×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Привличат туристи в Слънчев бряг с бонуси, цените в Созопол стават солени още на Джулая


Привличат туристи в Слънчев бряг с бонуси, цените в Созопол стават солени още на Джулая
Въпреки бонусите, които предлагат хотелиерите на юг от Бургас и в Слънчев бряг, заетостта на местата за настаняване в момента е между 5 и 7 процента
14 Юни 2021, Понеделник, 10:31 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Нощувка в тризвезден ол инклузив хотел започва от 28 лева на човек

Хотелиери от Слънчев бряг и тур агенции предлагат всевъзможни бонуси и отстъпки, за да привличат повече посетители. 

Пред Нова телевизия Деница Бахарова, която е маркетинг мениджър, каза, че в хотела й предлага намалени цени до 40%. 

Повече нощувки на цената на по-малко, безплатни атракции, безплатни чадъри и шезлонги са само част от атрактивните предложения. Без да чакат най-горещите дни повечето хотелиери в Слънчев бряг обявиха атрактивни пакети за почивка през юни, разкри водещият на потребителската рубрика „На твоя страна“ Георги Георгиев.

Според него, до два пъти по-евтино би ни излязла почивката по родното Черноморие този месец, отколкото в разгара на сезона – през юли и август. 

"Имаме специална отстъпка в момента за нашите клиенти от България и не само. Тя е 20 % през целия юни месец. Като цените за юни започват от 70-75 лв. на човек на база ол инклузив и ултра ол инклузив", заяви Баяр Бекир, който е маркетинг мениджър на верига хотели в Слънчев бряг.

"Тази година сме се насочили към семейния туризъм – в нашите хотели имаме специален пакет – при двама възрастни – 2 деца до 12 г. се настаняват безплатно.  Специално за нашите гости с деца подготвили сме изненади – вкл. имаме и детски луна парк в един от нашите хотели – с батут, с бънджита и с водни лодки", посочва Бекир. 

Облекчаването на правилата за пътуване вече се усеща и при резервациите. 

„В момента имаме по-голяма активност на румънския пазар. Имаме и гости от Полша, Унгария, Чехия“, добавя мениджърът. 

Бонуси за море предлагат и в останалите хотели в курорта. 

„Един от тях са безплатна нощувка при поръчани шест, безплатен паркинг. Най-големите промоции, които сме направили, са за българския пазар“, каза пък Бахарова.

Нощувка в тризвезден ол инклузив хотел за първата половина на юни започва от 28 лева на човек. До края на месеца цената се покачва до 34, а в пикът на лятото ще е над 66 лева, показва проверка в резервационните системи. 

„Най-много страдат комплексите, които са работили основно с чартърни туристи. Някои хотели няма да отворят врати през това лято“, заяви Константин Занков от Института за анализи и прогнози в туризма.

Апартамент за петима в хотел с басейн на брега в Созопол ще струва 100 лева за човек до края на юни. Още с посрещането на Джулая нощувката ще поскъпне с 20%, а в началото на август ще се търгува за 170 лева. 

В Свети Влас цените в четиризвездните хотели започват от 90 лева за нощувка. Почти същите са офертите и в луксозните хотели в Синеморец, а в Царево цената е 70 лева. Отстъпките зависят от натовареността и категорията, отчитат експертите. 

„Заетостта в момента е ниска – между 5 и 7 процента. В пика на сезона се очаква да е 60-70% по Черноморието“, заяви Занков.

В момента може да се намери двойна стая за 50 лева. Във високия сезон ще струва около 130-140 лева.

При съседите офертите за море през юни също ще са с 25-30% надолу. В една от агенциите, които организират почивки предимно в Гърция, очакват повече резервации в южната ни съседка в сравнение с миналото лято. 

В момента цените с организиран транспорт за пет нощувки със закуски и вечери варират от 400 лева до 600 лева за седем нощи в хотелската стая, каза служителка на агенцията. 

За да спасят сезона, местните хотелиери и собственици на къщи за гости вече предлагат отстъпки за ранни почивки. В Керамоти двойна стая ще струва 60 лева, а в тризвезден хотел на остров Крит – 115 лева. Гърците предлагат безплатни шезлонги и напитки на плажа, безплатни вечери и са готови да платят половината от средствата за PCR теста. 

С всяка следваща седмица обаче морето в Гърция ще става все по-солено. Над 20 острова се обявени като свободни от COVID-19, тъй всички са ваксинирани и случаи на заразени не са регистрирани през този сезон. 

Цените в турските курорти пък са завишени с 20% в сравнение с миналата заради разходите, свързани с противоепидемичните мерки. Въпреки това сезонът започва с по-изгодни оферти. 


В категории: Несебър , Созопол


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
11
Коментара по темата
11.
KOKO
14.06.2021 13:54:31
3
4
PO MORETO-AKO NJAMA DOSTATA4NO TURISTI,SE OZLOBJAVAT OSHTE POVE4E,4E SHTE IM E SASIPAN SEZONA I PO RESTORANTI I HOTELI NE REZAT GLAVI,A NAPRAVO PREZ KRUSTA.EDNI I SASHTI MANDZI,NISHTO RAZLI4NO,NAZUPEN PERSONAL...
10.
Xaxa
14.06.2021 13:00:10
3
6
Нали сте много богати е шопи мизерни.Все ревете че ви е скъпо.Като ти е скъпо натискай си парцалите в панелката.Нали сте големите милионери,нали иж тука провинцията,селяните.Ама има бате чичо дай няква отстъпчица.Ходете да спите при бабите за по 10 лева.Тамън да захлебят малко женичките
9.
Xaxa
14.06.2021 12:57:01
3
2
Никви отстъпкии за тия мизерници.Идват да им слушаме говнярщините и да им гледаме мизериите.По-добре да давам скъпо,а не да ми се пълни къщата с боклуци.Имам си добре платена работа и не ми пука дали ще имам хора или не
8.
Тцтц
14.06.2021 12:23:06
3
4
Почивка само на юг от Бургас. Без да се засяга никой, но си е факт бръснача в сънито и околността. Сами си го сготвиха сега промоция ала бала...
7.
Имам една мечта
14.06.2021 12:15:32
2
9
Най ще ми се напълни душата ако вкарат банкянският толуп в затвора
6.
ДА....АМА НЕ
14.06.2021 12:07:23
5
7
до 3
Еее....Ти пък искаш всичко да ти е free....
Нема как да стане брато......
Ма Ганьо да има как,ша си бий гъза да не кендза ( и ти си живия пример ),сакън да не се мине с някое евро повече и да си изкара една наистина приятна и изпълнена с
готини емоции почивка ,като бял човек и европеец....Ми отпусни я тая душа ве..па си гледай кефа,щото докато се усмихмеш и требе да се озъбиш.....схващаш ли...???
5.
До 3
14.06.2021 12:01:42
6
4
И колко "много скъпо" е? Или говорите наизуст, или по спомени от преди години. А и зависи къде отивате - едно е в малко ресторантче, друго в заведение от типа "български мутренски ВИП".
А цените в магазините, като изключим хранителните, са доста по-ниски от тези в големите градове.
Добре би било някой да пише, само ако е видял с очите си за какви цени става дума - това се отнася и за журналистите.
4.
до 2 лакомията
14.06.2021 11:55:58
5
8
ми никой не те кара насила бе човек.....
седи си дома ,топни си краката у легена и си мечтай за морето....
така хептен без пари ша ти излезе почивката......
3.
Да бе дааа
14.06.2021 11:54:56
3
9
Някой ще повярва, че в сънито ще е по-евтино от Созопол и на едно 4 членно семейство ще му е по-изгодно на слънчев бряг. Да изключим шума, бетона, презастроения "курорт" , който до скоро беше горд с алкохолния туризъм и други работи, от днес вече е ориентиран към семейството и ще е по евтино от другите градове...Това няма как да стане. Може да пуснат някоя мижава промоция в хотел на 20-30 Мин от морето и до там. Ресторанти, магазини, дискотеки, кафета пак ще са с цени през кръста. Вариант за 4 членното семейство ще е да пали колата и да ходи в Несебър да търси да паркира, да се разходи, да разгледа, да снима и да хапне, но и там е много скъпо.
2.
Лакомия до шия
14.06.2021 11:34:43
3
11
Какви туристи привличат? С тия цени ще хванат дедовия. На кафенцето на Парк Арена в Славейков 0,5л минерална вода е 1,70лв. Изобщо не ми се мисли каква брадва са наточили по Черноморието
1.
Боцмана
14.06.2021 11:23:37
7
5
Камериерките ще правят свирки!)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори