×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте алтернативните маршрути, за да избегнете задръстванията по Южното Черноморие този уикенд


Вижте алтернативните маршрути, за да избегнете задръстванията по Южното Черноморие този уикенд
Ето как да избегнете тапата на север и юг между кв. Ветрен и Бургас, движението и в двете посоки е в едното платно заради строежа на Северния обход
16 Юли 2021, Петък, 13:10 ч.
Автор: Емел МАХМУД

До няколко часа трафикът към морето ще се засили тройно, основните пътища ще се превърнат в капан за автомобили

Заради новите рестрикции в Гърция, ограничаващи туристите, се очаква до няколко часа трафикът към Бургаска област да се засили поне тройно. Днес, утре и в неделя докъм 20 часа вечерта, когато уикенд туристите се изтеглят към вътрешността на страната, ще е ад, предупреждават от ОДМВР. Въпреки че сме в разгара на сезона, продължават и пътните ремонти на места, което допълнително ще натовари движението. А и малък инцидент може напълно да парализира трафика.

Къде се извършват строителни дейности и кои алтернативни пътища да изберем, за да избегнем кошмарните задръствания и в какво състояние са обходните маршрути, показва проверка на Флагман.бг.
Започваме от АМ „Тракия“: Както знаете, от края на миналата година се извършва основна реконструкция на 50-километров участъка между Чирпан и Стара Загора в двете посоки. Пътят бе затворен, а алтернативен маршрут е стария път между двата града. За щастие, от днес – 16 юли, петък – часове преди голямото пътуване към морето, ремонтираният участък в посока Бургас е пуснат в движение. Шофьорите ще пътуват безпроблемно към Южното Черноморие, но не и обратно към София. Поне още една седмица, ако от Агенция „Пътна инфраструктура“ си спазят обещанието. От АПИ се ангажираха другия петък движението да се отблокира и към столицата. 

Докато по АМ „Тракия“ картината в посока Бургас се нормализира, на  изхода на аутобана или при входа на Бургас се очертава инфарктно. Строежът на Северния обход на областния град налага ограничаване на движението и в двете посоки.Движението се осъществява двупосочно в платното за движение с посока към кръговия пътен възел Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Това ограничение причинява адско задръстване и на влезае и на излизане от града между кв.Ветрен и кръговото при OMV. Най-тежко ще е в петък следобед, неделя вечерта, както и в понеделник сутрин. 

Ако искате да избегнете кошмарния трафик, предлагаме  алтернативни маршрути.

За курорти на юг от Бургас: АМ „Тракия“-пътен възел „Българово“-Камено-Братово-кв Горно Езерово-жк Меден рудник“-пътен възел „Юг“ на изхода на Бургас и оттам в посока Созопол, Приморско, Царево. Уточняваме, че обходният маршрут през кв. Горно Езерово не е в добро състояние. Но ако на входа на Бургас има голямо задръстване, ще ви спести много чакане в тапа..   

За Слънчев бряг: АМ „Тракия“-пътен възел „Българово“-Миролюбово-Каблешково-Слънчев бряг. Уточняваме, че това е обходен маршрут и пътувайки по него, вие не се включвате към новия четирилентов път Бургас-Слънчев бряг. Пътят е двулентов, състоянието му е добро, а трафикът е спокоен. 

Основният път Бургас-Царево, който минава покрай  Созопол и Приморско, ще е много натоварен!  Въпреки че до Созопол е четирилентов, участъкът няма да може да поеме хилядите пътуващи коли. Особено в неделя вечер в посока Бургас ще се образуват километрични задръствания. 

Ако отивате на почивка в курорт около и на юг от Приморско, изберете този маршрут: Бургас-отбивката за парк Росенец-с. Росен-с.Веселие-с. Ясна поляна-Приморско. 

Към същия маршрут има и още едно включване, което ще удължи пътя ви с около 15 км: Движете се в посока Бургас-Маринка-Малко Търново и преди с. Крушевец отбийте вляво в посока с. Ясна поляна. Има табели и няма как да се объркате. Пътят е двулентов, но в добро състояние.

За Созопол единствената алтернатива е вътрешният стар път, който се движи успоредно на основния, но той е много разбит, не си правете експерименти. За любителите на офроуда в района: Парк Росенец-Черноморец-Созопол. Не се препоръчва за преминаване, освен ако не е при крайна необходимост.
 


В категории: Животът


0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори