×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще спрат ли автобусите заради COVID-19?


Ще спрат ли автобусите заради COVID-19?
Да пътуваш с автобус 10 в Пловдив е голямо предизвикателство. Информационните табели не го отчитат. Сърдити граждани се оплакват, че закъсняват, а контрольорки си търсят изкупителни жертви. Снимка: plovdiv.bg
08 Септември 2021, Сряда, 17:44 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ, снимка: plovdiv.bg

 Контрольорка заплаши жена, която си свалила маската, за да говори по телефона, че заради такива като нея Пловдив ще остане без градски транспорт

350 000 българи може да останат без градски транспорт заради болен от COVID-19 служител на автобусна фирма. 

„Няма да има автобуси и ще вървите всички пеша. Мой колега се е заразил заради такива като вас“, това каза контрольорка на автобус по линия 10 на жена, дръзнала да си свали маската под устата, след като й се обадили по телефона. 

Пред репортер на Флагман.БГ жената, която била нарочена за изкупителна жертва от гневната служителка от автобусната фирма, сподели, че й се наложило да свали маската, защото човекът, който й се обадил, не чувал добре гласа й. 

Докато се караше с пътничката, контрольорката сподели, че близките й били от Бургас. Те боледували тежко от коронавирус, а след като и колегата й се заразил, имало опасност РЗИ – Пловдив да я сложи под карантина, както и повечето служители от фирмата. 

„Не разбирате ли, че тук е огнището? Като се разболеем кой ще ви вози?“, крещеше контрольорката. 

Една от пътничките дори я призова да свали жената от автобуса, защото маската й била ниско качествена, а контрольорката отговори, че би го направила, но автобусът щял да закъснее с няколко минути. 

Не стана само ясно как жена, която си е купила билет за автобус може да бъде свалена заради ... разговор по телефона без маска. 

На въпроса дали са взети мерки за дезинфекция на превозните средства и каква е вероятността човек да се зарази в автобус дори всички да са със защитни маски от Регионалната здравна инспекция в Пловдив отговориха, че всички юридически лица са длъжни да спазват заповедите на Министерството на здравеопазването. Всеки носи отговорност за личното си здраве, поясниха експертите от РЗИ. 

Флагман.БГ очаква официално становище за това дали наистина има огнище в автобусния превозвач от града под тепетата и дали съществува риск за гражданите да останат без транспорт или дали превозните средства не са инкубатор на вируси.
 


В категории: Пловдив , COVID-19


3
Коментара по темата
3.
Разредиха автобусите за да се тъпчем повече хора в
10.09.2021 09:32:32
0
1
И защо може да не ме пускат в мола без маска, а в автобуса може да е без маска, защото решила да поклюкарства по телефона? В мола никой не е длъжен да ходи, ама трябва да се качи в автобуса за да иде на работа, училище или до болницата. Не само трябва да я свалят, ами и да я глобят, че е без маска.
2.
Мери
09.09.2021 19:27:37
0
0
Който го е страх от мечки да не ходи в гората (автобуса).
1.
Жоро
09.09.2021 00:24:17
3
4
Във всички градове в автобусите се возят без или с неправилно носени маски. На шофьорите и кондукторите трябва да се съдейства да свалят такива пътници от автобусите. Главният виновник за предаване на заразата са не само неносенето на маски, а ии парите, с които се борави в автобусите. В Англия имаше много починали шофьори на автобуси и таксита точно по тази причина. В продължение на шест месеца в най-силната криза на Ковид 19 автобусите на градския транспорт е много градове извозваха пътниците безплатно точно, за да се съхрани живота на шофьорите, защото там само при тях се плащат билетите. Не е ли по-добре да се дотира градския транспорт, за да се запази живота им и има ефективен градски транспорт? В някои автобуси кондукторите не смеят да направят забележка на силни мургави пътници от страх за саморазправа. Във всеки автобус има камери. Защо не се използуват, за да се публикуват снимките на редовните нарушители, както и да си плащат глобата. Нищо, че е не са вкулоарите на парламента. На българина докато не му бръкнеш в джоба не разбира от дума.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори