×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хотелиери: Да ремонтират магистралите през нощта, за да не пречат на трафика към морето


Хотелиери: Да ремонтират магистралите през нощта, за да не пречат на трафика към морето
Ремонтите по магистралите ще откажат много наши сънародници да почиват по родното Черноморие, категорични са хотелиерите
29 Юни 2021, Вторник, 10:57 ч.
Автор: Флагман

Ремонтите и на двете магистрали към морето - „Тракия“ и „Хемус“ допълнително блокират и без това тежкия сезон, притесняват се членовете на БХРА

Държавата трябва да вземе мерки за облекчаване на пътуването към морските ни курорти, независимо дали това ще стане чрез времеви прозорци без ремонти и тапи, полагане на нощен труд вместо на дневен за ремонтиране, по-добра организация на трафика, така че да няма задръстване или други мерки, които пътните експерти сметнат за подходящи. Това бе категоричен председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) БХРА Георги Щерев, цитиран от вестник "Труд".

Ремонтите и на двете магистрали към морето - „Тракия“ и „Хемус“ допълнително блокират и без това тежкия сезон, притесняват се членовете на БХРА. През месеците юни, юли и август се ремонтира основните пътни артерии към летните ни курорти. Дори редовните ни клиенти през това лято са категорични, че няма да пътуват 5-6 часа до българското Черноморие, колкото и да са свикнали да почиват на него и вместо това ще отидат в съседните Гърция и Турция, до които дори с чакането по границите се достига по-бързо, обясняват членове на БХРА от Южното Черноморие. Ремонтите на пътя от София до Бургас удължават пътуването до 5 часа и дори до 5 часа и половина, а трасето е много тежко – с отбивка и заобиколен път.

Според представителите на БХРА пътната агенция трябва така да организира работата си, че да не спъва туристическия сезон. Служебният кабинет само пред 45 дни дойде със заявката, че туризмът ще е приоритет в работата му, но не виждаме нищо подобно от реалните действия, които се предприемат, категорични са от БХРА. Всички действия на правителството демонстрират, че секторът, който обичайно допринася между 11 и 13 на сто от БВП, не се счита за стратегически отрасъл. Затова и не се обмисля как биха могли да повлияят върху туризма действията на различните ведомства и министерства, нито се съгласува дейността им в интерес на туризма, подчертават от БХРА.

Подобна е ситуацията и с трасето към Варна, като основно се работи по трасето от Омуртаг до Шумен. По пътя има тежка техника, разорани участъци, бариери с движение в едно платно, а тапите са огромни и стават огромни задръствания. Така българските туристи имат още една пречка да изберат българското Черноморие дори и да имат огромното желание да го направят, обясняват хотелиери.

В момент на криза, когато оцеляването на един от най-важните сектори за българската икономика – туризмът, е поставено на карта, държавата трябва да вземе всички мерки, за да подпомогне бизнеса, а не да му пречи по всякакъв начин, подчертават от БХРА. Ясно е, че да имаме качествени пътища и по-малко инциденти по тях е от изключително значение, но трябва да се помисли как изпълнението на този приоритет да не съсипва допълнително борещите се за оцеляване ваканционни хотели, които са най-тежко засегнати от кризата. 


В категории: Политика


Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
16
Коментара по темата
16.
Хаха
29.06.2021 13:43:48
1
5
Стига с тез хотелиери. Няма да си сменят мерцедеса таз година и толкова. Не стига че съсипаха и бетонираха всичко ми ся и всички данъкоплатци да ги мислим.
15.
Fak
29.06.2021 13:29:29
1
2
Шибах един протестър от миналото лято долен ляв пидал и още се плючи от , задавил се от много имоти и влогове. Умен и красив с розови пантофки, гелосан , лакиран с нетрадиционна сексуална ориентация подкрепящи Истанбулската конвенция.
14.
_nib_
29.06.2021 12:48:03
1
4
Абе тея експлоататорчета-чорбаджийчета....абе много често по медиите бе....И все и искания....Човек ще си помисли че пълнят 99% от бюджета....Ами те по-често са истапанени отколкото плашилата за ваксинациите.
13.
До 12
29.06.2021 12:39:31
2
8
Само да ти напомня, че хотелиерите са от същото това племе ....
Но се отнасят с него като към чуждо племе...
Дори към чуждите племена се отнасят къде -къде по-добре!
От там идва тази злоба и жлъч !Никое племе не понася племеизменниците...
12.
Ойт
29.06.2021 12:33:24
9
7
Не знам да има друг народ по света, който с такава злоба и жлъч да се отнася към себеподобния си. Всички си късат нервите с този ремонт на магистралата, но понеже хотелиерите дали съвет да се работи през ноща и мърлявия Ганьо взе отново да им скача. Племе долно сме българите, това е!
11.
wallis
29.06.2021 12:08:01
2
9
Ремонтите са голяма досада, а тъпанарите, които не спазват правилата са голяма опасност по пътя. Но проблемите на хотелиерите и туроператорите са създадени от тях самите, а не от ремонтите - никой не иска да си дава парите на вас, ненаядени използвачи и мърлячи, които десетки години не се научихте да работите почтено.
10.
Божинката до абе
29.06.2021 12:04:05
1
0
За моето коте ли става дума??
9.
Абе
29.06.2021 12:00:50
1
5
Абе що няма днес статия за котето на Недялко? Това е най-важната тема за цялото човечество! Цял свят тръпне какво се случва с казуса...дори BBC и CNN са прекратили всички други предавания и новини!!!!!!
8.
Странна работа
29.06.2021 11:52:05
1
8
От една страна строителствата и ремонта на магистралите били "в колапс", защото служебното правителство им спряло парите, от друга страна същите тези фирми по строителството и ремонта се скъсаха да работят от сутрин до здрач...
Май доста строителни фирми се засилиха да работят може би за да оправдаят предварително взетите пари?!
Но има резон, да го правят нощем, както се практикува по цял свят, а не да ми почват работа с почесвания в 10.00 часа и да приключват в 16.00 часа !
7.
Докато не се договорят рушветите нищо не започва
29.06.2021 11:51:08
1
8
Не е зле да се види за какво време се ремонтира 1 километър магистрала в развитите държави и да се замислим редно ли е да се правят ремонти по 6-12 месеца у нас. За това време хората проектират и строят нова магистрала от нищото
6.
Много
29.06.2021 11:34:39
4
14
Много на сериозно се вземат тези хотелиерчета. Месят се във всичко. Да вземат да си намалят цените а не да ми изтъкват, че МАГИСТРАЛИТЕ им били проблем. Защото Гърция и Турция ще видят туристи а те тук ще видят туристи ама през крив макарон.
5.
До 2
29.06.2021 11:24:09
7
7
Кой го интересува къде си ве, папагал?!!
4.
Гошко
29.06.2021 11:22:35
2
22
Напълно подкрепям, трафика е убийствен!!! Не само от туризма, ами всички трябва да вдигнем глас, защото тези ремонти сега са следствие на едно крадливо и некадърно управление!!
3.
Ало Ганьо
29.06.2021 11:17:23
3
20
В цял цивилизован свят, в т.ч. и в Турция, ремонтите по магистрали и пътища се правят основно през нощта!
Плаща държавата!!!
2.
В Гърция съм
29.06.2021 11:08:13
10
17
Не за 5-6 часа, за 5-6 минути да се идва пак няма да ви дойдем.
1.
Гражданина
29.06.2021 11:02:59
6
24
Нощния труд кой ще го плаща ве хотелиерчета, като вие пак искате пари да лапате за корона вируса, нито заплати давате, нито предлагате конкурентни цени и обслужване
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Заради дългове продават легендарен завод Заради дългове продават легендарен завод Необслужен кредит извади на продан този имот  Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Вдигат пенсиите с 11 % Бременната съпруга на руски опозиционер подала молба за закрила в Бургас, но се оказа без документи Бременната съпруга на руски опозиционер подала молба за закрила в Бургас, но се оказа без документи Докато се бори със системата, семейството чака Андрей - младши  Президентът Румен Радев се отказа от ветото върху Закона за хазарта Президентът Румен Радев се отказа от ветото върху Закона за хазарта Промените настъпиха в момент, в който една от националните телевизии е на пазара  Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Огромен интерес към лускозни имоти в Дубай Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях
Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори