×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

По следите на каналджиите: Вижте 4-те канала за трафик на бежанци


По следите на каналджиите: Вижте 4-те канала за трафик на бежанци
Все повече бежанци влизат нелегално в България, използват ги като мулета, а трафикантите дават жълти стотинки на граничарите, за да си затворят очите
11 Септември 2021, Събота, 10:30 ч.
Автор: Флагман

Използват нелегалните за трафик на наркотици

Големи групи бежанци, които носят и наркотици, нахлуват в момента у нас. Трафикантите ги прекарват през 4 мащабни канала, които тръгват от Истанбул, минават през Одрин и след това се разклоняват на наша територия.

Нелегалните трасета в момента минават през оградата, която на доста места е компрометирана, през ж.п. гарата на Капитан Андреево, през реката и през зелена граница – като точката за преминаване е на около 2 км от самия Гранично-пропускателен пункт, разкриват пред „Телеграф“ от ДАНС и МВР, които разследват престъпните групи за трафик на мигранти. Агенти на родното ФБР допълниха, че бежанците са се принудили да пренасят хероин, тъй като им приспадали от сумата, която трябвало да платят на водачите.

Коридори

„Тарифата на човек за преминаване от Истанбул до изход при Калотина е 500 евро. Сумата се дава предварително на водача, който тръгва с дадената група, пресича границата и урежда транспорта до границата със Сърбия. Де факто сумата е за минаване на цялата територия на страната“, обясниха разследващи. По думите им парите се разпределяли между трафиканта, шофьорите на коли и микробуси, а част от тях се давала и като рушвет на гранични полицаи, за да си затварят очите. Всичко ставало по договорка.

В хода на разследването станало ясно, че един от каналите е през оградата, в която има междинни врати. Агенти на родоното ФБР засекли няколко случая, при които те били оставяни отключени, а в същото време термокамерите и другите технически средства се насочвали в противоположна посока. Така се създавали т.нар. коридори, през които мигрантите влизали без да ги засекат с техниката, разказаха още разследващи. Ако нямало как да минат по това трасе, слагали стълби и прескачали. Третият канал минавал през Марица, а четвъртият през ж.п. гарата на Капитан Андреево, където е точката между България, Гърция и Турция.

Скривалища

Вече след като бежанците са на наша територия, каналджиите ги транспортирали по няколко направления към София. Първото било от Свиленград по магистрала „Тракия“. В близост до тунела Траянови врата, водачите на автомобили отбивали от аутобана и преминавали през прохода като в края стигали буквално до гората, разказаха разследващи. Именно там е балкана между Ихтиман и Костенец, където почти всеки ден се залавят групи от по 40-50 мигранти. Характерното е, че мъжете, които са на възраст от 13 до 30 г. най-често, били стоваряни на няколко точно определни поляни, където под дървета и храсти имало скривалища. Там разтоварвали дрогата и тръгвали към столицата с различен транспорт. По оперативни данни на МВР и ДАНС вторият маршрут, който използват трафикантите е близост до Ямбол, откъдето също тръгват към столицата.

Разследващите са засекли, че бежанците се изкарват от страната най-често през черно трасе, както го наричали каналджиите на жаргон, което е на няколко километра от ГКПП-Калотина и е с много по-слаба охрана, в сравнение с българо-турската граница.

Още миналата седмица вътрешният министър Бойко Рашков заяви в парламента, че службите разработват 22 групи за трафик на мигранти.

Мигранти цакат по 50 лв., за да пресекат с бус Кулата

Втората държава, през която у нас влизат нелегални мигранти, е Гърция, но броят им е буквално незначителен в сравнение с тези от Турция. От МВР потвърдиха, че след като Атина издигна 40-километрова ограда по границата ни, трафикът от там рязко спаднал. „В момента оттам влизат групи от по 15-20 души основно от Афганистан. Возят ги в бусове. По време на беседите с наши служители, мигрантите признават, че дават по 50 лв. на граничарите, за да си затварят очите“, споделиха от Агенцията по бежанците.

По същият начин минавали и всякакви други чужди граждани, които не искали да бъдат засичани от властите.

След луда гонка: Спипаха нелегални на 200 метра от браздата със Сърбия

Гранични полицаи от участъка в Трън участваха в луда гонка с джип, натъпкан с бежанци, край Трън. Те пътували в “Мицубиши Паджеро” към Сърбия. Граничарите им подали сигнал да спрат, но каналджията дал пълна газ и се насочил към село Забел, след което продължил по черен път, водещ към връх Руй. Униформените обаче настигнали джипа и успели да го спипат точно на 200 метра от границата със Сърбия, обясниха от МВР. Задържан бил шофьорът - 30-годишен перничанин, чиято лична карта е с изтекъл срок на валидност. В автомобила били натъпкани 9 афганистанци и 6 иракчани. Всички имали регистрация в Държавната агенция за бежанците.

Няколко дни по-рано пък при операция на ГПУ-Малко Търново бил спрян бус „Фолксваген“ с двама българи. В каросерията открили 10 бежанци от Сирия.


В категории: Крими


17
Коментара по темата
17.
Шуши
12.09.2021 23:00:54
0
0
Бе, Вие що не си проверявате инфота преди да пишете глупусти ?
16.
До 13
11.09.2021 20:30:56
1
1
Еми слаба е работата на вътрешна,затова няма спор! Само като се замислиш какви кадри има там сега и като бившия,който е в ГПУ Бургас и е събрал доносниците си, никаква работа не са свършили.Жив мигрант не са хванали!
15.
До 1,2,3 и 9
11.09.2021 20:16:31
0
2
До 1 - прав си , но тези от армията не са виждали жив мигрант и като ги командироват по границата се плашат от тъмното. Това не важи за командосите , на тях може да се разчита.
До 2 - границата е разграден двор още от времето на Бойко, същите мигранти като численост но не биваха отчетени. Групите се задържат до Китен и Приморско и хи връщат в Турция или стигат до София. Това ръководството на гранична полиция го знае и така години наред.
До 3 - Това Бойко го знае, и по негово време всичко е канализирано .
До 9 - това не е хип хоп но да знаеш , че голяма част от читателите на Флагман са били граничари и разбират от това.
Не е нужно да четеш, само да наблюдаваш и е достатъчно.
14.
До 10
11.09.2021 18:13:20
0
3
За добре изградените канали питайте ръководството ви!
13.
До 7
11.09.2021 18:10:42
0
3
И какво като беше сменен, нали той преди това беше директор на Елхово! Каналите си бяха същите, сега явно се увеличават така наречения миграционен натиск. И като беше директор трябва да е най - запознат и сега да ги пресече но явно не става или не става “само с ядене, трябва и акъл”
Само с модерни джипове и бягане по гората да търсят групите не става! Има корупционен елемент но работата на Вътрешна сигурност е слаба!
12.
Граничен
11.09.2021 17:53:55
0
5
Елате да видите ,какво става около Малко Търново. Всеки ден влизат по 3 4 групи .Тука със сигурност има добре изградени от миналото канали.
11.
ЗАЩО ЛИ НЯМАМЕ ГЛАВА
11.09.2021 17:40:15
1
4
АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ, ЧЕ ТОВА НЕ СЕ ЗНАЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е В ГРЕШКА. АМИ НА ЛЕСОВО Е СЪЩОТО, МИНАВАТ НА 100 МЕТРА ОТ ПУНКТА С РАНИЧКИТЕ И ЗАМИНАВАТ БЕЗ НЯКОЙ ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА. ЗАЩО, ЗАЩО? АМИ ЗАЩОТО ВСИЧКИ НА РЪКОВОДНИ ПОЗИЦИИ СИ НАКУПИХА ИМОТИ В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ И ТУК ТРУПАТ ПАЧКИ ДО КАТО ДОЙДЕ МОМЕНТА ДА СЕ ИЗНЕСЪТ
10.
ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ КЪДЕ СА
11.09.2021 17:22:59
1
5
АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ, ЧЕ ТОВА НЕ СЕ ЗНАЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО Е В ГРЕШКА. АМИ НА ЛЕСОВО Е СЪЩОТО, МИНАВАТ НА 100 МЕТРА ОТ ПУНКТА С РАНИЧКИТЕ И ЗАМИНАВАТ БЕЗ НЯКОЙ ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА. ЗАЩО, ЗАЩО? АМИ ЗАЩОТО ВСИЧКИ НА РЪКОВОДНИ ПОЗИЦИИ СИ НАКУПИХА ИМОТИ В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ И ТУК ТРУПАТ ПАЧКИ ДО КАТО ДОЙДЕ МОМЕНТА ДА СЕ ИЗНЕСЪТ
9.
Рядко срещани разбирачи коментират,но
11.09.2021 17:04:55
1
2
Това вашето не е точно хип-хоп...
8.
предатели
11.09.2021 13:56:12
0
12
Българи допускат срещу заплащане мигранти в родината ни, а отговорните, които получават заплати от българския данъкоплатец предават българския народ за жълти стотинки. Заслужават доживотен затвор за предателство
7.
ГРАЖДАНИН
11.09.2021 13:35:27
2
6
Организираната престъпност си съществува независимо какво е то правителството ..пО ОТНОШЕНИЕ трафика и каналите директора на ГДГП бе сменен но още не се е почувстван напредък .За разлика от него накой директори на РДГП с години продължават да се задържат благодарение на лобизма .
6.
пак този
11.09.2021 13:08:52
0
11
Канали за трафик няма, има липса на минирана бразда.
5.
Наблюдател
11.09.2021 12:14:54
1
7
Така, както е описано, изглежда че всичко е точно! Вносът на мигранти е под контрол, с прякото съдействие или бездействие на държавни чиновници! Е спокоен съм вече!
4.
Fjhyh
11.09.2021 11:25:44
1
16
Всички знаят че се взимат пари,да видят какви нови коли карат граничарите ама се правят на утрепани
3.
Рашков не го интересува
11.09.2021 11:17:56
9
6
защото бежанците искат да ходят в Западна Европа, а не да остават в България.
В момента има други приоритети...
2.
РашкOOF що спи
11.09.2021 10:53:44
12
27
Докато търси под вола теле и арестува кметове на ГЕРБ,границата стана разграден двор!
Т.к. не може сам да взема решения,явно изпълнява заповедите на Радев,вследствие което ставаме депо на престъпници!!!
1.
ХХ
11.09.2021 10:42:34
4
26
тая армия да се мобилизира а не само да копаят градинките в поделенията и да вземат заплати .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори