×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Управителят на хотел "Аква": Браншът е на ръба, всяко затваряне е пагубно


Управителят на хотел "Аква": Браншът е на ръба, всяко затваряне е пагубно
Гостите на хотела намаляха, работим на около 50% по-малко заетост от нормалното, каза Борис Минчев
Тема в развитие
виж още
скрий
19 Март 2021, Петък, 18:26 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Преживявали сме го веднъж през декември и няма да издържим на още затваряния, каза Борис Минчев

Хотелиерският бранш е на ръба, всяко затваряне е пагубно и абсолютно негативно. Това каза пред Флагман.бг управителят на една от големите хотелски вериги в Бургас и Варна "Аква" Борис Минчев.

„Преживявали сме го веднъж през декември. Това не е ново за нас, но всяко затваряне оказва влияние и върху резултатите и общото здравословно състояние на цялата организация за хотелиерите“, заяви той.

Минчев обясни, че проблема със затварянето на ресторанта в хотела са го решили по предписанията в заповедта на министъра на здравеопазването. „Преминахме към изхранване по стаите и направихме графиците на персонала спрямо това изхранване. Някои колеги правят и разнос по домовете, но ние преценихме, че няма да го правим“, каза мениджърът.

Гостите на хотела намаляха, работим на около 50% по-малко заетост от нормалното, добави той.

Борис Минчев е категоричен, че спирането на банкетите, сватбите и работните събития се отразява пагубно най-вече на ресторантския и хотелиерския бизнес, който се занимава с организирани мероприятия. „Който колкото сили има, толкова ще издържи. Няма да е нещо необичайно, ако кажа, че на всеки от нас е трудно. Браншът е на ръба. Не знаеш нито какво да планираш и да направиш занапред, а очакваш, действаш на момента с най-доброто, което може да поеме организацията в настоящия момент“, каза още Минчев.

Той обясни, че хотелът още от предния път работи с намален персонал. „Засега не сме предвидили освобождаване на служители или сериозни ограничения. Все пак сме хотел и имаме и настаняване и засега се справяме“, каза той и добави, че се надява до края на карантинния период и малко след това нещата да започнат да се нормализират.


В категории: Бизнес


Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
18
Коментара по темата
18.
До 7
20.03.2021 13:41:21
0
0
до 7 ми е коментара
17.
До 4
20.03.2021 13:40:19
0
0
Брато,незнам какво се опитваш да ми обясниш,честно.Наясно съм как става заразяването,но ти не си наясно колко полезна е една маска,неговоря за парцал който масово се използва,аз работя с азбест и използвам маска ppf3 но не в това е въпроса.Ти си поредното доказателство колко всезнаещ е българина и хайде прочети пак това което си цетирал,но наистина го прочети,тази част със заразяването по въздушно капков път ;)
16.
Мдаа
20.03.2021 09:49:29
0
5
Ми, като сте на ръба скачайте, бе. Баси и наглите ревльовци. Само вие и вашия бизнес сте засегнати, другите пеят и подскачат от радост. Да е ва ма нагла.
15.
На рЪбЪ
20.03.2021 08:38:59
0
6
На тоя рЪб явно е ок да се гледа YouTube в офиса! Вижте му екрана на компютъра на тоя световно неизвестен хотелиер, не ми прилича на резервационна програмата, нито на статистика, повече ми прилича на: бахти кефа в офиса си гледам пълни простотии вместо да работя!
14.
Хотел Космос
19.03.2021 22:45:30
0
8
Нидей рива, нидей ривааа, га яди кифтета не ривешее!!!
13.
До 5
19.03.2021 22:25:55
4
0
Той хубаво ти е казал човека ,че първо е качеството после цената ! Ама като не си изхвърлен в правилната вагина.
12.
45
19.03.2021 21:33:26
1
4
mi s takuv upravitel kak da ima klienti prilicha na mikey mouse
11.
Dork
19.03.2021 21:07:56
0
5
На г-н. Минчев му подарете един вибратор и го пратете вкъщи да си гледа клипчета, без право да се показва.
10.
До 7
19.03.2021 20:26:48
0
1
Благодаря
9.
Леш
19.03.2021 20:00:16
1
9
90 кинта за стая не давам за тоя умрял 3 звезден хотел. Като го гледам на снимката имам чувството че управителя е на 1000 лева заплата, какво остава за останалите. Облечен като... календар от 2018... някъде там са и останали. Ай ся могат да ми изтрият коментара, че е по темата
8.
до 4 Динко е коментарът ми, грешка
19.03.2021 19:43:21
1
2
големият ми коментар е към Динко
7.
до 5
19.03.2021 19:40:45
4
10
ето това доктор го е писал на 17 март :Панайотов Панчо
Уважаеми. Ето обещания текст.
Темата- заразяването от човек на човек с вируси.
Дадохте ми напътствия, да пиша разбираемо, с по- малко медицински термини.
Така ще пиша, но написаното, вероятно ще бъде обемно. Но при всички случаи, времето ви за прочитане, ще бъде много по- малко, от моето за написването му.
А и целта на този текст е да ви направи- знаещи, компетентни и да премахне стреса, страха.( Това е лекарски дълг).
Накрая на текста има награда.
Съобразно начина, по който вирусите преминават от човек на човек, те се делят на различни групи.
Едни от тях преминават от човек на човек, чрез наранена кожа и/ или лигавица, чрез телесни течности( кръв, урина, фекалии.).
Има една голяма група, която се разпространява, чрез аерозола, който образуваме при всяко издишване.( Термина- въздушно- капков път, останал от социализма е неточен)
Очевидно е, че това е групата вируси, която най- лесно, масово се разпространява сред нас.
КАКВО Е АЕРОЗОЛ?
Аерозола, е виждал всеки. Дамите когато пръскат цветята с пулверизатор, или се парфюмират.
Той се състои от газ, или въздух, в който има много малки твърди, или течни частички, капчици.
Човешкия АЕРОЗОЛ, който образуваме при всяко издишване се състои от въздух и телесна течност ( трансудат и/ или ексудат), в тези малки микроскопични капчици се намират клетки, които изхвърляме. ( Това е нормално при здрав). При заразоносители-( онзи от когото е възможно да се заразим), освен това в неговите клетки( които са в аерозола, който издишваме), се намират и ВИРУСИ.
В НАШИЯ АЕРОЗОЛ ВСИЧКИ КАПЧИЦИ С ЕДНАКВА ГОЛЕМИНА ЛИ СА?.
Не. Всички сте виждали при кихане, при кашляне, пръските. Това е много едрата фракция от аерозола. Но тази фракция, почти не играе роля, значение за заразяването. Основно, заразяването ни става от другата фракция. Частичките, капчиците течност в нея са толкова малки( нито може да си ги представите, нито да ги видите. Размерите им се изчисляват в нанометри и микрони- един милиметър разделен на хиляда или един милион.). Това е основната фракция, обемната фракция, която издишваме и която друг може да вдиша част от нея.
КАКВО СТАВА С ИЗДИШАНИЯ ОТ НАС АЕРОЗОЛ?
Издишания от нас АЕРОЗОЛ с милионите капчици попада във околния въздух. Там( във въздуха), тези микроскопични капчици могат да се задържат, минути, часове дни. Те не се утаяват( виждали сте слънчев лъч в стая. В него виждате хиляди прашинки, които буквално плуват във въздуха. Те са толкова малки, че не могат с теглото си да преодолеят, въздушното съпротивление и плуват във въздуха. А капчиците от нашия АЕРОЗОЛ са хиляди пъти по- малки, по- леки и те практически не могат да се утаят. Остават си във въздуха).
Но това не означава, че капчиците часове, дни са опасни, годни да заразяват, защото:
Попаднали във въздуха, капчицата течност започва да се изпарява( дифузия), щом течността се изпари, клетката в нея се оголва и започва клетъчната течност да преминава във околния въздух( осмоза).
В резултат на това клетката изсъхва, мумифицирани и загива, а заедно с нея и вируса.
Не е сложно за разбиране че скоростта, с която клетките изсъхват и загиват и вируса в тях зависи от две неща
Температурата на околния въздух( при по- високата температура изпарението става по- бързо. Дрехите ви до печката или радиатора по- бързо изсъхват).
И влажността на околния въздух-при по- ниската влажност изсъхването на клетката, а с нея и убийството на вируса става по- бързо.
Точно на тази истина се дължи факта, че аерозолните вируси ни посещават през по- студените и с по- голяма влажност месеци- есента и зимата. Подобно на прелетните птици. Само че, когато щъркелите отиват на юг на топло, вирусите идват от юг ( от топлото). По средата на пътя се срещат и разминават. Щъркелите водени от инстинкта си, вирусите от температурата и влажността на въздуха.
За да сте наясно. За да сте знаещи, компетентни и да не ви будалкат, неграмотни партийци и лекари фарисеи, ще ви обясня още нещо.
ЕКСПОНАЦИЯТА ОТ ВИРУСИТЕ.
Това означава количеството вируси, които атакуват, нападат тялото ви.( Горната част на дихателната система- носоглътката - уста, нос,фаринкс- там им е входната врата).
Количеството вируси, което ви напада определя, дали ще се разболеете или не. Дали ще имате оплаквания или не. Колко тежко ще бъде разболяването.
Ако ви атакуват и в в тялото ви попаднат 1000 вируса( цифрите са случайни, само за по- ясно разбиране), имунната ви система ги идентифицира( като антигени, чуждо тяло) , изработва антитела и ги убива.
Вие нямате оплаквания, дори не знаете,че сте били заразен, но организма се е справил, а на всичко отгоре сте изработили антитела( без да знаете) и при следващата среща с вируса защитната ви система ще го унищожи без проблеми, защото е подготвена.
Ако ви нападнат не хиляда, а един милион вируси. Имунната ви система започва същата, защитна офанзива, но защото вирусите са много повече, докато имунната система успее да ги унищожи част от тях успяват да се запазят, размножават се и се развиват симптоми, оплаквания, но леки, поносими.
Ако обаче ви нападнат не един милион, а един милиард вируси( хиляда пъти повече), имунната система по- бавно, по- трудно се справя с вируса, а той се размножава и предизвиква сериозно заболяване.
Извод. Количеството вируси при първата експонация е определящо. Дори инвазията, заразяването може да бъде само полезно.
Количеството вируси е малко, не може да развие никакво заболяване, но огромната полза е, че се изработва имунитет.(Целта на ваксинирането е точно тази- по изкуствен начин да се изработи имунитет. Да. Прави сте. Тъпо е. Вредно е. При изграден имунитет да ваксинират.)
И накрая ще припомня.
1.Микроскопичните частички, капчици от аерозола ни, са с размери хиляди пъти по- малки от милиметъра.( От тези капчици се заразяваме.).
2. Тези микроскопични капчици, една две секунди след издишването се разпръскват в околния въздух и се разреждат хиляди пъти. След няколко секунди, тези капчици са отлетяло на 50, 100, или повече метра от нас.. На открито заразения АЕРОЗОЛ, след секунди е толкова разреден, че не е опасен.
3. Заразяването е сигурно в ЗАТВОРЕНИ ПОМЕЩЕНИЯ. Там аерозола остава и се натрупва във въздуха.
От казаното до тук, вече и вие знаете, това, което ще коментирам конкретно.
1. Маските не предпазват.защото: През тези маски, вие дишате. Въздуха преминава през маската и покрай маската. Аерозолните капчици са толкова малки( сравнението е мравчица, която върви по магистрала), че те без проблеми, масово като на парад преминават през и около маската.
2. Заразяването не може да стане на открито( обяснено защо). Дори и митинги( където хората са много на гъсто) ще стане трудно.
3. Лека кола. Не само много тъпо е да си сам в колата и да носиш маска. Точно толкова тъпо е да сте двама, трима или петима и да носите маски. Практичното, смислено решение е. Ако не сте сигурни ,че всички сте безопасни- проветрявайте, ( за пет секунди ще издухате целия насъбрал се АЕРОЗОЛ.
4. Магазини. Те са затворени помещения, при тях условията за заразяване са по- високи.
4а. Времето за посещение, престой в магазина е важно( припомнете си от казаното ЕКСПОНАЦИЯ). Затова действайте енергично, не се размотавайте. Свършете си работа и бързо излизайте на открито.
4б. Времето за посещение. Много важно. Предпочитано сутрин, след отваряне на магазина, защото: ако миналия ден е имало заразен АЕРОЗОЛ, през ноща той е мумифицирал( това го знаете от текста). И сутринта са минали по- малко хора. След обяд и привечер, когато през деня са минавали много хора, е по- възможно някои да са заразоносители- и заразения АЕРОЗОЛ си стои в залата( затворено пространство).
5. В къщи. Особено ако има заразоносители-. Проветряване и по- малка времева експонация.
Уважаеми. Стана наистина много обемно.
Наградата, за която споменах е само за тези, които са го прочели внимателно. Те би трябвало да знаят, да са наясно. Страха им да е по- малко. Паниката им по- малка.
За да изчезне страха напълно ще трябва да разберат, това, което аз знам. Това вирусче е по- безобидно от много други, включително и грипни.
Но. Партийци мошеници. Лекари фарисеи.
Завършвам. На сто, на десет на двама дори да съм бил полезен, ще съм удоволетворение.
Потрудих се. Постарах се.
На вас: Бъдете смели. Смелостта води със себе си и здравето.
6.
Ютуб
19.03.2021 19:17:20
1
14
Поне за снимката г-н Управителя можеше да затвори ютуб на компютъра си. Уж. Че работи.
5.
Знам го
19.03.2021 19:11:23
1
26
Ходил съм на интервю в хотел "Аква" Бургас, и съм разговарял с господина Борис.... Дава отчайващо ниски заплати( в моя случай дори минималната), очаква работа: буквално спазване на всичко по Длъжностна характеристика "щом си я разписал" .... " Само Така се постигало европейско качество!" ....
..... САМО ЧЕ....
.... Ти не предлагаш средноевропейски заплати! ....
.... ЧЕ...
.... Да очакваш " европейско качество" !!!!!!
.....
..
.
"Слез Боже... Че си прибери версиите..."
4.
Динко
19.03.2021 19:08:08
11
11
Нещата ще се нормализират тогава,когато българина си седне на задните части и спазва малко наредбите,но нееее,българина е над нещата и плюе по всеки който спазва някакви правила,нарича ги стадо,овце и т.н.Държавата в която живея имаше по над 60 хиляди болни на ден,сега са под 2 хиляди,точно защото почти всеки носи маска,защото на всякъде се спазва дистанция и като цяло се спазват мерките.Но неее българина разбира от всичко ,знае всичко и е на него немогат да му казват какво да прави,еми после се чудете защо сме трети по смъртност в Европа.
3.
2121
19.03.2021 18:53:29
3
9
Като е пагубно...успех към бездната. Притрябвал му е на Българина хотел Аква.
2.
някой
19.03.2021 18:33:00
5
16
Че то хотелите не се затварят. Какво ви пречи?
1.
2121
19.03.2021 18:32:36
4
9
Като е рагубно ....успех към беззната. На бедния народ му е притрябвал хотел Аква.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две години след напускането на бТВ тя фалира Две години след напускането на бТВ тя фалира Журналистката, която се втурна да прави частен бизнес и да развива своя фирма за маркетинг и реклама, е приключила дейността си Откриха труп до детска ясла Районът е отцепен, гъмжи от криминалисти Борисов се доверил на ПП-ДБ за промените в Конституцията, те му предлагат комисия за „Турски поток“ Борисов се доверил на ПП-ДБ за промените в Конституцията, те му предлагат комисия за „Турски поток“ Лидерът на ГЕРБ не хареса въпросите на репортерите и обяви, че "меракли за премиери винаги ще се намерят" Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Алкохола го отказах, защото много зле ми влияеше, почнах да ставам сприхав и неадекватен, призна Панайот Панайотов Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Като влиза в сила Конституцията, трябва да знаят, че са потенциални министър-председатели, коментира проф. Пламен Киров Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Ангелските й карти имат изключително богата история и са й подарък от висш езотерик и тайновидец, разкрива нейна приятелка Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Това е любимото ни предаване, но с тия истерички няма да го гледам, обявиха фенове  Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори