×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руските туристи били спрени заради изоставането ни с ваксинацията


Руските туристи били спрени заради изоставането ни с ваксинацията
Решението се взима всеки петък и според два показателя - брой на заразените на 100 000 и брой на ваксинираните
31 Май 2021, Понеделник, 11:49 ч.
Автор: Флагман.БГ

Обнадеждаваща е програмата на чартърните полети до летищата в Бургас и Варна, но туризмът 2021 е по-труден от 2020 година, заяви министър Балтова

Все още няма решение за полетите от Русия за туризма. Припомняме, че преди близо месец Русия спря полетите на своите туристи за България и така оставаме втори сезон без тях по българското Черноморие. 

Решението се взима всеки петък и според два показателя - брой на заразените на 100 000 и брой на ваксинираните. Второто е показател, по който изоставаме, призна служебният министър на туризма Стела Балтова в студиото на Нова телевизия. Тя се надява руски екип да посети България и да се убеди на място в спазването на всички противоепидемични мерки и в това, че България е безопасна дестинация. Затова е важно и работещите в сектора на туризма да бъдат ваксинирани. Не се обмисля задължаване, тъй като ваксинирането е индивидуално решение. 

Балтова не отговори на въпрос дали ограничаването на руските туристи към България е политическо решение.

Стела Балтова очаква намалените цени на плажните принадлежности да стигнат и до 0 лева. До дни ще е ясно за какво са се договорили концесионерите и Министерство на туризма.

Обнадеждаваща е програмата на чартърните полети до летищата в Бургас и Варна, но туризмът 2021 е по-труден от 2020 година, посочи още служебният министър. Обмисля се на граничните пунктове на се предоставят безплатни антигенни тестове в някакъв диапазон, но решението зависи от МЗ.

Има облекчаване на условията за ПСР тестовете на вход и изход за Балканските държави. Това изискване отпадна от петък за румънските туристи, а Балтова се надява това да се случи и за останалите ни съседни държави.

Няма да е подоходен критерий при подбор на учениците, които ще ползват програмата за летен отдих между МТ и МОН. Стела Балтова обаче не може да отговори на въпрос какъв обаче ще бъде критерият.

Отпадането на изискванията за ПСР тест за деца може да се обмисли за до 12 години, в момента той важи за деца до 5 години. Това би облекчило финансово туристите у нас и в него има логика, но не и за младежите над 12 години. В някои страни младежите над 12 години дори ще бъдат ваксинирани, обясни Стела Балтова.


В категории: Бизнес


6
Коментара по темата
6.
До 1
31.05.2021 15:44:26
0
0
ЯВНО СИ ЕКСПЕРТ В ОБЛАСТТА! ОТ ТЕЗИ С ДИВАНА, ТВ И ФИЛОСОФИИТЕ, АМА ДЪРВЕНИ! ДА ТЕ ПИТАМ: АКО ТВЪРДИШ ЧЕ ИМА ИЗОСТАВАНЕ С ВАКСИНАЦИЯТА, ТИ ВАКСИНИРА ЛИ СЕ? А ДА СИ ПРЕБОЛЕДУВАЛ? И ЗАЩО СЕГА, КОГАТО ВАКСИНИ КОЛКОТО И КАКВИТО ИСКАШ ЖЕЛАЕЩИТЕ ГИ ВИКАТ ОТ УЛИЦАТА??? ОТ 10 ЧОВЕКА, 6 НЕ ИСКАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ! ЗАЩОТО Е ДОБРОВОЛНО! И ДОКАТО МАНТАЛИТЕТА Е, ТИ ЗНАЕШ, АМА НА МЕН МИ КАЗАХА, ЩЕ Е ТАКА! ИСКА СЕ ИНФОРМИРАНОСТ, ДА СЕ СЛУША КАКВО КАЗВАТ СПЕЦИАЛИСТИТЕ И МИСЛЕНЕ! САМО ЧЕ ПЪРВО ПЛЮЕХТЕ ПОЛИТИЦИТЕ ЗАРАДИ КАРАНТИНИ И МЕРКИ, ПОСЛЕ КОГАТО СТАНА УЖАСА НОЕМВРИ ПЛЮЕХТЕ ЛЕКАРИТЕ И ПАК ПОЛИТИЦИТЕ, И ТЪЙ КАТО НЕ ОСТАНА НЯКОЙ ДА ВИ Е ВИНОВЕН, ЗАПОЧНАХТЕ ОТНАЧАЛО! НЕ ПУТИН, МУТИН, БОЙКО ИЛИ МОЙКО ВИ Е ВИНОВЕН, А ЛИПСАТА НА БАГАЖ НА ГОРНИЯ ЕТАЖ! ЗДРАВ ДА СИ И КАКВОТО ИСКАШ: ВАКСИНА, ИЛИ НЕ ТВОЙ ИЗБОР! ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА! СВОБОДЕН ИЗБОР!
5.
до 2
31.05.2021 13:05:02
1
2
Да, страшен метод! Моля самоубийте се за да спасите туризма!
4.
Тук все още
31.05.2021 13:03:24
0
3
се правят на "добрите ченгета", но това няма да продължи дълго. А и на всички е ясно че персоналът в туризма е изнудван и повечето никога не биха рискували живота си доброволно, ако нямаха отчаяна нужда от средства.
3.
123
31.05.2021 12:33:44
2
5
Не заради изоставането ни с ваксинацията, а заради тяхното изоставане. Наскоро имаше статистика, че 60% от руснаците не искат да се ваксинират със Спутник, а те нямат избор.
2.
?????
31.05.2021 12:11:25
1
9
Да бе да, голям виц . Нали техните туристи ако са ваксинирани ще се чустват в безопастност.Интересен метод за насърчаване на населението да се ваксинира .
1.
А, добър ден!
31.05.2021 12:02:33
8
5
Ами то си беше ясно - кой ще дойде в страна с високи нива на заразата и смъртността.
Само дето се изприказваха куп глупости за шпионски скандали и други подобни измислени причини.
Най-после някой каза истината - имаме неуспешно справяне с пандемията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Има и корекции в Синята зона, вижте какви Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Те заглушиха Божия глас в душите на тези хора, а той не се разграничи от тях, коментира митрополит Антоний Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив  Според персонала то е паднало на двора, но по тялото му няма следи от охлузвания Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори