×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Васил Божков стои зад кампанията по очернянето ми


Валери Симеонов: Васил Божков стои зад кампанията по очернянето ми
Моето желание е да бъде продължен в следващото Народно събрание моделът за честна и откровена политика, която води НФСБ, каза Валери Сименов
06 Февруари 2021, Събота, 11:15 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Трябва да сложим край на розовите балони, които се пукат веднага след изборите, каза лидерът на НФСБ 

Разводът на НФСБ и ВМРО не е игра. Не сме се разделили. Те отказаха да се явят заедно с нас. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

„Той е сред най-търсените лица на седмицата. Валери Симеонов е един от политическите герои, но не само защото е лидер на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание“, каза водещият преди интервюто. 

„В политиката колкото по-малко чувства има, толкова е по-добре. Не трябва да акцентираме върху емоциите. ВМРО си е самостоятелна партия. Досега сме били в три кампании и всичките са били успешни. Изненадан съм“, сподели Симеонов. 

„Националният фронт за спасение на България си има свои структури и подкрепа в патриотичната общност. Представяли сме се добре още от създаването на партията. През 2013 г. дори имахме резултат, който след полунощ падна. До тогава беше 4,11%“, припомни той. 

„Политиката ни е последователна. Ние постигаме нашите цели. Това са реални неща, които можем да изброим. С това ще спечелим подкрепата на прагматичните хора, на патриотите, които оценят направеното, а не казаното“, подчерта лидерът на НФСБ. 

„От ВМРО отказаха да се явим заедно в коалиция, след като до четвъртък Каракачанов твърдеше, че ще сме единни на изборите. Загубихме така една седмица, през която можеше да си направим нашите политически планове“, добави той.

„Не сме се разделили с ВМРО. Те отказаха да се явят заедно с нас на изборите“, уточни Симеонов. 

„Единственото сбъркано нещо в коалицията ни бе, че прекалено се доверихме през 2017 г. на „Атака“ и на Волен Сидеров, който бе с едно коренно различно поведение и ни подведе. Седем месеца по-късно съжалявахме, че сме ги включили в коалицията. Тогава се видя, че „Атака“ преследва други цели и не се вписва в посоката на действие на „Обединени патриоти“. Започнаха атаки, необосновани обвинения и буквално обиди“, добави той.

„Не мога да кажа, че има напрежение през последните месеци. Работим много добре. Групата на „Обединени патриоти“ е сплотена“, уверява заместник-председателят на Народното събрание. 

„Ако останем извън парламента, ще продължим да работим за България. Ще сме алтернатива. Няма тенденция да се откажем от политиката. Ние по-дълго сме били извън парламента, отколкото в него“, добави той.

„До вчера не сме мислили за коалиране с други партии, каза той, след като му бе зададен въпроса дали е възможен предизборен съюз с партията на Цветан Цветанов“, заяви Симеонов. 

„Вчера направихме първото съвещание с колегите от НФСБ. Набелязахме задачи. Първата е за стягането на структурите и подготовката за изборите. До момента нямаме каквото и да било предложение или търсене от партията на Цветанов. С Петър Москов се уважаваме, но не сме имали разговор“, добави той.

Според него теоритично е възможно правителство, съставено от ГЕРБ и БСП, но едва ли ще това ще стане след изборите. 

„Бойко Борисов не ми е длъжник за това, че сме стабилизиращ фактор за това правителство. Не беше патриотично да се правят предсрочни избори, след като само след шест месеца са редовните“, заяви лидерът на НФСБ. 

Той сподели, че увеличаването на доходите на хората е най-голямото постижение на партията му. 

„Правителството реализира неща, които бяха приоритет на НФСБ. Лично моя кауза бе определянето на минимална пенсия не по-малка 300 лева. Това е факт. Тя вече е 350. Аз имам личен мотив в семейството си да се боря за това, защото знам как една 90-годишна жена какво може да си позволи с едни 160 лева тогава. Пенсиите в момента са два пъти по-високи отколкото, когато влязохме 43-то и в 44-то Народно събрание. Вдигането им започна в този мандат. С 50-те лева за епидемията сега са 350 лева най-ниските пенсии“, заяви Симеонов. 

„В никакъв случай няма да си препиша увеличаването на минималната заплата за наша заслуга, защото си беше приоритет на ГЕРБ“, добави той.

„Благодарение на това, че завършихме защитното преградно съоръжение с Турция в България няма бежанци и авантюристи от арабските и африканските държави. Страната ни е в най-голяма степен защитена и не малък принос за това има оградата. Тя бе лично моя кауза. Успях да прокарам решение в Народното събрание. Лично съм ходил всяка седмица на границата и съм контролирал изграждането й“, каза лидерът на НФСБ. 

„Акция „шум“ по морето приключи със закон, който е изключително опростен и действащ. България е една от флагманите в това отношение в Европа, а моите акции, които бяха обект на подигравки, дадоха резултат още през 2017 г. Показах, че когато човек се захване с нещо, може да го докара докрай“, добави той.

„Срещу онези огромни молове, построени върху пясъка, също поведох борба. Подадох сигнали в прокуратурата през 2018 г., но не бяха премахнати. Те са огнища за разпространение на наркотици. Собственост са на хора от сенчестия бизнес, на мутри са. Това е малка група, обсебила не само плажовете, но и най-големите хотели по Черноморието“, изтъкна Симеонов. 

Според него е грешка връщането на гимназистите в училище. 

„Не трябваше да се допуска това. Най-важно е здравето на хората. Има ли смисъл големите ученици да са в класните стаи и да се увеличават жертвите на коронавируса? Това не бива да се допуска!“, подчерта той.

„Причината за атаките срещу мен, когато съм се борил срещу шума по Черноморието и за опазването на бюджета от хипер изискванията на майките на деца с увреждания, са бизнес интереси. Това бе една кампания, спонсорирана от Васил Божков, защото четири месеца преди това внесох Закона срещу хазарта. Не бях подкрепен от никого тогава“, припомни патриотът. 

„Акцията за очернянето ми бе спонсорирана от човек, който в момента е издирван от българското правосъдие. Той бе основния рекламодател на големите телевизии“, добави той.

„Никога досега не е работено толкова успешно за българите зад граница. Успях с решение за самолетна линия София – Одеса и да прокарам мост между българите в Украйна, в Западните покрайнини, в Молдова и в момента продължавам да работя по проекти за финансирането на обекти на нашите сънародници там. Това са истински патриоти, обичащи България. Те го заслужават“, заяви Симеонов.

„Не случайно, когато бях очернян у нас, получих наградата „Човек на годината“ на българската общност в Украйна. Това бе през 2018 година“, припомни той.

„Моето желание е да бъде продължен в следващото Народно събрание моделът за честна и откровена политика, която води Националният фронт за спасение на България. Казването на истината, независимо дали се отнася за опоненти или за партньори, е важно за нас. Както съм бил критичен към БСП, така съм бил и към Борисов“, подчерта лидерът на НФСБ.

„Трябва да се сложи край на политическото говорене, на обещанията, на розовите балони, които се пукат веднага след изборите. Когато поемеш ангажимент, трябва да го изпълниш“, каза още той.


В категории: Политика


24
Коментара по темата
24.
3 в 1
07.02.2021 09:31:36
0
1
има всичко в БДЖ - то
23.
*********
06.02.2021 19:36:52
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
22.
*********
06.02.2021 19:14:33
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
T Ж,,,,,,,,ОВ
06.02.2021 15:29:25
10
1
ВАЛЕРКАТА Е НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ,РАДЕВ ДА ГО ,,,,,,,ХА
20.
Kom
06.02.2021 15:27:06
2
10
Абе той твърдеше,че до пролетта на 2021 в България ще има 541 нови бензиностанции на държавна фирма.Някой спомня ли си?И какви стана?Вече никой не се сеща за това.Само лъже.Как да му се вярва.С политиката беше дотук и той го знае.
19.
"Валерката, хайде идвай да направиме проверка
06.02.2021 14:53:27
3
10
Валерката даже не може да проумее, че това което той сам си направи, никой даже не се е сетил да му го прави. Дет се вика, сам се би още с разходките из нощен слънчев бряг
18.
Споко
06.02.2021 14:20:47
15
4
Валери и сам ще влезе в парламента.
Хората знаят кой мисли за тях, не са слепи.
17.
Давам съвет
06.02.2021 14:09:31
8
7
Валери да се опита пак да разубеди вмро.Ако не успее значи наистина някой се е погрижил да ги разедини.И да потърси за разговори Марешки за нова съвместна патриотична коалиция Такава коалиция ще има успех
16.
Кьосев
06.02.2021 13:48:31
6
18
Още малко и си извън парламента!
15.
*********
06.02.2021 13:27:04
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
*********
06.02.2021 13:25:25
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
До 2
06.02.2021 12:31:27
4
22
20 МИЛКИ комисионна от оградата не зле за толкова крехко и рехаво нещо
12.
*********
06.02.2021 12:16:08
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
наблюдателен
06.02.2021 12:02:27
4
29
През последните четири години, ще го запомним с огромния капацитет да обижда хората и играта на лошото и добро ченге с ГЕРБ. Ще запомним обещаните и загубени каузи за втори лифт на Банско, за изгубената битка със собствениците на БМФ, за битката с монополите, за лобистките закони прокаравани в парламента. Ще запомним провала на това управление, за подкрепата на местно ниво и никаква гластност от НФСБ за лятната резиденция на Росенец. На всички вече е ясно, че гравитацията на политическите процеси променят възгледи и действия и обещаната промяната и патриотизма остава само предизборно обещание. Дали заедно или отделно изборния резултат ще е под 4%. ВМРО ако бъдат прегърнати от ГЕРБ, ще са в общи листи с тях. Ако ли не ще се борят за 2%, което е непостижимо за НФСБ при сомостоятелно явяване на изборите.
10.
Да
06.02.2021 12:00:04
3
12
Голяма грешка на каракачанов .От която най вероятно ще изгубят герб.Защото по отделно нито той ,нито валери ще влязат в парламента.Най вероятно вмро се подведоха от добрите резултати на евроизборите.Но там се гласуваше за личности а сега за партии.Разликата е голяма.Да видим с кого ще прави коалиция бойко? Останаха му бсп турците и евентуално чалгаря.
9.
Кондйо
06.02.2021 11:58:27
24
4
Да се пробва сам Симеонов за мен беше успешен в тази коалиция като и за миг не остави бойко да си разиграва коня ,като видя листите на другите бургазлии не виждам единствено петър кънев е на нивото на симеонов но там в бсп командва друг такаче бургазлии е добре да помислим трезво можеби слави ще изкара некой свястен на ниво ама бургазлии немоим да свирим втора цигулка че и без ноти
8.
до 6
06.02.2021 11:50:24
3
23
много правилен и точен анализ който се хване с Герб изчезва завинаги от политическата сцена справка Абв и Реформаторският блок сега наред са патриотите и воля
7.
*********
06.02.2021 11:22:31
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
*********
06.02.2021 11:18:18
0
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
5.
Турчин
06.02.2021 11:12:52
2
24
Топчето пукна,
Валери се стресна,
ДПС скокна
Клисура да брани
Пустите патриоти
Станали ибрикчии -
А атакисти -
Путински казаци!
4.
Дернев
06.02.2021 11:08:54
0
25
ГЕРБ ще го прилапат сега и с това ще се сложи началото на края на НФСБ. И това е целта най-вртоятно, защото проекта В.С. се оказа неудачен.
3.
бай Ставри
06.02.2021 10:55:11
2
37
Колко и каква подкрепа печели НФСБ се видя на последните местни избори, когато партията спечели по-малко гласове от независимия кандидат за кмет Иванчева, която при това беше задържана в ареста
2.
Justice for all
06.02.2021 10:54:26
5
45
Този дали ще влезе или не е без значение, той отдавна си е осребрил ибрикчийството към дпс и бойко. Тоя трябва да понесе отговорност по един или друг начин.
1.
НФСБ
06.02.2021 10:41:49
5
35
Само,че кой доходи се увеличиха. Вашите и на ченгетата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори