×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Туроператори мамят инвалиди, викат паяк да им вдигне колата пред хотел в Слънчев бряг (ОБНОВЕНА)


Туроператори мамят инвалиди, викат паяк да им вдигне колата пред хотел в Слънчев бряг (ОБНОВЕНА)
Борислав и Стойна Желеви от Кърджали резервирали стая за почивката си в Слънчев бряг през туроператорска фирма. Излъгали ги, че хотелът разполага със собствен паркинг
17 Август 2021, Вторник, 08:12 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Автомобилът бил с инвалиден стикер на предното стъкло

Кола с инвалиден стикер е вдигнат от репатриращ автомобил до хотел в Слънчев бряг, докато собствениците му се настаняват. Затова сигнализираха в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия потърпевшите. Те споделиха, че туроператори са ги измамили. Уверили са ги, че хотелът разполага със собствен паркинг. Реалността обаче се оказала различна. 

Борислав и Стойна Желеви от Кърджали резервирали стая за почивката си в Слънчев бряг през туроператорска фирма. 

„Изрично попитах дали хотелът разполага с паркоместа. Отговориха ми, че имат, но с идването тук се оказа, че такива няма“, разказва Стойна Желева.

Обещаният от туроператора паркинг се оказал на над 500 метра от хотела. Това било сериозно затруднение за семейството заради здравословният проблем на Стойна. Въпреки това получили уверението, че докато разтоварват куфарите, автомобилът им може да остане пред хотела на таксиметровата стоянка. 

„Автомобилът ни беше оставен на аварийни светлини. Беше отключен, със свалени прозорци, защото си сваляхме багажа“, добавя жената. 

След настаняването в стаята, съпругът на Стойна бил неприятно изненадан. Когато излязъл пред хотела, за да закара автомобилът на платен паркинг, към който го насочили администраторите, се оказало, че колата я няма. Вече е била вдигната от паяк. 

„60 лева ми струваше вдигането на колата. Проблемът беше, че си загубихме първия почивен ден в търсене на автомобила“, разказва Борислав Желев.

Тук има място за инвалиди, но когато пристигнахме, всичко беше запълнено, добавя той.

„Имам сериозен здравословен проблем и е добре автомобилът ми винаги да ми е под ръка“, споделя Стойна.

От хотела, в който е настанено семейството, признават, че имат проблем с паркирането. 

Файтонджиите имат своето обяснение за паркирането. „Идват румънците. Където им е скимнало, спират. Това е албанско паркиране. Един автомобил заема на три коли местата. Как да паркират нашите сънародници?“, пита Сергей.

От Слънчев бряг АД заявиха, че автомобилът е бил паркиран неправилно на двупосочна алея и затруднявал движението близо 20 минути. 

В близост до хотела има три места за хора с увреждания. 

Стойна и съпругът й разказват, че търсели вариант да напуснат комплекса още същият ден, но от туроператорската фирма не успели да им предложат друг вариант, а и нямало гаранция, че хотелът ще им върне парите. 

„Затова останахме тук. Иначе бихме си тръгнали още същия ден“, добавя Борислав.

От Слънчев бряг АД увериха, че ако собственикът предостави валидно решение на ТЕЛК, ще му бъде възстановена сумата по съставения протокол за нарушение. 

От „Слънчев бряг“ АД изпратиха становище по случая, в което прилагат и снимков материал на автомобила, преди той да бъде репатриран. От снимките е видно, че колата е паркирала в двупосочна улица в комплекса, като по този начин прави невъзможно свободното преминаване на други МПС-та в едната лента за движение.

„Уточняваме, че в непосредствена близост до хотела, в който се настаняват гостите на комплекса, има над 40 места за паркиране в „синя зона“, както и три места, надлежно обозначени с хоризонтална и вертикална маркировка, като инвалидни (в началото, средата и в края на зоната за платено почасово паркиране). Освен това „Слънчев бряг“ АД е предоставило на хотела, чиито гости са били Вашите зрители, стикери за ползване на „синя зона“ в рамките на 15-минутен безплатен престой, именно за времетраенето на процеса по регистрацията на рецепция“, уточняват от дружеството. 

Оттам допълват още, че през настоящия летен сезон неведнъж са обявили, че са идентифицирали паркирането в комплекса като проблем – натоварен трафик, десетки хиляди автомобили и недостатъчни места. Въпреки това колегите им, ангажирани с дейностите по заскобване и репатриране, са инструктирани да бъдат максимално компромисни във взимането на решение за репатриране на неправилно спрял автомобил. По тази причина конкретният автомобил, обект на този сигнал, паркирал неправилно, е бил репатриран 20 минути след констатацията от страна на екипа. 

„Информираме Ви и че ще осъществим контакт с посочения водач на автомобила, който е депозирал жалба по електронна поща в „Слънчев бряг“ АД на 13.08.2021 г., и ще възстановим сумата, която е платена на основание на съставен Протокол с N0000091, след предоставяне на валидно решение на ТЕЛК.  

Вижте 3 снимки от паркиралия неправилно автомобил, обект на този сигнал, които дават яснота по случая:

 

 




В категории: Несебър


16
Коментара по темата
16.
Няма страшно!
18.08.2021 07:24:53
0
0
В хотели с 5* има осигурен паркинг.Успех!
15.
изумен
17.08.2021 19:14:23
0
3
В Дубровник паркирането е 200 евро за 24 часа. Там ги плащате без въпроси и възражения. Ама тук не искате да давате 20 лева за паркинг?!
14.
Василев пак
17.08.2021 14:10:45
1
5
Ето ги и самите правила за паркиране на ППС: В населено място: За паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя.
Тези спряли кат' на мегданя у село.
13.
Старшина Василев
17.08.2021 14:06:42
0
5
Като гледам таз' кола, и на папата да е, трябва да се махне. Как може да спреш така!?!
12.
Това е нивото у БГ
17.08.2021 12:50:40
2
9
Не стига, че туристическия бизнес е леш, ами и тотал сметката е по-висока отколкото ако почивате в Гърция или Турция. Ако не са пътните разходи със сигурност ще е по-евтино да се почива извън България. Тези двамата ако отидат на плаж в Слънчака ще платят 30-40лв за чадър и два шезлонга. Гледат ги като банкомати само. Ако може да платят и да не ги занимават. Платеният паркинг е непредвиден разход, защото туроператора ги е излъгал за да продаде почивката в хотел, който иначе може да остане без посетители
11.
dart izvrateniak
17.08.2021 12:26:50
0
2
toz da ne ne e ivan pidala ot energia
10.
Тари
17.08.2021 11:53:25
1
10
Неходете в слънчев и лъжлив бряг .Хотела саа само измама лъжат...неходете
9.
Този е инвалид
17.08.2021 11:42:21
7
1
Колкото съм и аз! Мръсни софиe8d47янци!
8.
До 5.
17.08.2021 11:08:41
3
7
Здрав прав съсед. Работи в ...да..не казвам...къде..., със здрав прав син, работещ в (пак там, дет е баща му,вид невидима енергия до домовете доставя), изведнъж автомобила му на инвалидно място със стикер. И още, и още, други коли. Поне да не се познаваме в маалата.
7.
Gost
17.08.2021 10:36:27
0
7
Кой е този хотел ?
6.
До Кольо тракториста
17.08.2021 09:25:18
3
18
Щото се съмняват, че инвалидната карта и е фалшива - нищо не искам да кажа за тази жена, но е пълно с фалшиви инвалидни карти.
5.
Всеки
17.08.2021 09:13:18
6
17
Всеки втори е с инвалиден стикер. Това не ти дава право да паркираш навсякъде а само на определените места, които не са малко. Щом пред дома където живеем плащаме за паркиране защо като отидеш на почивка да не се плаща.
4.
Кольо тракториста
17.08.2021 09:06:31
3
29
Защо трябва да предостави телк решение? Ад-то телк комисия ли е? Чудят се какви глупости да измислят за да прецакат хората.
3.
Истината
17.08.2021 08:53:06
5
33
Бг черноморие - мутри, коври, лъжци.....и всичко се плаща
2.
1234
17.08.2021 08:43:07
3
30
Еми да, те румънците са по-важни от българите! Ние също заради румънци прекъснахме преждевременно почивката си на Влас! Добре, че поне ни върнаха парите от хотела! Те са просто нетърпими, потресена съм от поведението им!
1.
KOKO
17.08.2021 08:36:20
8
23
NIE SME MALOUMEN NAROD. POSLE ISKAT DA IMA TURISTI....AZ DAZE SE 4UDJA,ZASHTO OSHTE NJAKOI HODI V TOJA SKAPAN SL. BRJAG!? NIKOGA BALGARINA NJAMA DA SE NAU4I DA NE LAZE I SHIKALKAVI,A TIJA PROSTI FIRMI S ,,PAJAZITE,, VDIGAT NARED,SHTIM STAVA VAPROS ZA PARI,BEZ ZNA4ENIE KAKAV STIKER IMA NA KOLATA.DIVASHKI ISTORII.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори