×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проучване от САЩ атакува броя на хоспитализациите като показател за сериозността на пандемията


Проучване от САЩ атакува броя на хоспитализациите като показател за сериозността на пандемията
Близо 50% от 50 000 настанени в болница в Америка с положителен тест били с леки симптоми или нацяло безсимптомни
14 Септември 2021, Вторник, 21:09 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Изследването е проведено за периода януари 2021-юни 2021 г., а резултатите от него са изненадващи

Още един от „най-сигурните“ показатели за сериозността на Делта вълната попада под атака, след като проучване в САЩ показа, че около 50% от всички хоспитализирани от началото на 2021 г. са били с много леки и дори несъществуващи симптоми на COVID-19. Изследването бе публикувано в The Atlantic – списание, основано през 1857 г. и запазило реномето си досега. 

Досега на броя на хоспитализираните в болници се считаше, че може да се разчита като перфектен показател за опасностите от нвите варианти. Сега обаче се оказва, че може би той не е толкова надежден и трябва да се приема с доза съмнение. Проучването е базирано на данни от всички щати в Америка и е проведено от изследователи от Медицинското училище в Харвард, Медицинския център Туфтс и организацията на ветераните в здравеопазването. Те са изследвали статистиките и след задълбочен анализ са разкрили колко всъщност опасен е COVID и до каква степен хоспитализациите са достоверен показател. 

Анализирани са над 50 000 пациенти, приети в повече от 100 болници в цялата страна. Идеята е била да се установи колко от тях са били приети в тежко състояние и с нужда от кислородно обдишване, колко от тях са били с нива на кислорода в кръвта под 94%. Откритото от изследователите обаче се оказало доста по-различно от очакваното.

От март 2020 г. до януари 2021 г. 36% от хоспитализираните с COVID в болница са били с леки симптоми или безсимптомни. От януари 2021 г. до юни 2021 г., по време на Делта вълната, това число е достигнало до 48%. За ваксинираните пациенти, приети в болйница, то пък е скочило до 57%.

Както самите журналисти от The Atlantic пишат: Изследването показва, че близо половината от пациентите, които се появяват в статистиката с COVID през 2021 г., може да са били приети в болница по тотално различна причина или да са били болни с незначителна проява на симптоми. 

„Проучването не всеобхватно и си има своите ограничения. Едно от тях е, че извадката от 50 000 пациента не показва цялото население на САЩ, тъй като в това число са включени по-малко жени и нито едно дете. (Въпреки това, откритията отговарят и на данните от педиатричните клиники). Не на последно място – данните, дори тези за пациентите от 2021 г. – идват от тази фаза на пандемията преди Делта вариантът да стане широкоразпространен и е възможно съотношенията да са се променили в последните месеци“, пишат все пак авторите на изследването. 

„Трябва да дефинираме на ново термина „хоспитализиран“. Тези пациенти, които са в болница с, вместо от COVID, не принадлежат в тази графа“, пише Шира Дорон – инфекционист и болничен епидемиолог в медицинския центът Туфс и съавтор на изследването.
А какво казва данните от самото проучване? Отново по думите на The Atlantic: „...то също така демонстрира, че броят на хоспитализациите за COVID, както се цитира от журналисти и политици, може да бъде заблуждаващ показател. Особено ако не се анализира внимателно“. 
 


В категории: COVID-19


5
Коментара
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 1
5
Коментара по темата
5.
!!!
15.09.2021 08:04:55
1
7
Е, ако при тях хипохондриците ги приемат в болница, при нас няма места в отделенията. Освен това тук хората са така объркани и наплашени, че не искат да отиват в болница и търсят помощ, едва когато се усложнят съвсем и вече е късно. Това е една от причините да имаме толкова починали, в добавка към проблемите в здравеопазването ни .
4.
Ха добро утро!
15.09.2021 07:24:08
4
16
Сякаш не беше ясно. Хипохондриците са най-сериозният проблем. Трябва да им намерим ваксина за хипохондрията!
3.
*********
15.09.2021 01:34:18
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Right on schedule!
14.09.2021 21:38:46
0
20
Сутрин, тезата; вечер, антитезата! Лека нощ, диви петли! Ако не разберете скоро игричката, ще се сдобиете със СИНТЕЗАТА!
1.
_nib_
14.09.2021 21:34:15
8
35
Няма значение....Важното е да има наивни тАпанари верващи на всичко което им ,,спуснат" по тАлАвизора....Бъдещи състезатели в дисциплината-мятане на чували с пари през балкона защото ,,така ме казаха по телефона".Не прост народ....просто човечество.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори