×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иван Манолов, който иска да бутне крепостната стена: Имах едно заведение, а сега няма нищо, тази бутафория ми скрива гледката


07 Март 2021, Неделя, 19:50 ч.
Автор: Флагман.Бг

Тази стена е супер фалшива, с камънаци, взето от морето и пясък от дюните е правена, твърди Манолов

 

 

Созополчанинът Иван Манолов заради когото част от крепостната стена на Созопол трябва да бъде разрушена проговори пред колегите от Zonaburgas.bg. Той обяви, че зидът, който е издигнат в имота му бил бутафория, там никога не е имало стена, а дядо му купил къщата от гръцка фамилия в първата половина на миналия век.

„Тук нямаше никаква стена, а къща- паметник на културата от 18-19 век ! Тази стена е супер бутафорна и фалшива, с камънаци, взето от морето и пясък от дюните е правена. Тук имах едно заведение с масички на алеята, сега няма нищо, а тази стена ми скрива гледката към морето”, твърди Манолов.

Историческият комплекс „Южно крепостна стена и кула ” е създаден от Фондация „Созопол”. Нейният председател е Кирил Арнаутски. Според експертизата по делото на мястото на стената не е установено да има следи от съществуващ старинен архитектурен паметник. Арнаутски обаче твърди друго.

„Преди да се изпълни проектът са направени археологически проучвания и от тях е видно, че има основи, има запазен стар зид, така че няма как да е бутафорна стената”, казва Арнаутски. Съдът вече е разпоредил община Созопол да премахне тази част от крепостната стена, която попада в частния имот.

 


В категории: Созопол


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
14
Коментара по темата
14.
Илия Кьосев
09.03.2021 17:36:09
1
1
Строежът е доказано незаконен. Собственикът незабавно трябва да заведе иск за пропуснати ползи!!!
13.
До heh
08.03.2021 19:23:12
1
7
''Публично обсъждане'" е имало, колкото има сняг на Екватора-нахлуха в имота му като вандали- дори имаше полицаи през деня и СОТ вечерта ! Да не дава господ да си на негово място,тогава ще разбереш в каква държава живеем !
12.
heh
08.03.2021 15:57:50
6
2
абе господине, ми ти що си ги пуснал в частния ти имот да строят, а???
защо си спал навремео, когато е имало т.нар. 'публично обсъждане' на проекта преди да почнат да 'реставрират' - начи когат е трябвало си дремел, ами сега дай да рушим направеното - каквото и да е: лошо или хубаво, срамота е значи
11.
Kiro
08.03.2021 15:00:28
4
2
Като гледам къв скъсаняк е няма да му станат нещата.
Ако беше някой баро можеше и да стане
10.
до логиката
08.03.2021 13:15:40
1
3
Липсва ти елементарна логика навярно породена от липса на интелект ! Конкретният случай разгледан от съда няма ама нищо общо с изброените от теб хипотези !
9.
По логиката
08.03.2021 09:08:45
9
5
на повечето списващи тук , и Царевец и Асеневата крепост, и всички реставрирани стени и паметници са бутафорни и трябва да се съборят !
Иначе проблема с откриването на древни останки в териториите на частни имоти и отчуждаването им,е стар проблем и съществува по целия свят !
Въпрос на законодателство е, а в България не сме цъфнали в тази посока !
8.
Илия Кьосев
07.03.2021 23:23:26
1
43
Хора, нека се върнем назад в годините! Първо поискаха да купят на човека имота. Не стана. После му затвориха вратата към площадката , където беше сложил няколко масички. Но, забележете, не затвориха със стена пред хотела на Ром Петрол и един областен управител. Отнеха на човека прехраната. Браво ,че не се отказа от битката и спечели. Не го съдете строго. Той се бори за своето.
7.
Smith
07.03.2021 22:14:21
30
30
Стената наистина е бутафория за усвояване на евросредства, като почти цялата работа на ГРОБ/ДПС. Ако не я бутнат, сама ще падне малко преди да изтече гаранционния срок.
6.
класика
07.03.2021 21:27:20
2
23
Ако беше в щатите сега щяха да му филмират историята а тук разбрали недоразбрали драскат и плюят върху един герой. Чарли Чаплин срещу Голиат ! Арн а у д ски ДГД ! Иван успя а при теб тропа и звъни частният съдебен изпълнител. Язък за кинтите дето усвоихте с този градеж на странджанските цигани.
5.
БРАВО
07.03.2021 21:21:22
1
46
Кретените да не пишат ! Този беден човечец бе подложен на изнудване за да продаде имота си на определени хора ! След отказа му бе заплашен с това, което му се случи. За 10 години му затриха поминъка, защото е беден човечец опълчил се на властимащите П.Р. и К.А. БРАВО ИВАНЕ УСПЯ ! Въпреки отказа на Прокуратурата. Въпреки заплахите които получаваше в късна доба от униформените ТИ УСПЯ (засега) ! ПОКЛОН !
4.
Пахатури
07.03.2021 21:10:05
5
37
Сici, има лесно решение-като обичаш Созопол и историята,прехвърли на Иван 7квадрата от твоя имот и той ще остави стената ! Ама на чужд гръб, 100 тояги са малко ,нали? В Созопол някои си заградиха и тротоарите пред дома им, а на него- че му събориха кръчмата, че в имота му издигнаха бутафорна стена(направо върху гранитогреса на двора), че го лишиха от препитание,разболяха го,година го разследваше НАП,отказваха му съдействие Прокуратурата и МВР и какво ли още не-е за теб са маловажни неща ! Че и даваш квалификации-алчен ,идиот-без да го познаваш (едва ли си от Созопол ) !А може и да си-завистливи изроди има навсякъде !А сега си обърши лигите и почети малко Граматиката !
3.
Bravo
07.03.2021 20:18:23
6
32
Стената е абсолютна бутафория! Колкото Мики маус е истинска мишка, толкова и стената прилича на нещо истинско!
2.
rubin
07.03.2021 20:18:13
37
10
Вижте само какъв Полуидиот на който Държавата иОбщината Не могат да му тропнат с крак и Точка по темата вижте ..Само !!!
1.
cici
07.03.2021 20:15:23
41
15
Мамати тъпа проста .. Забранете Събарянето .. Как може един Алчен Идиот за 2метра Да Погазва и Руши История Готово .. Красиво .. Забележителност Атракция .. Какво ще му гледаме после масичките за 2.50 двете .. И Какво Е Созопол .. без Стария град и Крепостните Стени към Залива !!!???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво 33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа Тя е била секретарка на Борислав Попов ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори