×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Брюксел ще погребе християнска Европа


Брюксел ще погребе християнска Европа
По време на комунизма СССР не е размахвал пръст на Унгария, както днес го прави Урзула фон дер Лайен
25 Юни 2021, Петък, 09:55 ч.
Автор: Георги МАРКОВ

Може ли да има на Стария континент по-големи ценности от християнските?

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е християндемократ. Беше в правителството на Ангела Меркел като министър на отбраната и член на партията ХДС (Християндемократически съюз). Това е партията на великия християндемократ Конрад Аденауер. Имах честта януари 1991 г., като депутат от ВНС, да съм първият българин, имал шанса да посети родната му къща-музей и да се подпиша в почетната книга, за което благодаря на едноименната фондация.

Това е партията на великия обединител на Германия – Хелмут Кол.

Сигурно и двамата велики политици са се обърнали в гроба като са видели тези дни как г-жа Урсула размахва пръст на унгарския парламент. Срамен бил унгарският закон срещу педофилията, приет с мнозинство от над 2/3, защото противоречал на всички ценности на ЕС.

Кой да ни каже кои са ценностите на ЕС и може ли да има в Европа по-големи ценности от християнските?

Новият унгарски закон забранява облъчването на децата до 18 г. с джендър-идеология и третия пол. Той е в пълно съответствие с унгарската Конституция, според която право на родителите е да възпитават децата си (такава разпоредба има и българската Конституция.) Законът е в съответствие и с Хартата за основните права на ЕС – чл.14, която зачита правата на родителите да възпитават децата си и дават образование в съответствие с техните философски, религиозни и педагогически убеждения.

Законът не е дискриминационен, защото всеки унгарец след 18 години е  в правото си да бъде бисексуален, трисексуален, многосексуален и транссексуален. Разбира се, според унгарската конституция, гейовете не могат да сключват брак и да осиновяват деца. Татко е мъж, а мама е жена, както е определил великият Господ Бог!

Каква сте Вие да размахвате пръст на парламента на суверенна държава? Нима не знаете чл. 4 от Лисабонския договор, че всяка страна, член на ЕС, може да се позове на своята конституционна идентичност. Нима е християндемократично джендър-идеологията да се разпространява в училища на непълнолетни? Не ви ли е неудобно като германка да размахвате пръст точно на Унгария? Страната, която август и септември 1989 г. преряза телената граница с Австрия и десетки хиляди граждани на ГДР преминаха зад желязната завеса.

Нима не си спомняте думите на политическия великан Хелмут Кол при обединението на Германия 1990 г.: „Благодаря ви, унгарци! Вие нанесохте първия удар в снагата на световния комунизъм с народното си въстание 1956 г. и съборихте първата тухла от Берлинската стена 1989 г.”
Не ви ли е неудобно да размахвате пръст точно на Виктор Орбан, правилно наречен от Жан Клод Юнкер – герой. Само герой 1988 г. можеше да си позволи в бившият соцлагер да прави партия за борба срещу комунизма. А Орбан го направи. Само герой можеше да си позволи юни 1989 г. публично да призове пред стотици хиляди на площада в Будапеща и милиони пред телевизионния екран, съветските танкове да напуснат  Унгария. Орбан се бореше за свобода по времето на комунизма, който забраняваше и преследваше хомосексуалистите, така той е защитавал и техните права.

В сегашния закон става дума само за деца. Днес Орбан е единственият автентичен борец срещу комунизма от всички лидери в ЕС. Той е борец за демокрация, а не наследник на демокрацията, каквато сте и Вие, и Ангела Меркел, която е била в сауната при падането на Берлинската стена.

По времето на комунизма Леонид Брежнев не си е позволявал да размахва пръст на Янош Кадар, защото знаеше, че унгарците са героичен народ и могат да въстанат като 1956 г. Не е за вярване, че 30 години по-късно Брюксел размахва пръст на Унгария, дала толкова за борбата с комунизма в Европа.

ЕС не е кралство, което да казва на периферията как да живее, нито Вие сте кралица. Вие не сте избрана пряко от европейските граждани. Бяхте сложена на този пост от Макрон и Вишеградската четворка като „по-малко зло” от Вебер и Тимерманс.
Унгария не ви е колония, не е имала, няма и няма да има шеф. Унгария не може да бъде поробена с цвета на дъгата.

Днес във велика Франция обезглавяват учители, полицаи и свещеници; мигрантите поругават и малолетни - Вие мълчите! Страшни европейски ценности предлагате - миграция на ножа и гей бракове. Погребвате християнска Европа.

P.S.: Браво на унгарците, които, вместо с дъгата, в деня на мача с Германия оцветиха всичките си стадиони с цвета на националното знаме!


В категории: Политика


7
Коментара по темата
7.
До 6
26.06.2021 14:49:00
0
1
Първо браво на унгарците. И да в Библията пише за развода , но явно ти не си чел книгата. И определено нямаш представа от християнството и неговите ценности. И накрая да попитам къде сме ние като държава в която християнството е традиционна религия ?
6.
оффф...
25.06.2021 14:38:53
7
0
До кога ще използваме християнството, за да оправдаваме диктаторските режими?
Не бе, честно... Тези, които говорят за "християнски ценности", за "християндемокрация", "християнска Европа", колко от тях са чели Библията? Колко от тях прилагат християнското милосърдие и съпричастност?

Великият Господ Бог бил определил, че децата трябва адължително да живеят с мъж и жена. A великият Господ Бог за разводите какво е определил? Не помня в Библията да има пасаж, който благославя разводите. Да забраним ли разводите в името на християнското семейство?

Историческите примери са абсолютно излишни.
Какво общо имат миналите събития между Германия и Унгария за решаването на съвременни проблеми от съвсем различно естество?

Как така Орбан бил борец "за демокрация", а в същото време отнема правото на избор от всички, които не са на неговото мнение? Не беше ли демокрацията точно правото на всеки да има глас? Или демокрацията е само за тези, които са ни симпатични?

Браво на унгарците, че са сложили цветовете на националното си знаме, защото всеки трябва да може сам да избира какви цветове да сложи, а не да се подчинява на това някой друг да му казва кое е правилно.
5.
Г-н Марков,
25.06.2021 12:55:01
0
8
Не харесвам Вашите политически възгледи и повечето Ви изказвания, но за написаното по- горе мога само смирено да сведа глава и да ви сваля шапка.
4.
асд
25.06.2021 12:49:00
0
12
Абсолютно прав! Европейският съюз се управлява от рептили, гнусни нечовеци с болни мозъци и зли души.
3.
Николай
25.06.2021 11:17:05
5
8
ДС, няма смисъл да се хабиш, достатъчно си се изложил през годините! Най-голямата ти излагация не са флигорните на Боко, а катъо конституционен шеф, заедно с агент Виктор-Пешо коня, спряхте закона за Лустрация внесен от правителството на ОДС!
2.
Всичко върви по план!
25.06.2021 10:40:41
5
9
Магарето за какво го поканиха на тази сватба...
1.
Стоп
25.06.2021 10:31:15
8
11
Непоклатим и последователен Марков!
Марков ти си опетнен с подкрепата за Борисов!
Но имаш шанс да се изкупиш пред твоите приятели!
Направи го за нашата България и православните християнски ценности да се утвърдят в душите но нашите наследници!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори