×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Премиерът: Кризата е в ръцете на министър Кацаров, ще бъде ограничено събирането на много хора


Премиерът: Кризата е в ръцете на министър Кацаров, ще бъде ограничено събирането на много хора
Не предвиждаме мерки, които да задължават хората да се ваксинират, уверява премиерът Стефан Янев
31 Август 2021, Вторник, 10:03 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Решението за тях ще бъде взето до края на седмицата

Управлението на здравната криза е в ръцете на здравните власти. Решението за новите мерки и най-вече за ограничение на такъв тип събития, на които се събират големи групи от хора, ще го вземе здравният министър до края на седмицата. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия служебният премиер  Стефан Янев.

Ние не предвиждаме мерки, които да задължават хората да се ваксинират, добави той.

Янев изтъкна, че решенията не ги взема главният държавен здравен инспектор, а здравният министър, като се съобразява с препоръките на здравния съвет, който освен  доц. Ангел Кунчев влизат и други експерти и целта била да се намери баланс. 

„Вероятно ще има и недоволни, това е неминуемо. Важно е обаче да се отговори на повече хора. Политическото решение ще вземе министърът на здравеопазването. Той е най-близко до тематиката на проблема и притежава най-голямата експертиза по темата”, допълни Янев.

„Бизнесът и икономиката трябва да работят. Смятам, че всеки от нас е достатъчно отговорен, за да предприеме нужните мерки и да се предпази”, добави той.

„Ваксината до момента е единственият разумен довод срещу пандемията, даден от науката. Експертите казват, че тя дори да не те предпази от заразяване, то ще протече много леко“, коментира премиерът. 

"Парите за компенсации, както за бизнеса, така и за медицинските работници, така и за допълнителни медикаменти, консумативи и т.н. са предвидени в проекта за актуализация на бюджета, който бе изготвен от служебното правителство. Депутатите ще решат дали тази актуализация ще се случи и какви ще са параметрите", добави той.

На въпроса дали е готов да бъде премиер до следващите избори, Янев отговори, че това ще реши президентът, тъй като той определя състава на служебния кабинет и добави, че ако е необходимо, може да продължи да изпълнява тази роля. 

Министър-председателят сподели, че би гласувал за Асен Василев и Кирил Петков, ако създадат нова партия. 

„Бих се включил във всеки един проект, който работи за България. Етикетите трябва да бъдат загърбени. Време е в политическото говорене персонализацията да не взема водещо място“, каза още той.

„Ние се намираме в една перманентна политическа криза, след като фактите са такива, че в рамките на една година ще правим три парламентарни вота. Това означава, че сме в срив на политическото представителство. Наблюдаваме и у нас този световен феномен – отдалечеността на партиите и обществото. Гражданите не се чувстват достатъчно добре представени от партиите, които не искат да се съобразяват с волята на избирателите“, коментира Янев. 

Тази криза отваря вратата за нови политически субекти, които ще се стремят да запълнят тази ниша със съдържание, с правилно поведение и комуникация с хората, добави той.

Стефан Янев уверява, че вече са взети адекватни мерки за очакваната мигрантска вълна. Ние работим активно в това направление и вече е увеличено присъствието на служителите от "Гранична полиция", добави той.

„Взето е решение за задействане на един механизъм на НАТО за бързо реагиране. Тази готовност е 24 часа. От Афганистан вече са изведени определено количество граждани, които  са работили с американското правителство. В необходимост за осигуряването на тяхната охрана и защита, НАТО създава такъв контингент. Там е предвидено да има и лекари и психолози. Това е хуманитарна операция с ограничен мандат”, заяви премиерът. 

След като водещият Виктор Николаев го пита дали е разочарован от неуспешния опит на партията на Слави Трифонов да сформира правителство с т.нар. партии на промяната, служебният министър-председател отговори, че се опитва да гледа на нещата максимално обективно. 

„Не само хората от „Има такъв народ“, но и другите партии не демонстрират устойчиво политическо поведение, дават разнопосочни сигнали. Те показват неща, с които вероятно разочароват своите избиратели и предполагаемо ще бъдат наказани на следващите избори, когато и да са те“, добави той.

На въпроса дали децата му са назначени на примамливи длъжност в енергийния холдинг и в „Булгаргаз“ той отговори, че ако това е проблем, то министър-председателят трябва да е бездетен или да не става такъв. 

„Децата ми са достатъчно големи, образовани и си развиват своите кариери. Къде работят е известно. Медиите бяха уведомени за конкурсите от хората, които са ги назначили. Не мисля, че има някакъв проблем. Не е имало протекции“, каза още Янев. 


В категории: Политика


31
Коментара по темата
31.
От 25 до 30
31.08.2021 20:26:07
0
0
Е нали искате доброволна ваксинация и никакво затваряне? Как иначе да стане? Просто тези, които се лекуват по домовете ще бъдат почти изцяло неваксинираните. Те са поели риска да се заразят и да се разболеят, те ще си носят последствията. За какво да затваряме пак заради тях?
30.
! до 25
31.08.2021 16:53:32
0
1
Уникална глупост си написал, да знаеш! Като се напълнели леглата останалите да се лекуват сами в тях. Аз не знам кога и каква концентрация кислород да си пусна вкъщи от апарат. Нямам и такъв апарат, нито пък знам как се използва. Нямам и представа как да си сложа система и абокат....в тоя град живеят мноооого луди хора, и то психопати. Щели болните да си се лекуват сами, а другите да се примирим с труповете. Менгеле май броди сред нас....
29.
Цялата истерия
31.08.2021 13:22:01
0
6
е за да прикрие, че смъртността на хора, болни от сърдечно-съдови, онкологични, белодробни и други тежки заболявания е нарастнали силно през 2020 година. Над 8 хиляди души в повече с такива основни заболявания са умрели миналата година с такава диагноза за смърт! Това са данните за смъртността в НСИ! Защо умряха толкова много хора без Ковид??? МНинистерството на здравеопазването и тези, които управляваха пандемията тогава да отговорят!
28.
И отново
31.08.2021 13:17:08
2
9
ВАКСИНИРАНИТЕ НЕ ПРЕДПАЗВАТ НИКОГО ОКОЛО СЕБЕ СИ. НАПРОТИВ! ВАКСИНИРАНИТЕ ЗАРАЗЯВАТ! ТОВА, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ БОДАТ НА 2-3 МЕСЕЦА ЗА ДА ГО КАРАТ УЖ ПО-ЛЕКО(???) СИ Е САМО ЗА ТЯХ! ВАКСИНИРАНИТЕ НЕ СА ОТГОВОРНИ КЪМ ДРУГИТЕ!
27.
991
31.08.2021 13:00:02
1
7
Много загрижените управляващи, колко нови болници построиха за две години истерии как се грижат за народа?
26.
аман
31.08.2021 12:57:43
3
11
Стига с тия неваксинирани, оляхте се вече. Огледайте се и се осъзнайте. Провежда се нечуван и безпрецедентен експеримент с хората, наречен поголовна ваксинация. Някой дава ли си сметка, че такова нещо никога не е правено досега и резултатите може да са непредвидими. Производителите на ваксини се опитват да накарат човечеството да стане зависимо от техния продукт. Една, втора, трета, пета игла. Като при пилетата. Нов щам, нова ваксина, нов щам, нова ваксина. Накрая ще изпукат всички неваксинирани, а ваксинираните ще умират ако не си сложат поредната игла.
25.
От 16 до 21 и 22
31.08.2021 12:28:06
7
2
Така е, при положение, че разтегнем на максимум здравната система. Само че има вариант просто да се отделят определена бройка легла и персонал за коронавирус пациенти. При пристигане на повече пациенти, хората ще ги връщат да се лекуват по домовете. Така отговорността ще падне почти изцяло на неваксинираните, икономиката ще е отворена и ваксинацията ще е доброволна. Просто ще приемем, че ще умират някаква определена бройка хора на ден и това е.
24.
Гой 22,23
31.08.2021 12:01:24
5
12
52 болни на 100000, дори и най-бедната областна болница имат над 430 легла на 100000 души население. Престанете да говорите безпочвени глупости и да всявате паника, бодете се с бустерни дози на всеки 3 месеца и не ни занимавайте с вашия грип.

За това плащаме здравни осигуровки и здравната каса има огромен бюджет, за да лекуват хората, не да ги оставят да умират заради измислената и наложената от МВФ пандемия. Това, че твойте гербери открадаха касата и сега крадат и новите пари не значи, че трябва да се бодем на всеки 3 месеца. Вие, които сте на хранилка бодете се ако ще всяка седмица. 16000 свръхсмъртност, гответе се за нюрнбергски процеси!
23.
! do 20
31.08.2021 11:55:29
5
4
Бавноразвиващ конспиратор, това са хората които задължително имат нужда от болнично лечение. В момента активните са 30 000 или по твоите сметки 429 на 100 000 души. Сега доволен ли си? А пътят от това да си добре и след няколко дни да имаш нужда от легло в болницата хич не е дълъг!
22.
! do 16
31.08.2021 11:51:24
9
8
Извинявам се, прочетох по-късно и следващия ти коментар. Но пак не си прав....ще се случи така, че ваксиниран човек ще има нужда от кардио хирург да кажем, ама няма да има достъп, защото неваксинираните антиваксъри са препълнили болницата! Не знам виждали ли сте човек след престой в болницата заради коронавирус. Излизат 10-15 кг надолу с хлътнали очи, жълти като кори за баница, в първите седмици нямат сили за елементарни дейности. И ви говоря за млади хора, които преди това са били активни спортисти, не със застоял начин на живот. Явно трябва през всяко семейство да мине вируса, че да разберете има ли го, няма ли го, настинка ли е, кашлица ли е......
21.
! до 16
31.08.2021 11:45:55
5
9
Ето заради такива като теб не трябва да се дава избор на хората. Ти или си от друга планета, или си простичък. Проблемът от големия брой заразени идва от това, че задръстват болниците. И в един слънчев ден когато има по 5-6 хил на ден се оказва, че за хора с възпален апендисит няма място в болниците, защото повечето отделения са ковид и 90% от легловата база е заета от ковид-болни. За толкова време как не го разбрахте, бе, мамка му!
20.
az
31.08.2021 11:42:19
6
12
бийте си ваксините , а пък ако до максимум 2 години не започнете да изкапвате сме съгласни и ние да си ги сложим ;)
19.
Гои
31.08.2021 11:41:24
5
9
"Общият брой на пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ у нас, е 3 594. В интензивни отделения или клиники се намират 301 от тях."

Проста математика за вас гои - 52 болни на 100000, 4 на 100000 тежко болни в интензивните отделения. Много, много далеч от цифрата 200 на 100000, при която в едни нормални условия се обявяваше епидемия от грип.

Но едно е ясно, на вас ви е платено да ги говорете тея глупости за пандемии и ваксини, иначе ще дойдат нови гладни на вашите места.
18.
демократ
31.08.2021 11:14:02
2
12
Извънредно : в НАТОвският самолет заради който не дадоха да стрелят срещу градоносните облаци и който стана причина за многомилионни загуби на селскостопански производители е имало ..... АФГАНИСТАНЦИ ! ? !
От Рамщайн до Пловдив а после в Харманли. Същият ден е имало СЕДЕМ такива полета.
Днес също са планирани полети от том.
ПОЗОР !
17.
От 16 до 17
31.08.2021 11:06:21
7
4
Така е, прав си, ще се мре. Но какво да се направи като това иска народът? Народът иска всичко да е отворено, да не се ваксинира и да има достъп до болница. Три неща, които няма как да станат едновременно. Затова най-лесно е просто да се обясни на всички, че достъп до болници в следващите месеци ще е затруднен, ако не и липсващ. Това ще е цената на доброволната ваксинация и всичко да е отворено. На мен лично вече ми е все едно, да мре който иска, всеки сам си носи отговорността.
16.
Do 16
31.08.2021 11:02:33
13
8
АЗ СЪМ ВАКСИНИРАН! ОСВЕН ТОВА И ПРЕБОЛЕДУВАЛ! ПРАВ СИ, ВАКСИНИ ИМА! Само че, когато нещо не се случва доброволно и съзнателно, трябват рестрикции! Първата и най логична е, ограничаване на събиранията на групи! А това е така, защото ваксинацията не е задължителна! А не е задължителна, защото сме либерали, демократи и много, ама много предпазливи да не би някой да даде държавата под съд! От адвокатите по медицинско право! Затова ще си правим каквото искаме и ще купонясваме здраво! И ще умираме!
15.
От 9 до 14 и 15
31.08.2021 10:42:20
6
15
Пак казвам, ваксини има, който се страхува, притеснява и иска да се предпази да си сложи. Всеки да си носи риска. Вече няма никакво логично обяснение държавата да се затваря или да се налагат ограничителни мерки.
14.
Винаги
31.08.2021 10:34:16
14
13
Съм казвал: ТЪЙ КАТО АНТИВАКСЪРЧЕТАТА, КРЪЧМАРИТЕ И ПР НЕВЯРВАЩИ ЕКСПЕРТИ ОПРЕДЕЛЯТ СИТУАЦИЯТА, АМИ ВСИЧКО ДА ОСТАНЕ ОТВОРЕНО, РАБОТЕЩО, БЕЗ МАСКИ И ПР! НАКРАЯ ЩЕ ДОЙДАТ ОНЕЗИ С ВОЕННИТЕ КАМИОНИ, МАСКИТЕ, С ПОЛЕВИТЕ БОЛНИЦИ И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТо! ТАКА ЧЕ ОДОБРЯВАМ БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ТОЗИ НЕЩАСТНИК ПРЕЗИДЕНТА! ДА МРЕМ, ДА СЕ РАЗболяваме! Само така на българина му светва, че положението е сериозно!
13.
Браво
31.08.2021 10:29:31
8
12
Ще ги докарате до 3000 / 4000 човека на ден болни както казахте, малко още усилие ви трябва !
12.
...7
31.08.2021 09:47:46
14
14
На всички им свърши отпуската и почнаха да работят , цяло лято не се чу и писа за Ковид 19 !
11.
Г-н Служебен премиер
31.08.2021 09:45:36
11
30
Вие в коя България живеете.Било успешно служебното правителство.Знаете ли цената на желязото до къде стигна ,цената на дървения материал, цената на олиото и всички хранителни продукти.Миналата година кг желязо купувах за 1.10 лв. сега го взимам за 2.70 лв.
10.
EEE
31.08.2021 09:40:14
7
22
Сега всички ще кажят по една дума и така ще си прехвърлят отговорността на други ! ИЗБОРИ РАДЕВ И ЦЯЛАТО ВОЕННО ПРАВИТЕЛСТВО ВЪН !!!
9.
88
31.08.2021 09:35:32
10
32
Президента бивш военен, премиера бивш военен, тука работата ми намирисва !!! Бог да ни пази !!!
8.
До 2
31.08.2021 09:26:13
23
17
Ваксини има ли? Има. Пазят ли от тежко боледуване? Пазят. Тогава, защо правителството да е виновно?
7.
Къде е началник-щаба!?
31.08.2021 09:25:23
4
19
Баси изненадата. Утре Кацаров е в НОВА, за да прехвърли топката на спортния министър...
6.
До 3
31.08.2021 09:01:48
6
17
Е нали напълниха джобчетата , то това беле целта .
5.
Боже
31.08.2021 09:00:45
9
30
Докъде се докарахме , военни да ни управляват без военен преврат . Това е най-лошото което може да се случи на една държава .
4.
Коко
31.08.2021 08:59:08
6
28
За тия човешкият живот няма стойност , важна е целта неговит шеф да го изберат отново .
3.
питанки
31.08.2021 08:56:49
6
34
Много успешно Правителство ! Успешни цени на бензина, тока, олиото..
Успешна инфлация.
Нито един от Мутренското управление на Борисов не е разследван !
Нито една знакова Мутра не е арестувана !
Нито един от олигарсите на Борисов не е притиснат !
Арестуван за 24 часа Кмета на с. Бата. Това е единственото постижение на успешното правителство на Янев-Радев !
Синергия !
Зидарска им работа !
2.
Мам
31.08.2021 08:56:42
22
28
Мама ви боклуци , за едната власт ще жертвате хората взеха да умират по 100 човека на ден ама тия за тях няма ковид още как да затворят като идват избори за президент и ще натрупа негатив . Ще жертва 3000-4000 Хил човека и пак ще си лапат от голямата тенджера .
1.
!:
31.08.2021 08:45:20
6
36
Как стигнахме до тук двама военни да са начело на държавата....а тоя специално няма лично мнение...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори