×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

7 гнусни причини да не носим една и съща пижама няколко поредни дни


7 гнусни причини да не носим една и съща пижама няколко поредни дни
Източник: Една.бг
30 Август 2021, Понеделник, 20:01 ч.
Автор: Флагман.бг

Пижамите се замърсяват лесно и е хубаво да ги сменяме всеки ден или поне веднъж на 2-3 дни, съветват специалисти

Колко често подменяте пижамата, с която спите? Истината е, че със сигурност не е достатъчно често. Според Daily Mail, мъжете изкарват с една и съща пижама в продължение на 13 дни, а при дамите числото е 17.

Ако това ви се струва доста, има си причина - пижамите се замърсяват лесно и е хубаво да ги сменяме всеки ден или поне веднъж на 2-3 дни, съветват специалисти.

Проблемът идва от материята, от която обикновено се правят пижамите. В меките им тъкани лесно се събират милиони микроби и вируси. Ето и причините да подменяте пижамата си по-често:

Стафилококови инфекции - Повечето хора носят малко количество стафилококови бактерии по кожата си. Това е много често срещан микроб, който улавяме по кожата си, в носа и в устата си, обикновено без никакви последствия. Ако обаче носите едно и също парче плат отново и отново, стафилококовите бактерии ще започнат да се събират във вашата пижама и да процъфтяват. В крайна сметка тези растящи колонии стафилококи могат да попаднат в кожата чрез порязвания, врастнали косми или други прекъсвания в естествената защитна система на тялото. Редовното прането и смяната на пижамите помага за унищожаване на стафилококите и предотвратява болезнени и потенциално животозастрашаващи инфекции.

Пъпки и кисти - Пъпките винаги са неприятни. Те са още по-ужасни, ако знаете, че е можело да бъдат предотвратени. Когато не сменяте пижамата си, всякакви бактерии, масла и мъртви кожни клетки започват да се натрупват в тъканта. Всичко това се притиска към порите ви през цялата нощ. Това води до блокиране и инефктиране на порите ви, което се превръща в грозни и болезнени пъпки и дори по-дълбоки кисти.

Прахови акари - Праховите акари са микроскопични същества, които живеят във всеки дом. Не можете да се отървете напълно от тях, но определено трябва да направите всичко възможно, за да ги извадите от леглото и зоната си за спане. Праховите акари обичат да ядат мъртва кожа, така че са привлечени от леглото и пижамата ви, които са пълни с всички мъртви кожни клетки, които сте отделили по време на съня си. Мръсната пижама привлича още повече акари, които могат да допринесат за респираторни проблеми, особено докато спите.

Неприятна миризма - Всички знаем, че ако не се къпете или не поддържате тялото си чисто, това може да доведе до неприятни миризми. Ето защо трябва да сте сигурни, че и пижамата ви не е развъдник на такива. Те обикновено абсорбират потта през нощта и бактериите, които процъфтяват във влажни, тъмни места, а това води до появата на неприятни миризми. Не е добре, ако си взимате душ вечер, а след това обличате мръсната си пижама.

Няма чувство на свежест - Носенето на мръсна пижама през нощта може да ви накара да се чувствате по-мрачни сутринта. Всички знаем приятното чувство, когато си легнем изкъпани в току-що изпрани чаршафи. Е, същото важи и за току-що изпраната пижама!

Трудно заспиване - Спането в чиста пижама ви носи чувство на свежест и уют и сте напълно готови да заспите. Освен това мръсната пижама привлича прахови акари през нощта, което може да повлияе на дишането ви. Това води до хъркане и други прекъсвания на съня.

Алергии - може да се стигне до развиване или обостряне на алергии, особено ако сте алергични към прах. Астмата и другите дихателни нарушения също могат да се повлияят от чистотата на спалното ви бельо.


В категории: Животът


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
Ох котйо-о-о-о-у !!!
31.08.2021 09:03:00
0
0
1 + 3 Една добре прекарана нощ!!!
3.
Опитен
31.08.2021 07:28:34
0
6
Спете голи по чурка.
2.
Хич
30.08.2021 22:03:59
0
9
Аман от глупости!!!
А някой не си ли задава въпроса,защо аджеба станахме толкова кекави и уязвими? Не можем и няма как да унищожим всички бактерии,вируси,акари и тям подобни гадини с 99% от които сме в странна симбиоза.Наличието на голяма част от тях помагат на организма ни да се бори и справя като гради собствен имунитет. Иначе се превръщаме в изнежени лабораторни мишки , които не могат да оцелеят в естествена среда.
1.
Мери
30.08.2021 21:33:13
0
9
А без пижама?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума
Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застеля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори