×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лъчезар Балтанов: Сираков ще върне Левски в борбата за призовите места


Лъчезар Балтанов: Сираков ще върне Левски в борбата за призовите места
Лъчезар Балтанов, efbet Лига, Наско Сираков, класиране на Левски
15 Март 2021, Понеделник, 11:43 ч.

Юношата на Левски засегна и темата за ситуацията на „Герена“, изтъквайки голямото текучество на кадри като основна причина за липсата на успехи през последното десетилетие

Полузащитникът на Царско село, Лъчезар Балтанов, даде ексклузивно интервю за сайта Betenemy.com. Балтанов говори за добрите игри на „царете“ и вярва, че всеки отбор трябва да се съобразява с момчетата на Любослав Пенев до края на сезона.

Юношата на Левски засегна и темата за ситуацията на „Герена“, изтъквайки голямото текучество на кадри като основна причина за липсата на успехи през последното десетилетие за „синия“ клуб. Все пак, Балтанов смята, че собственикът Наско Сираков ще върне Левски в борбата за отличията в България.

- Здравей, Лъчо! Ти и съотборниците ти в Царско село започнахте по много добър начин втория полусезон в efbet Лига. Докъде се простират целите ви?

- Амбицията ни е да се утвърдим в класирането и да завършим възможно най-напред. В последните два мача показахме, че имаме потенциал дори и за повече, и че всеки отбор трябва да се съобразява с нас. За Купата бяхме близо до изненада, но играхме срещу класен отбор, все пак. Другите отбори обаче трябва да внимават за нас.

- В каква степен пълноценната зимна подготовка е в основата на добрите ви представяния и смяташ ли, че сега ще имате възможност да покажете пълния си потенциал?

- Проведохме нормална подготовка, наистина. Нямаше накъсвания, въпреки че трябваше да се съобразяваме и с времето. Разполагаме с хубава база на комплекса на Царско село, така че се надявам това да даде отражение в следващите месеци и да постигнем необходимите резултати.

- В Царско село си от няколко месеца вече. Как се стигна до преминаването ти точно в този софийски клуб?

- Ами след като ме освободиха от Ботев Пд проведох разговори с господин Манолов и господин Пенев. Нещата се развиха доста бързо, нямаше проблеми около подписването. Чувствам се доста добре, надявам се да продължавам по същия начин. 

- Под ръководството на Любо Пенев през последната година тимът се сдоби сякаш по-стабилен облик. В кой аспект неговите методи ви помагат най-много?

- Той винаги ни държи концентрирани и иска да сме на 100% във всеки един сблъсък. Той вижда всяко едно отпускане и ни го казва, не спестява критиката на никого, когато забележи нещо такова. Кара ни да доминираме и да играем хубав футбол, да държим топката повече време. В последните мачове това започна да се показва. Надявам се да продължим по същия начин, въпреки че имаме тежка програма в следващите двубои. Пенев винаги ни казва, че трябва да излезем за 3 точки, независимо дали е в Разград или на „Армията“. Точката никога не е единственото, за което се борим.

- През първия полусезон ти напусна състава на Ботев Пловдив, но навярно остави зад гърба си чудесни спомени в изминалите 6 години. Как реагира на новината за новия собственик, който ефективно спаси клуба от фалит?

- Определено съм щастлив, чувствам Ботев Пд като втори дом и няма как да не ме радва това. Клубът заслужава да е на водещо място. Надявам се през следващия сезон, след като нещата се стабилизират и се изгради добра основа, да дойдат и резултатите. Трябва да се изгради добро ядро от футболисти, смес между млади и опитни, за да бъдат постигнати и необходимите резултати.

- В България твърде често виждаме как отборите страдат неистово, след като собственикът оттегли подкрепата си. Има ли, според теб, модел за справяне с тази неприятна тенденция?

- Нормално е да има такава зависимост. Знаете, в България хората, които дават пари за футбол, го правят или от любов към спорта, или поради някакви други причини. Тези хора обаче не са на някаква печалба от това. Ако има повече хора, които отговарят за един клуб, то може би няма да се стига до подобни сценарии, но е трудно.

- Може ли в България да се приложи модел, при който клубовете да набират част от средствата си посредством продажба и производство на собствени кадри?

- Според мен това е най-правилният модел. Стига да има желание, мисля, че може да е приложим методът и у нас. Трябва да се работи правилно с децата и да се прояви достатъчно търпение в развитието им. Това е най-добрият вариант, но трябва да има правилен метод. Не може да се очаква с 1-2 години работа да се произведе качествен млад играч, който да бъде продаден за 5-10 милиона. Трябва време да се ошлайфа, да изиграе достатъчно мачове по родните терени и след това, ако заслужи – да поиграе и в чужбина.

- Редица футболни деятели изтъкват, че условията за преход от юношески към мъжки футбол у нас далеч не са оптимални. Какви подобрения са нужни в тази връзка?

- Определено съм съгласен, че преходът е труден. Самият аз дебютирах на 15-16-годишна възраст и мислех, че едва ли не ще ми върви по същия начин при мъжете, както при юношите. Разликата обаче голяма, няма нищо общо. Когато един талант има качествата и бъде взет в първия отбор, то търпението ще е ключово. Няма как да се очакват веднага чудеса в първия отбор. Само така може да се стигне до трансфер в добър отбор в чужбина или до участие в националния отбор.

- В ранните години на кариерата си беше част от последните отбори на Левски, които извоюваха шампионски титли в първенството. Какво се промени толкова рязко след това?

- Не мога да коментирам в детайли, тъй като не съм на „Герена“ от много години. Според мен голямото текучество на футболисти е сред основните причини. Виждате, всяка година се сменят по 5-10 играчи и е много трудно да се изгради състав по този начин. Чужденците особено имат нужда от достатъчно време за напасване, а това тежи, след като в Левски винаги се играе за първо място.

Докато аз бях в клуба никога не се говореше за второ място, нищо подобно. Може би сега трябва да се стъпи на някаква основа и да не се правят толкова промени. Нужно е един отбор да играе 6-12 месеца заедно, за да изгради някакъв облик. При постоянно въртене на играчи няма как това да се случи. Според мен господин Сираков е човек с доказан опит и качества, така че ще върне Левски към борбата за призовите места.

- Кой е най-хубавият момент в кариерата ти и каква беше емоцията на момента?

- Може би спечелването на Купата на България с Ботев Пловдив. Вдигнах Купата като капитан на клуба. Цялата атмосфера след мача, връщането в Пловдив и посрещането от феновете беше невероятно. Няма да забравя този момент цял живот. Наполовина вече съм пловдивчанин, цялото ми семейство живее там.

- Да завършим и с темата за националния отбор. Задава се нов квалифиационен цикъл, с нов селекционер начело. Сред целите ли е за теб да намериш място в представителния ни тим?

- Винаги съм казал, че ако бъде преценено, че имам място в отбора, то ще се отзова. Познавам Ясен Петров, той е изключителен треньор. Пожелавам му успех и се надявам нещата да тръгнат добре отначало. Аз лично излизам винаги с една и съща настройка. Оттам насетне винаги съм готов да се отзова при покана от националния отбор.

- Дава ли надежда за по-добри дни младото поколение? В последните месеци видяхме трансфери на Филип Кръстев, Вальо Антов и Стаси Иванов в чужбина...

- Естествено, да, имаме кадърни млади играчи зад граница. Не бива да забравяме един Кристиан Димитров, който се състезава в Хърватия. Може да сме оптимисти и дай Боже още талантливи момчета да заминат в топ отбори, за да гледаме силен национален отбор след няколко години. Отивайки в тези големи клубове, със сигурност играчите ще се сблъскват с високи изисквания и големи специалисти, така че се надявам и нивото на националния отбор да се повлияe по позитивен начин.

- Какви трябва да са целите пред националния отбор през този цикъл, с оглед и на трудната група?

- Дано се представим на едно добро ниво, пожелавам го на отбора. Ако се тръгне добре в първите мачове, то може да се мисли за нещо повече, но въпросът е да се направи добър отбор и евентуално в следващите квалификации да направим следващата крачка и най-после да се класираме за голям форум. Пожелавам го от сърце.

- И за финал – какво си пожелаваш в личен и професионален план до края на 2021-а?

- Естествено, надявам се за здраве за мен и моето семейство. Дано продължим да правим хубави мачове с Царско село, вече показахме, че го можем. Сега влизаме в една по-трудна серия, но с играта, която показваме, не бива да се страхуваме от никого. Най-вече се надявам за още много победи, защото това е най-удовлетворяващото чувство и е възнаграждение за усърдната работа през седмицата.                                                        


В категории: Спорт


1
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 0
1
Коментара по темата
1.
реалиста
15.03.2021 12:39:10
0
0
Много е младо още момчето и не ги разбира тези работи.Вярно и това което казва за Сираков, но за да стане трябва да си купи нов отбор.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори