×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Петър Илиев: Страх тресе кочината на задкулисието


Петър Илиев: Страх тресе кочината на задкулисието
Петър Илиев отговори и на обвиненията за плагиатство, не бил чел труда на доц. Киселова
09 Август 2021, Понеделник, 10:36 ч.
Автор: Флагман.Бг

Прави се опит за медийното ми тричане преди да се кача на ринга, сподели адвокатът, номиниран за вътрешен министър 

Голям страх тресе кочината на задкулисието. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия кандидатът за вицепремиер и правосъден министър на ИТН Петър Илиев. 

Прави се опит за медийното ми тричане преди да се кача на ринга, добави той.

„Цялата медийна атака ме прави още по-решителен и целенасочен в това, което трябва да се свърши за държавата. През последните седмици лайтмотивът на всички жълто-кафяви медии е, че Петър Илиев трябва да бъде унищожен. Не, той няма да бъде унищожен. Той произлиза от героичен род. Знам си пътя и го продължавам напред“, заяви Илиев. 

„Аз не съм член на „Има такъв народ". Но аз съм със Слави Трифонов и екипа от времето,в което организирахме референдума. Тогава аз организирах юридическата му страна”, добави той.

„Имам не само поддръжката на Слави Трифонов, но имам неговата пълната подкрепа и мъжката му дума, както на него, така и на всички то ръководството на партията”, заяви Илиев.

Той смята, че атаката срещу него, включително и обвиненията в плагиатство, са целенасочени и са започнали в деня, в който е бил номиниран за член на правителството.

На въпрос дали е имало разколебаване от негова страна за поста, той отговори:„Разколебаване е дума, която не познавам. Когато направихме референдума, тогавашният режим прати ДАНС, НАП и ме спукаха от проверки. Нищо не намериха, но това беше тормоз на една полицейска държава спрямо един свободен човек. Кален съм в битки, имам много рани и белези. Това, в комбинация с характера ми очевидно създава голям проблем”.

Илиев коментира и т.нар. „барбадоска връзка”. „Аз съм почетен консул на Барбадос от много години. Да си почетен консул е почетна длъжност, това не е държавна служба. Това е държавата с най-висок стандарт на живот на Карибите и държавата, която има най-близки партньори – САЩ и Великобритания – също стратегически български евро-атлантически партньори”, посочи той.

Илиев беше категоричен, че Барбадос не е офшорна зона. „Понастоящем тя не е в никакъв списък на държави, които са данъчен рай. В моята практика, която е доста солидна, не съм видял в българския Търговки регистър фирма, която да има акционер или собственик фирма, регистрирана в Барбадос”, поясни номинираният за министър на вътрешните работи.

Запитан дали познава Делян Пеевски и Ирена Кръстева, той отговори: „Никога не съм ги виждал през живота си. Като адвокат професионалист много често съм канен да консултирам юридическата страна в дейността на определени компании без значение в кой сектор, включително и в медийния“. 

„Преди 15 години бях поканен като професионалист да участвам в създаването на въпросните дружества. Няма как да нося отговорност какво е станало с тях, след като вече не съм бил в тези дружества”, добави Илиев. 

На въпрос дали сам е писал книгата „Компетенциите на Народното събрание”, за която има три сигнала за плагиатство от доц. Наталия Киселова, Петър Илиев коментира: „Стоя зад всяка дума в моята книга. Подарил съм я на членовете на Катедрата през 2015 г. С изненада разбрах в деня на връчване на мандата, че някой твърди, че има проблем с тази книга. Минали са 6 години“.

Законът в една правова държава казва, че ако някой има правен спор с някой друг – той се решава в съда, добави той.

Петър Илиев е категоричен, че не е чел труда на доц. Киселова и не е запознат с него.

„Това да коментирам думите на защитници на „Мултигруп“ от едно време или на адвокати на приятелки на избягали подсъдими в чужбина е тема, която няма смисъл да коментирам. Тук съм, за да обясня атаката срещу мен какъв генезис има. Тя е ченгесарско – милиционерска“, подчерта той.

„Племенник ли е на подсъдим бивш шеф на разунзнаването едно лице, за което не остана студио, което да не е посетило, както за един бивш премиер няма багер, пред който да не се е снимал? Има ли връзка между развитието на това наказателно дело и разговорите в центровете на задкулисието за благоприятни развития с оглед срещу мандатоносителя „Има такъв народ“ и всички силни фигури, които издига?", попита Илиев. 


В категории: Политика


16
Коментара
70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 1
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 3
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 2
16
Коментара по темата
16.
отврат
09.08.2021 16:48:22
1
3
На почетните консули на която и да е държава, по пинцип, им се приспада 20% ДДС от стойността на стоки, услуги и т.н. Далаверата им е сигурна! А този наглец не отговори на нито един въпрос, зае поза атака и с арогантност и злъч нападаше, той задаваше въпроси, обиждаше! По-нагъл тип в открито интервю не сме гледали. Даже Борисов и Гешев бледнеят пред него!
15.
Гошко
09.08.2021 15:44:05
1
3
А, трите малоумни герберски тролчета се изакали и тук!!
14.
Zizi
09.08.2021 13:53:10
1
7
Хората с комплекси драпат за власт, за да си ги избиват. Боже, пази България ( и нас ).
13.
браво
09.08.2021 13:31:33
11
2
Тоя е мъжко момче. Ще разрови кочината. Да му дадем шанс.
12.
Помислил се е за важен, а никой не го знае
09.08.2021 12:24:14
2
18
Гербаджиите се страхуват от Рашков, а тоя никой не го знае, че да се страхуват от него. С какво е известен? Като човек на Слави ли? Слави който се опитва да върне НДСВ на власт ли?
11.
Публично становище на дипломиран психиатър
09.08.2021 12:04:24
0
22
След Петър Илиев чалгарската партия “тряаа” да се закрие и да се оттегли завинаги в дупката 7/8. Толкова нагло нищожество не само не “мое” да бъде шеф на МВР и Вицепремиер по Сигурността, но е абсолютен позор за СУ. Ако този нахален агресор е отличник на випуска, с този уличен изговор и с абсолютната си правна несъстоятелност, Юридическият факултет “тряаа” да се закрие незабавно, а това недоразумение да бъде екстрадирано по спешност в Барбадос. Самоубийството на “проект чалга” се извърши публично при Николаев днес. За съжаление всеки нормален българин, след триумфа на българските олимпийски момичета, е принуден да изпие горчивата чаша и да се гърчи от мъчително очакване за бъдещето на страната си изправено пред избора между топуза Бойко Рашков и украсената със зла брадичка наковалня Петър Илиев.
10.
_nib_
09.08.2021 12:01:03
0
21
Барбадосев мого е заимствал от Африкански.
9.
Този
09.08.2021 11:54:32
1
24
здраво са го надъхали в КОЧИНАТА 7/8,там трябва нон стоп да има психиатър.
8.
Славчо
09.08.2021 11:51:49
1
23
Да каже какво е правил Камен Костадинов бившия депутат от ДПС в 7/8 тв. Видян е да влиза там няколко пъти без да участва в предаване. И тогава ще си отговорим Кой е в задкулисието.
7.
Добре би било
09.08.2021 11:33:01
0
32
Почетният консул на Барбадос да знае , че в официалните данни за икономиката на малката островна държава, част от Великобритания , е записано, че се развиват "застраховането и офшорните финансови услуги".
Ако Уикипедията не лъже, значи лъже един от двамата !
6.
Гаден тип
09.08.2021 11:24:43
0
43
Отвратително гнусен тип! Нагъл, нахален и безочлив!
5.
Tsatsata
09.08.2021 11:23:48
1
36
Очевидно просташкият език е заразил всички от ИТН !
Тошко Йорданов даде тона и всички, независимо от образование, култура и натура подеха . Този никой не го е обиждал , искаха да знаят какви ги е вършил за Барбадос , за да стане "почетен консул",и има ли или няма нещо преписано от някой друг, което пък много лесно се доказва и то не непременно в съда !?
Много чувствително реагира този юнак , не е ли дори опасно да му се повери силова структура на Държавата ?!
4.
Хайде
09.08.2021 11:12:52
0
32
още един се пръкна....!Сега ще стане интересно !
Срещу него са всички партии "на протеста" и те го "тричат" , защото никой не харесва плагиатството !
Не се обаждат само ГЕРБ и СДС, значи "задкулисието" според този бъдещ вътрешен министър са ... именно партиите , които се борят срещу същото това задкулисие !
Пък и да се говори за задкулисие от човек, за който така и не се разбра от кога и къде му е обсъждана кандидатурата, е меко казано нелепо !
3.
.....
09.08.2021 11:01:48
0
50
Толкова злоба и наглост събрани на едно място .... ужас!
2.
Фантомас
09.08.2021 10:56:52
0
41
Ама ти си бил голям боклучак бе. От каде се пръкна бе плешундър нагъл.
1.
Дуньо Простия
09.08.2021 10:48:24
1
36
"Мъжка дума" от Слави Трифонов.
Бате, като си толкоз умен обясни ни какво е "оксиморон" :)))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори