×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Гърция ще ваксинира цялото население на островите
  • Бразилия ще получи 100 млн. дози от ваксината на Pfizer
  • Две канадски провинции спират да предлагат AstraZeneca за първа доза
  • Pfizer поиска Обединеното кралство да одобри употреба на ваксината при юноши
  • Регистрираха слабо земетресение край Доспат
  • Шофьор блъсна дете в Благоевград и избяга
  • Извънредно положение е обявено заради безредици в израелския град Лод
НА ЖИВО

„Истанбулско“ и про-македонско мнозинство в НС?


„Истанбулско“ и про-македонско мнозинство в НС?
Новият парламент ще може да приеме Истанбулската конвенция
12 Април 2021, Понеделник, 11:59 ч.
Автор: Борислав ЦЕКОВ* за вестник Труд

Засилва се политическият натиск към България от ЕС и от Съвета на Европа да се ратифицира Истанбулската конвенция, което е демонстративно неуважение към конституционния ни ред

 

2021-ва година, освен всичко друго, носи две големи външни заплахи за България. Първата е навлизащите в решителна фаза юридически маневри на Европейската комисия и брюкселската плутокрация за налагане на Истанбулската конвенция и джендър-идеологията, въпреки суверенната воля на България и други държави от ЕС. Втората е, диктатът на Брюксел и либерал-прогресистката администрация на Байдън страната ни да приеме безусловно претенциите и посегателствата на Скопие към нашата национална история, светини и идентичност.

Още по време на задкулисните пазарлъци, от които се пръкна сегашният състав на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен пое политически ангажимент, че през 2021 г. ще прокара европейско законодателство, основано на принципите на Истанбулската конвенция, което ще е задължително за държавите-членки.

Какво се случва? Засилва се политическият натиск към България от ЕС и от Съвета на Европа да се ратифицира Истанбулската конвенция. Това, разбира се, е демонстративно неуважение към българския конституционен ред и институциите, начело с Конституционния съд, който постанови изрично, че ратификацията е невъзможна поради противоречие с Конституцията. Но няма държавници, които да го заявят открито. По-важното обаче е, че в близко време Съдът на ЕС в Люксембург ще излезе с решение относно юридическите основания, на които Съветът на ЕС може да ратифицира Истанбулската конвенция. Това дело беше образувано по искане на Европейския парламент от 2019 г. с цел да легитимира ратификацията без съгласието на всички държави-членки. Вече излезе становището на генералния адвокат при Съда, което открехва вратата в тази посока.

На 21 януари тази година пък, Европейският парламент гласува доклад, с който приветства Стратегията за равенство между половете за периода 2020-2025 г., представена от Европейската комисия през март 2020 г. Наред с наистина полезните и важни политики за премахване на основаното на пола насилие, стратегията прокарва джендър-идеологията и Истанбулската конвенция. В цитирания доклад на Европарламента изрично се „подкрепя плана на Комисията да продължи да настоява за ратифицирането в целия ЕС“ и „горещо приветства намерението на Комисията да предложи през 2021 г. мерки за постигане на целите на Истанбулската конвенция"(т. 17). По-нататък, в т.26, евродепутатите осъждат съпротивата срещу конвенцията и с гьобелсов прийом я рамкират в лъжата, че това е съпротива срещу „нормата за нулева търпимост към насилието срещу жени и насилието, основано на пола“. В т. 35 пък ръкопляскат на комуникационната стратегия на ЕС, която опитва да изкорени токсичната мъжественост.

Слава Богу, евродепутатите поне засега са се въздържали да папагалстват расистката идея за вродената вина на „белия хетеросексуален мъж", която сричат неомарксистките им приятели отвъд океана. Прочее, този документ и тези текстове са подкрепени от български членове на Европейския парламент от почти всички партии: „за" са гласували Елена Йончева и Сергей Станишев (БСП), Емил Радев (ГЕРБ), Алиева-Вели, Кючук и Михайлова (ДПС), Радан Кънев (ДБ); „против" – Джамбазки и Слабаков (ВМРО), „въздържал се“ – Ал. Йорданов, Ковачев, Майдел, Новаков, Адемов (ГЕРБ); трима не са били на работа.

На този фон отново трябва да се опровергаят лъжите и манипулациите, че отхвърлянето на Истанбулската конвенция е продиктувано от съпротива срещу борбата с домашното насилие. Напротив, ако конвенцията беше посветена само на тези реални проблеми, всеки демократично мислещ човек щеше страстно да агитира за нейното приемане. Истината обаче е по-различна - наред с легитимните теми за равенството и насилието, Истанбулската конвенция прокарва понятието „джендърна идентичност" , което е фундамент на новата „лисенковщина" - джендър-идеологията, т.е. ненаучната теория, че човешкият пол не е генетично детерминиран, а е личен избор, към който обществото трябва да се приспособи. Именно от това понятие произтичат фантасмагориите, че нямало два пола – мъжки и женски – а десетки джендъри; че мъже, които се изживяват като жени, трябвало да се допускат в женските спортове, тоалетни, съблекални и прочие „недискриминационни" политики. Противопоставянето е именно срещу превръщането на тези анти-научни теории в социална реалност, а не срещу борбата с насилието срещу жените, което е отвратителното явление. Но в дневния ред на Брюксел и двете теми са пакетирани целенасочено.

Миналата седмица вътрешните интриги и боричкания за власт и привилегии сред чиновничеството на ЕС произведоха „дивангейт". Нямало кресло за Урсула на срещата с турския лидер Ердоган, а само за председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Поради което шефката на Еврокомисията трябвало да седне на диван срещуположно на външния министър на Анкара. После стана ясно, че така е поискал брюкселският протокол, но нейсе. По-важното е, че този случай беше използван за – познайте от три пъти. Точно така – за гороломни заклинания колко е важна Истанбулската конвенция и как Турция, която наскоро стана поредната държава, хвърлила конвенцията в кръглата папка, трябва да бъде заклеймена. Показателна обсесия.

Втората заплаха – да ни натрапят сталинските македонистки теории, също придобива все по-реални очертания. Администрацията на Байдън, в духа на традиционната линия на Демократическата партия на САЩ по този въпрос, засилва ултимативния тон България да приеме без обструкции претенциите на Скопие. Скърцане със зъби се чува и от Брюксел.

Целият въпрос е, дали България ще може аргументирано, компетентно и с необходимата политическа твърдост, да защити националния интерес. Отговорът е по-скоро отрицателен. В резултат от преобладаващото сляпо емоционално гласуване без оглед на идеологии, личности и програми, последните парламентарни избори произведоха парламент с категорично „истанбулско“ мнозинство. Новите формации, които влязоха в парламента са защитници на Истанбулската конвенция. От старите партии - ГЕРБ винаги е формирал позицията си по тази тема главно под влияние на обществения натиск и своите досегашни коалиционни партньори, но именно те подписаха конвенцията. БСП говори едно в България, а системно гласува съвсем друго в Брюксел. А тъкмо тази година е важно правителството, което и да е то, официално да възрази в Брюксел както по ратификацията на Истанбулската конвенция от ЕС, така и по имплантирането на джендър-идеологията в законодателството, подготвяно от Европейската комисия. Народното събрание също трябва да реагира по линия процедурите за участие на националните парламенти в законодателния процес на ЕС. Същото се отнася до защитата на българския интерес в Македония. Коя партия и кое правителство, излъчено от този парламент, ще застанат като стена пред чуждия натиск да предадем паметта на дедите си, националните си светини и достойнство?

Ясно е, че в острастеното партийно дребнотемие и битка за кокала тези въпроси не съществуват. Но над бъдещето на България тегнат със страшна сила.


В категории: Политика


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
ХХ
12.04.2021 21:35:43
1
0
До 7

Пич, кажи си направо, че искаш да те вземат в армията!
11.
XX
12.04.2021 21:33:59
1
0
До 9

"ние нали сме по прости ще я приемаме." пич, не се казва прости, а европейски демократи. Все същото е, ама звучи по-гейски модерно.
10.
ХХ
12.04.2021 21:31:33
2
0
ще приемем истанбилската. с този парламент, няма начин да не я приемем.
На герб им липсваха няколко гласа, за да променят конституцията и вече ги имат.
Нищо чудно да се съберат и дори без правителство да ч гласуват и после да разпуснат НС за нови избори (както стана в Белгия).

ПП. В начлото на корона кризата ЕК на урсулата беше по-заето да пише директиви за истанбулската конвенция, отколкото да мисли за мерки срещу вируса. Може да се провери в документите на ЕК от м. Март 2020.
9.
...
12.04.2021 15:41:50
2
4
Преди няколко дни Ердоан се отрече от истанбулската конвенция, ние нали сме по прости ще я приемаме.
8.
Горски дух
12.04.2021 14:04:07
1
10
Натиск от САЩ и ЕС за подчиняване на българската политика на скопския сърбо-комунизъм няма. По този въпрос статията манипулира и лъже! Докладът, който САЩ изготвят за човешките права е едно, а външната политика на държавния департамент - друго. В рамките на ЕС, сърбо-комунистическият московски режим в Скопие се радва на подкрепата на либералите, зелените и социалистите, както и на отделни "интелектуалци". Зад скопските сърбо-комунисти застанаха отделни държави: Чехия, Словакия, Словения, а с половин уста и Австрия. В Германия хвърчаха оставки на политически фигури, поставили се в услуга на Скопие. Холандия, Франция и Дания реално подкрепиха България, а първите две държави въобще са против скорошно разширяване на ЕС и съответно започване на преговори за присъединяване от Македония. Извън ЕС, по казуса "Северна Македония", България получи негласна подкрепа от Великобритания. Позицията на България е несравнимо по-силна от тази на Скопие и от нас зависи как ще си доизиграем картите.
7.
Дернев
12.04.2021 13:59:33
2
3
Тъкмо тази година е важно правителството, което и да е то, официално да обяви в Брюксел, че еврпоейската ни сигурност минава през създаването една армия един народ и това трябва да се реши веднага. Всичко останало е второстепенно и не подлежи на разглеждане, докато не се реши това.
6.
Красимир Джамбазки
12.04.2021 13:42:58
2
0
Така де, какви са тия глупости, аз дови вкъщи съм с две тоалетни, женска за жената и дъщерята и мъжка за мен и внука ми. Горкото трудно се научи да се чисти само, но не мога да приема, че майка му ще влиза в мъжката тоалетна да го мие, ами ако се заиграят, аз така си направих внуче.
5.
до 1
12.04.2021 12:46:45
2
7
В щангите и тениса джендерите представящи се за жени печелят 1ви места в женски първенства
4.
Гошо
12.04.2021 12:43:48
1
1
Айде пак търсим проблеми там, където ги няма. Злополучният адвокат - съдружник на Божков е известен консерватор, който си проповядва фашистките идейки навред :-)
3.
И?
12.04.2021 12:41:10
14
1
Било в разрез с конституцията, и тя може да се променя. Да не сме по-важни от останалите членки? Кой ни е виновен че конституцията ни е калпаво написана и противоречи на европейските директиви? Сами сме си виновни.
2.
Иван
12.04.2021 12:36:00
1
9
Не е смешно !
Въпросите са много важни , не се шегувайте !
1.
Истината
12.04.2021 12:13:44
0
16
Сега като приемат конвенцията и националния отбор по футбол най накрая ще може да играе при жените, където им е мястото.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ето го 38-годишния Динко от  жк. "Възраждане", отглеждал марихуана в хола си Ето го 38-годишния Динко от жк. "Възраждане", отглеждал марихуана в хола си Мъжът бе закопчан при спецакция на криминалисти от ОДМВР-Бургас Разсеяна бургазлийка забрави телефона си в магазин за дрехи, 31-годишната Адрияна го открадна Разсеяна бургазлийка забрави телефона си в магазин за дрехи, 31-годишната Адрияна го открадна Крадлата е заснета от камерите и бързо е арестувана Защо ти си виновна, че мъжът ти ти изневерява Защо ти си виновна, че мъжът ти ти изневерява Ето няколко основни причини 8 признака, че сте много по-привлекателни, отколкото си мислите 8 признака, че сте много по-привлекателни, отколкото си мислите Ето кои са те Според зодията: Най-чаровните и харизматични жени Според зодията: Най-чаровните и харизматични жени В жените Риби има нещо вълшебно и това ги прави неустоими за мъжете Уникална салата с варени яйца, червено цвекло и майонеза Уникална салата с варени яйца, червено цвекло и майонеза Бърза и лесна рецепта за вкусна салата 100 бона за поп фолка по баловете 100 бона за поп фолка по баловете Най-хитовите изпълнители във фолка взимат между 5000 и 8000 лева за участие в празничната вечер Варненският апелативен съд потвърди присъдите за "Хитрино" Варненският апелативен съд потвърди присъдите за "Хитрино" Решението подлежи на обжалване пред ВКС Какви „чистки“ може да направи служебният кабинет Какви „чистки“ може да направи служебният кабинет Мащабни промени в ръководствата на администрацията са малко вероятни заради късия хоризонт на правителството и законовите пречки Владимир Каролев няколко пъти се разминава със смъртта Владимир Каролев няколко пъти се разминава със смъртта Като автентичен търсач на силни усещания Каролев не за първи път се среща очи в очи със смъртта
Петзнаци се родиха в турския град Измит Петзнаци се родиха в турския град Измит Имената на бебетата - три момчета и две момичета, са Хюсеин, Али, Азат, Азра и Шура Китайци продават мускули за 200 долара Китайци продават мускули за 200 долара От онлайн магазин можете да си купите тяло на античен бог, при това на доста достъпна цена Военни предвиждат гражданска война във Франция заради отстъпки на Макрон пред ислямизма Военни предвиждат гражданска война във Франция заради отстъпки на Макрон пред ислямизма Те се определят като „огнено поколение“, готово да се жертва в борбата срещу войнствения ислям Репресии срещу българи в Македония! Спряха помощите на многодетна майка Репресии срещу българи в Македония! Спряха помощите на многодетна майка Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки изпратил остри въпроси към Европейската комисия заради дискриминацията Масовият убиец от Волжка България: Аз съм бог, а хората са биоотломки Масовият убиец от Волжка България: Аз съм бог, а хората са биоотломки Не признавам родителит си и винаги съм мразел всички, признал психопата на разпита Кървава баня в Татарстан! 19-годишен нападна училище, изби 7 деца и рани 20 Кървава баня в Татарстан! 19-годишен нападна училище, изби 7 деца и рани 20 19-годишният Илназ Галявиев е започнал да мисли за масовото убийство поне от февруари Путин игра хокей с аматьори Путин игра хокей с аматьори Руският президент си тествал антителата, създадени от ваксината срещу коронавирус Зукърбърг: Следенето помага Фейсбук да бъде безплатен Зукърбърг: Следенето помага Фейсбук да бъде безплатен Само един от всеки десет потребители на iOS е съгласен глобалната мрежа да го следи Парадокс в Анталия: Сняг натрупа на места, а по крайбрежието е 30 градуса Парадокс в Анталия: Сняг натрупа на места, а по крайбрежието е 30 градуса Снегът е блокирал местни пътища и достъпа до пасища, важни за поминъка на жителите на района, препитаващи се с животновъдство По погрешка: Италианка се сдоби с 6 дози Pfizer/BioNTech По погрешка: Италианка се сдоби с 6 дози Pfizer/BioNTech Медицинска сестра инжектирала целия флакон
Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ ГЕРБ не прилича на НДСВ или на някои други партии еднодневки Виц на деня Виц на деня - Защо се разведохте?
- По здравословни причини.
- В смисъл?
- Като го видя и ми призляваше.
Виц на деня Виц на деня Циганка в предродилна зала.
- Ти с контракции ли дойде при нас?
- Не бе докторе, с такси!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори