×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев на крачка да изпълни голямо обещание (СНИМКИ)


Кметът на Созопол Тихомир Янакиев на крачка да изпълни голямо обещание (СНИМКИ)
Проектът за автогарата в Созопол бе представен на обществено обсъждане
03 Юни 2021, Четвъртък, 16:37 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Градоначалникът завари Общината в тежко финансово състовние, но успя да я стабилизира и да започне работа по проектите

Проектът за новата автогара на Созопол бе представен на обществено обсъждане заедно с други разработки. Срещата с местните откри кметът Тихомир Янакиев и запозна хората с проектите, които ще се реализират и ще променят облика на града. Всички те са от предизборната платформа на градоначалника. Въпреки че Тихомир Янакиев завари Общината в много тежко състояние, успя да я стабилизира и започна работа по обещаните проекти. 

Теренът, където се предвижда да бъде изградена, автогарата попада в местност „Провлака“ – контактната зона между нов и стар град. Бъдещата автогара ще бъде разположена в близост до Община Созопол, пристанище Созопол и се намира на равно разстояние от старата и новата част от града, което прави експлоатацията й удобна за всички жители и гости.

Сградата е разположена в източната част на парцела и е свободностояща. Автобусният терминал е проектиран в западната част на парцела, зад сградата на автогарата. В него са обособени 5 сектора, които са изцяло покрити от покривната конструкция. Предвидени са места за изчакване на открито.

В обемно-пространствено отношение сградата е двуетажна, симетрична с централен и изразителен обем, като от двете страни са разположени две по-малки крила, които помещават кафене и туристически-информационен център.

Фасадните решения са в духа на старинния град и се вписват хармонично в градската среда.

След приключване на представянето на всички обекти бе дадена думата на присъстващите, част от които бяха възхитени от идеите, но друга поставиха въпроси и забележки. Някои въпроси получиха отговори веднага, но други, които изискват преглед на документи и допълнително разискване, ще бъдат разгледани и взети предвид при доработване от проекта, който все още е в начална сграда и тепърва предстоят още обществени обсъждания свързани с него.




В категории: Созопол


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
Спаси Созопол
09.06.2021 07:53:51
0
3
Този проект е за някъде другаде. Ландшафтът показан на снимката не отговаря на действителния. Т.е. проектът не е съобразен изобщо с реалната обстановка. Въпросът е ще има ли Созопол наистина професионален архитект или само някакви си недоносчета?
11.
Местен, но далече
04.06.2021 23:23:52
1
9
Прибираме се в Созопол общо взето за празниците. За съжаление, живеем далече, т.к. тук има работа.
Та, когато си идваме, не виждам нищо ново.
- входът/изходът на Созопол е тотал щета, едва се минава с кола
- продължава бясното бетониране, не остана нищо зелено
- сградите вече са една върху друга, а нямам спомен да са били частни парцели на някого..., Абе ние бяхме една шепа хора и се знаехме до кътните зъби..., Сега откъде се намериха толкова собственици на тая земя, не знам
- Пинелов нали обеща болница. Писа даже статии, че имало вече инвеститори, имало парцел в Мисари, имало проект, ама къде е болницата бре?
- тая автогара е смехория - 10 месеца в Созопол даже гларусите не се показват...минава един автобус на три часа...за какво на Провлака сграда ще правите? Кому е нужна?
- направете гарата, където имаше проект над стадиона, и да се ползва от целия Созопол
- нека не забравяме, че в новия град се напълни с хора, те как да стигнат до стария? Ами от Бакърлъка, от Буджака, и т.н.?

Созопол плаче и за преасфалтиране, ама е ужас
Как не махнахте тоя легнал полицай пред магазина на Републиканска, Ами десетилетия вече подскачат колите?
Изобщо..., Много още примери мога да дам..., Но само се хабя.
10.
старшина Янакиев
04.06.2021 00:49:04
0
6
извинете..няма връзка с публикацията...но съм силно притеснен от факта като ги няма някои...Радо Канадеца на кой от новото лято ще целува задника????
9.
Митко
03.06.2021 23:10:07
1
9
Ох батко, бате Любо ще избие турбозола
8.
Мнение
03.06.2021 21:39:27
0
10
Някой правил ли е изчисления и разработка на евентуалния автобусен трафик.Натоварването през различните месеци на годината и по точно през натоварените летни месеци.Какъв ще е битовия социален и финансов ефект от тази автогара и за колко време ще се изплати тази инвестиция.Да не стане като лампите на Рейзи ,които ще се изплатят след 50 години.
7.
Болен
03.06.2021 20:04:05
1
19
Град без медицински център, а с автогара на два етажа.Само дето не се знае втория за какво е.
6.
Разочарован
03.06.2021 19:52:37
1
21
Абе кому са нужни сгради, че и на два етажа!Стоянки за два, три автобуса и каса за билети и карти.Туристически-информационните центрове вече дойдоха в повече, нищо че май не вършат нищо.И кафе ще има за някой наш човек, нищо че кафета бол.На Стария град му е нужен простор! Излишни пари ще се влагат в излишнисгради.
5.
Super
03.06.2021 19:45:42
1
15
Грозна СОЦ постройка на кофти мсясто
4.
.
03.06.2021 18:33:03
1
23
Подкрепям трите коментара под мен. Созопол е курорт с нац значение и не може развитието му да се прави толкова аматьорски. Обявете конкурс. Международен още по-добре. Вижте идеите. И тогава преценете как и къде да се развива трада. Селски Кмет излезе настоящият.
3.
Димитър Маринов
03.06.2021 18:05:37
1
14
Прав е съгражданина да се ремонтира общината. Г-н Кмете трябва да имате приорити за развитието на общината. Вместо да задръствате провлака с нови постройки и разни капалъ чершии Созопол има нужда само от спирка не от гара. Ползвайте за това парцела в Месари до стадиона предвиден за такава автогара. Там си стройте каквото искате ама не задръствйте старата част
2.
Жител на Созопол
03.06.2021 17:33:47
1
23
“В обемно пространствено” отношение тази автогара е грозна и ненужна. За град като Созопол е нужен архитект. Провлака е за красота а не за архитектурни упражнения.
Кмете на кой…му е дошла тъпата идея да запушва входа на стария град с грозни постройки.
1.
Съгражданин
03.06.2021 17:05:54
0
20
Кмете първо оправете сградата на общината,че е пълна грозотия.Второ- първо мислете после режете, тоест стройте, защото за фантасмагориите на главната архитектка ще обвиняват вас кмета ,а не нея.Трябва да се правят много неща в Созопол след големия застой на Рейзи но не и на всяка цена.ЗАЩО не се обяви конкурс и тогава жителите на Созопол да си кажат мнението ,а се налага един проект даже и да е даром.Може и други архитекти да си дарят проектите за визията на Созопол.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори