×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал с президентския секретар Пламен Узунов - бивш митничар му дава "личен подарък"


Скандал с президентския секретар Пламен Узунов - бивш митничар му дава "личен подарък"
Едва ли някога ще стане ясно какво е имало в подаръчната книжна торбичка
12 Юни 2021, Събота, 14:03 ч.
Автор: Флагман.Бг

Ще съдя всеки, който намеква за корупция, казва бившият митнически шеф Петко Петков

Нов скандал гръмна днес около президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов. Както е известно, на 9 юли миналата година той бе задържан след акция на прокуратурата в президентството. Същия ден президентът Румен Радев излезе пред събралата се група протестиращи, размаха юмрук и произнесе култовите думи: „Не на страха! Ще си върнем България! Мутри вън“! След което започнаха масовите протести срещу правителството и главния прокурор. Така Пламен Узунов се превърна косвено в един от символите на борбата за промяна в държавата и нов морал в политиката.

Според ДАНС тогава, месец преди ареста Узунов поискал достъп до строго секретна информация. През февруари тази година обаче Пловдивският административен съд реши, че арестът на Узунов е бил незаконен.

Поводът за днешния скандал е доста по-прозаичен – съмнение за корупция. Сайтът Афера, които преди време пръв разпространи снимките на пълното с евро и златни кюлчета нощно шкафче, днес публикува няколко видеа с Пламен Узунов и бившия митнически шеф Петко Петков.

От кадрите се вижда, че двамата се срещат в ресторант. Оставят мобилните си телефони далеч от масата, на която са седнали и дълго разговарят. По време на разговора си разменят листчета. В края на срещата Узунов взема телефона си и говори с някого. Накрая се изправя, но преди да си тръгне, Петков му подава книжна торба, която през цялата среща държи до краката си под масата. Узунов я взема, надниква в нея и си тръгва. По-късно заведението напуска и самият Петков.

Според сайта, срещата се е състояла на 19 май тази година. Той прави и кратка хронология на първите действия на служебното правителство, назначено от президента. Тогава премиерът ген. Стефан Янев очертава основните принципи, които кабинетът ще седва: „почтеност“, „прозрачност“ и „връщане на държавността“.

Три дни по-късно, на 14 май,  служебният финансов министър Асен Василев уволнява дотогавашния шеф на Агенция Митници Георги Костов и на негово място назначава Павел Тонев, бивш шеф на агенцията по времето на Орешарски.
На 19 май са сменени и заместник -шефовете, а  техните места заемат Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев. Същия ден се провежда и въпросната среща в столично заведение между Пламен Узунов и Петко Петков.

Основният въпрос е – какво има в чантата, която президентският секретар отнася със себе си, а от отговора ще стане ясно промяна ли се извършва днес в държавата , или подмяна. Вторият въпрос е има ли тази среща връзка с рокадите в най-сладкото държавно място – митницата, мечтата на Алековия герой от фейлетона „Разни хора, разни идеали“: „Да ти се изтърся аз тебе в Солун, ама догдето е нашата партия на власт, че да ти се курдисам аз тебе на митницата... Че да ги пипна аз ония ми ти търговци, две годинки да им обирам каймака — стига ми!“, мечтае алековият герой през далечната по време, но близка по дух 1897 година.

Самият Петко Петков заплашва да съди всички медии, които намекват за корупция. Пред „24 часа“ той заявява, че не работи в митниците повече от 10 години и няма да навлиза в обяснителен режим. „С Узунов сме приятели отдавна, клипът очевидно е направен от камерите на заведение, в което пихме кафе“, казва той. На въпрос какво е имало в плика, отговаря лаконично: „Личен подарък“.

Как ще се развие скандалът не е ясно. По-скоро ще затихне, тъй като никой не може да докаже какво е имало в книжната торба.

Предизборната кампания вече започна и по всичко личи, че ще бъде ожесточена.


В категории: Политика


Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 0
37
Коментара по темата
37.
Четяща
15.06.2021 20:14:53
1
0
Не разбрах какъв е скандалът. Царе сте на глупостта.
36.
асен
13.06.2021 11:06:09
0
1
Добре приемаме че това е личен подарък според обясненията на митничаря но за какво ходатайство за трансплантация на черен дроб, Е за какво се раздуха случая с Лозенец, Сега да каже къде е правена трансплантацията кога и защо му е ходатайсвано като има листа на чакащи или ние като прередим няма нищо лошо,
35.
Матю
13.06.2021 09:36:40
0
5
Бивш наркоман и бивш митничар няма! Всички все са си в системата. На власт идват все по-гладни, ненаядени и продажни. Нали затова в парламента (240, а не 120 души както предлагаха) първата им работа беше да си гласуват 10 хилядарки плюс шменти капели да наваксат парите за цял мандат. Че и по 6 заплати щв им дадат накрая като при съкрашение за 3 месеца работа. Зелените чорапки си знаят работата.
34.
Матю
13.06.2021 09:26:19
0
2
Бивш наркоман и бивш митничар няма! Те винаги са в системата. Да не споменаваме, че в целия свят хунтата е с едни и същи прийоми. Да му мисли народа, все по-гладни идват на власт. А тези на върха в момента бързат, че за няколко месеца трябва да наваксат за един пълен мандат. Че и по шест заплати ще получат накрая като при съкращение. Затова бързаха първо да си докарат на месец по 10 хилядарки плюс шменти капели. Ама нали мат'реяла е проЗ, радост голяма от "промяната".,
33.
Герит
13.06.2021 03:11:11
6
4
Пореден герберски дебилен, нескопосан и отчаян опит за отвличане на вниманието от бруталните корупционни схеми, които изскачат на всяка крачка отвсякъде, където бутнат служебните министри, като пробутват пошла пропагандна манипулация и внушение за въображаемо "престъпно" деяние на президентския съветник и приятеля му, без обективното наличие на нито едничко видимо и сигурно доказателство! зад тези евтини внушения за незаконност в поведението на двама приятели в столичен ресторант, пълен с камери, през деня! И всички тези внушения, без нито един факт, се случват на фона на десетките ежедневни и доказани, ужасяващи по своята мащабност и всеобхватност крупни герберски корупционни схеми и практики за милиони и милиарди! Толкова евтино и лесно не може да бъде отвлечено вниманието на 2/3 от българските граждани от грандиозното престъпно-рецидивистично дерибейство на герберските мутрокорумпета, за които единственото достойно място е не във властта, а в затвора!
32.
Lorda
12.06.2021 23:31:04
3
2
2. Looper - ти идиот ли се роди или тренираш специално.
31.
До 18
12.06.2021 22:46:20
5
6
Дали са отровни гробарите не знам, но са токсични и който се докосне до тях -гори.Справка Сдс.
30.
Еха,
12.06.2021 21:11:19
8
6
отклоняваме вниманието от пачките и кюлчетата.
29.
Антикорумпирания съветник...
12.06.2021 20:45:46
2
12
Мълчанието на служебните управляващи и опитът на президентската администрация да игнорира разкритията за Узунов поставя самия Румен Радев в ролята на заложник - а, ако този "личен подарък" не е бил за секретаря, а той е само приносител?Стефан Янев на няколко пъти подчерта, че основната им цел е да демонстрират "почтеност". Записът с Узунов и Петков опровергава това намерение на Янев и хвърля петно върху всяка кадрова смяна в структурите на изпълнителната власт. Каква е гаранцията, че всички рокади в специалните служби, в министерствата, в държавните агенции, комисии, дори в държавната Банка за развитие, не се съгласуват на подобни срещи, започващи с оставени надалеч телефони и завършващи с размяна на "лични подаръци".
28.
До 123 на 13
12.06.2021 20:32:45
8
8
Стига, бе, приятел, ами че той самият Боко си призна, че парите се намират в неговото чекмедже, но твърдеше, че е постановка от "Мата Хари"!Кьор фишек ама за кьоравите!
Ти какво искаш, Боко да стои до чекмеджето усмихнат ли ?
Той си призна и че спи с пистолет до главата , на снимката и това се вижда!
Искаш да има снимка на която Боко спи със пачка евра в ръката ли?А неоспорим факт е, че парите се намират в стаята на Боко!
И що за въпрос , къде сме си държали парите ние?Ами зависи колко пари имам, ако имам купища може и в кенефа да си ги държа, може и тапети от тях да си направя!
Що за идиотизми пишеш, няма никаква логика в разсъжденията ти ?
И да не забравя, когато пишеш в постовете си името на Боко като Борисов, ставай прав, защото не се знае и теб да не те снима някоя камера!
27.
Защо правите внушения?
12.06.2021 19:30:36
7
11
Ако не знаете какво е имало в плика, не трябва да правите внушения, само и само да угодите на спонсорите си! А ако има документи за корупция в митниците? Скоро ще стане ясно. Убеден съм, че няма начин да не излязат наяве далавери и от митниците скоро
26.
Радев
12.06.2021 19:02:41
7
18
Как ви лъзнах само балъци , преди Десито с апартамент и сега ще и купя къща на бахамите . Благодаря че ми дадохте власта в ръцете и сега ще се налапам .
25.
Хаха
12.06.2021 18:59:56
5
19
Абе балъци нищо няма да се промени за вас махате едните слагате другите и само да ви кажа ,че тия военни тъпанари ще ви довършат . Бог да пази България !!
24.
Сикишев
12.06.2021 18:56:14
3
18
Хвъркатото е в позиция от която няма излизане.Ако натири Узунов означава че Узунов е коромпиран (недай си боже Узунов да проговори за нещо си по точно каква е била практиката до сега ) Ако не го уволни .............За Еуропата той вече е коромпиран.Този цирк започна след благоволията на Кьовеши . В Еуропата вече няма да су чудят защо не е уволнет .Не е уволнен защото и президента е в далаверата ще заключат в Еуропата.
23.
Хммм
12.06.2021 18:49:12
5
12
А за патриотите защо няма коментари? Ех Флагман.Не давате хората да ги поздравят с резултата- 3процента.Наздраве!!!
22.
Tsatsata
12.06.2021 18:40:12
4
12
Логично е, когато двама близки приятели се срещнат, да се поздравят и прегърнат (сега не може , пандемия е), и ако единия има подарък за другия му го дава веднага ...
Когато отидете на гости на рожденик, не му давате подаръка като си тръгвате, нали?
Иначе пак може да е подарък, но е планирано да се даде само ако разговора даде резултат , така да се каже...
Но тогава пък не е съвсем подарък !
Нещо подобно се получава , когато давате пари на доктор- ако ги дадете преди операцията е рушвет, ако ги дадете след операцията , е почерпка !
А това със писането на бележки и размяната им съвсем изби рибата - пак като не са ползвали тайник, например кошчето за боклук в ресторанта!
Тези двамата освен за подслушване , за заснемане не са ли чували !?
21.
X
12.06.2021 18:32:52
5
12
Това въобще не е корупция.,ама въобще. По добре си трайте на дупетата, току виж и вас са ви уволнил От тук на татък ще е така.
20.
*********
12.06.2021 18:26:09
5
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
19.
До 13
12.06.2021 18:26:04
12
8
Ами ако аз вземам подкуп така ли ще го взема в заведение , в книжна торба?
Като знам, че освен че може да ме подслушват, може и да ме снимат !Във всяко заведение има камери...?
Помисли малко , но не еднопосочно!
18.
Лаик
12.06.2021 18:09:43
8
7
Гробарите Отровното трио ли са? Свързвам ги с един ковчег, който разнасяха. Защото ако са те, са под въпрос.
17.
До 4
12.06.2021 17:05:09
16
15
Гробарите ще са трета сила евентуално, казаха по радиото.
16.
ШИШИ
12.06.2021 17:04:07
1
21
Раята да си мълчи и да се страхува. Боко дали ще е на власт или не всичко в тази държавица е обрулено балабар с листата. Абсурди в най-бедната държава в Европа,най-корумпираната,най-безаконната в която слободията е на почит. Да блъснеш с кола някой и да го убиеш се осъжда условно,да убиеш някой се осъжда с до 10-15 години и след 7 си навън. МЪКА МЪКА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ПЪЛНА С БОКЛУЦИ БЕЗ КАНАЛИЗАЦИЯ И ВОДА В МНОГО НАСЕЛЕНИ МЕСТА В 21 ВЕК. ВЕК В КОЙТО НЕКОИ ДРУГАРИ ЛИТНАХА В КОСМОСА НИЕ ЛИТНАХМЕ В НЕБИТИЕТО.ЧАЛГА И НАРКО ДА ЖИВЕЙ ЖИВЕЙ ТРУДА ДА АМА НЕ...
15.
Хм...
12.06.2021 16:52:32
17
18
Някои тук пак мерят с двоен аршин! Както им изнася! И при двата случая материалите се пускат от "Афера", ама едното било истина, а другото лъжа. Бре! На видеото ясно се виждат "героите" и как мишкуват, страх ги е от подслушване и си слагат телефоните надалече, разменят си листчета, пълна торбичка с... нещо.(ченгеджийски прийоми). А на онези снимки шкафче с пари и кюлче. Някой може да го е аранжирал специално за снимките, а? Или фотошоп? Не ми се струват нещата с еднаква тежест, ама нейсе. Просто искам да кажа, че трябва да мислим критично и да не смятаме всичко за чиста монета.
14.
CTAHKO
12.06.2021 16:38:04
15
26
Това ли било, значи мотото на служебната хунта-шайка:
Да преборим корупцията, като я овладеем здраво за нас.

Сега вече разбрах,че протестите на наркомани,алкохолици и луди са били платени за това през миналата година.
13.
123
12.06.2021 16:29:09
24
30
Тук някои хора пишат откровени глупости, Ако сте гледали записа се вижда как човека на Кауна взема телефоните и ги отнася до плота на бара защото се страхува от подслушване, Непрекъснато се пишат бележки и му се подават, Фактите при премиера не са никакви факти, Снимани чекмеджета и те пълни с пачки а къде е Борисов, Докато в този случай се вижда как му се подава хартиения плик и той доволно се усмихва, Ачик ачик, Никой нищо не доказа за Борисов защо не снимаха чекмеджето докато той спи, Защото е кьор фишек , Аз ако имам пари така ли ще ги държа вие къде си държите спестените пари на масата в кухнята,Поне като пишете мислете малко,
12.
Афера=пик
12.06.2021 16:11:03
15
28
Среща между приятели на публично място с камери, единият от които не е на никаква длъжност, не е осъждан нито нищо. Ама кво имало в торбата.... Ала бала. Жалкия официоз на дпс афера и адски жалката слуга на доган, веса водката.
11.
бургазлия
12.06.2021 15:54:10
8
28
Бургас и неговите хора виждате ли какви лъжи патриоти сме отгледали в лицето на другаря Валери Балевски .Ортак с дявола Магарешки стана само и само да за да се добере до 46НС .
Впредизборната си реч що лъжи изплю .Заслугите си преписа за златната ограда че благодарение на нея има нулев опит от мигранти на БТГ .Всъщо време от година ОТ КАКОградата е срутена и лежи на земята Не е отремонтирана поради липса на пари обесняват от ХОУ.
Толкова е вярно че има нулеви опит на мигранти затова продължават полицейски операции по задържане на по 30-40 души заедно с каналджиипо магистрала Тракия .
10.
Червения трол
12.06.2021 15:51:25
11
29
В торбичката е имало чорапи зелени непрани и една фуражка.
9.
Бургас
12.06.2021 15:36:14
8
28
Дайте да можем да пишем за Птриотите,да си изкажем всенародната ЛЮБОВ.
8.
гражданин
12.06.2021 15:34:26
27
23
До там се стигна че известните личности не трябва да се срещат на обществени места нито пък да си разменят подаръци Незабавно ще бъдат уличени в заговор срещу Бойко .За да отклонят вниманието от спалнятя с подредените пачки и кюлчета във всяка торбичка за подарък им се привиждат пачки банкноти .
7.
Сикишев
12.06.2021 15:24:10
13
25
Няма нищо случайно. Случка от 19 май и чак сега има развитие на случката! На час по лъжичкакакто се казва. Сега има развитие защото чак сега Г-жа Кьовеши си е дала благословията за тез двамката и те горките са на тигана и олшото вече се затопля.Искахте съд за корумпирани политици..........НА ЕТО ВИ КОРОМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ И ЩЕ ИМА СЪД ЗА ТЯХ.Този цирк е за онова хвъркатото , подсещат го за да се сети за народната поговорка "КАЗВАМ ТИ ДЪЩЕ СЕЩАЙ СЕ СНАХО" ,че президенските избори идат.
6.
Не съм от ГЕРБ, ама и от БСП не съм
12.06.2021 15:20:49
23
31
Неуспешен опит за внушения от гробарската клика, пачките с евро и кюлчетата са въпросът ... не измислени компромати.
5.
До ФЛАГМАН
12.06.2021 15:16:59
11
30
Под статиите за ,,патреотите,,не може да се пише ...пуснете поле за коментари да видите колко ги обичат хорат тези измекяри
4.
Пълни глуппсти!
12.06.2021 14:57:05
30
47
Гробарите са насрани са и разбити!! Знаят и че ще са втора сила след месец!! Поне стана ясно Веселина Томова кого обслужва...да не се преструва повече!!
3.
Хаха
12.06.2021 14:56:35
34
45
Пак скалъпени глупости. Президента Радев и служебното правителство изкараха много кирливи ризи и сега "Пожарниарчето" всячески ще се опитат да ги злепостави и опетни. Ако има шарани да се хващат отново на пореден път на Бойковата въдичката.
2.
Looper
12.06.2021 14:52:40
29
42
Факт е, че при снимките с премиера всичко беше ясно - пари и злато в шкафчето. Докато сега се правят внушения и намеци, на записите пари няма.Напънът за аналогия с пачките на ББ е падение за Веска, цялата й "революционност" отиде на кино.
1.
Бай Вълчо
12.06.2021 14:41:45
19
41
Редно е Узунов да каже какво са му подарили. А президента може би е време да го разкара, щом създава такива проблеми.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори