Община Бургас е сред най-големите бенефициенти на европейско финансиране, но това по никакъв начин не е подобрило качеството на живот на съгражданите ни. Да, общинската администрация работи добре, представя прекрасни проекти и усвоява. Но – липсват инвеститори, които да привлекат и задържат специалисти с добро ниво на заплащане. А защо липсват инвеститори? На пръв поглед предпоставките за привличането им са налице – летище, пристанище, магистрала, жп-транспорт.

Явно някъде нещо куца и това според мен е най-големият проблем на държавата ни – корупцията! България е на 69-о място в световната класация по индекс на възприятие за корупция и на последно място в ЕС, като в световен мащаб пред страната ни са и много държави от Африка, например. Няма да е пресилено, ако кажа, че нивото на корупция в държавата граничи с клептокрация. Вероятно много от нас не осъзнават, че корупцията е навсякъде около нас. Дори за най-елементарни дейности ние търсим "човек", който да ни придвижи нещо по-бързо, за което после "ще почерпим". Само че по този начин ощетяваме най-малкото времево някой друг, който чака чинно по каналния ред.

В заключение по този въпрос ще кажа, че народните представители от „Има такъв народ“ ще продължат да работят в тази посока – засилен контрол върху изпълнителната власт, с цел прозрачно управление и оптимално разходване на средствата от Европейския съюз.

Този път листата на "Има такъв народ" е съставена само от жители на Бургаска област

Заявките на някои от новите политически субекти за "нулева корупция" звучат доста утопично и за мен лично са чиста проба предизборно говорене, имайки предвид, че дори и в развитите европейски държави има корупция във високите етажи на властта.

Един от основните начини за намаляване на корупцията е въвеждане на електронно управление. В последните 10-ина години държавата ни е похарчила над 2 млрд. лв., а резултатът е не повече от 5% електронни административни услуги. Основните причини за скъпото и липсващо електронно управление са липса на административен и политически капацитет, както и на политическа воля, въпреки че основният приоритет на Бойко Борисов още като кмет на София беше "борбата с корупцията".

Реформирането на съдебната система и смяна на начина на избор на главния прокурор също ще спомогне за намаляване на корупцията. В България все още нямаме нито един осъден политик за корупция (като изключим случая с Десислава Иванчева), т.е. държавата в лицето на прокуратурата не се съпротивлява срещу тези процеси.

- На последните избори сътворихте исторически пробив, спечелихте вота в гордостта на ГЕРБ – община Бургас. Имате ли сили да повторите този успех?

- По време на последната предизборна кампания ние имахме възможност да обиколим доста населени места и да говорим с хората. Естествено и присъствието ни в община Бургас беше доста по-осезаемо и гражданите на Бургас се спираха основно на нашата предизборна шатра. Явно сме заслужили доверието им и резултатите го показаха. Убеден съм, че хората ни подкрепиха именно защото сме различни, сложили сме ясни червени линии и ясни приоритети. Работата на нашите народни представители в последното Народно събрание го доказа и ние не подведохме избирателите си. Да, вероятно допуснахме грешки, но както каза водачът на нашата листа Ивайло Вълчев – „Всички научихме по нещо, което може би ще избегнем този път.“ Искрено се надявам, че съгражданите ни отново ще ни дадат вот на доверие да продължим започнатото!

- Този път виждаме, че представихте на бургаските избиратели изцяло местна листа. Като областен координатор бихте ли ни посочили кои са най-изявените хора във Вашия екип?

- Действително този път листата ни е съставена само от жители на Бургаска област. Включили сме почти всички общински координатори, които работиха много усилено и постигнаха прекрасни резултати, така че да сме първа политическа сила в община Бургас, община Карнобат и община Несебър. В община Поморие загубихме с няколко гласа.

Останалите участници в листата са наши членове и работят в различни сфери. Ивайло Вълчев и Златомира Карагеоргиева-Мострова нямат нужда от представяне – те бяха вече два пъти народни представители през тази година. Четвъртият в листата е Боян Хлебаров – координатор на община Бургас. Инженер по професия, работи в сферата на комуналното строителство. Добромир Гюлев, петият в листата, е филолог по образование, а  по професия е журналист, медиен анализатор и специалист по риска. От 20 години работи в международна компания, която се занимава с инвестиционна информация и обработка на данни. На шесто място е Живко Канев, общински координатор в Карнобат, икономист по образование. Десетката се допълва от Найден Пулакев – мениджър в туризма и общински координатор в Поморие, Драгомир Костадинов – медицински представител, Росица Петрова – архитект и Валери Крумов – експерт бизнес развитие. В листата присъстват още музикант, финансист, административен ръководител, психолог и специалист човешки ресурси, лекар, строителен инженер, компютърен инженер и др.

- Готова ли е вече „Има такъв народ“ да състави правителство?

- Да състави е правилната дума. Имаме капацитета, имаме персонални решения и сме готови да разговаряме с тези, с които гледаме в една посока.  

За да подкрепите Тодор Иванов, гласувайте с преференция 3 в листата на "Има такъв народ" под номер 24. 




България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори