×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Марияна зарязала Борислав и Габи заради бразилец


23 Януари 2011, Неделя, 20:04 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА
Източник: автора и семеен архив

Контрабанда на цигари, домашно насилие над момиченцето, симулиране на отвличане и още десетина разследвания имало по случая с отведеното в Лондон дете

Целият Айтос и близкото село Лясково, където живее Ганка Калчева – баба на отведеното вчера в Лондон 7-годишно дете, са настръхнали срещу майката Марияна Начкова Алексиева. Хората застават зад бащата на момиченцето Борислав Калчев и твърдят, че почват подписка в защита на покрусения баща.

„Познаваме човека – много честно момче, той и родителите му гледаха три години тук детето без да се отделят от него, бяха му създали перфектните условия“, казват всички, които го познават.

Борислав разигра истински екшън с жива верига на Бургаското летище вчера, опитвайки да попречи на самолета да излети.  Абсурдното в случая е, че и двамата родители имаха съдебни решения в своя полза – Марияна от лондонски съд, а Борислав от Айтоския.

„Момиченцето е родено в Лондон, но не е английски поданик – то и родителите му са български граждани, потресена съм от бездушието на нашите власти, защото  разрешиха на Марияна да излети с внучката ми, погазвайки родното законодателство“, недоумяваше вчера Ганка Калчева, която доскоро е работела като деловодител в Айтоския съд. Сега е безработна.

Историята на Борислав и Марияна (и двамата са на 30 години) започва още докато са ученици в селскостопанския техникум в Айтос. За Лондон, преди 10 години, пръв заминава Борислав, а после взема при себе си и приятелката. Три години по-късно там се ражда Габи, двамата нямат брак.

 „Синът ми работеше там като електротехник – той плащаше наем, облекло, храна – всичко, за да е доволна Марияна. Тя обаче един път не го нахрани това дете, не го приспа с ласка, не го облече.Все беше изнервена. Когато поотрасна Габи почна да й се противопоставя,  дори не я наричаше „мамо“. За да помогна в отглеждането на внучката, аз близо две години живях при тях – от март 2006 г. до септември 2007 г. Това, което видях беше кошмарно за мен, като майка“, разказва през сълзи Ганка Калчева, която открихме в дома й в Лясково.

През 2008 г. Марияна казала, че има приятел от Бразилия  и дори заминала с него в Южна Америка. Преди това дала съгласие в българското посолство бащата да изведе дъщеричката им в България. Борислав се върнал тук на 21 декември 2008 г. и се устроил в апартамента на родителите си в центъра на Айтос. Майка му и баща му помагали за отглеждането на детото, което сега е в първи клас и е отличничка – има грамота за първо място от олимпиада по математика, по английски език, ходи на модерни танци, пее в училищния хор и тази Коледа печели първото място за красота сред връстничките си.

Бащата междувременно известява Марияна, че е завел дело за попечителство, но веднага след това тя отвръща на удара като сезира социалните власти в Лондон, че детето й е отвлечено. Оттогава досега е пратила поне 20 жалби до нашето МВР срещу Борислав.

На 29 юли м.г. Марияна нахлула в къщата им Лясково, където по това време в двора било и семейството на сестра му д-р Антония Гарванова, съпругът й и техните тризнаци. Габи хукнала към баща си и се вкопчила в него. Закрещяла: „Тате, не ме давайте, не искам с нея в Лондон!“. Марияна блъснала в земята майката на Борислав, от плача на детето и крясъците на майката се насъбрало цялото село, намесила се полиция. Оттогава срещу Марияна имало дело за домашно насилие в айтоския съд.

„Последното й издевателство срещу мен беше в началото на този месец – беше подала сигнал в МВР, че аз нося незаконно огнестрелно оръжие – обискираха колата ми, полицаите преобърнаха цялата къща в Лясково да търсят измислен пистолет, това е страшен тормоз“, разказва Ганка.

Марияна се прибрала в Айтос в края на декември м.г. Тя скроила подобен сценарий и на Борислав. Случката е в навечерието на Коледа. Майката настояла да се срещне с момиченцето и двамата с Борко уговорили среща в Бургас. Той пристигнал с приятел, за да има свидетел, знаел, че може да му погоди пореден номер. Срещата била в „Макдоналдс“, преминала цивилизовано. Борко я качил в колата и я завел до автогарата, за да си вземе обратно  автобус до Айтос. Марияна обаче отказала да слиза и започнала да моли да остане с тях. Тъй като получила отказ, тя набрала тел.112 и закрещяла, че в момента издирван от Интерпол престъпник я отвлича. „Заподозрените“ двама мъже и момиченцето били откарани с полицейски конвой в МВР. Когато почнали да разпитват баща й, Габи не издържала и се разплакала: „Моля ви, не й вярвайте на тази жена, тя си измисля лоши неща за тати“.  Така полицаите разбрали, че са подведени и го пуснали.

Според друга преписка, Марияна се издържала в Лондон чрез изпратени от България  колети, пълни с Виктори и Вайсрой. Търгувала ги на дребно сред български клиенти. За да не я заловят, като получател нейната майка вписвала името на малолетната Габи.

Днес нашият екип опита да разговаря и със сем.Алексиеви, за да чуем и тяхната гледна точка.  Въпреки че бяха у дома си, те не отвориха вратата. Бащата на Марияна бил пенсионер от НХК, а майка й била безработна. Съседите не пожелаха да споделят впечатления от тях като семейство.

Екшънът на Бургаското летище бил предшестван от драматичното отвличане на Габи на 18 януари, докато детето било в час. Марияна нахлула в класната стая и грабнала момиченцето. Учителката г-жа Русинова изобщо не могла да реагира. От стреса Русинова получила нервен шок и била откарана с линейка на „Бърза помощ“, цялото училище било вдигнато на крак. Веднага след това Марияна опитала да качи габи в самолет за Лондон, но тъй като момиченцето плачело и се дърпало, пилотът отказал да излети.

„От 18 януари до 22 януари, когато излетяха, не знаехме къде е внучката ни – всичките й дрешки, обувки, учебници, абсолютно всичко е останало  у дома й и тук при мен, не знам дали изобщо й е купила някакви дрехи. От какво се препитава в Англия не знам, защото с бразилеца са се разделили. Чух, че била продавачка на ножове в някакъв магазин. Ако Габи се разболее с какво ще я лекува. Детенцето се върна при нас слабичко, защото имаше трета сливица. Оперира го най-добрия хирург– д-р Ламбов и за благодзарност от нея този лекар получи само ругатни – бил искал заедно с нас да убие детето й. Докато Габи беше в неизвестност ходихме при врачка.Тя ни каза, че я държали заключена в някаква къща. От 18 януари аз, мъжът ми и Борко не сме мигнали, вече не издържам и съм напълно неадекватна – помогнете ни да намерим Габи и да си я върнем – при нас от нищо не е лишена. Борко днес отново е в Бургас да търси адвокати“, заключи Ганка Калчева.

 




В категории: Разследване


9
Коментара по темата
9.
London
02.05.2021 22:40:38
0
0
Az poznavam Mariana. Borislav Ya izdarzashe pone 5 godini zaedno s maika i.
Vzema si deteto za da poluchava socialni.
A za dobre platenata rabota kato prodavachka samo moga da se smea.
No viz izlizaneto i s bogati klienti iavno i e izkaralo nqkoi lev
8.
anomimen
07.02.2011 13:39:04
1
4
от Решението на Окръжен съд гр. Бургас, не става ясно дали е имало или е нямало насилие, напротив, твърди се, че не е безспорно доказано факта.
7.
dimitar
06.02.2011 18:45:59
1
1
Държавата, май е на друго мнение, ако съдим от Решението на Окръжен съд гр. Бургас
http://95.169.196.56/Actove/Gr2/VGD-2012-10-R.htm
6.
Аз
30.01.2011 19:22:39
5
2
Аз пък познавам точно тази баба,този баща и тази майка!И статията определенно е пълна с измислици! Първо:родителите на Борислав са разведени повече от 20г. и не гледат детето двамата в Лясково.Второ:баба Ганка работа от 15г. не е захващала,добре че е синът й да я гледа!Че тук я изкарвате голяма работарка,доскоро работела Трето:Борислав е 7год по-голям от Мариана,а не както тук твърдят,че са набори :) Четвърто:така и не разбрахме къде са ходели по празниците-той казва на Карфур Бургас,баба Ганка казва на Макдоналдс.[rolling] Пето : бащата много добре знаеше деня и часа,в който ще вземат Габи.Друг е въпроса,че нарочно я пусна на училище,за да може "драмата" да е по-голяма и всичка да станат свидетели на разправиите им.А Мариана изобщо не е била в училището-взели са я от "закрила на детето".Шесто : Мариана работи в много престижен магазин, и печели добре. Интересно е как бащата осигурява такъв стандарт в България при това само като треньор :) И Седмо последно: Що не си направихте труда да дадета на хората достоверна информация,а заблуждавате народа с тъпи и скалъпени измислици! :)
5.
u4itel
27.01.2011 22:06:43
4
4
"Марияна нахлула в класната стая и грабнала момиченцето. Учителката г-жа Русинова изобщо не могла да реагира. От стреса Русинова получила нервен шок и била откарана с линейка на „Бърза помощ“, цялото училище било вдигнато на крак."
За останалата част от статията не мога да коментирам, но това са пълни ГЛУПОСТИ, аз съм очевидец!!!
4.
anonimen
27.01.2011 20:24:33
2
3
Deteto ne beshe otvlecheno, prestanete da pishete gluposti,imalo e zapoved deteto da si otide sas maikata, VZEMETE POCHETE MALKO PREDI DA OBVINIAVATE NIAKOGO.
3.
Mnenie
24.01.2011 11:16:20
3
4
Според мен е добре да направите група или страница във фейсбук в подкрепа на бащата, ако сте убедени в каузата. Пишете отговор тук, ако имате нужда от помощ
2.
sisi
24.01.2011 08:36:59
3
5
spored men maikata ima seriozni psixi4ni problemi.dano da spasiat gabi ot ratzetei tia ne ia zaslujava...
1.
ай стига бе
23.01.2011 21:04:17
3
5
Честно, до последния параграф си мислех, че това може би е инсценирано от бащата на детето, НО като видях какво е било отношението към доктор Ламбов, който е много добър и внимателен специалист, ми става ясно, че тая май май не е много в час...

Не могат ли нещо да се задействат властите по тоя случай??? Айде бате Цецо да вземе да направи нещо!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вземат мерки срещу преписвачите на Матури 2024 Вземат мерки срещу преписвачите на Матури 2024 На 17 май е задължителният държавен зрелостен изпит по български език и литература Летният сезон започна, курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи Летният сезон започна, курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи По традиция в „Златни пясъци” по-голямата част от гостите са от Румъния Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Повечето плодове и зеленчуци на борсите се продават с увеличение Времето днес ще ни ошашави, ето какво да очакваме в неделя Времето днес ще ни ошашави, ето какво да очакваме в неделя Прогноза за неделя - 12 май 2024 г.  Томина неделя е! Необикновени имена черпят, а обичаят повелява да бъде "погребан" мъж Томина неделя е! Необикновени имена черпят, а обичаят повелява да бъде "погребан" мъж В народната представа се свързва с много по-древни езически повелители на небесните летни бури – град, дъжд, огнена стихия Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки
24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори