×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Oт 18 ч. днес до 04:00 часа утре се се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кои са най-горещите филмови заглавия, които да очакваме до края на 2021 г.


27 Септември 2021, Понеделник, 18:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

На големия екран ще видим „Дюн“ и „Матрицата: Възкресение“

До края на 2021 г. не остава много време, но пък за сметка на това ще имаме възможност да се порадваме на кино и сериали.

Феновете на тази форма на изкуство несъмнено ще останат доволни, особено в категориите фантастика, драма, екшън и супергерои.

Представяме ви кратък списък с това, което да очаквате през есента и в началото на зимата.

КИНО:

Дюн

Несъмнено това е една от най-очакваните продукции за годината. Реално филмът трябваше да излезе още в края на м.г., но по обясними причини, снимането му бе отложено. Тази фантастика ще отнесе зрителя в един свят, където човечеството е изградило галактическа империя, която обаче е пред разпад заради политически конфликти. Освен това има само една планета, на която се намира най-важният елемент, действащ като гориво и отключваща неподозирани сили у хората – спайсът. 

Продукцията е базирана на едноименния роман на Франк Хърбърд, който през годините от издаването му през 1965 г. се е превърнал в модерна класика, а сагата „Дюн“ е считана за една от най-продаваните истории в жанра научна фантастика. Това, което дава надежда за филма, който ще излезе до края на годината обаче е, неговият режисьор. Дени Вилньов доказа в последните 10-ина години, че е способен да вплете прекрасно в едно великолепни специални ефекти с вълнуваща и дълбока. Негово дело са филми като “Arrival”, “Sicario”, “Prisoners” и “Blade Runner 2049”.

Премиерата за България ще е на 22 октомври, а продължителността на прожекцията е впечатляващите 155 минути – впечатляващо, особено предвид факта, че това ще е първият филм от поредицата, проследяваща изцяло историята на рода Атрейдес.

 

Матрицата: Възкресения

За тази продукция, която също се очаква с нетърпение от милиони фенове, може да се каже много. (Четете разбивка на първия трейлър на филма ТУК) Едно обаче е сигурно – завръщането или „възкресението“ на Нео – избраният, ще заведе всички фенове на поредицата в кино салоните и се очертава тъкмо това заглавие да се превърне в най-успешния филм за годината. 

Четвъртата част на Матрицата отново ще ни върне във виртуалния свят, създаден от изкуствения машинен интелект, където нищо неподозиращите хора живеят в забвение. След като излезе първия трейлър обаче мнозина забелязаха, че симулацията вече няма характерния за първите три филма зелен отенък. Какво значи това за поредицата и хронологията на събитията във вселената на Матрицата, ще разберем на 22 декември, когато се очакват и първите прожекции на продукцията в България. 

Филмът е дело на единия от братята Уашовски, които към днешна дата вече се считат за сестри. Лари (Лана) Уашовски определя филма като такъв, който му/й е помогнал да преодолее редица травми от последните години. Бюджетът на продукцията е впечатляващ – 145 млн. долара. 

Venom: Let there be Carnage

Макар да не са много тези, които да са запознати в детайли с историята на супергероя или суперзлодей от вселената на Марвъл – Венъм, този филм също си печели място в този списък. Продължението на продукцията от 2018 г., която за пръв път запозна почитателите на големия екран с героя, се очаква да доразвие историята на извънземното, което завладява тялото на Еди и му даде суперсили. Филмът, освен изпълнен с екшън, отново ще подхване мотивите за дуалността в човека, разделен между доброто и злото. 

Премиерата в България ще е на 15 октомври. Този път също очакваме цялата продукция да бъде „изнесена на рамене“ от актьора Том Харди, който в последнот десетилетие се превърна в един от любимците на киноманите. 

 

Смъртта може да почака (Джеймс Бонд)

Писнало ви е от филми за Джеймс Бонд? Не? И на нас. Някак си колкото и години да минават от първите филми, описващи персонажа на Иън Флеминг, 007 никога не става скучен. Е, точно затова и до края на годината чакаме следващия филм от поредицата – всъщност 25-ия пореден. 
15 години след залавянето на Ернст Блофелд, Джеймс Бонд вече е напуснал службите. При него обаче идва неговия приятел и агент на ЦРУ Феликс Лейтер, който се нуждае от помощта му за откриването на Валдо Обръчев – учен, който е обявен за изчезнал. Когато става ясно, че той е отвлечен, Бонд трябва да се изправи срещу злодеи, чиито схеми могат да доведат до смъртта на милиони. Това поне е краткото резюме на филма, който ще излезе на големия екран у нас след 2 дни – на 29 септември.
Продукцията е дело на все още неизвестния американския режисьор Кери Фукунага, а ролята на Бонд ще се изиграе за пореден път от Даниел Крейг.

 

Спайдърмен: Няма път към дома

27-ият филм на „Марвъл“ ще продължи историята на Човека-паяк. Филмът започва директно след събитията от предходната продукция за Спайдърмен от 2019 г., когато суперзлодеят Мистерио разкри идентичността на Питър Паркър, животът на който след това се преобръща. Точно затова той търси помощта на друг герой от „Отмъстителите“ – Д-р Стрейндж, който да опита да възстанови тайната самоличност на Спайдърмен, използвайки магия. Това обаче има опасни последиц, които вероятно ще накарат Паркъ да научи какво точно значи да бъдеш супергерой.

В ролята на „спайди“ влиза отново Том Холанд, а продукцията и този път е режисирана от 40-годишния Джон Уатс, който изглежда върши страхотна работа с историите си за Спайдърмен и явно се харесва на началниците си в „Дисни“.

Премиерата за България ще е на 17 декември.


СЕРИАЛИ:

Фондацията

>

Това е едно от тези заглавия, дори споменаването на които води до скандали сред феновете на фантастиката. Всъщност това е най-сериозния труд на „бащата на фантастиката“ Айзък Азимов и представя една изключително сложна история за човечеството, развило цивилизацията си в цялата галактика. Много е трудно да се направи резюме на това за какво точно става въпрос в книгите, които са общо 7 на брой.
За сериалът обаче, който междувпрочем вече излезе, се знае, че ще обхване историята на Хари Селдън – математик, живеещ в последните години на галактическа империя, която е пред разпад. Неговите научни трудове по темата на „психоистория“ – наука, обхващаща математиката и социалогията, предсказват краха на империята, но разработена от него теория дава надежда, че той няма да е следван от „30 000 години тъмнина“. В опита си да намали този времеви интервал, той създава организации, наречени „Фондации“, членове в които са най-великите умове на галактиката. Те имат една единствена цел – да ограничат последствията от разпада на империята „само“ до 1000 години. Как ще се случи това и нещо повече – как тази всеобхватна история ще се помести само в 10 епизода, предстои да разберем.
В главната роля е Джаред Харис, който последно стана известен с ролята си в невероятния сериал „Чернобил“. Режисьор на сериала пък е Дейвид Гойер, който бе съавтор на сценариите за трилогията за „Батман“ на Кристофър Нолан, така че има голям шанс продукцията да е прилично структурирана, колкото и да е трудно това предвид монументалния труд на Азимов.


Hawkeye

Сериалът ще продължи историята на героя от „Марвъл“ Hawkeye, който е един от най-точните стрелци с лък във вселената на супергероите и е бивш член на “Отмъстителите“. Сериалът ще се фокусира върху приключенията на новия супергерой в групата – Кейт Бишъп, която поема ролята на Клинт Бартън след неговото оттегляне. Изглежда именно героят на Джеръми Ренър ще е нейният ментор. Премиерата ще е на 24 ноември.


Вещерът

По едноименния роман на полския автор Андрей Сапковски, историята проследява приключенията на вещера Джералт от Ривия. Първият сезон на сериала, излъчен от Netflix, през 2019 г. бе счетен за успешен, макар някои от героите в продукцията изненадващо да смениха цветовете на кожата си – така, както е характерно за компанията, която финансира проекта, за да е в крак с либералните „проповядвания“. 
Вторият сезон ще стартира на 17 декември, но засега не е нацяло ясно как ще продължи историята. Знае се само, че в главната роля отново ще е Хенри Кавил, познат на широката публика като Супермен, а на не толкова широката – като един от малкото актьори, които признават, че са геймъри. Дали и този път сериалът ще е успешен, предстои да разберем

 

Книгата за Боба Фетт

И тази година продължават паралелните истории от вселената на Междузвездни войни. След крайно неуспешната последна трилогия на Дисни, която изправи на нож милиони фенове на сагата, от компанията изглежда са решили да оставят нещата в ръцете на хора, които имат истинска любов към поредицата. Tакива, очевидно, са Дейв Филони и Джъстин Фраво, които през последните 10 години се превърнаха в най-обичаните режисьори във вселената на Star Wars. Сега те отново обединяват усилия в нова продукция, която ще разкаже по-детайлно историята на един от най-харесваните персонажи в „Далечната, далечна галактика“ – Боба Фет. Макар да има едва няколко минути екранно време в оригиналната трилогия, този ловец на глави в годините се превърна в повече от култов, а популярността му се съревновава дори с тази на Дарт Вейдър. 
И така на малкия екран през декември т.г. ще се появи „Книгата за Боба Фетт“ – мини сериал, който ще действа не само като нещо за гледане докато излезе следващия сезон на „Мандалореца“ и още по-важно – сериала за Оби Уан, който трябва да се появи догодина, но и като прекрасна история за това какъв точно е бил живота на Боба Фетт, след като в началото на „Завръщането на джедаите“ бе погълнат от сарлак. Как точно е оцелял, какво е правил в годините след Империята, как е загубил бронята си и по какъв начин ще се впише неговото оцеляване в цялостната история на Междузвездни войни – предстои да разберем още през декември. 
 


В категории: Животът


Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 1
3
Коментара по темата
3.
"Предсказанията"
28.09.2021 14:33:13
0
1
за отвратителното настояще под формата на "филми" бяха повече от предостатъчни през годините! Няма нужда от нови. Грандиозното откриване на Новия Световен Ред, пардон, на военните игри 2019, беше последният сатанински ритуал с който си заслужава да си губи човек времето, в случай че има нужда от допълнително потвърждение.
2.
In the name of her M
27.09.2021 21:04:13
3
2
007 is the one and only real deal.
No Time To Die.
Craig at his best
1.
Явно няма да има хубави филми до края на 2021
27.09.2021 20:37:04
2
5
Очакваме продълженията на Аватар.Да видим коя година ще ги пуснат
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори