×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как Сорос и Грета Тунберг екзекутираха Данте


05 Юни 2021, Събота, 16:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Русия се оказва в ролята на пазител и защитник на европейските ценности

В последната декада на месец май се падна годишнината от рождението на Данте Алигиери, но на Запад това вече не се чества.

Днес, това просто е опасно. Как така, ще попитате? Та нали Данте е символ на западната поезия, световно известна класик. Това е така. Но този италиански средновековен гений не беше пощаден от гилотината на политическата коректност.

Когато ''Божествената комедия'' попадна в ръцете на демоничните защитници на правата на човека, на либералите и глобалистите, те откриха, че творчеството на Данте е политически некоректно. И това е всичко и вече го няма Данте. Той стана поредната жертва на културата на отмяната. Сега неговите творби могат да бъдат отпечатвани само с указания за политически некоректното съдържание.

Формално те откриха недостатък в това, че Данте е поставил основателя на исляма в не особено приятната част от свещеното пространство. И либералите, които по принцип не се интересуват от исляма, както и от която и да е друга традиционна религия изобщо, изведнъж решиха, че подобен прочит може да повлияе негативно върху психиката на мигрантите от ислямските страни. И че те трябва да бъдат защитени от това, за да не предизвикат огнища на непредсказуема агресия.

Това изглежда абсурдно, но в нашия свят почти всичко изглежда абсурдно. Време е да свикнете. И тук, в позицията на пълни идиоти, може да се окажат всички:

- и самите цензори (и това на първо място, са много възрастния Сорос, заедно с малката Грета Тунберг, които вместо да прелистват заедно ''Божествената комедия'', подчертават подозрителните пасажи);

- и европейци, които сега са принудени да се покаят не само за колониализма и за убийството на наркомана Флойд, но и за Данте;

- и самите мюсюлмани, които се представят за толкова слабоумни, сякаш не са в състояние сами да оценят дистанцията, която разделя християнското средновековие от съвременна Европа, и приемат всичко буквално и веднага реагират брутално като неконтролируеми маниаци.

Но мястото на Мохамед очевидно е само претекст. Данте е енциклопедията на европейското средновековие, велик паметник на теологията, философията, поезията и културата. Данте е апогеят на западноевропейския християнски дух, тържествената песен на Империята, религията и рицарската любов. Данте е вдъхновил много поколения от европейците да оформят своята личност. Според Данте героите на Европа са изградили своята съдба и живот. Fideli d'amore — верни на любовта. Данте изрази идеалите на това рицарско куртуазно общество на християнския аристократичен елит.

Именно заради това Данте е екзекутиран днес. Той е носител на различната Европа - Европата на духа и идеята, на вярата и честта, на службата и голямата любов. Съвременните управници на Европа мразят всичко това яростно. Затова те забраняват Данте, отстраняват го от учебната програма, обвиняват го в недостатъчна толерантност и в злоупотреба.

Европа само разрушава своите основи, размива своите пиедестали и изхвърля нетленните мощи на гении от техните гробове.

В никакъв случай руснаците не трябва да вървим по този път. Това се отнася не само за защитата на нашите руски гении, но и за великите мислители, художници и поети на Европа. Русия никога не е била европейска държава, но винаги сме умеели да оценим европейското величие - мисъл, изкуство и гений. Въпреки че европейците не ни разбраха, ние ги разбрахме. И оценихме в тях онова, което си заслужаваше своето възхищение. Днес, когато великият Данте беше изхвърлен от европейците в коша за боклук на разпадналата им се цивилизация, е време да го издигнем отново до знамето.

Данте е наш. Познаваме го, почитаме го, четем го, учим се от него и го разбираме. Неволно Русия се оказва в ролята на пазител и защитник на европейските ценности, но именно на ценностите, а не резултата от техния упадък, декаденс и дегенерация. Либерализмът и глобализацията не са цялата Европа.

Нещо повече, това е Анти-Европа. Затова тя се отказва от своите корени. Но ние не се отказваме от нашите. И затова европейските гении са ни близки.

L'amor che move il sole e l'altre stelle
Трябва да сме верни на Любовта.
И ако Любовта пресъхне, тогава какво ще движи слънцето и звездите?

(Превод за „Труд” - Павел Павлов)


В категории: Политика


1
Коментара
70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 3
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 4
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 4
1
Коментара по темата
1.
Гошо
05.06.2021 18:18:06
4
4
Отдавна не бях чел по-голяма глупост. Тежка логорея...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори