×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Даниел Митов: Партизански отряди превзеха властта, това правителство е сбъднат кошмар


Даниел Митов: Партизански отряди превзеха властта, това правителство е сбъднат кошмар
Служебното правителство е легитимно, но се извършва преврат, каза заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов
02 Юни 2021, Сряда, 09:44 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

В България се извършва преврат, две трети от новите назначени са от БСП, каза той

Президентът Румен Радев върна във властта БСП без да са спечелили избори. Очевидно се възстановява модела Орешарски и малки партизански отряди на червените превземат властта. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

След като водещият Виктор Николаев пита дали ако толкова несправедливо се действа срещу партията на Бойко Борисов, няма това служебно правителство да го върне на бял кон, както се случи след кабинетът „Орешарски“, Митов отговори, че не било нужно да се драматизира ситуацията.

„Важно е да разкажем на гражданите какво се случва. Опитваме се да действаме зряло и да показваме реалността, а не да я драматизираме. Истината обаче е всяко нещо, което беше казано вчера, бе изнесено с факти. Фактът, че на пресконференция вчера и Биков, и Гаджев, и Георгиев изброиха имена и длъжности на хора, които са назначени от сегашното правителство и как са свързани с БСП. Две трети от тях са си червени“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ. 

Цецка Цачева със сигурност щеше да е по-добър президент от Румен Радев, добави той.

„Подобно уволнение като това на Недялков е толкова скандално, колкото уволнението на шефа на ДАНС. Едно такова уволнение не може да оборва фактите, които изнесохме вчера. Това с калинките започва да ми идва в повече. Уволняват се професионалисти, които са си вършили работата през годините и които никой не е могъл да обвини в каквото и да било. Сега те се махат и едва ли не всички са калинки“, коментира Митов. 

Това правителство е сбъднат кошмар за българските граждани.

„Започвам да си мисля, че в България се извършва преврат. Не може един служебен кабинет, чиято задача е да организира избори, да се занимава с нещата, с които се занимават те към този момент. И не става въпрос само за уволненията. Говорим за едни дългосрочни политики, които те залагат”, заяви бившият външен министър. 

Той изрази притесненията си, че подозренията за сценарий за оставане на служебното правителство за по дълго време, може да се окажат и легитимни. 

Според него промените в Изборния кодекс, приети за една нощ от парламента, преди да бъде разпуснат са безумни и ЦИК изобщо няма да могат да ги приложат на вота. 

„Тези хора не си дават сметка, че това ще доведе до огромни проблеми в изборния ден и може да се стигне дори до касиране на изборите, коментира Митов. 

„Американският посланик Херо Мустафа се среща с служебни министри и шефове на агенции. Това не означава ли, че ако се извършва преврат, САЩ го подкрепят?“, попита водещият. 

„Това са разсъждения на хора, които нямат никаква идея каква е ролята на един дипломат и как се работи в такива ситуации. САЩ работи с всяко правителство“, отговори бившият министър. 

„Това правителство е легитимно, защото е излъчено съгласно Конституцията. Ние не коментираме неговата легитимност от гледна точка на закона, а други аспекти“, добави той.

„Когато едно правителство си позволява да извършва такива дълбоки промени в институциите, то трябва да има по голяма легитимност – нужен е парламент и парламентарен контрол“, каза още заместник-председателят на ГЕРБ.  
 


В категории: Политика


20
Коментара по темата
20.
XX
02.06.2021 21:53:38
0
2
Понеже на някакви гербаджийски неграмотници, единствено "комунисти" им е в устата:
1. Борисов е комунист и допреди няколко години се гордеем с това;
2. Плевнелиев е комсомолски и БКП активист;
3. А атлантиците Соломон Паси и Александър Йорданов спасиха 1990та БКП да не се разпадне.

Та питам аз, има ли по-големи "комунисти" от атлантиците?!
19.
обективен
02.06.2021 16:25:02
0
1
Митов,задръж малко няма нужда ти да ни (на нас гражданите) разказваш,какво се случва. Това,какво започваш да си мислиш -изобщо пък не ни вълнува (може да се мислиш и за Карлсон който живее на покрива,примерно) . Относно фактитe, ами днес се изнесоха едни такива на база доклад на Сметната палата за договори на стойност 4,5 млрд. лв. между АПИ и Автомагистрали - виж там,как ще ги опровергавате. И последно цитирай,ако обичаш текстовете от закона,които регламентират точно дейността и легитимността на служебното правителство.
18.
18
02.06.2021 11:52:33
6
2
Само чакат, някоя статия за ГЕРБ и платените драскачи се включват. Поне си променете, стила, че си личи. Омразата не е на хубаво, не си мислете, че хората ще се впечатлят от вас и глупостите които пишете.
Нали не мислите, че хората са слепи и не виждат какво става...
Явно комунизма ви липсва...
17.
ХХ
02.06.2021 11:45:36
5
7
Браво!
Дано ВСИЧКИ кошмари на Митов му се сбъднат!
16.
я
02.06.2021 11:26:34
6
3
Комунистите се събудили рано рано , Аз не знам колко пъти трябва да му падне тухла на главата на българския народ за да поумнее, Младите хора избягаха именно по време на комунистите, Вие въобще като искате да ги върнете на власт мислите ли за ващите деца и тяхното бъдеще, Ами някоя сутрин ще се събудите с рубли в джобовете,
15.
Охааа
02.06.2021 10:47:52
5
7
Припари ли ви под краката ГРОБари? И по-лошо ще става. Те тепърва започват. Всичките ви далавери ще лъснат.
До един в пангото, при бай Ставри. Нали знете, той е строг, но справедлив.
14.
G. R. O. B. Over
02.06.2021 10:33:33
4
11
Давай давай, омразата към гроб се засилва с пълна сила. Яжте лайна по всичките си медии до повръщане.
13.
Главанак
02.06.2021 10:27:11
3
9
Стрина Цеца с рабфага, тоя вярва ли си. А за сбъднатия кошмар е права Сю, и още по тъжно ще му стане след 11 юли, идея си няма.
12.
Смешки
02.06.2021 10:26:29
5
9
Повтаря опорките на шефа си едно към едно. Преврат може да има само ако се иззема законноустановената власт. Герб всъщност се издават че смененните шефове на Данс, Мвр, Нап и т.н. не са независими държавни органи, а са част от тяхната власт, която не трябва да бъде пипана от служебното правителство. Няма обаче законова забрана служебното правителство да извършва назначения. Това може да се въведе само с промяна на Конституцията, с която изрично да се очертаят правомощията на служебните правителства.
11.
Аз
02.06.2021 10:25:45
5
12
Поредната,продажна, гербаджийска подлога.....Хленчшета за кокала/разбирай властта/ измъкнат под носа й.....Изроди мръсни,фалират държавата, мамицата ви мафиотска гербаджийска......В затвора ви е мястото
10.
*********
02.06.2021 10:13:42
3
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
9.
E
02.06.2021 10:11:11
4
25
Щом преценяваш, че Цецка Цачева щяла да бъде по-добър президент от Радев, значи е ясно колко ти е акъла и на теб!
8.
Дали ти идва повече
02.06.2021 10:07:18
5
20
това с калинките или не, си е твой проблем !
Защото и ти си калинка .Кой изобщо те беше чувал преди Боко да те глави за "несбъднат премиер" а ни какво си свършил като политик преди това, освен да лижеш подметките на американците?
7.
Про- мя на!!!!
02.06.2021 10:02:38
4
20
Про мя на! И в Бургас всички са се насадили и са узурпирали навсякъде- община, институции---
6.
Смях
02.06.2021 10:00:03
4
28
Не мога повече хаххахахха.Безмозъчното чучело Цецка,където не може да върже 2 приказки без да и бъдеде наредено какво да плямпа щяла да е по-добър президент от Радев хахаххахахахахаха умираааааам
5.
Tsatsata
02.06.2021 09:57:35
3
28
Какво проникновение от страна на Дани Митов...?!
Цецка Цачева щяла да бъде по-добър Президент от Радев?!
Ама разбира се, че е така...
Ако тя беше станала Президент, когато Бокича й кажеше "Скачай!", тя само щеше да пита "Колко високо?"
4.
Да кошмар е!
02.06.2021 09:51:22
8
29
За крадливата Тиква,патериците му и бавноразвиващите се калинки!
3.
Тъй шииий
02.06.2021 09:50:16
7
35
10 г грабихте ,нормално крадците да се изчагъркат ,друг е въпроса новопоставените дали ще са като вас
2.
Опаааа смешникааааа
02.06.2021 09:50:06
10
36
Всичкото гроб на боклука и ще се оправим. Нямаме нужда от тази грабителска сган
1.
От Северна Корея, с любов
02.06.2021 09:49:14
7
23
Откъс от "От Северна Корея, с любов"

Другарки и другари. Днес ужасно зло сполетя братския народ на България и нашия добър другар, Бойко Борисов.По първоначална информация в страната е организиран преврат, като за целта метежниците са прибегнали до избори. ЗАЩО БЕ? Изключтелни мръсници... Някак са успели да му вземат жипката... И сега да ходи пеш ли, бе? Счупихте държавата.К’ви хора сте вие? Стара Загора – Чирпан, кой ще го строи сега? Предаваме и първите реакции, които новината предизвика. Бойчееее...
- Бойчееее... Ааааахъъъъх...

https://youtu.be/XqDV92YyKA4
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Най-мечешката услуга на ПП-ДБ я направиха техните усложливи медии, смята Бойко Борисов Най-мечешката услуга на ПП-ДБ я направиха техните усложливи медии, смята Бойко Борисов 10 месеца нищо не направиха, за да се прекрати доставянето на руски газ. Кръвопролитната война в Украйна ще продължи дълго, допълни той Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори