Андалусийско гаспачо
Bon appetit
Продукти:
6 големи домата, обелени
1 зелена чушка
1 жълта чушка
1 червена чушка
1 люта чушка
1 краставица
1 скилидка чесън
1 голяма глава лук
4 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици оцет
Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Измийте, почистете и нарежете зеленчуците. Можете да бланширате доматите, за да ги обелите по-лесно. Не е задължително да го правите. Ако са обелени, консистенцията на гаспачото ще е още по-гладка.
Пюрирайте всички продукти с пасатор или в блендер. Покрийте с капак и охладете в хладилник за една нощ. Преди да сервирате, добавете сол и пипер. Разбъркайте добре. Сервирайте гаспачото гарнирано с пресни резенчета краставица.
Община Царево получи авансово плащане за многофункционална спортна зала за 8 млн. лв.
Голям празник с куп традиции е в събота, спазват се строги забрани
Дядо Коледа донесе подаръци и усмивки на най-малките пациенти на УМБАЛ Бургас и държа бебе за първи път в живота си
Празничен концерт ви очаква днес в Етно кафене и музей в Бургас
Липсва опростена процедура за поставяне на фотоволтаик на балкона
Защо мъжете харесват ниски жени
Не давайте пари назаем днес и в не изхвърляйте храна
По тези признаци разберете дали сте урочасани
Алекс Сърчаджиева: Богаташ поиска да му стана любовница, предложи ми къща
Знаете ли, че вашият умен телевизор има вградена камера и може би ви наблюдават
Revolut премахна лева
Радев: Работната атмосфера в парламента се влошава с всеки изминал ден
