×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Заради скъпия ток вдигат цената и на билета на БДЖ
  • Сняг вали на връх Снежанка в Пампорово
  • ИТ предприемачът Христо Христов е новият главен изпълнителен директор на "Дарик радио"
  • От 18 лекарства за COVID само 9 са безплатни, а 3 изобщо липсват в аптечната мрежа
  • Художникът Стойко Сакалиев отбеляза 35-годишен творчески юбилей с изложба
  • 850 са положителните случаи на ковид за последното денонощие
  • Трета бустерна доза за уязвимите дози да се постави в България, препоръча проф.Ива Христова, директорът на Националния център по заразни и паразитни болести
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За глобалистите с картечница и как Европа се разцепва на две


За глобалистите с картечница и как Европа се разцепва на две
Унгария завря от протести заради политиката на Виктор Орбан спрямо глобалистките идеи
26 Юли 2021, Понеделник, 21:00 ч.
Автор: Кузман ИЛИЕВ

Глашатаите на либералния консенсус у нас са облечени в мантията на новия морал – нищо, че са същите труженички от стария, макар и префасониран и саниран с европари бордей

Европа се разцепва на две под напора на културната война, която набира скорост. Западът, доминиран от мултикултурния либерализъм и половата неутралност, срещу Централна и Източна Европа като по-добре имунизирани срещу новият болшевизъм, стъпвайки върху консервативно-християнската си природа и опита от социализма.

Атаките от ЕК и ЕП срещу Полша, Унгария и всяка проява на самостоятелно мислене и суверенитет са свирепи. Спиране на парите, анатема по линия на “върховенство на закона” и борбата с корупцията – който не слуша, понася дежурните тояги, етикетирани с дежурните клиширани клейма. А глашатаите на либералния консенсус у нас са облечени в мантията на новия морал – нищо, че са същите труженички от стария, макар и префасониран и саниран с европари бордей…

У нас също назрява тежък идеологически взрив. Той ще е силен, макар засега идейната лоботомия на политическа класа и електорат да са тотални – 45 години комунизъм, 30 и отгоре – глобализъм и либерално влияние. Щетата е голяма, а дебат за концепции, ценности и стратегически рискове за милата ни татковина удобно няма. Ще се появи, когато ножът действително опре до кокала и проказата влезе в училище, на работното място, в обществените институции, на полето на националната сигурност и липсата на енергийна обезпеченост за икономиката ни.

Малко преди да спечели изборите Слави Трифонов се обяви срещу защитника на християнска и традиционна Европа Виктор Орбан. Заяви се за “трансформиране на ЕС в държава, отколкото да остане съюз на различни държави“, както и че ЕС трябва да бъде държава“, за да „се попречи и в другите държави свободата да стане като в Унгария“.

В страна с висока политическа култура такива думи от провъзгласил се за патриотично-антисистемен лидер са самоубийство в политически смисъл. У нас нямаше и помен от отзвук – апатията, нищожната избирателна активност, безвремието, в което тънем в момента са исторически по магнитуда си. Но и това ще се промени.

След 20 безсмислени години на окупация САЩ оставиха Афганистан на талибаните и мигрантските орди ще се засилват, Ердоган все повече втвърдява тона към ЕС и вее мигрантското плашило, усещайки хлъзгавата почва под краката си. Атентатите в Европа са потиснати медийно от коронаистерията – убийства, изнасилвания на деца, рязане на глави насред културни средища, това вече не е изключение, а ежедневие за коренните жители на Стария континент. А че корона-социализмът е овладял икономика и обществени отношения в Западните части на континента е ясно дори за децата. Немалко българи с опит на Запад го виждат и съвсем резонно се замислят дали да не покажат червен картон на антиутопията, в която лявото превръща достиженията на европейската цивилизация. А скоро ние ще трябва да вземем страна – като нация, политически и цивизационно. Среден вариант няма да има.

У нас темата за правата на македонските българи не е дразнител, защото позицията е добре оформена и отдавна не сме стояли като политически субекти с гръбнак на международната арена по такъв стабилен и обоснован начин. Навлизането в училище на “третия пол” и “родител 1, 2, 3” също не мина през парираната Истанбулска конвенция. Макар и фундаментални, тези теми не са дразнители днес. Те тепърва ще избуяват.

Лош ли е глобализмът? Когато е политически – да. Той значи глобален и откъснат от проблемите на общностите елит, неограничен във власт, контрол над обществен дневен ред, ценности и икономически лостове. Всичко в ЕС се решава от неизбран бюрократичен елит в Брюксел, който вдига данъци, трудови изисквания и регулации, бори се с климатични и всякакви таласъми, явяващи се идеологически пречка пред пълния диктат. Търговията глобално минава през междуправителствени споразумения и неправителствени организации и де факто ЕС е безмитна зона, а не зоната за свободно движение на капитали и стоки. Вътре няма мита, но отвън – вносът е тотално смазан. ЕС фаворизира само определени износители и концерни, които по места подкрепят правилните политици и тези. Всички организации за колективна отбрана са квази-легален монопол за военно-промишлен комплекс и празен чек за военни попълзновения и изнасяне на демокрация из широкия свят. Преливането във федерално правителство е левичарски и много опасен политически проект – на пълен стопански, културен и информационен контрол. Данъците се унифицират и хармонизират нагоре, разходите за отбрана и общите врагове – се налагат силово, без оглед на географски и културни специфики на дадена нация и общество.

Обратно, спасението е в т. нар. политическа децентрализация и в “икономическата глобализация”, която не е нищо друго освен международно сътрудничество в противовес на местния стопански социализъм. Свободната международна търговия спомага за оптималното използване на оскъдните ресурси и вади милиони от линията на бедността. Всеки народ произвежда това, в което е силен и го разменя с продукцията на другите – мирно, без войни и напрежение. Обменят се култура, технологии и идеи. Спестяванията и инвестиции се движат свободното и помагат на бедните да станат богати и продуктивни. Обменят се най-вече знание и натрупан опит. За обобщим: има разлика между политически глобализъм и икономическа глобализация. Първото е глобален социализъм, а второто – международно сътрудничество и по-висок стандарт и доходи.

Важно е да се подчертае, че за разлика от капиталите, стоките и идеите, за които има нужда и са желани, щом са внасяни някъде, то “хората” не са благо, което може да се движи “свободно”. Просто защото някои хора са етични, с експертиза и желание да се интегрират културно – други не. Те може да искат да ползват щедрата социална система, да отказват да научат език да и са враждебни към нрави и обичаи на локалната общност. Затова и насилствената им интеграция по модела на безотговорната Меркел, внесла 1 милион мигранти от Близкия изток преди няколко години, е обществено престъпление от висш порядък.

В този смисъл и цивилизационно пред България има един път на спасението. И това е – ясна визия за това какво трябва да се прави в политически, геополитически, културен и икономически аспект.

Ние сме стожер на християнството в Европа и като такива имаме отговорността да го спасим от пипалата на културния марксизъм и либералните морални релативисти. Ние сме консервативно общество в смисъла на общество, което е умеело да съхрани (conserve) идентичността си в най-свирепите и невъзможни условия. Винаги сме живели в мир с други етноси и култури и сме черпели от тях, давайки им от нашите достижения, но без да загубим себе си.

Днес Западът, който е люлка на идеята за свободата на индивида, поради историческия парадокс на презадоволеността и самонадеяността от успеха – се държи безотговорно. И затъва ли, затъва в културната бездна на стопанския социализъм, културния марксизъм, политическата коректност, агресивния феминизъм и размиване на ценностите на европейската цивилизация. А тя е базирана изцяло върху християнската етика, защитата на собствеността, свободната размяна на стоки, идеи и технологии и политическата конкуренция на юрисдикциите.

*Коментарът е на политическия анализатор Кузман Илиев за вестник "Труд", заглавието е на Флагман.бг


В категории: Политика


25
Коментара
Вижте кои са гадните свалки
Вижте кои са гадните свалки 23/09/2021, Четвъртък 21:40 1
Чехия излиза от ЕС?
Чехия излиза от ЕС? 23/09/2021, Четвъртък 20:20 4
Слави гневен на социолозите
Слави гневен на социолозите 23/09/2021, Четвъртък 18:42 7
25
Коментара по темата
25.
ХХ
28.07.2021 15:02:28
0
1
Трифонов е селски про'стак, също като Желю Желев, и безродник също като българомразеца Соломон Паси.
Тиквата си беше изуйгащи страхливец, но пак беше забърсал малко национален усет от правешкия, за разлика от тримата изброени.
24.
очевидна
27.07.2021 20:49:15
3
0
23 , сутрин като се погледнеш огледалото си бий един шамар за сабуждане и си пий хапчета редовно колежке, шизофренията се конторлира с лекарства
23.
Очевидното
27.07.2021 19:14:31
0
5
И на слепците вече им е кристално ясно, че западната култура е в криза и това ще доведе до разпад на цивилизацията. Християнският морал отива в забвение, а на преден план излиза затъпяването и оскотяването. Вървим към нов варваризъм и самоунищожение. Това е видно във всичко. Ама мюсюлманството не спи, тихо чака да си сложим въжето, а те само ще го опънат.
22.
KOKO
27.07.2021 08:49:03
2
3
DO GERBADZIJA-PRAV SI BRATE,PRODADOHME SE. A KOLKOTO DO ONIJA OT NEZNAM KOI POL-DA SI IM NAPRAVJAT EDNA DARZAVA I TAM DA SI ZIVEJAT VSI4KI PEDALI I LEZBITA,DA NE RAZVRASHTAVAT NORMALNITE HORA. TAKA NARE4ENITE ,,EVROPEISKI ZENNOSTI,, URSULA DA SI GI NAVRE TAM,KADETO SLANZE NE OGRJAVA,A NIE SHTE ZIVEEM S NASHITE SI ZENNOSTI.
21.
До 11
27.07.2021 04:11:03
1
3
Той е Властелина на халката от Задругата на педер*гата.
20.
CTAHKO
27.07.2021 03:35:02
12
2
Магала фатмак ва продаде за стинки.Направо почвайте да го кълнете от сега за да не си губите времето.
19.
Голямата Картинка
27.07.2021 03:25:22
5
1
Голяма част от нашите съвременници не са достигнали зрелостта да бъдат независими, рационални, обективни. Те се нуждаят от митове и идоли, за да понесат истината, че трябва да разчитат само на себе си, че няма друг авторитет, който да дава смисъл на живота, освен самия човек. Той потиска ирационалните страсти на деструктивност, омраза, завист, мъст. Той се прекланя пред силата, парите, суверенната държава, нацията. За да се избави човечеството от самоунищожение при това несъответствие между интелектуално-техническото си надрастване и емоционалната си изостаналост, трябва по-пълно да осъзнае най-съществените истини на нашия обществен живот до степен да се предпазим от непоправими безумства и да разширим възможностите за обективност и трезво мислене.
За мнозина свободата е мечтана цел, а за други – опасност. Фройд откри, че ирационалните явления, както и структурата на характера на личността, представляват реакции на влияние от външния свят, особено в ранно детство.
Не само историята създава човека, но и човекът е създател на историята. Човешката енергия се превръща в производствена сила и моделира обществените процеси. Човек не е в състояние да живее без някаква форма на сътрудничество с другите хора. Ако иска да оцелее във всяка културна среда, той се нуждае от взаимодействие с другите хора, независимо дали целта е да се защити от врагове и природни стихии, или да работи и произвежда. Ако не принадлежи към някаква среда, ако няма цел и посока в живота си, човек ще се чувства като прашинка и ще бъде сломен от собствената си нищожност. Колкото повече свобода достига при отделянето си от първичното единство с природата, колкото повече се превръща в личност, човекът по-ясно разбира, че няма друг избор, освен да се приобщи към света с производствената си дейност или да търси някаква сигурност чрез връзки на зависимост със света, който руши собствената му свобода и цялостност...
18.
до 15
27.07.2021 01:04:37
0
0
Колега изостанал си - полочете кум миналия месец са 72.
17.
ПРОЛЕТАРИИ
26.07.2021 23:38:58
0
11
От всички страни.....

Стана......си ебало мамамата......
16.
Стд
26.07.2021 23:33:16
17
8
поредния бълвоч глупости с дъх на вмирисан шпек и псевдо патриотични вопли... видяхме ме ви подкрепата на изборите, и всичките 2ма шизофреника коментиращи тука....
15.
Orka
26.07.2021 23:29:39
2
20
Каква религия, бе? Ганьовците още си спят дълбокия сън. Вижте какво се случва в САЩ и Западна Европа. Хората са потресени от ситуацията, в която им се налага да живеят. Най - вероятно се възползват и от затварянето и още по - сериозното изпиляване на мозъците на младежите. То е ясно, или ще го бъде или няма, скоро ще се разбере. Но ви препоръчвам да почетете малко за Хънтър Байдън, за Епстийн и Клинтън, принц Андрю, за либертарианците, за половия неутралитет, за 30 - те пола и т.н.
14.
Бате Бойко
26.07.2021 23:10:37
20
11
Религията и простотията вървят ръка за ръка. Обратното на науката и прогреса. Значи гледайте къде са ний-фанатичните малоумни поклонници и бягайте наобратно. Да не отваряма дума за бившите комунистически свинарници, където преди религиягта беше забранена и в църква се ходеше тайно, а сега всяко ДС ченге е по-набожен и от патриарха (Кирил пък продава контрабандно цигари, за да си издържа яхтата и колата). Въобще, това с религията и специално православната е още един метод на путинската пропаганда да надъхва малоумноте си последователи - орки.
13.
До 12
26.07.2021 22:59:03
1
17
Означава да доведеш на баща си зет! И той да се стопи от радост!
12.
до 11
26.07.2021 22:56:59
10
1
Бих ти отговорил, но не знам какво означава.
11.
До 10
26.07.2021 22:55:00
1
17
Извинявай много, ти хюмне ли си? Или искаш да бъдеш?.....
10.
до 7
26.07.2021 22:24:05
20
3
Не се бъркам, толкова е получил по данни от 2018. Колко е това от БВП не съм твърдял. Той че върти търговия с жалки страни като Русия и Китай върти. Да отказва на нас и да се маха от съюза. Че иначе както не уважава човешките права на едни така и ЕС можем да не му уважим неговите. В Европа няма място за подобни като него. И не заслужава да получава пари от родината ни.
9.
Дернев
26.07.2021 22:20:41
13
7
Поредното празнословие. Никой няма да се интерисува от тебе кой си, какъв си или какво искаш, ако не можеш да го отстояваш и наложиш, ако трябва. А това ги могат само 3 страни в света. Европа има реалният шанс да бъде 4-та и така да оцелее. А и света с нея. Това е което сегса трябва да правим и настояваме в Брюксе. Единна армия, сега и веднага. Откажат ли западняците, тогава ще говорим за разцепване на Европа. Но това не е спасение, а само удължаване на агонията до края. И той ще е един за европейците, където и да са.
8.
до 3
26.07.2021 22:18:00
0
10
Е, ако в бананова република няма и банани...
7.
_nib_до 4
26.07.2021 22:10:58
4
26
Бъркаш се...Европейските пари са му най-много 1/3 от икономиката.Орбан е тарикат и върти търговия с Китай и Русия.Спокойно може да откаже и на мръсния американец гущерите.Не е продажник като всички наши досега,барабар с тези убостници чалгарето...32 години продажни паразити разсипват Родината ми.
6.
....
26.07.2021 22:05:42
6
7
Ако вярвате на флегман.бг простите сте вие
5.
_nib_
26.07.2021 22:05:34
2
13
На всяка проста маймуна....сал един банан и стига....Рупай народе,рупай.
4.
до 1
26.07.2021 22:03:36
31
3
България е получила милиард и половина евро, отколкото е вложила. Унгария е получила над 5 милиарда евро, Орбан ако иска да продължава тези пари ще се научи да не се прави на религиозен извратеняк. А ако откаже ще си ги търси сам без достъп до европейският пазар.Да им видим кви псевдо моралисти са, като са гладни.
3.
до 1
26.07.2021 22:00:34
2
19
Бананите забравяш ! Любимият им аргумент. Сега имаме банани целогодишно.
2.
Ох
26.07.2021 21:58:39
17
6
Горките христянски комунисти и в Източна Европа вече не ги искат. Ще се молим за тях, че нали религията не е пълна измислица. А "вестник" Труд се труди да изчезне с големи успехи. Как дори сте им намерели помиите. Явно копиращият статията си показва политическите недоразумения.
1.
Гербаджия
26.07.2021 21:56:23
3
24
Всяка простотия идваща от запад е добре приета практика... Продадохме се за една кола кола и един хамбургер.... Излагации... От прусаците на Балканите сега сме простаците.... И тази пропаганда за права и толерантност... Хората навремето са се борели глави са падали а сега дупето дава... Упадък, деградация... Не разбиране на сложни послания... Само вървиш по центъра и от тъпир нагоре и А Ъ ъъъ... Въ мъ заслужавам си всичко сами се положихме и се Продадохме и то за без пари... Внася е 1 млдр. € членски внос а получаваме обратно около 850 млн € под формата на програми... За какво говорим хахах смях
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Скорпионът може да получи неочаквано пари, а Стрелецът да ограничи разходите! Скорпионът може да получи неочаквано пари, а Стрелецът да ограничи разходите! Хороскоп за деня – 24 септември 2021, петък Димитър Атанасов-Гъбата загази, ще лежи между 5 и 15 години в затвора заради грабеж на 30 лв. Димитър Атанасов-Гъбата загази, ще лежи между 5 и 15 години в затвора заради грабеж на 30 лв. Димитър Атанасов Гъбата загази, ще лежи между 5 и 15 години в затвора заради грабеж на 30 лв. Вижте кои са гадните свалки Вижте кои са гадните свалки Знаем, че не водят до нищо добро, трайно и утвърдено във времето, но винаги сме готови да ги повтаряме Изневери ли Яница от "Един за друг" на Момчи? Изневери ли Яница от "Един за друг" на Момчи? Злите езици веднага измислиха новината, че краят на брака им настъпил след изневяра от страна на красавицата Зуека продаде палата си в София за 600 бона! Зуека продаде палата си в София за 600 бона! Малко след като се нанесъл в Испания,  Зуека  предложил апартамента си за продан на няколко агенции   Любомир Симеонов искал да убие Левон Хампарцумян, но нямало как да стигне до него Любомир Симеонов искал да убие Левон Хампарцумян, но нямало как да стигне до него Това е признание на самия Любомир Симеонов, а близките на Павлинка са възмутени от поведението на убиеца, който продължава да петни името й     Даваме Бургас за пример във ВиК сектора, 16 млрд. лв. ще трябват за инфраструктурата в цялата страна Даваме Бургас за пример във ВиК сектора, 16 млрд. лв. ще трябват за инфраструктурата в цялата страна Средно за страната може да се каже, че загубите на вода са между 60 и 70%, а около 60% от системите още са с етернитови тръби Може ли Борисов да изненада неприятно Румен Радев на президентския вот Може ли Борисов да изненада неприятно Румен Радев на президентския вот Номинация на Григор Горчев или подкрепа за евентуален кандидат на ДБ имат потенциал да доведат до обрат в нагласите НЛО хвърчало над Стара Загора и Хасково, твърди астрофизик НЛО хвърчало над Стара Загора и Хасково, твърди астрофизик Три обекта са били забелязани над Стара Загора, и то с много странно движение Въвеждат трета доза за ковид 19 в България за рисковите групи Въвеждат трета доза за ковид 19 в България за рисковите групи Ще ваксинират с Пфайзер, имунизацията ще е най-малко 6 месеца след втората доза  
Европейската комисия иска USB-C да е единственото зарядно в Съюза Европейската комисия иска USB-C да е единственото зарядно в Съюза Причината се крие не само в опазването на околната среда, но и в нуждата от по-бърз и надежден трансфер на данни Авиокомпании пуснаха полети с безплатно връщане Авиокомпании пуснаха полети с безплатно връщане За да привлекат клиенти, нискотарифните авиокомпании правят и големи намаления Спират компенсациите на неваксинираните работници Спират компенсациите на неваксинираните работници Не е честно данъкоплатците да ги субсидират, смята здравният министър на Германия Заев: Очакваме напредък със София до края на годината Заев: Очакваме напредък със София до края на годината Той изрази готовност България да стане втория партньор след Гърция, която ще пази македонското небе Смъртта на 22-годишна YouTube звезда разтърси Америка Смъртта на 22-годишна YouTube звезда разтърси Америка 22-годишната Габи Петито бе в неизвестност от края на август Опит за покушение над съветник на Володимир Зеленски Опит за покушение над съветник на Володимир Зеленски Украинският президент обеща силен отговор след нападението срещу негов съветник Въоръжен нападна сърби в автобус в Германия, затвориха магистрала Въоръжен нападна сърби в автобус в Германия, затвориха магистрала Нападателят е твърдял, че е "получил заповед от Аллах" Ердоган: Турция повече не може да възпира мигрантския натиск Ердоган: Турция повече не може да възпира мигрантския натиск Нямаме намерение да се превръщаме в "складово помещение на Европа", заяви президентът пред ООН Глобиха кафене в Кипър с 16 000 евро заради непоискан Covid сертификат Глобиха кафене в Кипър с 16 000 евро заради непоискан Covid сертификат Правителството удължи вчера всички мерки за коронавируса, които трябваше да отпаднат днес Румъния може да изравни стандарта си на живот с Франция до 2030-а Румъния може да изравни стандарта си на живот с Франция до 2030-а Прогнозата е на най-голямата банка в северната ни съседка
Йордан ЦОНЕВ за проекта Кирил Петков и Асен Василев Йордан ЦОНЕВ за проекта Кирил Петков и Асен Василев Зад тези двама млади хора, които се опитват да послъгват, стои задкулисието на Прокопиев, но можем да се разберем Виц на деня Виц на деня Учителката пита:
- Иванчо, какво означава съкращението пр. н. е.?
- Преди началото на епидемията, госпожо!
Виц на деня Виц на деня - Какво е общото между диарията и електромобилите?
- Страхът че няма да стигнеш до вкъщи...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Каква мода дойде – едно време с едни женски гащи можеше да си измиеш колата, а сега не можеш и очилата си да избършеш.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори