×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Здравният министър обяви какви ще са мерките за Цветница и Великден


Здравният министър обяви какви ще са мерките за Цветница и Великден
мерки, великден, ангел кунчев, костадин ангелов, цветница, коронавирус
23 Април 2021, Петък, 14:25 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Стана ясно и как ще се влиза в страната от чужбина след 1 май

Какви ще са противоепидемичните мерки във връзка с Цветница и Великден обявиха току-що на брифинг здравният министър Костадин Ангелов и главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. За предстоящите празници няма да има кой знае каква разлика в процеса, като той остава аналогичен с това, което е въведено към момента и това, което бе въведено м.г. От МЗ са изпратили няколко препоръки към Българската православна църква, като към момента въведените ограничения са следните:

Задължително остава носенето на маска в църквите с изключение на свещениците. Трябва да бъде осигурен дезинфектант за ръце на входовете на храмовете и да се осъществява дезинфекция на контактните повърхности. Ще се изисква да има регулация на броя на хора, които влизат в храмовете с цел спазване на задължителната дистанция от 1.5 м. Отделно от БПЦ трябва да осигурят табла на достатъчно видимо място, които да указват правилата за движение в Божия дом. „Препоръчваме още намалянето на продължителността на църковната служба и ритуали. Вярващите не е необходимо да докосват реликвите и да целуват иконите. Върбови клонки ще се раздават извън църквите на всички, които желаят да получат такива в конретния ден“, каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пък разкри, че влизането във вътрешността на църквата няма да е забранено – така, както то не беше и миналата година. Това обаче ще се случва със задължително носене на маска и спазване на дистанция. „Нашата молба е хората все пак да ограничат посещенията си. Не е задължително с влизане в църква да почитаме празника – има и други начини“, каза доц. Кунчев. 

Той даде данни за развоя на епидемията в момента. На 14-дневна база се наблюдава спад от четири седмици насам и надеждите на здравните власти са тази тенденция да се окаже трайна. „Заболевамостта в момента е под 400 на 100 000 в страната и това ни дава надежда за допълнително разхлабване на мерките. Това обаче ще става постепенно и много вниамтелно, без затворените към момента обекти да се отварят на 100%. Засега ограниченото работно време остава в сила“, каза още Кунчев.

Въпреки това още от утре падат няколко от сега действащтите мерки. Считано от 00:01 ч. на 24 април присъствените групови обучения в образователни центрове и при спазване на всички мерки се позволяват. Предстои да се увеличи и броят на класовете, които могат да се провеждат присъствено в училищата. По отношение на спорта – от утре събития на открито се позволяват с публика при 30% капацитет, но не повече от 1000 човека на сектор и спазване на дистанция от 1.5 м с маска.

Вече е решено и как ще се влиза в страната от чужбина. От 1 май това ще става по три начина:

  • Ваксинационен сертификат
  • Отрицателен PCR или антигенен тест
  • Документ за преболедуване на заболяването не повече от 6 месеца преди датата на влизане в България
     

В категории: COVID-19


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
ZORO
23.04.2021 22:41:22
0
2
Никой не може да казва как ще се извършват богослуженията.
Господ вижда всичко!
7.
faktolog
23.04.2021 19:32:35
8
3
Health Glade официално предлага 1 милион долара, на първия, който докаже, че COVID-19 съществува. Четете и мислете!
The Bulgarian Times
6.
TNT
23.04.2021 16:58:42
1
2
В други сайтове пише че , само с отрицателен ПСР тест а тука пише антигенен ? На кой да вярваш
5.
Скачам от Моста с Релса на врата
23.04.2021 15:41:27
3
2
само ще ви дам пример със запада при направени 350 000 тестове има 13 000 заразени в Бг. при 13 000 2000 заразени а направете си сметка кол повече има заразени в БГ.иТиквоний ви лъже че ще ви дава за пример и ще поучава запада по голям клитор от него няма
4.
посетител
23.04.2021 15:18:21
1
7
"с изключение на свещениците" - т.е. тях Коронката не ги лови. Хехе жалки тъпотии...
3.
mnogo prosti hora
23.04.2021 14:55:54
1
3
mnogo mnogo
2.
???
23.04.2021 14:51:01
5
12
Миналата година много по-строги правила при много малко заразени,а сега му отпуснахте края.Със сигурност ще имаме проблеми след празниците.Народът е като пощурял!
1.
Да пукнете дано, гадове!
23.04.2021 14:32:54
8
15
Разкарайте се! Така или иначе, бръщолевенето ви не интересува никого, изчадия адови!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" По-възрастните хора по целия свят се притесняват от Изкуствения интелект ПП-ДБ обявиха водачите на листите си ПП-ДБ обявиха водачите на листите си Както на изборите за Народно събрание, така и за евроизборите Спецченгета натръшкаха 43-годишен на пико зад волана на меденруднишки Опел Спецченгета натръшкаха 43-годишен на пико зад волана на меденруднишки Опел Отказал да даде кръв за химичен анализ, дал само урина Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Днес следобед ЦИК ще се произнесе по тези заявления Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Дойде в ЦИК директно от съдебна зала Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ще се проведат лекции за приложението и значимостта на химията в различни области Тревожна новина за Кирил Маричков Тревожна новина за Кирил Маричков Няма да може да участва в остатъка от турнето на групата и се връща в България Ясно е кой печели "Хелс Китчън" Ясно е кой печели "Хелс Китчън" Много от зрителите са убедени, че тазгодишната победа ще е дамска и дори вещаят, че Никол ще е тази, която ще се окичи с нея, тъй като е завършила академия „Льо Кордон Бльо“, живее в Испания и се е прибрала в родината си специално заради кулинарното състезание, но няма да е тя  Тя уби брутално баба си, а днес в затвора откри... Тя уби брутално баба си, а днес в затвора откри... Станала е шивачка Има ли сили Европа да съхрани културата, законите и християнския си облик? Има ли сили Европа да съхрани културата, законите и християнския си облик? Ръстът на престъпленията не се огласява, а статистиката умело се прикрива
Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори