×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Решение на ТЕЛК Бургас оставя без помощ 11-годишно момче


Решение на ТЕЛК Бургас оставя без помощ 11-годишно момче
Пламен от няколко месеца има жена в живота си, която му помага за гледането на детето, но семейството живее крайно бедно
29 Март 2021, Понеделник, 19:40 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Малкият не може да говори, има куп заболявания – липса на мастна тъкан, обмяна на веществата, нисък растеж и епилепсия и за него е необходима целодневна грижа

 

Решение на Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛК) в Бургас ще остави 11-годишния Пламен без социална помощ, алармира баща му Пламен Петров.

Малкият не може да говори, има куп заболявания – липса на мастна тъкан, обмяна на веществата, нисък растеж и епилепсия и за него е необходима целодневна грижа, твърди Пламен.

Флагман.бг е разказвал за тежката битка, която той води, за да си вземе детето. 52-годишният мъж, който има трагична съдба, направила го инвалид (ВИЖТЕ ТУК), но засега успяваше да се изправи и продължи.

От няколко месеца в живота му има и жена, която помага на малкия Пламен да расте в истинско семейство.

Момченцето посещава логопед, психиатър, както и училище за деца със специални потребности.

Тримата живеят крайно бедно, а след юни, когато спрат помощта за детето, ще изпаднат в практическа невъзможност да се издържат.

„ТЕЛК-ът му беше 84 %. Явихме се в края на януари пред комисия, поискаха ни да предоставим становища от преподавателите и лекари. Направихме го, но за мое учудване му свалиха процентите на 60, а по всеобщо мнение на специалистите, които работят с това дете трябваше да ги увеличат. Получавахме по 450 лева, които не бяха достатъчни, но помагаха да му се подсигури издръжката по някакъв начин. Сега тази помощ отпада. Детето e е на 11 години, не може да приказва, пие лекарства, носи памперси, нуждае се от целодневни грижи“, разказа пред Флагман.бг Пламен Петров.

Той ще обжалва решението на ТЕЛК комисията пред Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК). Срещнал се е с омбудсмана Тодор Стамболиев, който му оказва подкрепа. Надява се на по-бърз отговор от НЕЛК.

 


В категории: Бургас


16
Коментара по темата
16.
Жокера
30.03.2021 10:47:16
0
3
Държавата която не помага на слабите е една пълна пародия как ще имаме права а нищо не се случва само клановете на мангалите стават по дебели и алчни избори?????Пандемии ???Болни хора психично здраве БУРГАС е първи по психични отклонения ЗАЩОТО е най облъчвания и пръскан град на балканите ЗАЩО никой не говори не пише че тук е нормално дасе умира от само себе СИ?????Какво се крие оставам ви Жокер истината е накъде Там*****
15.
Реалист
30.03.2021 08:48:28
1
5
Че често се случва да намаляват процентите е вярно.
На моя съседка на 50г с 60% ТЕЛК не й дават инвалидна песнсия, защото не й достигал стаж, това добре, но щом не се водела пенсионерка по болест и е безработна, трябвало да си плаща здравните осигуровки, като здрава жена. Сега получава само от социалните 25лв инвалидни за 60% инвалидност и плаща 26лв здравни осигуровки за да може да й дават лекарствата.
Защо държавата задължава инвалидите с 60% ТЕЛК, без пенсия, да плащат здравни осигуровки? До техните 26лв ли опря държавата?
14.
Жител
30.03.2021 08:40:46
2
1
А после гласувайте за герб
13.
Руми
30.03.2021 08:24:52
0
9
В ТЕЛК Бургас масово свалят проценти ,просто решават ,че тези хора са се излекували.
12.
volq gerb nfsb vmro bsp samoleti podvodnici 6oumen
30.03.2021 03:20:29
1
7
всеки ден по 10 статии за някакви идиоти дето се пънат да влизат в парланета с тъпите им лъжливи изказвания и кво ли не. Шо не дарят малко пари за нуждаещи се хора.. иначе на приказки много им пука. Направо бащата да ходи с детето на срещата на любчо -син или някой друг и директно да го пита защо не си дари заплатата за да помогнат на хората които наистина имат нужда вместо само да дрънкат глупости. Ама то ако има медии ще отразят великия кандидат депутат как е помогнал на хората и колко мисли за тях....
11.
До 8
30.03.2021 03:04:10
2
6
Щом наблягате на "Българка", мисля че сте от по-мургавите и силно удовлетворени "инвалиди". Чух, че наши гастарбайтери си идват само за един-два дни с патерици заради счупен крак, явят се на ТЕЛК и се прибират да си работят пак в чужбина. Следи ли някой къде се намират и дали не работят в чужбина някои "инвалиди", са тук се трупат инвалидните им пенсии? Моя приятелка чакаща с майка си е била свидетелка как точно такива Българи гастарбайтери(разбирай с*Гани) са се явили с торбите за комисия даже още не подали документи за регистрация. Та сигурно госпожо българка се радвате на внимание поради такава причина или сте рода на височайша персона. Съставът там е претрупан от работа заради в болшинството мними инвалиди, та е нормално да няма възможност да обърне внимание на хората наистина страдащи и нуждаещи се от помощ.
10.
Иван
30.03.2021 00:54:04
1
20
Да опиша случай с покойната ми майка !
Светла и памет !
Преди година потърсих помощ от социалните служби в гр.Камено , ... майка ми беше с две оперативно сменени тазобедрени стави в държавна болница в гр. Стара Загора !
След некадърната намеса на Д-р Сурчев , майка ми остана трудно подвижна и след една година вече , неподвижна ! За да може да ползваме някаква помощ от социалните , трябваше да има ТЕЛК решение !
Представих всички възможни документи , епикризи платежни нареждания за закупуване на два броя тазобедрени метални стави / импланти / , документи и решения от личен лекар , диск с данни в определен формат , който може да се види само с програма създадена за медицински нужди в уверение на това , че майка ми е неподваижна !
На комисията в Бургас , това не им стигаше като причина да я инвалидизират , трябваше им рентгенова снимка , която да докаже присъствието на двете метални стави ! Не искам да описвам какво преживях докато направим тези снимки !
Направихме снимките ,.... и когато ги занесах в кабинета на ТЕЛК комисията се оказа , че е последният работен ден преди годишният им отпуск ! Казаха ми , че в първите работни дни след като се върнат от почивката си , която приключваше на 03 .08 2020 г. ще ни изпратят решението на посоченият от нас адрес !
Майка ми не можа да ги дочака ,... тях и тяхното решение !
Отиде си на 31 . 07 . 2020 г.
Аз все още чакам да изпратят това решение ,... но едва ли някой ще го изпрати !
Вече не ни е необходимо !!!
И територията , която считах за моя родина ,... и тя не ми е необходима !

Хареса ли Ви моята неприятна история !?
Сигурен съм , че подобни случаи като нашият има ,...
Майка ми не вярваше в социалната система , ... сега вече няма значение !
Помислете ,... колко много ни взеха и какво ни дадоха в замяна !
9.
До 8 от 7
30.03.2021 00:10:05
3
10
Не ме познавате за да ми казвате простак! Съжалявам за заболяванията Ви, но това не ти дава право да пишете такива глупости за човек който не познавате! Четете малко по-така не отгоре отгоре! Писах че съм частник и всяка секунда плащам данъци от които Вие си получавате телка! Пак казвам съжалявам, но Вие ме предизвикахте с грозния коментар! Казвам истината не си измислям, защото нямам какво да правя повярвайте ми това ми се случи в телка. За Вас не знам може и да сте някой от тия там в телка. Споко не лежа и не чакам на държавата въпреки, че и аз имам право на телк. Не го взимам млад съм здрав съм работя и не искам такива пари, точно защото както става въпрос и в статията има хора които наистина им трябва и разчитат на него. Но мисля периодично да проверявам да не би някой да го получава вместо мен. Позната практика. Попаднах в комисия на телк първия път след продължителна нетрудоспособност, но не искам да изпадам в подробности. Втория защото претърпях по-лека операция и също 1 месец не можех да работя и ми дадоха болничен просто го бяха объркали в болницата и затова тия нещастници ме извикаха и решиха, че съм някой си там пенсионер или бай там не знам си кой, без да обиждам никой разбира се. Та ще ме въртят цял ден там. Ама не познаха госпожа! Реших че след като си плащам чинно данъците мога поне да си взема болничния който беше под 500.00 лв и колкото и да ми се иска заради Вас специално госпожа 7 ще кажа че само за месец САМО Осигуровките които внасям са 2 000.00 лв всеки месец в продължение на години повече от 5 а съм взимал болнични общо за максимум 1 година по 480.00 лв като през тази 1 година имам престой в болница 1 месец. Такаче не ми пишете глупости че съм лежал на държавата ай лягайте си вече, че ми омръзна от такива като Вас само плюят!
8.
българка
29.03.2021 23:27:06
14
4
От 10 години съм с ТЕЛК ,не мога да кажа лоша дума за нито една от комисиите на които съм се явявала .Никой не ми е искал пари ,винаги са били внимателни ,но и аз съм със няколко сериозни заболявания.Така че, като този простак коментиращ №7 много още ще има такива ,хем нищо им няма ,хем искат да са болни и на хранилка на държавата.
7.
Комисията е за комисия
29.03.2021 22:32:50
2
23
Тия дърти комунисти в комисиите на телк са много долни и мръсни същества. Два пъти съм ходил и двата пъти щях да бия докторите отвратителни отвартителни меко казано. Първия път доктора го спаси това че беше много дърт комунист и му се размина. Втория път бяха пообъркали болничния и минаха 2 месеца докато се явя и бях в много добра форма спаси го това че бях с приятелката ми и тя ме поуспокои иначе бях прежалил и болнични и всичко дето се вика все ми е тая 1 месец. Щях да си го понабия после той да си минава комисия като му изтече 6 или 9 месечния болничен беше. А има много такива хора и деца които имат нужда и разчитат изцяло на тяхните шибани решения на тия дърти кумунисти връзкари цял ден се подпират на бюрото и се подиграват с хората. Никой не го ебе нали върви заплатата. Ти вика си си взел почивен ден днес ще чакаш нищо че сме те извикали в 9 а сега е 12. Ае ей пръч аз съм частник и всяка секунда плащам данъци от които ти получаваш заплата бастун за това че си застанал зад едно бюро и се подиграваш с хората. Оказа се че същия го бяха набили няколко години по-рано. Абе изпревариха ме. Та няма да е лошо да се поразровят тия телкове и да се поразчисти от такива утайки.
6.
Иван
29.03.2021 22:17:14
1
23
...... на циганите раздават ТЕЛК решения защото ги "боляло главата".
Но когато става дума за българин, нещата са съвсем различни.
5.
Гост
29.03.2021 21:04:15
1
14
Как може да им се помогне ? Преди ги засичах в М.Рудник но от доста време не съм ги виждал. Някой ако има инфо да сподели.
4.
me
29.03.2021 20:30:55
1
16
Изроди.
3.
123
29.03.2021 20:19:33
1
25
Ако се пише ром или чист циганим по може да прокопса,
и проблеми със телка ще забрави и други помощи може да получи.. Ако се мъчи като българин направо да надява примката или да пие отрова заедно с детето да не се мъчат...
Гарантирано от Бойко - ДПС поне правят нещо за гласувалите за тях а Баце - нищо - видяхме го риташе футбол и викаше и магере а посоча аз ного ще изберат за....
2.
Огради ЕООД
29.03.2021 20:13:55
3
19
Изпълнено.
1.
За кампания
29.03.2021 20:03:36
1
57
За предизборна кампания харчат милиони ,а за децата няма ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Те заглушиха Божия глас в душите на тези хора, а той не се разграничи от тях, коментира митрополит Антоний Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив  Според персонала то е паднало на двора, но по тялото му няма следи от охлузвания Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вижте рецептата И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ Това заявиха адвокатите на двете жертви Хариет и Христина
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори