×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Странният поврат в партията на Слави Трифонов


Странният поврат в партията на Слави Трифонов
Президентът Радев фактически се превърна в противник на Слави, а ИТН вече е решена да внесе проектокабинета си независимо от мнението на ДБ и ИНИ
Ключови думи: парламент, правителство
05 Август 2021, Четвъртък, 13:25 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

ИТН видимо охладня спрямо президента и партиите на протеста и се премести към статуквото

„Има такъв народ“ (ИТН) вече са готови да предложат проектокабинета си дори и ако нямат подкрепата на „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИНИ). Това коментират неофициално, а и официално депутати от формацията на Слави Трифонов.

Според Конституцията ИТН имат срок до петък да върнат проучвателния мандат на президента. Единият вариант е да се откажат от съставянето на правителство. Другият е да внесат проектокабинета си.

От ИТН са твърдо решени да предложат правителство, показа проучване на „Флагман“.

Във вторник те изчетоха имената на номинираните за министри, а миналия петък представиха и кандидата си за премиер - Пламен Николов.

Тук трябва да се припомни, че на прословутата пресконференция в БТА-София на 16 юли от ИТН заявиха, че нямат намерение да предлагат правителство, ако не получат предварителна подкрепа от ДБ и ИНИ, които бяха считани за близки партньори от протестите миналата година.

Тогава след въпрос – ще внесат ли проектокабинета за гласуване в Народното събрание, ако той не бъде подкрепен от ДБ и ИНИ, или ще върнат мандата нереализиран, зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов каза: "Ако нямаме подкрепата, няма смисъл да го внасяме. То е повече от ясно."

Другият заместник на Слави Трифонов - Филип Станев, допълни: "Иначе рискуваме да влезем в хипотезата да ни подкрепят ГЕРБ и ДПС и - край с нас. Нали разбирате?"

Сега от ИТН вече са на друго мнение. ДБ и ИНИ като че ли по-скоро няма да подкрепят кабинета. Отношенията им с партията на Слави видимо се влошиха през последната седмица. Нещо повече – ИТН си сътрудничат все по-охотно с БСП и дори с ДПС.

Депутати от „Има такъв народ“ коментират неофициално, че е решено кабинетът им да бъде внесен за гласуване независимо от всичко.

Депутатът Станислав Балабанов потвърди това пред репортери в парламента в четвъртък. 

След въпрос на „Флагман“ - има ли вариант да не внесат правителство, каквато е била заявката при неполучена подкрепа от ДБ и ИНИ, той каза: „Не, не, ние ще си спазим Конституцията.“

Всъщност Конституцията им позволява да не предлагат кабинет. Затова имаше уточняващо питане – ще го внесат ли за гласуване.

„Разбира се! Поели сме тази отговорност и този мач ще го играем докрай със сигурност, защото човек толкова тежи, колкото тежи думата му. Така че ние ще си спазим това, което сме казали“, заяви депутатът от ИТН.

След коментар, че това означава, че вече не държат толкова на подкрепата на ДБ и ИНИ, Балабанов каза: „Нее, държим на подкрепата, разбира се. Затова не затваряме тази врата.“

След като му бе припомнено, че е имало тяхна заявка изобщо да не внасят правителство без подкрепа от ДБ и ИНИ, депутатът от ИТН обясни: „Вижте, вижте, разчитаме на тяхната подкрепа докрай. А какво ще направят в пленарна зала, зависи от тях. На база на това, което ще направят в пленарна зала, ще видим дали вървим по общите приоритети, в общата посока и гледаме напред, или колегите ще изберат друг път, по който да тръгнат.“

Логично, последва още един въпрос от „Флагман“ - ако правителството мине без подкрепата на ДБ и ИНИ, какво ще правят ИТН.

Имаме всякакви варианти и първи ще разберете какво ще правим. Нека да мине наистина това гласуване, да видим как...“, добави депутатът Балабанов.

Междувременно коалициите ДБ и ИНИ като че ли нарочно бавят становищата си за проектокабинета. Те обясняват, че ситуацията е сложна, че има време, че първо съставните им партии трябва да вземат решения.

Всъщност, изглежда, ДБ и ИНИ искат ИТН първо да представят официално проекта си за правителство пред президента. Това е своеобразен капан. При такава ситуация връщане назад няма - кабинетът „Николов“ ще влезе за гласуване в парламента, независимо какво мислят „партиите на протеста“.

На този фон съмненията за задкулисна зависимост на Слави Трифонов се засилват. Партията на шоумена се обърна на 180 градуса през последната седмица. Отношението към рейтинговия служебен кабинет, назначен от президента Румен Радев, както и към „Демократична България“ претърпя видим обрат. 

Досега единствените критици на правителството на Стефан Янев бяха ГЕРБ и ДПС. Кой знае защо ИТН се подреди при тях. Хората на Слави нападнаха ключови министри – Асен Василев и „звездата“ Кирил Петков. Същите двама членове на служебното правителство са сред най-големите душмани на кръговете около Бойко Борисов и Ахмед Доган.

Президентът и министрите не гледат със снизхождение на атаките на "Има такъв народ". В сряда премиерът Янев дори постави въпроса кой реди кабинета на новата формация. 

Въпросът е дали странното поведение на ИТН е резултат от неопитност, незнание и излишни емоции, или се дължи на много „по-дълбоки“ влияния, произхождащи от т.нар. статукво.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
23
Коментара по темата
23.
*********
05.08.2021 21:51:10
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
22.
Една
05.08.2021 19:54:52
1
7
Ебана ни е мамата!!!
Скоро няма да оправим!!!
21.
до 20
05.08.2021 18:33:58
1
12
Нищо не би трябвало да е странно в бутафорния отвратителен цирк където и да е.
20.
странен е, странен...
05.08.2021 17:37:15
9
10
За кого обратът е странен?

За тези, които гласуваха за Радев, щото бил русофил, а сега е първа американска писта? По-проамерикански е от Костов навремето. Щото Костов поне отказа да пуснем бежанци от Косово. а Радев, само да му кажат, че ще има втори мандат, ще се моли да приемем бежанци.

Да, на такива може и да им е странен обратът :)
19.
До 3
05.08.2021 17:36:03
9
11
Най-малко пък Нинова ще гласува за,ИТН,тя няма да тръгне срещу Радев,нали са си от една партия,идеята е комунягите да управляват,да изгонят Гешев за да си дойде негово величество спонсора от Дубай ;) Ще го разберете в малко по късен етап :)
18.
Джино
05.08.2021 16:37:59
5
2
Последните дни четем следните неща:
1. Ако играеш задкулисни политически игри с ДПС, уреждай си срещите на сцената. В сградата на частна телевизия е подходящо място. Два дни всички медии кънтят как Слави се самоубива и как даже Радев му играе курв..... Ахм - този шоумен явно се е побъркал. Математиката е проста наука, но не е за прости хора. Да предположим, че 7-те процента за ГЕРБ гласували в Обединеното кралство се доближават до истината. Не вярвам реалните гласове на Бойко да достигат до 10 процента. На тези избори арестуваха 900 души официално в БТВ - значи са били поне 1500 за купуване на гласове. Ясно е, че са заключвани целенасочено. Ако се стигне до нови избори ИТН ще отнесат всичко най-малкото защото много малко са хората, които изобщо следят какво се случва и всички глупости повтаряни до безкрай се превръщат в истини. Ще има още заключени - естествено тези, коиъо лупуват за ГЕРБ и ИТН ще си направи правителство. Задкулисна заповед от президенството изпращана с мс-и да не подкрепят БСП ИТН изтича в медиите. Значи, когато въртиш задкулисни игри си уреждаш срещите в телевизия и ако не ти се ходи БТВ защото няма да те пуснат а си нямаш и собствена започваш да пращаш смс-и. Абе ейййййййй......... Дано не съм прав, но ако този втори Рйгън алцхаймера му е подранил не се разбере с БСП. което е ...... явно умишлено бяга към трети избори. А третите избори ще го направят авторитарен.
17.
*********
05.08.2021 14:56:07
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Някой
05.08.2021 14:45:47
5
36
Зад Слави лъсна дпс и бпс. От къде другаде да има финансиране? Много шизофренични наркомани.
15.
По-добре е да има нови избори
05.08.2021 14:43:40
14
45
Слави не играе за Герб, разбирай Бойко. Но играе за същите, които вдигнаха и след това свалиха Герб от властта. Неговата роля явно е да минимизира щетите от Герб и всичко да продължи по-старому, колкото е възможно. Ако сега има избори Слави няма да има повече от 10%. Да България и БСП ще си вдигнат резултатите, а Герб даже ще падне, защото не е лесно с купения вот
14.
мислещ
05.08.2021 14:36:02
4
41
Айде пак на избори....аз съм ЗА !
13.
*********
05.08.2021 14:22:53
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Тил Ойлен Шпигелов
05.08.2021 14:16:40
4
47
Странният поврат е напълно закономерен. За който е запознат с генезиса на тая партия беше странно че ги слагат в лагера на Президента Радев. Нещата си дойдоха по местата - това си е новата партия на библиотекарите. Тези който изсмукват на година по 10 млд. лева от джоба на българите.
11.
*********
05.08.2021 14:15:06
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
ХАХА ПРОДАЛЖАВАШ ДА ПОКАЧВАШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
05.08.2021 14:10:25
18
5
НИВОТО НА ПОМИЯТА И С КОМЕТАР №6 !!!!!!!!!КОЛКО ВИ ПЛАЩАТ ЗА КАЧЕСТВЕНА ПОМИЯ БОНУСИ ИМА ЛИ?????????????????
9.
Славчо гнидата
05.08.2021 14:08:54
2
53
Продаде националните ни интереси.Защо излъга дебилите извън бг?Фес.
8.
Флагман?!?!?
05.08.2021 14:04:17
2
24
"Това коментират неофициално, а и официално" - айде да приключим до тук. Дъното.
7.
*********
05.08.2021 14:04:09
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
6.
с
05.08.2021 14:03:28
3
47
Егатииии излъчването има Слави ! Какво може да очаква от него човек ! ? Хитлер ! ! Сложете му коса и мустак и е готов ! ! № 2 хахаха ужас ... нищо добро не очаква Бг с такива хора ! !
5.
ХАХА ЛИСИЦОВ СТИГА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
05.08.2021 13:58:44
27
13
С ТЕЗ ПЛАТЕНИ ""УЙДУРМИ"""!!!!!!!!!!!НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ""КОЙ""ГИ ПЛАЩА ДА МЪТИТЕ ВОДАТА !!!!!!!ЗА ГРАЖДАНИТЕ ТА И.Т.Н. Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО ЧЕ ПАРТИИТЕ НА ПРОТЕСТА ИСКАТ """ПОСТОВЕ"" !!!!!!!!!!И СЕГА СА РЕШИЛИ ЧРЕЗ ГЛАСУВАНТО В ПАРЛАМЕНТА ЯСНО ДА ПОКАЖАТ ТОВА НА НАРОДА!!!!!!!!!!!!!!ЯСНО Е ЧЕ СТАРИТЕ ""МОЦУНИ""ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ ИСКАТ ПОСТОВЕ А СЛАВИ ИСКА ДА ИЗМЕТЕ ВСИЧКО КОЕТО ПО НЯКАКЪВ НАЧИН СЕЕ ДОКОСНАЛО ДО ПРЕДИШНАТА ПОЛИТИЧЕСКА СГАН ОБВЪРЗАНА КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА И ЗАДКУЛИСТНИ ПАЗАРЛЪЦИ !!!!!!!!!ХА ДА ВИДИМ КВО ЩЕ СТАНЕ !!!!!!!!
4.
123
05.08.2021 13:48:20
14
38
Маските падат.Слави си е ДПС, ГЕРБ.Сега в името на стабилноста и за да спасят България ще се жертват горките.Правителство на ИТН с подкрепата на ДПС,БСП и ГЕРБ.
3.
демократ
05.08.2021 13:46:08
14
35
Постановки ! Естествено, че за правителство на ИТН, няма кой да гласува освен наивната Нинова. Целта е след провала и върнатият мандат на ГЕРБ, всички да въздъхнат ау, не може трети избори и затова дай да оставим служебният кабинет. И Трите Морета ще запеят песента на синергията. Ама нали сте наивни и вярвате, че се случват драми и събития на политическият ни фронт.
2.
Tsatsata
05.08.2021 13:39:12
4
52
Никоя партия не е оцеляла дълго , ако прави подобни салтоморталета - примери много от последните години...
Партията на Величеството, което в едната седмица не искаше имотите си, а другата седмица ги обяви за "бащиния", партията на войводата Бареков, който се вричаше , че ще стои винаги до онеправданите бабички, а духна за Брюксел още на следващия месец и т.н. (ИТН)...!
1.
1111
05.08.2021 13:33:53
11
71
Ами то това не е като да се показваш по телевизията и да крещиш на подчинените! Ама Ганьо видя големия спасител и айде на маслините. Същото и с царя беше, дето ни "оправи" за 800 дни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори