×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ОбС-Бургас прие декларация срещу фалшивите новини


ОбС-Бургас прие декларация срещу фалшивите новини
Последният спорен казус, който даде поле за разпространение на фалшивите новини е за подземния паркинг до хотел България
26 Януари 2021, Вторник, 10:09 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

С 31 гласа „за”, 7 „въздържал се” и 4 „против” текстът, предложен от Георги Дракалиев, бе подкрепен

ОбС-Бургас прие декларация срещу фалшивите новини. Предложението бе подготвено от общинския съветник Георги Дракалиев и предизвиква сериозен дебат на днешното заседание на местния парламент. С 31 гласа „за”, 7 „въздържал се” и 4 „против” текстът бе подкрепен.

Декларацията идва след няколко широко разпространени и неистински новини – по казуса „Росенец”, за „събарянето" на Младежкия дом и за подземния паркинг до хотел „България”.

При последния случай става въпрос за петицията, в която дословно пише „Община Бургас се готви да разреши на собствениците на хотел България да разрушат историческия център на Бургас”.

Дракалиев подчертава, че ОбС обикновено не коментира измислици, но тази невероятна лъжа минавала всякакви граници.

„Ценим високо мнението и активността на гражданите, защото тя е важна за формирането на политиката на управление, но нека не се използват неистини. Когато се изливат фалшиви новини, не може да мълчим, защото това означава, че се съгласяваме”, каза Дракалиев.

"Подкрепям идеята, духа и посланието на декларацията срещу фалшивите новини. Лъжливата информация за паркинга за съжаление не е първата. Ние освен общински съветници сме и граждани и имаме право да изразяваме мнение за този нов информационен вирус, зараза, която е обхванала целия свят. Тяхната цел е манипулиране и изкривяване на истината”, подчерта Веселин Пренеров от ГЕРБ.

Против предложението се обяви Константин Бачийски  от Средна европейска класа. Според него подобна декларация не би следвало да се разглежда от Общинския съвет, ако имало някой обиден – да си търси правата по съдебен ред. „За всяка подобна новина ли ще приемаме декларация?”, попита риторично Бачийски.

Против бе и Живко Табаков от Движение „България на гражданите”. „Не подкрепям тази декларация, защото ние казваме на обществото, че която новина не ни харесва, е фалшива. Прави ми впечатление, че г-н Дракалиев иска Общинския съвет да защити администрацията”, коментира Табаков.

Факсимиле от декларацията, която днес ОбС Бургас подкрепи

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
28
Коментара по темата
28.
*********
26.01.2021 17:40:36
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
27.
до Дракалиев, Пренеров и всички гласували
26.01.2021 16:11:51
0
5
Проектът за подземен паркинг на хотел „България“ противоречи с действащите законови и нормативни актове. Това твърдят в отворено писмо от УС на Камарата на архитектите в България – Регионална колегия – Бургас.

Публикуваме цялото становище, без редакторска намеса:

Във връзка с информация, публикувана на 13.01.2021 г. на официалния уеб сайт на Община Бургас, отнасяща се до представено пред общинската администрация инвестиционно намерение за изграждане на подземен паркинг и благоустрояване на околното пространство на хотел „България” със средства на собственика на хотела, Управителният съвет на Камара на архитектите в България – Регионална колегия Бургас уведомява обществеността и заинтересованите лица за противоречие на описаното по-горе намерение с действащите към момента в България законови и нормативни актове.

Описаното инвестиционно намерение е представено като идеен проект за подземен паркинг и благоустрояване, засягащ няколко поземлени имота в централната част на град Бургас, сред които поземлени имоти с идентификатори 07079.610.197 и 07079.610.195.

ПИ с идентификатор 07079.610.197 по КК на гр. Бургас с площ 3973 кв. м. е частна собственост и е идентичен с УПИ ІІ, кв.43 с отреждане „за хотелски комплекс”. В него е разположена сградата на хотел „България”. От север имотът граничи с ПИ с идентификатор 07079.610.195 по КК на гр. Бургас с площ 5076 кв. м., публична общинска собственост, идентичен с УПИ ІІ, кв.43 с отреждане „за озеленяване.

УПИ І кв. 43, отреден „за озеленяване“, УПИ ІІ кв. 43, отреден „за хотелски комплекс” и УПИ ІІІ кв. 43, отреден „за култова сграда” са образувани, чрез разделяне на бивш УПИ І, кв.43, отреден за „хотелски комплекс, култова сграда и озеленяване“.

Градината до хотел „България“ е самостоятелен урегулиран поземлен имот - УПИ І в кв.43, който граничи с пешеходните зони - ул. „Алеко Богориди“ и ул. „Александровска“. Извършеното благоустрояване и паркоустройство е в съответствие с предвижданията на действащия подробен устройствен план и със своето композиционно решение акцентира върху пресичането на двете улици. Това обуславя и важната роля, която има за града - пространственото обединяване на двете главни пешеходни зони.

Поради непълната информация (три броя визуализации) представена до момента, не е ясно дали и в каква степен са засегнати други поземлени имоти.

Хотел „България“ е реализиран в периода 1969-1975г на базата на конкурсен проект с автори арх. Тодор Кожухаров и арх. Евлоги Цветков. Във финалния етап на конкурса участват два проекта: ниска широкоплощна сграда на н.арх. Никола Николов и пунктова такава. Предпочетена е високата сграда, защото осигурява възможност за създаване градина в сърцето на градския център, като компенсация за съборените сгради и нарушената градска структура, оазис за отдих и спасение от палещите лъчи на слънцето. Градината се превръща в любимо, знаково място за бургазлии. Реализираните пешеходни зони по ул.“Александровска“ и ул.“Богориди“ съхраняват градския сквер, като зелен джоб, а не като парадно променадно пространство, ориентирано към страничния вход на хотела.

В обяснителната записка на Общия устройствен план на гр. Бургас, в частта за Градски градини и скверове е посочено следното: Като зелени площи за широко обществено ползване всички съществуващи градини и скверове са публична собственост и са особено важни за архитектурно художествения силует на урбанизираната среда. Най значимите обекти са: Борисовата градина, площад „Тройката”, скверовете пред хотел България, градинката на улиците „Мария Луиза” и „Фердинандова”, новия парк „Изток”, градина в кв. ”Победа”, градина „Акациите”, градина „Хоризонт”, градина „Лазур”."

В разпространената до обществеността информация е описано, че „Реализирането на предложения проект може да стартира след одобряване на подробен устройствен план от местния парламент, въз основа на който да бъде учредено право на строеж на инвеститора за изграждане на подземен паркинг, благоустрояване и озеленяване на терена в близост, като част от общата концепция за реконструкция на пешеходните зони на града.” (източник: www.burgas.bg)

Съгласно ЗУТ - Част четвърта, РЕЖИМ И ОГРАНИЧЕНИЕ НА ВЕЩНИ ПРАВА. ОТЧУЖДАВАНЕ И ОБЕЗЩЕТЯВАНЕ, Глава дванадесета, УЧРЕДЯВАНЕ И ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ПРАВО НА СТРОЕЖ, чл.188, ал.1 се дава възможност с подробни устройствени планове да се предвижда застрояване под и над улици и други открити пространства, т.е. трябва да се изготви ПУП-ПЗ. Начинът на извършване на строежите под и над улици и други открити пространства се указва в чл.188, ал.5 - въз основа на учредено право на строеж по реда на Закона за общинската собственост или на Закона за държавната собственост.

Не може да се процедира ПУП-ПЗ в обхват включващ УПИ І, кв.43, представляващ ПИ 7079.610.195 по КК на гр. Бургас, с който да се отреди и за изграждане на подземен паркинг, поради нарушаване на разпоредбите на чл.62, ал.7, чл.62а, ал.1 и чл.134, ал.4 от ЗУТ.

Относно възможността за учредяване право на строеж по реда на Закона за общинската собственост за обект в обхват включващ и УПИ І, кв.43, представляващ ПИ 7079.610.195 по КК на гр. Бургас, следва да се вземат предвид и разпоредбите на чл.62, ал.2 от ЗУТ указващи, че озеленените площи, които представляват публична собственост, не могат да бъдат продавани, преотстъпвани и обременявани с вещни тежести, както и да бъдат използвани за други цели.

Съгласно, чл. 62а., ал. 1 от ЗУТ (Нов - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.): Не може да се променя предназначението на съществуващите озеленени площи или на части от тях в урбанизираните територии, реализирани съгласно предвижданията на устройствените планове.

Съгласно, чл. 62, ал. 2 от ЗУТ: Озеленените площи, които представляват публична собственост, не могат да бъдат продавани, преотстъпвани и обременявани с вещни тежести, както и да бъдат използвани за други цели.

Съгласно, чл. 62, ал. 7 от ЗУТ (Нова - ДВ, бр. 65 от 2004 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.): С подробните устройствени планове за паркове и градини в озеленените площи - публична собственост и в поземлените имоти - частна собственост, без промяна на предназначението им, може да се предвижда само застрояване, необходимо за:

1. (доп. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, обслужващи озеленените площи;

2. поддържане на зелената система;

3. (изм. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) открити обекти за спортни или културни дейности;

4. (нова - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) площадки за игра;

5. (нова - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) преместваеми обекти по чл. 56, които не могат да заемат повече от 10 на сто от площта на имота;

6. (нова - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) монументално-декоративни, информационни и рекламни елементи по чл. 57;

7. (нова - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) мемориални места и обекти.

Съгласно, чл. 134, ал. 4 от ЗУТ (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.): Влезли в сила подробни устройствени планове не могат да се изменят с цел:

1. узаконяване на незаконно изградени строежи;

2. промяна на предназначението на терени, определени с подробните устройствени планове за озеленени площи, освен в случаите по ал. 2, т. 1 и по чл. 62а, ал. 2 - 5.

Реализирането на гореописания проект, предхождано от промяна на действащия към момента устройствен план, противоречи на разпоредбите на чл.62, ал.7, чл. 62а, ал. 1 и чл.134, ал.4 от ЗУТ.



Съветът на РК на КАБ – Бургас по изключение ще коментира хипотетичното реализирането на един такъв строеж, реализирането на който е в разрез със законовите разпоредби.

І. Професионална оценка на представената до момента информация

1. За 11:00 ч. на 15.01.2021 г. беше насрочено онлайн събитие под надслов „обществено обсъждане за представяне на проекта”. Обществено обсъждане в истинския му смисъл практически не беше осъществено, тъй като нямаше предварително представен проект, какъвто няма и до момента (до сега са представени 3 (три) визуализации на надземната територия).

2. От малкото представена чрез визуализации информация се вижда ясно нарушаване на визуалната връзка в пресечната територия между двете главни пешеходни улици на Бургас – ул. „Александровска” и ул. „Алеко Богориди”, следващи осите „север-юг” и „изток-запад”. Предвиденият надземен вход към проектния подземен паркинг представлява кръгла постройка с видими размери над 25 м. в диаметър и височина над 4м.

3. По време на т. нар. обсъждане беше пояснено, че хотелът е с капацитет около 400 души, конферентните зали – около 400 души, местата за хранене – още 400 души. Абсурдно е да се твърди, че при наличието на подземен паркинг за 32-34 места и един обществен паркинг с 36 места, част от „Синя зона” пред самия главен вход на хотела, един паркинг с капацитет 100 коли ще реши паркирането на хотела и на гражданите. По време на дискусията не беше даден отговор на въпроса кого ще обслужва евентуалния подземен паркинг.

4. Проектът засяга съществуващи елементи както на озеленяването (смърч и друга едра дървесна растителност), така и елементи на градската среда като паметна плоча на еврейската общност, за която се предвижда преместване.

5. Не става ясно дали проектът предлага по-висока архитектурна стойност на територията, например чрез вложени материали или по-богато озеленяване в зона от изключително значение за гражданите на Бургас.

ІІ. Принципни забележки

1. По време на т.нар. обсъждане на част от желаещите граждани не беше дадена думата, въпреки че имаше възможност за това.

2. Патосът, с който общински съветници защитаваха идеята за изграждане на подземен паркинг, включващ преместването на паметната плоча на еврейската общност, беше крайно неуместен.

3. Неприемливи бяха манипулативни призиви към съграждани „...не ме разочаровайте”, отправени от общински съветници в защита на непредставения идеен проект.

4. Неприемливо е, че при провеждане на дискусията на някой от участниците, изразяващи подкрепа за инвестиционното предложение, бе давана думата многократно, а на тези задали конкретни въпроси към представящите проекта не бе дадена възможност за изказване след получените отговори.

5. Крайно неуместно бе и спекулирането с паметта на покойния арх. Петко Йовчев и негови проучвания за подземен паркинг в района.

6. Категорично считаме, че реализацията на подобна инициатива не е обществено необходима, тъй като няма да подобри обитаването, а по-скоро ще натовари автомобилното движение в района, което и без това е затруднено. Същевременно преди около 10 години отпадна проект за реализация на подземен паркинг под пл. „Тройката“ с капацитет 345 паркоместа. Един от основните мотиви от страна на Община Бургас бе да се намали автомобилният поток към центъра на града. Припомнямe, че имаше идеи за обособяване на подземни паркинги под спортните терени на училищата в района, но и те останаха нереализирани, вероятно поради същите причини. Община Бургас изпълнява Проект за интегриран градски транспорт, в рамките на който бе направено проучване за изграждане на буферни паркинги именно с цел разтоварване на центъра от автомобилно движение. В тази връзка би следвало да се търсят начини за използване капацитета на изградените вече съоръжения, вместо да се изграждат нови и най-вече за частни нужди.

7. От публикуваните визуализации не стават ясни границите на предвидената за подземен паркинг площ, съответно поражението на съществуващата дървесна растителност. Независимо от твърденията на проектантите, възпроизвеждането на едроразмерна дървесна растителност върху подобно съоръжение е доста съмнително. Това ще оголи пространството и ще създаде ветрови коридор, който бе донякъде неутрализиран от съществуващия към момента „зелен оазис“.

8. Съветът на РК на КАБ – Бургас категорично отхвърля варианти на изграждане на подземна или надземна инфраструктура за паркиране на автомобили в зоната на тази градска градина, с оглед нейното важно значение в структурата на пешеходна зона в центъра на града. Очакваното бъдещо продължение на пешеходната зона по ул. Александровска в посока на пристанището, чрез новите планирани обществени пространства, утвърждава и задължава съхранението и развиването на градината като важен композиционен акцент в центъра на града.

Проблемите в централните градски зони с паркирането на автомобили са известни и за тяхното решение следва да се подхожда комплексно. Предложенията за увеличаване капацитета за паркиране в центъра трябва да съдържат и доказателства за наличие на достатъчна проводимост на обслужващите улици и кръстовища и да не влошават параметрите на средата с прекомерен автомобилен трафик. Не са представени проучвания за трафика в района, за влиянието на едно такова съоръжение върху натоварването на трафика и прилежащите жилищни зони.

9. Градината до хотел „България“ попада в пресечната точка на двата основни за града групови паметника на културата - улиците „Александровска“, „Алеко Богориди“. Зоната е наситена и с единични културни ценности и е една от най-съхранените.

В историческите места в Европа повсеместно се ограничава автомобилното движение. Автомобилите се отдалечават максимално от старите градски центрове, а тук се случва точно обратното.

Приветстваме инициативата на Община Бургас и управата на х-л България да запознаят обществеността с предложения по такива важни за развитието на града въпроси, но призоваваме към по-добра организация на тези събития от гледна точка на осигуряване възможност за предварително запознаване с предложените за обсъждане материали, за да може дискусиите наистина да доведат до ползотворни резултати.

Съветът на РК на КАБ – Бургас предполага, че повечето от гражданите на Бургас очакват от избраниците в местната власт, независимо от партийната им принадлежност, да подкрепят всяко начинание, което е в полза на обществото и би подобрило развитието на града и живота в него. Дотук доказателство за такова няма.

III. Заключение:

Съветът на РК на КАБ – Бургас категорично счита, че подобна инициатива не е обществено необходима и реализирането на гореописания проект, предхождано от допускане на изменение и промяна на действащия към момента устройствен план, противоречи на разпоредбите на чл.62, ал.2, чл.62, ал.7, чл. 62а, ал. 1 и чл.134, ал.4 от ЗАКОНА ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА.

Считаме, че общественото обсъждане би било по ползотворно, ако в него бе включено и предложението за ПУП-ПЗ, като част от „Предложението за ПУП-ПЗ и идейно решение по част Архитектура за изграждане на подземен и надземен паркинг и благоустрояване на прилежащите пешеходни зони пред северната и западната фасади на хотел „България“, в УПИ II-1851 и УПИ I в кв.43 по плана на ЦГЧ, гр. Бургас“, за което ОЕСУТ е изразил положително становище, изразено с решение по т.6 от протокол №14 от 29.07.2020г., за стартиране на процедура по разрешаване изработване на ПУП-ПЗ и учредяване право на строеж и се е произнесъл, че следва да се внесе Докладна записка в общински съвет Бургас, при условията на чл.134(без да се посочва на основание на коя алинея от чл.134 се допуска изменение на ПУП) и чл.188 от ЗУТ за даване на съгласие за изработване на ПУП-ПЗ за създаване на градоустройствена основа за реализиране на подземно строителство за реализиране на подземен паркинг и за учредяване право на строеж по ЗОС. (източник: www.burgas.bg)
26.
възмутен гражданин
26.01.2021 16:05:35
0
7
Е, те тази декларация е всъшност фалшивата новина! Ето защо:
"....на ОЕСУТ е представен идеен проект...." Къде е този идеен проект? Не е качен на сайта на общината, не е предоставен преди и на "общественото обсъждане", въпреки искането на граждани и специалисти (виж становището на КАБ) все още такъв не е представен! Трите семпли "визуализации" не са идеен проект. Е, къде е въпросният идеен проект? Защо не се показва ако го има? Каква точно скрита картинка има в него? Идеен проект съдържа всички части от инвестиционното намерение - архитектура, конструкции, електро, ВиК, геодезия, геология, пътна, ландшафт, ПБ...
"....по който има положително становище, защото отговаря на законовите изисквания...." - това е върха на наглостта и лъжата в гласуваната декларация!!! Прочетете професионалното становище на КАБ, в което аргументирано, точно и подробно е упоменато на колко члена от ЗУТ категорично противоречи искането за изграждане на паркинг!
Наглостта ви е безгранична! Вие разпространявате фалшиви новини, а обвинявате авторите на петицията и на подписката!
25.
напушен
26.01.2021 14:48:27
0
3
22-ри, по принцип ли си глупав или последните 10 години оглупя? Такива "достоверни" новини има единствено в Северна Корея!!! Едно време и у нас имаше: Работническо дело, Черноморски фронт... само "достоверни" новини.
24.
Колко неверни писаници съм чел при вас...
26.01.2021 14:33:58
0
7
Флагман пускат по цял ден фалшиви или частично неверни новини. Склонен съм да вярвам, че е поради некадърност, а не заради паричен интерес, в името на който се манипулира истината. Но знам ли...
23.
така така
26.01.2021 14:28:37
0
13
Дараклиев толкова се уплаши от народната любов преди няколко дена че чак си заключи коментарите на поста си! Тази община с тези хора и администрация се е изчерпала от доста време! Моля ви тръгнете си с поне и малкото достойнство което ви е останало! Бургас запустя заради вас.. достатъчно осрахте инфраструктурата!!!
22.
!!!!!!!!!!!!!!!!
26.01.2021 12:23:58
17
12
За да спрат фалшивите новини, трябва първо да закриете всички частни медии. Били те телевизионни или интернет сайтове
21.
Кольо
26.01.2021 12:19:35
2
20
Пичове,писна ни от вашето безхаберие!
Всеки път слушаме само обещания и.......
Нищо не сте свършили освен да пърдите на държавно.....
Махайте се!
Общински съветник става човек от квартала,човек от хората!
Не наядени тъпунгери като вас!
Оставка,мишкиии
20.
*********
26.01.2021 12:18:43
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
Freeman
26.01.2021 12:13:23
1
18
Ако не беше се вдигнал шум, този парцел щеше тихомълком дабъде подарен от ОС между две четения, както стана с подаръка за Доган на Росенец.
18.
Кондйо
26.01.2021 12:08:26
0
8
Те фалшивите рано или късно излизат има едни други обаче скритите неизказани новини от местните купени медии те са по страшни има и една форма на новинарски рекет непопадаща в наказателния кодекс
17.
Гарантирано от ГЕРБ
26.01.2021 12:03:57
21
10
Всички Истини относно групировката ГЕРБ и ОП,
както и за лидерите инм,
са фалшиви новини !!!
16.
ХАХА АДМИНИСТРАТОРА
26.01.2021 11:42:14
21
4
И КО КАТО ГО ИЗТРИ ??ТО ЗА ФАКТИТЕ СИ ИМА РРИИНТ СКРИИН!!!!!!ПРОБЛЕМА Е ЧЕ НЕ ПРОЯВЯВАШ УВАЖЕНИЕ СПРЯМА ПРАВООХРАНИТЕЛНИТЕ ОРГАНИ /прокуратура //РАЗЧИТАЙКИ НА ""ЧАДЪР""!!!!ЗАЩОТО ЛИПСАТА НА САНКЦИИ ЗА ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ Е ВИД ПООЩТРЕНИЕ/одобриние/!!!!!!!!!!ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ!!!!!!
15.
*********
26.01.2021 11:20:11
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
gradski
26.01.2021 11:17:50
0
19
Анимационни герои.... Ако нямаше 13% "невалидни" бюлетини на изборите половината щяхте да сте безработни калинки.
13.
общински лапачи сте
26.01.2021 11:10:18
0
19
Абе вие гласувате противообществени докладни, фейк новините се загрижили.
Много работа сте свършили!
1000 лв. за 4 заседания на месец!
За един мандат, колко стават?
12.
ало АДМИНИСТРАТОРА
26.01.2021 11:09:55
31
13
Защо лъжеш гражданите поставяйки отрицателен 28 на №1!!!!!!!!!!!!!ТОВА Е ЛЪЖА ФЕЙК !!!!!!!
11.
*********
26.01.2021 11:05:27
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
напушен
26.01.2021 11:00:28
2
24
За пореден път се убеждавам какви гербави дебили има в Общинския съвет. Ако има пълна прозрачност на управлението, т.е. всички решения и заповеди незабавно да стават достояние на гражданите от сайта на Общината, на никого нямаше да му хрумва да пуска неНовини. Но от дебили какво пове1че да се очаква? Сега приемете и декларация кои новини са истински и кои фалшиви!
9.
Хахахха
26.01.2021 10:55:26
0
21
Усетиха че няма да им мине номерът тоя път с поредният строеж и веднага дръпнаха 20 крачки назад
8.
*********
26.01.2021 10:48:18
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Бургазлия
26.01.2021 10:44:43
6
15
Не знам за фалшивите новини, но има една мръсна педеруга, която по цял ден сипе фалшиви коментари, а именно пърдухала с големите букви. Най-големия боклук на Бургас, който някога е съществувал. Дебел джендър на възраст и без работа, който все още разчита на майка си да го дундурка. Аутсайдер отхвърлен от обществото и избиващ комплекси в страницата на Флагман. Само като му прочете коментара човек, и веднага разбира че е писан от невменяем, психично болен индивиди с манафски наклонности. Призовавам редакторите на страницата да блокират бълващите лъжи на педеругата с големите букви за да отърват читателите от лъжите на говедото!
6.
1
26.01.2021 10:36:42
0
25
Смешни диктаторчета, за свобода на словото не са ли чували.
5.
ГЕРБ
26.01.2021 10:34:26
0
16
Един хаир му напраихме на бай Амет кво толкоз станало стига с тоз сарай....
4.
БайШиле
26.01.2021 10:32:12
1
31
Ами ако "утре" им разрешите да копаят дали ще бъде истинско или фалшиво разрешение ?!?
3.
след ПРЕДАТЕЛСТВОТО ВИ!!!!!!!!!!!!!!!!
26.01.2021 10:28:22
36
25
СРЯМО ИНТЕРЕСИТЕ НА БУРГАЗЛИИ ХАРИЗВАИКИ ПЪТЯ НА ""САРАИТЕ""КВО ОЧАКВАТЕ???????????
2.
//
26.01.2021 10:24:05
4
40
Поредното доказателство с какви глупости се занимават общинските съветници.
1.
БРАВО НА БАЧИИСКИ И ТАБАКОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!
26.01.2021 10:24:03
47
37
ГЕРБ ИСКАТ ДА ЗАПУШАТ УСТИТЕ НА ХОРАТА !!!!!!!!!!!!!!АМИ НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ!!!!!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК
Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори