×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Президентът забавя въртележката с мандатите, притиска парламента да актуализира бюджета


Президентът забавя въртележката с мандатите, притиска парламента да актуализира бюджета
Румен Радев свиква КСНС в понеделник, на който темата ще се обсъжда
13 Август 2021, Петък, 15:25 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

От ДПС са с резерви

Президентът ще забави въртележката с мандатите за правителство заради ступора с актуализацията на бюджета. Това стана ясно от негово изявление пред репортери в Елхово, където той се запозна с предприетите мерки във връзка със засиления мигрантски натиск.

Румен Радев обясни, че свиква Консултативния съвет за национална сигурност в понеделник именно заради липсата на актуализация на финансовата рамка на държавата. Съответният проектозакон е внесен от служебния кабинет в парламента. Депутатите обаче не го разглеждат. Те дори не са сформирали още съответни постоянни комисии – в случая най-важна е бюджетната.

Днес председателят на парламента Ива Митева съобщи, че въпросът с комисиите се отлага за другата седмица заради липсата на консенсус.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ бе спрян за коментар от парламентарни репортери. По повод критики на президента към Народното събрание, Карадайъ каза недоволно: „А според него служебното правителство е добър пример...“

Водачът на ДПС обясни, че все още не е чул думите на държавния глава, за да ги коментира.

Той обаче даде да се разбере, че актуализацията на бюджета не бива да се приема, ако няма ясно мнозинство. Актуализацията и като цяло бюджетът представлявали бъдещи политики, които да се реализират.

Зад тези бъдещи политики трябва да застава ясно парламентарно мнозинство. Така че тепърва ще видим кой какво предлага. Но ние от „Движението за права и свободи“ призоваваме за нормалност в политиката“, каза Мустафа Карадайъ.

Христо Иванов от „Демократична България“ (ДБ) и Ивайло Вълчев от „Има такъв народ“ (ИТН) също направиха коментари.

Иванов одобри забавянето на въртележката с мандатите. 

"Очевидно има нужда от повече време. Аз оценявам това като разумен ход", каза той.

Политическите формации било добре да осъзнаят отговорността и да започнат разговори за третия мандат във формат без ГЕРБ и ДПС. Според него е добре да се състави правителство с взаимни отстъпки, което да действа следващата зима. 

По отношение актуализацията на бюджета Христо Иванов обясни, че тепърва ще се сформират комисиите, които да го гледат. Въпросът предстои да се обсъди и в парламентарната група на ДБ. 

Ивайло Вълчев от ИТН каза, че не се е запознал лично с казаното от президента, за да го коментира. 

На въпрос добре ли е да се удължат консултациите за съставяне на правителство с третия мандат (за което също призовава Румен Радев), г-н Вълчев отговори: "Нашето мнение по този въпрос беше казано вече."

А след питане това означава ли, че няма да подкрепят ничий трети мандат, той заяви: "До момента сме абсолютно ясни в това, което сме казали."

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
10
Коментара по темата
10.
Импийчмънт за Радко фъшкията!
13.08.2021 20:12:06
1
5
Аве шматки, кво му се радвате на този Славянски мангал ве. За 5 стинки работа не е свършил от като го избраха, дай му само софри и аванти на гладния паткан. Не стига че разедини народа, ами и точи лиги за още един мандат, боклук от класа. Айде да идват изборите и да го разкарваме този шапкар че много му се дигнаха въшките ми се струва!
9.
Браво
13.08.2021 19:47:47
5
4
Тия които плюят по Радев са чиста проба неграмотни смота н яци. Ако им покажат снимка и на майките им пак ще плюят и калят. Комплексари като шефа си еднокнижник.
8.
Mm
13.08.2021 19:45:26
3
6
Този изуфял пенсионер какво се обяснява пак Взимай си кючекчийката и си отивай в село Славяново да гледаш майка си Наи големия мръсник президент които сме имали
7.
Браво на Радев!
13.08.2021 19:09:40
6
5
Браво на Радев! Това е отговорна позиция на държавник. Затова ще спечели с лекота и втори мандат
6.
Fak
13.08.2021 18:20:49
3
4
Ще чакаме танковете да дойдат заедно с привържениците на утопичния социализъм. Уличните долнопробни мастии и розовите не прани миризливи гнусни зелени чорапи и гащи от ДБ.
5.
Славчо се посра
13.08.2021 16:30:32
9
8
ИТН БСП ГЕРБ ДПС са в тайна коалиция да набарат мангизите.Искат първо Славуца да направи правителство с поставените си лица и после да им раздаде порциите.Ганю пак ще яде постна пица приготвена от Баце Славуца Кърмела и Доганя.
4.
!:
13.08.2021 16:16:52
3
19
Аз дали разбирам правилно, че без актуализация на бюджета много голяма част от хората ще останат без помощи по време на четвъртата вълна, а пари и за редица държавни служители също няма да достигат. Тия 240 палячовци знаят ли какво ще се случи, ако това стане. Тогава протестите няма да се водят от кукли на конци....и въобще няма дава красиви. Половин година ги чакаме.....ако ни обрекат на безпаричие ще стане страшно....
3.
Scrooge McDuck
13.08.2021 16:00:50
11
13
Да, чакаме топ капацитет Чалгаря или Пожарникаря! Единият от дрога незнае къде се намира а другия изтегли милиарди кредити.
2.
Zizi
13.08.2021 15:54:31
20
23
От нас зависи тези месеци да са му последните като президент. Пълна липса на капацитет за подобна позиция.
1.
Фатмака
13.08.2021 15:36:31
16
22
Зелен чорап,я се скрий бе чехльо
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори