×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От луксозни часовници до недвижими имоти: кои инвестиции си заслужават?


16 Март 2021, Вторник, 10:52 ч.

Много хора инвестират в активи, за да знаят, че са защитени от инфлацията и че могат да спечелят от възможна препродажба

За много хора закупуването на скъп часовник е еднократно изживяване. Нещо, за което спестявате дълго време и с което възнаграждавате себе си за положените усилия в работата или личния живот. Но си струва да се отбележи също, че един първокласен швейцарски часовник може да бъде и добра инвестиция, освен традиционните инвестиции в злато или недвижими имоти.

В какво трябва да инвестирате?

Много хора инвестират в активи, за да знаят, че са защитени от инфлацията и че могат да спечелят от възможна препродажба. От недвижими имоти, през луксозни часовници до автомобили - изборът е огромен. Следователно винаги е предимство, ако сте информирани в областта, в която сте избрали да инвестирате.

Мнозина хора избират да инвестират в активи, които знаят, че са безопасни и сигурни, и в най-добрия случай те могат да спечелят от тяхната препродажба. Защото подобна тип дейност лесно може да бъде превърната в източник на пасивни доходи.

За да ви дадем общ преглед на възможните области в които да инвестирате, ние събрахме някои от най-популярните инвестиции по-долу.

1.  Злато и други благородни метали

Отново се спекулира дали златото е сигурна кризисна валута във воатилни политически и икономически времена. 2019 обаче даде няколко добри аргумента, които доказват, че това наистина е така. Фарсът около Брекзит и търговският спор между САЩ и Китай предизвикаха вълнения на световните пазари. Така че не е изненадващо, че през 2019 г. цената на златото се повиши до най-високото си ниво от шест години (от април 2013 г.).

 

Новото десетилетие започна с поредното значително покачване на цената на златото, която в момента е доста над 1700 долара за унция. Предполага се, че цената на златото ще бъде свидетел на нов тласък, тъй като сега ще влязат в сила различни алгоритми, които оказват влияние върху пазара на злато.

2. Луксозните часовници като инвестиция

Луксозните стоки като часовници също се възползват косвено от поскъпването на благородните метали. Часовниците, които отстояват като полезни инвестиции са моделите на Rolex.

Няма значение дали създавате колекция от часовници или просто искате да инвестирате в един часовник: най-сигурната основа е инвестицията в часовник със силен профил на ликвидност, който можете бързо да продадете за добри пари, ако се наложи. Търсете покупки на изгодни цени по търгове, за да се възползвате от потенциалното увеличение на стойността във времето. Можете също така да проверите дали моделът е популярен и какво казват другите за него във часовникарските форуми. Липсата на информация не означава непременно, че часовникът е рядкост.

 

Само часовници с достъпна история и модели, за които често се пише и говори, имат реален шанс да увеличат стойността си. Поради тази причина се уверете, че всички компоненти на часовника са оригинални и не са подменени. Ако искате да постигнете по-голяма възвръщаемост на инвестицията си, трябва да помислите за инвестиране в правилния часовник и в модели с история. Часовниците Rolex, носени от известни актьори например, понякога могат да се продават на рекордни цени. Както беше случаят през 2017 г., когато Rolex Daytona на Пол Нюман се продаваше за солидна цена от почти 18 милиона долара.

3. Инвестиране в ретро автомобили

В сравнение с часовниците, има ясна граница кога даден автомобил може да се счита за класика. Разбира се, не бива да подценявате общите разходи, когато купувате ретро кола или „олдтаймер“, както ги наричат ​​в Германия. Ако го карате редовно, със сигурност ще се появят признаци на амортизация. Всички застрахователни разходи и данъци също трябва да бъдат взети под внимание.

 

Проблемът обаче е, че пазарът на ретро автомобили е ограничен и не е регулиран. Правилата, за които моделите реализират най-голяма печалба, са подобни на тези на луксозната индустрия за часовници. Например Ferrari 250 GTO, от които съществуват само 36 броя, беше продаден на търг за 48,4 милиона долара. Както е случаят с часовниците, винаги е важно да продавате колата във възможно най-доброто състояние и да можете да доказвате историята на модела чрез оригинални документи и документи за поддръжка и възстановяване.

4. Дългосрочни инвестиции в недвижими имоти

Въпреки че инвестициите в недвижими имоти оставиха лош спомен у мнозина, когато балонът за недвижими имоти в САЩ се спука през 2007 г, всички консултанти и анализатори твърдят, че недвижимите имоти са безопасни инвестиция. Определено си струва да обмисляте закупуването на имот, защото в дългосрочен план е по-изгодно, отколкото да продължите да плащате наем.

 

Проблемът тук е, че пазарът на имоти е много капризен и закупуването на имот обикновено е много по-голяма инвестиция от закупуването на класически автомобил или луксозен часовник. Капиталът остава заключен за дълго време и за разлика от продажбата на класически автомобил или луксозен часовник, инвестицията няма бърза ликвидност при нужда.

Коя инвестиция работи най-добре за вас?

Нито индустрията за недвижимите имоти, нито автомобилният пазар или пазарът на часовници могат да ви дадат 100% сигурност, че в крайна сметка ще спечелите. Рисковете на пазара на недвижими имоти обаче са може би по-ниски, отколкото при класическите автомобили или ретро часовниците, но изискват и значително по-високи транзакционни разходи. На пазара на луксозни часовници това зависи главно от вашите предварителни познания, компетенции и способността ви да претегляте личния си вкус с икономически най-изгодната опция.


В категории: Бизнес


Коментари
Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна след нападки народният представител от ПП-ДБ  Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори