×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Костадин Ангелов: Категорична лъжа е, че премиерът ме спира да наложа мерки срещу ковид


Костадин Ангелов: Категорична лъжа е, че премиерът ме спира да наложа мерки срещу ковид
„Никой не ме спира и никой не ни е спирал никога да вземаме каквито и да е било мерки. Напротив – винаги сме слушали това, което ни казват експертите“
11 Март 2021, Четвъртък, 12:59 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Нямало да прехвърли задълженията си на зам.-министър, защото пак той щял да носи отговорността

Защо здравният министър Костадин Ангелов отказва да затегне мерките срещу разпространението на ковид? Днес на редовната пресконференция той и представители на Националния оперативен щаб (НОЩ) описаха изключително сложна ситуация, свързана с рязък ръст на заразените у нас.

Репортер на „Флагман“ попита министъра – премиерът ли го спира да наложи ограничения.

„Лъжа - категорична“, отсече Костадин Ангелов. „Никой не ме спира и никой не ни е спирал никога да вземаме каквито и да е било мерки. Напротив – винаги сме слушали това, което ни казват експертите“, добави той.

По повод обвиненията към Ангелов, че като кандидат-депутат прави скрита кампания в медиите, „Флагман“ го попита няма ли възможност да прехвърли отговорността си като министър на един от петимата си заместници.

„Няма да го направя, защото съм се клел ясно и точно в Народното събрание във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. И тогава, когато в страната стане нещо, което е на моите плещи, Вие няма да питате заместник-министъра и моята отговорност няма да е паднала, а ще питате отново мен и ще питате защо аз съм постъпил по този начин. Не! Аз ще си нося отговорността до края и съм ви го казвал многократно. А кой какво ме обвинява – има право да прави всичко. Демокрацията позволява свободните мнения да се разпространяват навсякъде“, отговори Костадин Ангелов.

Преди това той отново обясни, че не се оттегля като кандидат-депутат - първи е в листите на ГЕРБ във Варна и във Велико Търново. Ангелов се оттеглял само от кампанията. А в медийните си участия щял да говори само на здравни теми, а не за политика. 

Ангелов и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев все пак заявиха, че имат готовност да затегнат мерките. Според Кунчев обаче нямало голям смисъл, ако населението не е убедено в нуждата от тях. 

Не се страхуваме от налагане на мерки. Ако се наложи ще го направим, увери Костадин Ангелов след каскада от репортерски въпроси по темата. 

 




17
Коментара по темата
17.
Какво се случва с България
11.03.2021 20:23:37
0
2
От 20 май Сърбия започва да произвежда руския "Спутник V"
16.
Миси
11.03.2021 17:05:21
1
6
Голяма логика @@@големите ученици он лайн а мола отворен да се събира там ...евала ...страшни мерки ..страшна логика ...@@@
15.
Кики
11.03.2021 17:03:23
1
6
Цяла България е в червено какво трябва да стане за да затегнете наистина мерките ...това което правите е мижи да те лъжа уж че правите нещо .....Ест.че слуша Б.Б
14.
Ко речи?
11.03.2021 16:24:22
0
10
Аз пък си спомням как Бойко им каза, че Март пускат заведенията и тоя и Ананиев, който беше здравен министър преди него клепаха на парцали. Щот квото каже Бойко, това става. А ти ко речи?
13.
Евгений Дайнов:
11.03.2021 14:33:42
2
17
Борисов е готов да Изпепели България, за да Оцелее!
Държавата на ГЕРБ – това е добре смазана машина за плячкосване.
Това си представя всеки българин, като чуе името на управляващата партия и лидера й- диктатора Бойко Борисов. Затова Диктаторът така се е вкопчил във властта и не смее да я пусне.
Не защото не иска да се оттегли, а защото го е Страх! Заради оцеляването си е готов да изпепели България!
12.
Гарантирано от ГЕРБ
11.03.2021 14:30:53
1
16
Заповед на борисоф!
Няма да затварят молове и фитнеси в Бургас.
Целта е да се разболеят колкото може повече хора,
за да не отидат да гласуват на 04.4.2021,
защото прогнозите са за катастрофален резултат за групировката ГЕРБ,
ако хората гласуват масово!
11.
Nostradamus
11.03.2021 14:29:23
2
13
Политическото Предизборно Разхлабване на мерките по заповед на Главният Дебил на ГЕРБ борисоФ,
доведе до тежки последици в България и Бургас!
Повишеният рейтинг на ГЕРБ Вече се Плаща със живота и здравето на хората!
10.
Топез Гомес
11.03.2021 14:10:46
1
25
Ако всичко това се случваше в някоя нормална държава, Тиквата и тоя очилат дрисльо отдавна щяха да са разстреляни като кучета и заровени в някой кенеф.
На съвестта им вече тежат хиляди животи, но тъпият народ продължава да им лиже задниците.
9.
Пешо кура
11.03.2021 13:40:06
0
18
Вече не си доктор а бизнесмен впит в политиката вижда се от самолет знаем как играеш по свирката на "голямата мечка"
8.
Селянин
11.03.2021 13:39:06
0
21
Празна статия!
Истината е, че още когато пуснаха учениците на 04.01, симулацийте показаха, че ще има нарастване с пик средата на март. Също така показват, че ще има спад до месец след спиране на учениците. Най-големите разпространители са на възраст 10 - 14 години, показват всички изследвания.
Целта е да има колапс около изборите за да има ниска избирателна активност и вота да се реши от твърдите електорати.
Вскичко останало е за наивниците.
7.
До-5
11.03.2021 13:29:08
2
0
В каква връзка е този коментар
6.
789
11.03.2021 13:29:06
0
4
Недей разправя какво можеш да правиш без разрешение , че ще пропуснеш следващия парламент :))) .
5.
Abe
11.03.2021 13:27:01
0
4
Айде не се орави на луд бе.Те и децата го знаят това Ти от страх за тъпата ти заплата правиш всичко.Егсти хората
4.
До 1
11.03.2021 13:07:18
2
6
Щото е най ефтина, а и другите изискват - 70 градуса пък хладилниците ни ЗИЛ
3.
Ха
11.03.2021 12:09:48
0
18
Вместо да триете коментари, да бяхте задали въпросите, които вълнуват хората!!!!
"Независими" журналисти от Флагман!
2.
Я виж в окото ми, плуват ли бели корабчета
11.03.2021 11:58:16
0
23
Нееее, ти си напълно независим хахахахаха
1.
въпрос
11.03.2021 11:57:08
1
31
Защо се предлага само ваксината на майката на Ева Майдел ??? (Астра Зенека)
Защо криете другите ваксини ???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Истрическо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Истрическо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" По-възрастните хора по целия свят се притесняват от Изкуствения интелект ПП-ДБ обявиха водачите на листите си ПП-ДБ обявиха водачите на листите си Както на изборите за Народно събрание, така и за евроизборите Спецченгета натръшкаха 43-годишен на пико зад волана на меденруднишки Опел Спецченгета натръшкаха 43-годишен на пико зад волана на меденруднишки Опел Отказал да даде кръв за химичен анализ, дал само урина Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Днес следобед ЦИК ще се произнесе по тези заявления Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Дойде в ЦИК директно от съдебна зала Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ще се проведат лекции за приложението и значимостта на химията в различни области Тревожна новина за Кирил Маричков Тревожна новина за Кирил Маричков Няма да може да участва в остатъка от турнето на групата и се връща в България Ясно е кой печели "Хелс Китчън" Ясно е кой печели "Хелс Китчън" Много от зрителите са убедени, че тазгодишната победа ще е дамска и дори вещаят, че Никол ще е тази, която ще се окичи с нея, тъй като е завършила академия „Льо Кордон Бльо“, живее в Испания и се е прибрала в родината си специално заради кулинарното състезание, но няма да е тя 
Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори