×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Константин Бачийски: Исках коалиция с Кирил Петков още преди да стане министър


Константин Бачийски: Исках коалиция с Кирил Петков още преди да стане министър
На политиката винаги съм гледал като на инструмент, с който да се постигат цели, които са важни за хората, каза лидерът на СЕК Константин Бачийски
21 Септември 2021, Вторник, 09:40 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Дарявам си заплата от Общинския съвет в Бургас и никога не съм се стремял за постове, сподели той

Още преди Кирил Петков да стане служебен министър, исках да направим коалиция, в която да привлечем хора и отляво, и отдясно. Всеки от хората, с които разговарях, си направи списък от лица, с които иска да си сътрудничи, а в моя бе неговото име. Тогава той не бе толкова известен. Това сподели пред бТВ новият лидер на „Средна европейска класа“ Константин Бачийски.

Той сподели, че няма никакви притеснения да подпише договор за почтеност и прозрачност на доходи и банкови сметки.

„Работя 10 години като общински съветник без да получавам заплата. Дарявам я за здравеопазването в Бургас, защото смятам, че когато човек се занимава с обществена дейност, трябва да го прави безвъзмездно, а не да има лични облаги“, добави старейшината. 

Той потвърди, че бившият председател на партията Георги Манев не е водил разговори с Асен Василев и Кирил Петков. 

„Те бяха обявили, че докато са служебни министри, няма да говорят за политика. Изпълниха това. След приключването на техния мандат разговаряхме и видяхме, че гледаме в една посока. Открихме, че имаме доста общи точки по отношение на това как трябва да се случи промяната и решихме, че може да си партнираме“, заяви Бачийски. 

„Никакви условия не сме поставяли. С Кирил Петков имаме трайни взаимоотношения. Ние се познаваме покрай други общи казуси. Той бе на протестите срещу сараите през миналото лято. Преди това сме разговаряли за „Корал“. Имал съм възможността да говоря с него по други теми преди да стане министър“, добави той.

„Това, което правя в Общинския съвет в Бургас, се препокрива до голяма степен с онова, което двамата бивши служебни министри имат желание да осъществят“, заяви бургазлията. 

„Един от приоритетите ни е подпомагане на малкия и средния бизнес. Това е заложено в програмата на „Средна европейска класа“ още през 2007 г., когато почти нямаше партия, която да говори за това“, добави той.

„Направихме така, че сега всички политически сили обръщат внимание на малкия и средния бизнес, който е в основата на развитие на местната икономика, тъй като добавената стойност остава в България“, подчерта Бачийски. 

Той отговори на въпроса и дали ще стане депутат. 

„Решенията за кандидат-депутатските листи ще се вземат на общ съвет. Ако на него се реши дали аз или някой друг мой колега трябва да сме в тях, бихме подкрепили проекта с каквото можем“, заяви общинският съветник. 

„Нямам никакви претенции. Винаги съм бил ентусиаст и съм работил за каузи. Важно е нещата, в които вярвам, да се случват. Никога не съм се стремял за постове. На политиката винаги съм гледал като на инструмент, с който да се постигат цели“, добави той.


В категории: Политика


11
Коментара по темата
11.
Мария
21.09.2021 16:41:22
0
2
Бачийски го харесвам, даже бих гласувала за него, за жалост коалицията с Манев не ми допада.
10.
Митко
21.09.2021 15:45:53
1
3
Защо ли не вярвам на СЕК. А дано се е оттеглил Манев за винаги, че да престанат далаверите му с ДПС, ГЕРБ и др.
9.
Скептик
21.09.2021 15:03:42
2
5
Хубаво си дарява заплатата, ама от избори на избори. На местните избори обеща апаратура на детското отделение, бургазлии гласуваха, викаха "браво", "ура" и "да живей", пък апаратурата още е няма. Две години минаха оттогава. Ето, пак дойдоха изборите, а ние с една и съща апаратура два пъти избори правим! Както се казва - никой не може да ти даде това, което аз мога да ти обещая!
8.
Аз ли не разбрах?
21.09.2021 13:23:58
3
9
Няма управия България!Единственото хубаво нещо е че Георги Манев се е "СКРИЛ ЗАД ХРАСТИТЕ" и си мисли че НЕ го виждаме, ХА-ХА!!!Иначе Коцето Бачийски е ТОП!
7.
Някой
21.09.2021 12:18:09
14
13
Бачийски е единственият шанс за Бургас да развие икономика.
6.
Adfdfhgr
21.09.2021 11:45:55
12
12
Пълна боза са тези от промяната, братя Галеви непочтените Кирил и Асен проект кражби и продажби. Протестърите още преди това са искали баница , сладоледени изкушения, дъвки и близалки, но ще бъдат вън от събранието , гугутки алчни за власт и постове.
5.
Браво !
21.09.2021 11:31:53
7
13
Forza Бачийски !
4.
ХХ
21.09.2021 11:03:47
12
9
Сори, но това си е чиста мошеническа работа. Почвайки от дипломата та и насетне...
3.
И АЗ ИСКАМ
21.09.2021 10:29:44
2
6
И АЗ ИСКАМ!!
2.
Някои са готови и челни стойки да правят
21.09.2021 10:10:14
2
20
Уж не вярвам на социолози, а пък като стана ясно че някои няма да хванат влака и взеха да се предлагат за булки
1.
Василев
21.09.2021 09:44:19
5
24
Киро тия ракетоносители по добре ги слагай на задните седалки че само негативи ще има от тях.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова Селският хитрец Алек изигра всички Селският хитрец Алек изигра всички Най-гадното бе, че не позволи на победителките Маги и Надежда да се зарадват, че са финалистки Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, така наречения промишлен коноп МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители Според адв. Веселина Василева има бита служителка, която се нуждае от незабавно освидетелстване, а е в ареста Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Надя е разочарована от поведението на Ергена, но Магдалена твърди, че е влюбена в него 
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори