×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За поредна седмица: Нов ръст на цените на храните! Как се справят семействата?


За поредна седмица: Нов ръст на цените на храните! Как се справят семействата?
Част от основните хранителни продукти поскъпнаха с няколко пункта тази седмица
06 Юни 2021, Неделя, 17:10 ч.
Автор: Флагман.БГ

Това е световна тенденция, която няма да спре, ще се засили, защото се стимулира предлагането на пари и кредитирането, смятат икономисти

 

 

Нов ръст на цените на основните хранителни стоки се регистрира през последната седмица.  Поскъпнали са почти всички стоки от първа необходимост. Повишението е различно в градовете в страната.

В рамките на последната седмица (26 май – 2 юни 2021 г.) средните за страната цени на брашно тип „500” на едро и на дребно в големите супермаркети отбелязват леко  повишение, докато тази на дребно в по-малките магазини остава без промяна. 

На тържищата в страната цените на брашното са в диапазона от 0,75 лв./кг (Враца) до 1,32 лв./кг (Пловдив). В сравнение с предходната седмица, в дванадесет области продуктът поскъпва с между 1% и 20,6% (най-значително в Добрич), а само в Сливен, Пловдив и Шумен – поевтинява, в рамките на 2,1% - 8%. Това води до повишение на средната цена на едро за страната с 2%, до 1,00 лв./кг.
 
Предлагането на дребно на брашното в големите търговски вериги (ГТВ) е в ценовия интервал от 1,15 лв./кг (Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен) до 1,39 лв./кг (Бургас, Сливен и Ямбол). В резултат от повишение на цените в Перник и София с по 8,5% на седмична база, средната стойност за страната нараства с 0,8%, до 1,24 лв./кг.

В другите търговски обекти (ДТО) цените на брашното варират от 1,13 лв./кг (Варна) до 1,48 лв./кг (Русе). Единствено в Добрич е налице промяна на цената на седмична база – повишение с 1,8%, което не се отразява на средната цена за страната и тя остава 1,27 лв./кг.    

През последната седмица цените на дребно на брашното в по-малките търговски обекти са средно с 0,03 лв./кг по-високи от тези в ГТВ, като разликата в тази посока достига до 0,26 лв./кг в Русе. В осем области цените на продукта в ДТО са с до 0,14 лв./кг (Варна) под тези в ГТВ.

Маржът между цените на едро и на дребно на брашното е средно 0,24 лв./кг за големите супермаркети и 0,27 лв./кг за по-малките магазини. Той е най-голям в Стара Загора и за двата типа търговски обекти – 0,49 лв./кг за ГТВ и 0,50 лв./кг за ДТО. В Благоевград и Пловдив брашното се предлага съответно с 0,01 лв./кг и 0,13 лв./кг по-евтино в големите търговски вериги, отколкото на едро. В ДТО в Пловдив също се отчита по-ниска цена спрямо тази на едро – с 0,12 лв./кг. 

През периода 26 май - 2 юни 2021 г. средните цени на яйца за страната на едро и на дребно в по-малките търговски обекти остават без промяна на седмична база, докато при търговията на дребно в големите супермаркети се отчита увеличение на цените.

Средната цена на едро на яйца – размер М за страната се запазва на ниво от 0,18 лв./бр. По области, стойностите се движат от 0,12 лв./бр. (Добрич) до 0,22 лв./бр. (Бургас). В сравнение с предходната седмица, в Бургас, Добрич, Враца, Монтана и Шумен цените се понижават в рамките на 0,01 лв./бр. - 0,02 лв./бр., а в Смолян и Стара Загора се повишават с по 0,01 лв./бр.

Предлагането на дребно на яйца – размер М в големите търговски вериги (ГТВ) е в ценовия диапазон от 0,21 лв./бр. (Благоевград и Кюстендил) до 0,30 лв./бр. (Бургас, Сливен и Ямбол). Седмичните ценови отклонения по области са в границите от -0,01 лв./бр. във Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен до +0,04 лв./бр. в София и Перник, преобладаващо в посока нагоре. Това води до увеличение на средната цена на продукта за страната в ГТВ с 0,02 лв./бр., до 0,26 лв./бр.

Цените на яйца – размер L в ГТВ са в интервала от 0,24 лв./бр. (Благоевград и Кюстендил) до 0,31 лв./бр. В по-голямата част от страната стойностите нарастват в рамките на 0,01 – 0,03 лв./бр. на седмична база, най-сериозно в Бургас, Перник, Силистра, Сливен, София и Ямбол, докато единствено във Варна е налице намаление, с 0,02 лв./бр. В резултат, средната цена за страната се покачва с 0,02 лв./бр., до 0,29 лв./бр.
 
Средните цени на яйца – размер М и L в другите търговски обекти (ДТО) за страната остават съответно 0,22 лв./бр. и 0,25 лв./бр.

Най-ниски цени на яйца - размер М в ДТО се наблюдават в Благоевград, Кюстендил и Русе - 0,17 лв./бр., а най-високи – в Перник и София - 0,26 лв./бр. Сравнявайки с предходната седмица, в Перник, Русе и София продуктът поевтинява с по 0,01 лв./бр., а в Пазарджик и Пловдив – поскъпва с по 0,01 лв./бр.
В по-малките търговски обекти яйцата - размер L се продават на цени от 0,19 лв./бр. (Благоевград, Кюстендил и Русе) до 0,31 лв./бр. (Перник и София), без промяна на стойностите по области на седмична база.

През изминалата седмица цените на дребно на яйцата в големите супермаркети са средно с 0,04 лв./бр. по-високи от тези в по-малките търговски обекти и за двата наблюдавани размера. Най-голяма разлика в тази посока се отчита за размер М в Разград - 0,10 лв./бр., а за размер L – в Русе - 0,12 лв./бр. Във Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен яйцата - размер М се търгуват с по 0,01 лв./бр. по-евтино в ГТВ, отколкото в ДТО. 

Маржът между цените на едро и на дребно на яйца – размер М е средно 0,08 лв./бр. за ГТВ и 0,04 лв./бр. за ДТО. Разликата между двата типа цени е най-голяма за големите супермаркети в Добрич - 0,14 лв./бр., а за по-малките магазини в Плевен - 0,10 лв./бр. Изключение се наблюдава в ДТО в Благоевград, където цената на дребно на яйца - размер М е с 0,02 лв./бр. под тази на едро в същата област. 

През последната седмица (26 май – 2 юни 2021 г.) се наблюдава известно повишение на средните цени по веригата на предлагане на рафинирано слънчогледово олио в страната.

Цените на едро на слънчогледовото олио на тържищата са в диапазона от 2,20 лв./литър (Варна) до 3,65 лв./литър (Смолян). В петнадесет от областите се отчитат разнопосочни седмични ценови отклонения в границите от -4,8% в Бургас до +9,2% в Ловеч. Средната цена на едро за страната се повишава с 1,3% на седмична база, до 3,09 лв./литър.  
  
Предлагането на дребно на олиото в големите търговски вериги (ГТВ) е на цени от 3,47 лв./литър (Пазарджик) до 3,92 лв./литър (Стара Загора). Спрямо седмица по-рано, в четиринадесет области олиото поскъпва с между 0,8% и 8,5% (най-значително в София и Перник), а само в Добрич, Пазарджик и Пловдив – поевтинява, с по 1,4%. В резултат, средната цена за страната в големите супермаркети нараства с 1,6%, до 3,70 лв./литър.  

В другите търговски обекти (ДТО) олиото може да се купи на цени от 3,35 лв./литър (Смолян) до 4,15 лв./литър (Ловеч и Плевен). В пет области цените се повишават от 1,2% до 8,2% на седмична база (най-чувствително в София и Перник), докато единствено в Русе е налице леко понижение – с 0,5%. Средната за страната цена на олиото в по-малките магазини е 3,77 лв./литър – с 0,5% по-висока спрямо предходната седмица.    

През наблюдавания период цените на слънчогледовото олио в големите супермаркети са средно с 0,07 лв./литър под тези в другите търговски обекти, като разликата в тази посока достига до 0,66 лв./литър в Ловеч и Плевен. В петнадесет области продуктът се търгува с до 0,30 лв./литър (Варна) по-евтино в ДТО, отколкото в ГТВ.      

Маржът между цените на едро и на дребно на олиото е средно 0,61 лв./литър за големите супермаркети и 0,68 лв./литър за по-малките магазини. Той е най-голям за ГТВ във Варна – 1,59 лв./литър, а за ДТО – в Ловеч – 1,90 лв./литър. В Смолян цените на дребно на продукта са по-ниски от тази на едро - с 0,09 лв./литър за големите супермаркети и с 0,30 лв./литър за по-малките магазини.  

Като цяло, през периода 26 май – 2 юни 2021 г. средните цени по веригата на предлагане на пилешко месо в страната остават близки до нивата от предходната седмица. Само средната цена на дребно на охладеното пиле в големите търговски вериги бележи по-съществено изменение, в посока нагоре.
Пиле-замразено 

Средната цена на едро на замразеното пиле за страната е 4,11 лв./кг, с 0,8% по-висока на седмична база. Предлагането на замразено пиле на стоковите тържищата е в ценовия диапазон от 3,42 лв./кг (Пловдив) до 4,95 лв./кг (Бургас). В шестнадесет области продуктът поскъпва в границите от 0,2% до 8% спрямо предходната седмица, най-сериозно в София, а единствено в Силистра поевтинява, с 3,5%.

Цените на дребно на замразеното пиле в големите търговски вериги (ГТВ) варират от 4,39 лв./кг (Пазарджик, Пловдив и Хасково) до 5,49 лв./кг (Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен). При липса на колебания на стойностите по области на седмична база, средната цена на дребно за страната се задържа на ниво от 4,89 лв./кг.
 
В другите търговски обекти (ДТО) цените на замразеното пиле са в интервала от 4,43 лв./кг (Враца) до 5,45 лв./кг (Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен). В Стара Загора, Кърджали и Хасково цените са в рамките на 1% - 2% под нивата от предходната седмица, което води до незначително понижение на средната стойност за страната с 0,2%, до 4,95 лв./кг.

Маржът между цените на едро и на дребно на замразеното пиле е средно 0,78 лв./кг за ГТВ и 0,84 лв./кг за ДТО. Най-голям е той в Плевен - 1,72 лв./кг за големите супермаркети и 1,68 лв./кг за по-малките магазини. В Бургас продуктът се предлага по-евтино на дребно, отколкото на едро - с 0,18 лв./кг в ГТВ и с 0,30 лв./кг в ДТО.    

Средно за страната, цената на дребно на замразеното пиле в по-малките магазини е с 1,2% по-висока от тази в големите супермаркети.

Пиле – прясно, охладено

Търговията на едро с охладено пиле остава в ценовия диапазон от 4,49 лв./кг във Велико Търново, Габрово и Ловеч до 5,69 лв./кг в София. Единствено в Благоевград е регистрирано ценово изменение на седмична база - повишение с 2,1%. Това не се отразява на средната цена на едро за страната и тя се запазва на ниво от  4,89 лв./кг.  

Цените на дребно на охладеното пиле в ГТВ се движат от 4,99 лв./кг (Разград и Силистра) до 5,39 лв./кг (Перник и София). Сравнявайки с предходната седмица, в почти цялата страна се наблюдава нарастване на ценовите стойности в границите от 4,2% до 12,5%, най-значително в Перник и София. В резултат, средната цена на дребно на охладеното пиле в тези обекти за страната се повишава със 7,6%, до 5,25 лв./кг.
 
През последната седмица цените на дребно на охладеното пиле в ГТВ са средно с 0,36 лв./кг по-високи от тези на едро. Разликата в тази посока достига до 0,80 лв./кг във Велико Търново, Габрово и Ловеч. В три области продуктът се предлага с до 0,39 лв./кг (Силистра) по-евтино в ГТВ, отколкото на едро.
В по-малките магазини охладеното пиле се продава най-евтино в Русе (4,88 лв./кг), а най-скъпо - в Кюстендил (5,50 лв./кг). Само в Пазарджик и Пловдив се наблюдава промяна на цените на седмична база – увеличение съответно с 1,6% и 3,9%, което води до незначително повишение на средната стойност за страната с 0,4%, до 5,19 лв./кг. 

Средно за страната, през изминалата седмица цените на дребно на охладеното пиле в ДТО са с 0,30 лв./кг по-високи от тези на едро, като разликата в тази посока продължава да е най-голяма във Велико Търново, Габрово и Ловеч – 0,96 лв./кг. Изключение правят пет области, където продуктът се продава с до 0,77 лв./кг (Русе) по-евтино в ДТО, отколкото на едро.

Цените на дребно на охладеното пиле в по-малките магазини са средно с 1,1% под тези в големите търговски вериги.

През периода 26 май – 2 юни 2021 г. се наблюдава запазване на средните цени на бялата кристална захар за страната на едро и на дребно в по-малките магазини на нивата от предходната седмица и същевременно увеличение на тази на дребно в големите супермаркети. 

Цените на едро на захарта на тържищата в страната варират от 1,16 лв./кг (Добрич) до 1,65 лв./кг (Бургас). В сравнение с предходната седмица, в девет области продуктът поскъпва в рамките на 0,6% - 3,9% (най-съществено в Хасково), докато в други четири поевтинява от 0,7% до 5% (Силистра). Тези разнопосочни изменения се компенсират и средната цена на едро за страната остава 1,38 лв./кг.
 
Предлагането на дребно на захарта в големите търговски вериги (ГТВ) е в ценовия диапазон от 1,39 лв./кг (Видин, Враца и Монтана) до 1,52 лв./кг (Търговище). В почти всички области е налице повишение на стойностите на седмична база в рамките на 3,6% - 5,3%, най-сериозно във Видин, Враца и Монтана. Това води до увеличение на средната за страната цена в големите супермаркети с 4,3%, до 1,44 лв./кг.     

Средно за страната, цената на дребно на захарта в другите търговски обекти (ДТО) остава 1,60 лв./кг. По области, стойностите се движат от 1,41 лв./кг (Добрич) до 1,75 лв./кг (Разград и Стара Загора), като седмична промяна се отчита само в Пловдив и Пазарджик – повишение с по 1,9%.     

През последната седмица цените на захарта в по-малките магазини са средно с 0,16 лв./кг над тези в големите супермаркети, като в Стара Загора разликата достига до 0,31 лв./кг. В Добрич продуктът се търгува с 0,01 лв./кг по-евтино в ДТО, отколкото в ГТВ. 

Маржът между цените на едро и на дребно на захарта е средно 0,06 лв./кг за големите супермаркети и 0,22 лв./кг за по-малките магазини. Най-голям е той за ГТВ в Добрич и Пловдив - 0,26 лв./кг, а за ДТО – в Стара Загора – 0,48 лв./кг. Във Варна, Велико Търново, Враца, Ловеч и Бургас продуктът се продава с между 0,03 лв./кг и 0,21 лв./кг по-евтино в ГТВ, отколкото на едро. Подобна ситуация е налице и по отношение на ДТО във Варна и Враца, където цените са респективно с 0,03 лв./кг и 0,05 лв./кг по-ниски от тези на едро.   

В рамките на периода 26 май – 2 юни 2021 г. цените по веригата на предлагане на агнешко месо в страната като цяло остават без промяна. Само при предлагането на дребно на агнешка плешка в по-малките магазини във Варна и София се наблюдават седмични ценови изменения. 

Цяло агне 

Средната цена на едро на цяло агне за страната се запазва на ниво от 15,52 лв./кг, като стойностите по области се движат от 14,55 лв./кг в София до 18,98 лв./кг в Русе. 

През изминалата седмица не е отчетено предлагане на цяло агне в големите търговски вериги (ГТВ).

В другите търговски обекти (ДТО) цялото агне се продава най-евтино в Кърджали и Пазарджик (14,25 лв./кг), а най-скъпо – в Кюстендил (19,50 лв./кг). Средната стойност в ДТО за страната е 15,56 лв./кг, без седмична промяна.
 
Средно за страната, цената на едро на цяло агне е с 0,04 лв./кг по-ниска от тази на дребно в по-малките магазини. 

Агнешки бут 

По области, цените на едро на агнешки бут продължават да варират от 14,75 лв./кг (Сливен и Ямбол) до 19,99 лв./кг (Русе), а средната стойност за страната остава 16,46 лв./кг.

В големите супермаркети агнешкият бут се търгува на цени от 16,49 лв./кг до 16,99 лв./кг (Велико Търново, Габрово и Плевен), без изменения на стойностите по области спрямо предходната седмица. При наличие на предлагане в повече на брой области, средната цена за страната в ГТВ се понижава с 1,2% на седмична база, до 16,61 лв./кг.

За поредна седмица най-ниски цени на агнешки бут в по-малките магазини се отчитат в Пазарджик (14,50 лв./кг), а най-високи - в Кюстендил (21,00 лв./кг). Средно за страната, цената на този вид разфасовка в ДТО се задържа на ниво от 16,27 лв./кг.
 
През наблюдавания период средната цена на дребно на агнешки бут в големите търговски вериги за страната е с 0,34 лв./кг или с 2,1% над тази в по-малките магазини.

Средната цена на едро на продукта за страната е с 0,15 лв./кг по-ниска от тази на дребно в ГТВ и с 0,19 лв./кг по-висока от тази в ДТО.  

Агнешка плешка 

Средната цена на едро на агнешка плешка за страната е 15,72 лв./кг - без промяна на седмична база, като стойностите по области са в границите от 14,67 лв./кг (София) до 17,99 лв./кг (Русе). 

В големите търговски вериги агнешката плешка може да се купи на цени от 14,49 лв./кг (в единадесет от областите) до 15,49 лв./кг (Пловдив). Средната цена на продукта в ГТВ за страната е 14,68 лв./кг, с 2,1% под нивото от предходната седмица, поради появата на предлагане в повече на брой области, на ниски цени.  

Цените на дребно на този вид агнешка разфасовка в по-малките магазини са най-ниски в Кърджали (14,20 лв./кг), а най-високи – в Кюстендил (19,50 лв./кг). В сравнение с предходната седмица, във Варна продуктът поскъпва с 2,1%, а в София – поевтинява с 1,5%. Това не се отразява на средната стойност в ДТО за страната и тя остава 15,53 лв./кг.

Средно за страната, цената на дребно на агнешка плешка в големите търговски вериги е с 0,85 лв./кг или с 5,5% под тази в по-малките търговски обекти.
Средната цена на едро на продукта за страната е с 1,04 лв./кг по-висока от тази на дребно в ГТВ и с 0,19 лв./кг - от тази в ДТО.  

Седмично Николай Велков прави по едно голямо пазаруване, за което отделя около 100 лева. Той влиза с тях в магазина, но не след дълго неприятните изненади започват. „Олиото беше към 2,50 лв., сега е към 4, даже над 4 лв. Зеленчуците също са доста скъпи, не знам дали е защото са оранжерийни. Вече се забелязва леко понижение, защото и лятото напредва”, коментира той.

„Хубавите марки кашкавал си много по-скъпи от другите. Вече са и най-различни и не можеш вече и да се ориентираш. При яйцата увеличението не се усеща много, защото сега е сезонът на кокошките”, коментира още той.  

При местните продукти Николай също наблюдава увеличение на цените. „Лека полека се вдигат и човек понякога се ограничава от някои неща, защото иначе сметката не излиза накрая”, казва Николай.

„Усещането за увеличение на цените може би е малко предварително, защото това са процеси, които няма да траят една седмица. Знаем, че световната парична политика в последните години силно стимулира предлагането на пари. Те са много евтини в момента, а това особено касае кредитирането в България”, коментира Богомил Николов - председател на „Активни потребители”.

„Започнахме да разполагаме с повече пари, но не спечелени, а заемни. Хората се изкушават да взимат заеми и именно с тези пари отиват на пазар. Това обаче се отразява веднага и се създава инфлационна ситуация”, допълни той.

„Когато се зададе криза е много важно българинът да има сериозно отношения към портфейла си и да не се доверявана безплатните пари, които винаги му се предлагат под една или друга форма, защото рано или късно някой трябва да плати сметката”, коментира Аркади Шарков от Експертен клуб за икономика и политика

„Темата за цените е разнообразна. Където има конкуренция – цените са ниски. Където има цена на продукт, която хората харесват, всяка цена е субективна за вас”, смята още той.


В категории: Бургас


16
Коментара по темата
16.
бегаааай
07.06.2021 14:39:31
0
1
През 2014-2016 живях в Дания и пазарувах от Лидл, цените там са 1 към 1 с тези в България. За храна давах по 250-300 евро на месец като не се лишавах от нищо. Заплатата ми беше около 5000 лв след данъците. За сметка на тва в България даваш също толкова пари, но заплатите са 5-6 пъти по-ниски. Абсолютна мизерия, евакуирайте се докато сте млади.
15.
бг бизнесман
07.06.2021 10:29:47
0
0
понеже паднаха зарядките към Слънчака и Златните и нямаше зимен сезон избивам падналият оборот с повече надценка и пак съм добре.
14.
Ама
07.06.2021 07:59:54
9
4
Ама другари, кой ни води към светлото бъдеще бе. Един прост фатмак с дружина недоучили глупаци от ХАРВАРД. Нали искате промяна....ето я . Но няма да ви хареса. Ще дойде и дългия капут и той ще чегърта ще влачи докато си.....майката. Не се оплаквайте....лошото тепърва предстои.
13.
Az
07.06.2021 07:27:40
4
1
Газ към Лозенград и Одрин!
12.
Кую
06.06.2021 20:32:37
0
8
Със губернатор Мустафа и по зле ще става. Световна тенденция само за територията.
11.
Mekoто на леба
06.06.2021 18:07:59
0
37
Само it специалисти, хоум, офис специалисти, ютубъри, влогъри, блогъри и общо взето хора, цъкащи с мишката и правещи пари. Ама да хване някой мотиката? Всеки чака превода по банков път и после бега в магазина. то не остана някой да произвежда нещо реално.
10.
Marinero
06.06.2021 18:04:30
0
16
Това се нарича стагфлация и е по- гадно от инфлацията.
9.
eclipse
06.06.2021 18:04:24
0
27
Европейски цени африкански заплати .
8.
до 4
06.06.2021 17:45:52
0
7
Пич, това е цитат от статията ба Флагман, нещо с което не съм съгласен. Чети и тогава коментирай!
7.
пецата
06.06.2021 17:42:17
1
14
инфлацийка която ще прерасне в голяма инфлация, няма как след такива големи икономически сътресения всичко да продължи по старому, голяма част от оцелелите предприемачи са обрулени и сега искат бързо да възстановят буфера че не се знае след лятото пак какво ще ги тресне и за колко време, страха движи цените и пазарите в момента а това е най-лошо, предстоят още големи изненади, вкарвайте парите в имоти че бурканбанк вече е несигурен
6.
Ох
06.06.2021 17:38:20
2
28
Ние сме на ръба на мизерията, някой има за цел да ни умори! Не може да се вдигат цените, а заплатите да си стоят такива от преди 10 години или се увеличават с толкова, колкото е и увеличението на цената на стоките. Не мога да разбера, ние ли сме по-богати от развитите страни, че да плащаме скъпи стоки със заплати в пъти по-ниски от западните? И всеки месец да се чудим как да се издържаме и изхранваме? Ей така ще си мрем като мухи по улиците!
5.
Моето презиме
06.06.2021 17:28:30
4
36
С тези цени на храните на четиричленно семейство в България му трябват МИНИМУМ 4500 лв на месец доходи за да живее що-годе нормално. Абсолютна пародия!!!
4.
До 1
06.06.2021 17:24:28
5
41
Световната тенденция...??? Интересно защо тази тенденция не важи за Германия,Испания,Австрия,Швейцария и т.н......къгето цените на храните са много по-ниски от нашите ,а заплатите много по-високи........Та какво ще коментират НЕ посредствените икономисти ??? МНОГО РАЗБИРАЧИ СЕ НАВЪДИХА НАПОСЛЕДЪК
3.
Важна е покупателната способност
06.06.2021 17:19:50
1
44
Проблем в България са ниските доходи (на час) и ниската покупателна стойност на лева. В същото време голяма час от цените ни са по-високи от тези в развитите страни, в които часовата ставка е над 10 евро
2.
Др Иванов
06.06.2021 17:19:02
14
32
Много важно.На кой му пука ? Ганьо може още да носи....щом търпяхме тези гербаджийски изроди 10 години.....значи няма проблеми.Доро горивата да станат 3-4 лв пак ще траем....свикнали сме.
1.
Изобщо не е това причината
06.06.2021 17:15:48
2
27
Това е световна тенденция, която няма да спре, ще се засили, защото се стимулира предлагането на пари и кредитирането, смятат икономисти

Изобщо не е това причината, явно иконокистите ви са посредствени
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Все повече млади хора предпочитат напитките на растителна основа пред кравето мляко Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Бургазлия си отцепи задълго две паркоместа в центъра, чакал доставка на дограма Почнаха разпити – установява се кой за малко не предизвика снощи инцидент с фатален изход Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" Община Несебър организира "Цветни дни за Марти" От администрацията призовават гражданите, гостите и приятелите на града да се присъединят към благотворителната акция За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари За пример: Наградиха първокласници от Тервел, намерили и върнали голяма сума пари Доброто стои в основата на човешките отношения, заяви министърът на образованието Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Млад мъж се хвърли от Аспаруховия мост, в болница е с множество фрактури Не е ясна причината да посегне на живота си Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Благодари на партийната структура Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП МВР публикува видеото, в което Стоянов посяга на живота на държавния чиновник Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Днес Общински съвет-Бургас одобри проекта, школото ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“  
Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори