×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ремонтът на бул. „Демокрация“ раздели Бургас на „за“ и „против“ промените, вижте защо


Ремонтът на бул. „Демокрация“ раздели Бургас на „за“ и „против“ промените, вижте защо
Локалните бусленти, стесняването на платното, по-малкото ленти, липсата на паркоместа – това са основните аргументи в полза на критиците
Тема в развитие
виж още
скрий
13 Януари 2021, Сряда, 21:51 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Пътната артерия, преминаваща през целия град, съвсем скоро ще има нов облик, който обаче не се харесва на всички

Течащият в момента ремонт на бул. „Демокрация“ в Бургас отново предизвика дискусии, които от социалните мрежи се прехвърлиха в Общинския съвет. Опозицията от БСП зададе писмено няколко въпроса, свързани с реконструкцията на булеварда и отново заваляха коментари. 

Въпросите на общинските съветници бяха свързани главно с това как ще е организирано паркирането по новия булевард, тъй като в крайната му дясна лента в двете платна вече има обособена специализирана буслента, която на места е отделена от останалия трафик с островче. Очаквано въпросите за паркиране провокираха доста по-мащабна дискусия – такава, каквато изглежда не се е състояла на обществените обсъждания за проекта в Бургас, които са добре познати с това, че не подбуждат особен интерес откъм гражданите.

„Местата за паркиране ще са повече от преди, има предвидени такива и за таксита. Ще има два асансьора, които да улесняват достъпа до подлеза на кръстовището с ул. „Копривщица“. Предвиден е и достъп за автомобилите, които зареждат търговските обекти по продължението на бул. „Демокрация“. Потоците – автомобилен и автобусен – са разделени с островче за улеснение. Ще бъдат монтирани нови светофари, които ще съкратят драстично времето за преминаване по булеварда и това ще се случва не само по-бързо, но и по-безопасно. В проекта няма нищо „революционно“ – Община Бургас следва добрите практики от Европа“, коментираха от администрацията в отговор на някои от критиките на граждани.

Въпросите обаче остават: Защо трилентов път бе превърнат в двулентов? Защо островът между двете платна е толкова широк? Как ще преминават автобусите в толкова тясна буслента и ако се случи повреда, няма ли това да доведе до тежки задръствания? Ако падне сняг, как ще се почиства буслентата от снегорин? 

Припомняме обаче, че проектът за реконструкция на бул. „Демокрация“ бе представен за пръв път още в края на 2017 г. - близо година, след като в Бургас влезе в сила схемата на Интегрирания градски транспорт. Той бе част от цялостната инициатива на Общината за подобряване на качеството на вътрешноградските линии чрез въвеждане на специализирани бусленти. Необходима ли беше обаче тази реконструкция на булеварда? През последните 10 години в Бургас се извършиха няколко важни инфраструктурни проекта, чиято основна цел бе да премахне трафика от центъра на града в туристическия сезон. С тази задача и то доста успешно се справиха изграждането на ул.  „Крайезерна“, ремонтите на ул. „Проф. Яким Якимов“, бул. „Транспортна“ и реконструкция на възлови кръгови кръстовища. В същото време другата основна цел – градският транспорт да се обнови и подобри драстично също бе постигната. Макар голяма част от бургазлии все още да са недоволни от новата система, туристите, пристигащи от вътрешността на страната в морския град, остават изненадани колко добре са организирани вътрешноградските линии. 

Това ни връща на бул. „Демокрация“. Докато преди въпросните проекти той бе основна пътна артерия, през която на практика минаваше целият трафик към Южното Черноморие, днес ситуацията е различна. Булевардът вече е много рядко използван, задръстванията по него отпреди години са само спомен, а широчината му даваше възможност автобуси и автомобили да се движат спокойно един до друг, без да си пречат. И това поставя въпроса – защо в такъв случай бе необходимо обособяването на отделни бусленти. 

Отговорът „Така е в цяла Европа“ няма давност в случая, защото подобни проекти не се правят само, за да приличаме на идолите си, а заради крещяща нужда от промяна, която да подобри ситуацията. Такава обаче за мнозина бургазлии нямаше, когато става въпрос за бул. „Демокрация“. Трилентовият, на места дори четирилентов път, в момента е стеснен. Вярно е, че трафикът е по-малко, но защо за сметка на пътя се правят неизползваеми острови – например този, който разделя буслентата от платното с висок бордюр, по чиято централна линия има ограда. Това разделение е широко средно около 80 сантиметра (на места дори повече), а оградата – около 4 см. Реално това води до загуба на около метър в пътното платно. В същото време централният остров, който разделя двете платна също е разширен за сметка на лентите и в крайна сметка резултатът е – от три/четири ленти за движение, булевардът вече разполага със само две. Локалната буслента пък е широка точно толкова, колкото е необходимо, за да влезе един автобус, и то от точно този модел. Всяка бъдеща потенциална промяна на автопарка пък в този случай би следвало да бъде съобразявана именно с тази широчина на буслентата.

И точно заради тези причини мнозина бургазлии днес смятат, че при ремонта и реконструкцията на булеварда е нарушена една основна максима в инженерството и проектирането: „Ако не е развалено, не го поправяй“. В същото време обаче останалата част от жителите смятат, че промяната е правилна и необходима на града, като така той ще придобие още по-добра европейска визия. А какво е вашето мнение?
 


В категории: Бургас


82
Коментара по темата
82.
Бургазлия
03.02.2021 11:23:34
0
4
Мръсни, долни продажници.... Махнахте паркинга пред Краставицата... Не се наядохте и накрадохте... Отстраняването от властта няма да е решение... Трябва разплата и линч...
81.
Безумието Демокрация !
20.01.2021 16:07:54
1
4
Разделителните ленти не са по 80 см а по 1.40 лично съм ги мерил..това е ширина достатъчна за паркиране на автомобил и започват и свършват в нищото...както е и за бус лентите за автобуси минаващи на 15 мин...приказките за паркоместа са лъжи , достъпа до магазини и учреждения е невъзможен...направиха безпроблемен булевард в проблемен...Това е ...строи се за да се строи...сещайге се
80.
гост
18.01.2021 09:34:09
0
3
Ако Илф и Петров сега пишеха роман, щяха да започнат така... В гр. Бургас хората се раждаха и живееха с единствената цел да се качат на автобус или велосипед, да се повозят по новите улици и велоалеи и да умрат.....
79.
Ивайло
16.01.2021 22:30:56
0
7
Ужас! От. 3 4 ленти остават 2.на места 1!!!!!! Безумие, такива задръствания и проблеми ще има пред краставицата и 3та поликлиника.....
78.
Съграждани,
16.01.2021 19:36:43
5
3
булеварда не е място за паркиране. И какво сте писнали срещу синята зона,след като и с нейното действие трудно се намира място за паркиране. До кога помещения проектирани за гаражи ще се превръщат в магазини,офиси и всичко друго,но не и гаражи
77.
дебили бургас
16.01.2021 18:08:26
1
1
Вие ще видите като вдигнат новия хотел на площадката на кръговото до Миража...., и там ще се отнеме едното платно за влизане и излизане от хотела....
76.
Пънч
16.01.2021 13:43:38
0
12
За съжаление в Бургас има тенденция за стесняване на габарита на пътната мрежа,а наблюдаваме увеличение на МПС ,което пък е следствие от другата сътворена простотия-новата транспортна схема за интегриран градски транспорт.Неприятното е,че управата на града идва и си отива,но ”гениалните„ решения остават за нас.
75.
Димитър
16.01.2021 12:27:24
0
25
Предлагам кмета на Община Бургас и екипа му да възстановят булевард Демокрация в предишния му вид изцяло за своя сметка, с лични средства.
74.
Гастро- Езофагеална Рефлуксна Болест (ГЕРБ)
15.01.2021 21:00:20
0
24
Тонове жълта боя, стеснени ленти за простосмъртните бургаски шофьори с едни от най високите данъци в БГ, неуморни паяци и рояци общински прасета лепящи посред нощ глоби по колите, които хората освен на тротоара, просто няма къде другаде да паркират в най добрия град за живеене.
73.
Ватман
15.01.2021 19:58:59
0
10
То не остана място за един трамвай да мине...
72.
Шофьор
14.01.2021 21:05:55
2
43
Това е по-глупаво и от кръговото на
Трапезица. Явно тези, които са "ЗА" не са шофьори.
71.
Sgh
14.01.2021 14:59:29
3
61
Абе, разберете най-накрая, че ние гражданите сме най-виновни за тези безобразия, преди наглеците в общинския съвет, кмет и тем подобни! Ние си траем и това е, само в нет-а сме силни. ЗА ДА се случат нещата трябва от сутрин до вечер да има бойкот на въпросните кръгови, улици и централни спирки, протести и пак протести, друг начин НЯМА, разбери Българино, включвам и себе си в това. Замисълът на градоначалника е да слезем от колите си и да се возим на Бус-а само, това му е идеалният вариант за да сработи Транспортната им схема. Замислете се само - стесняване на улици, синя и зелена зона, паяци и скоби на поразия, високи данъци. Това е.
ПС: Обръщам се към някоя опозиционна партия в Бургас, която и да е: Моля Ви, организирайте протест срещу безобразията в града ни, да дойдем с колите си и да блокираме недоразуменията! Аз и много други ще се отзовем!
70.
Дупката
14.01.2021 13:04:02
2
39
И аз чакам с нетърпение някога да се оправи тази дупка на центъра. Дано поне да направят там някой хубав парк с много дървета и пейки, с детска площадка и евентуално нормален фонтан, а не като тези измислените на Тройката. Стига са ляли само бетон, в центъра няма голям парк както тези по комплексите Изгрев и Славейков например.
69.
Да
14.01.2021 12:09:34
10
31
Най наложителното в бургас е дупката с този грозен паметник отживелица до нея И Александровска до стоматологията където изглежда ужасно .
68.
Васил
14.01.2021 11:52:49
13
52
Булевард демокрация не беше наложителен ремонт .За разлика от центъра на града ни където зее огромна дупка А до нея огромен паметник който няма никакво логично обяснение защо е още ,там в самия пъп на бургас. . Загрозява всичко наоколо А дупката до него е нещо ужасно.
67.
*********
14.01.2021 11:45:59
1
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
66.
*********
14.01.2021 11:43:34
1
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
65.
*********
14.01.2021 11:39:07
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
64.
Гражданите
14.01.2021 11:35:16
4
46
Как може таковя безобразие кой сте питали дали да стеснявате булеварда или го решха 50 хрантутника които са за зятвора навсякъде разширяват вие стеснявате община Бургас не мина номеря с жълтата боя и присвояването на парата най-добрия град за кражби вместо да правите такива глупави проекти за крадене на пари няправете работни места амя не зя вашите деца и близки а за обикновените хора ония от горе ше ви накаже за това че се мислите за най хитри
63.
Автобуси
14.01.2021 11:13:33
3
64
За какво са ни тези бус ленти в целия град, при положение, че автобусите са на толкова голям интервал от време, сравнение с преди, че рядко се движат автобуси по тях, а същевременно стават задръствания от коли в другите ленти.
Мен много ме дразни и Централната автобусна спирка, която направиха до БСУ, половината път блокираха за това да мине от там отвреме на време по 1 автобус....
62.
*********
14.01.2021 11:10:20
3
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
61.
жител на Бургас
14.01.2021 11:01:10
4
56
След Трапезица, това е най-безумния ремонт. И на двете места има място за повече и по-широки платна, на Демокрация вече съвсем няма къде да спреш дори и за минута, а да не говорим за магазините и офисите. На народен юмрук и преди живущите нямаха къде да спират, а сега вече ще Ина бой за местата. На краставицата е същото, само срещу автото направиха малко паркоместа, но отново не достатъчно. Лесно се издават разрешения за строеж, а мисли ли се?
60.
да е
14.01.2021 10:53:44
0
64
Не знам да има някой доволен от тая простотия, да стесниш готов направен широк булевард до коларски път . Спорно е дали е нужна изобщо бус лента и такива галимации в град дето е 10 км на кръст, но дори да има бус лента, какво пречеше да се отдели с пластмасови елементи
,без да се засяга ширината на другите ленти.
Накрая да питам: тея общински съветници дето сега питат, къде бяха като се е приемало това безумие, защо не повдигнаха въпроса преди да се осере града? Ние гражданите явно сме спали.....както обикновено и ще продължим да си траем всякакви градски недомислици дето се правят за крадене на пари .
59.
До 45 Хана
14.01.2021 10:24:45
4
62
В белите страни има доста по-големи градове от Бургас. Да те попитам само колко време точно ще спести автобуса като се движи в така наречената бус лента, където е изградена на бул.Демокрация, защото тя не е повече от километър общо за целия булевард. Може би една - две минути. А това, че създава предпоставка за повече ПТП-та и пречи на всички други участници в движението няма значение. Този ремонт е една пълна недомислица, ама нали трябва да се приберат едни пари.
58.
Sgh
14.01.2021 10:22:44
1
57
Кмете, ти си пример за един успешен и след това самозабравил се градоначалник.
57.
Бургас
14.01.2021 09:32:31
1
53
Който не е доволен има решение на изборите, но бургазлии май са мазохисти :)).
56.
Да знаете
14.01.2021 09:30:48
2
13
Като водите някой с кола на преглед в Трета поликлиника, давате в кабинета където сте били да ни сложат печат и не се плаща на излизане от паркинга на Гурко. Мисля че е 1 час, но трябва да се пита
55.
Do 45
14.01.2021 09:29:38
0
8
Ти си 100%някой ,,мъж,, с дамска френска кола който е ползва само извънградско .
54.
Дочо
14.01.2021 09:17:34
2
31
Бургазлии, не се чудете, кака Чанка си мисли, че оправя улиците в Карнобат...
53.
До 43
14.01.2021 09:07:28
2
50
Забрави кръговото на Трапезица.Поредната недомислица.
52.
....
14.01.2021 09:01:29
3
50
Е сега като дойдат едно две лета и се напълни със софийски и други регистрации , ще я втасаме!
Може ли да е запушен градът лятото а те да стесняват основни Болеварди!!!
Да не сме тъпи софиянци или Пловдивчани незнам вече, това го има само там!
А Бургас беше спокоен морски град, със много свободни пространства...
51.
БРАВО!
14.01.2021 09:01:14
1
48
НЕКАДЪРНИЦИ И ЦИНИЦИ !
50.
Ремонтът раздели бургас ?
14.01.2021 08:43:48
1
66
Като чета коментарите... огромна,огромна част от хората са против !
49.
1122
14.01.2021 08:39:03
1
85
Това не е ремонт,а схема за усвояване на пари.Ако бяха само преасфалтирали булеварда,щяха да останат финансови средства и трябваше да се връщат.Затова в измислят тези островчета и бордюри за буслентите за да се усвоят отпуснатите пари .
Няма значение,че на бургазлии ще им се разкаже играта.
48.
мнение
14.01.2021 08:38:49
2
84
Живея в района и мога съвсем честно да кажа.съсипахте хубавия булевард.Нито съмот БСП, нито от ГЕРБ. Но максимата „Ако не е развалено, не го поправяй“ важи с пълна сила тук.Булевард Демокрация беше голяма улица, снабдена с широки пешеходни алеи и ивица дървета. Беше удобна и за пешеходци и за шофьори. След ремонта се съмнявам булеварда да осигури на гражданите /пешеходци, шофьори, пътници/ удобство и свобода на движение.
47.
Как е
14.01.2021 08:36:48
0
51
То и преди това светофарите по булеварда си бяха на червена вълна :D. Сега ще ти трябват 15 минути да го минеш от край до край с новите 2 сфетофара. Единият зелен след 200м. червен и така всеки следващ на същия приницип. За зелена вълна нещо май не са чували.
46.
Галин
14.01.2021 08:34:17
1
30
"Предвиден е и достъп за автомобилите, които зареждат търговските обекти по продължението на бул. „Демокрация“"

А къде ще спират автомобилите зареждащи магазините от бл. 128 и клиентите им?
Паркинга отзад между бл.74 и 73 е винаги препълнен, а и отдалечен от бл.128.
45.
Хан
14.01.2021 08:25:01
55
7
Ганьо, зад 3та е паркинг с вход директно в болницата. Ама трябва левче, нали. Незнам кой от колко е ходил извън Ямбол и Странджа ,ама в белите страни общ.транспорт е отделен и с предимство. Даже и в 20 мил. Истанбул. А в нашия мегаполис 5 Мин задръстване е голям проблем.
44.
Някой си
14.01.2021 08:14:45
1
40
Нямало такава държава! Глупости, има и още как. Нарича се България.
43.
Родител
14.01.2021 08:10:29
3
107
СЪСИПАХТЕ ТРАНСПОРТА В БУРГАС
1. СПИРКА ДО СПИРКА
2. СВЕТОФАР ДО СВЕТОФАР
3. ОБЪРКАХТЕ ХОРАТА С НОВИТЕ АВТОБУСНИ ЛИНИИ
5.БЕЗКРАЙНИ ПЪТНИ РЕМОНТИ
4. СТЕСНИХТЕ бул."ДЕМОКРАЦИЯ"
Харчите нашите пари за неща които не се харесват на много хора.
Бургазлии се разочароваха от вас г-н Кмете, а идват избори.
42.
МГГ
14.01.2021 08:02:56
2
80
Сега за да закараш един болен възрастен на преглед в трета поликлиника , няма къде да спреш.Хората по света правят безплатни паркинзи до болниците , а ние ги премахваме.
С този проект общинските съветници за пореден път доказаха низкия си умствен потенциал , взимане на решения без анализи и обсъждане с гражданите и в техен ущърб, харчене на пари безразборно и безмислено.
41.
Иван
14.01.2021 07:45:04
2
84
Стига сте съсипвали града в полза на Бургасбус! Лятото на прибиране към меден рудник околовръстното е задръстено до средата заради смотаната бус лента!
40.
до 35
14.01.2021 07:19:23
1
85
И от булевард го направиха улица!В цял свят разширяват пътища/улици тук колкото се задъхваше града стана ужас.
39.
Живея в района
14.01.2021 07:16:04
0
65
И е някакъв ад, малко по надолу по Демокрация пак сложиха светофар! За чий... питам аз? Светофари през 200 метра, същевременно пешеходната пътека на Копривщица я няма. Подлеза ще го оправят на върба в сряда, направо е ад... Ще кажеш, че тия хора живеят в Америка, където за пешеходци не се мисли въобще...
38.
Как ще се спира....
14.01.2021 06:45:52
1
56
... пред Трета поликлиника?
37.
*********
14.01.2021 06:43:01
1
26
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
36.
Дейци на БСП
14.01.2021 05:39:57
76
40
Оставете го бай ви Тошко, забравяте един брадат кмет, който за 12 години може да се похвали с празни шишета с коняк. Да изброявам наследството на Димитър Николов, без да е съвсем пълен, улици - нови и ремонтирани: Хр.Ботев, Републиканска, Струга, Даме Груев, Тракия, Стефан Стамболов, Транспортна, Яким Якимов, Янко Андонов, Калоян, Димитър Димов, Иван Вазов, Захари Стоянов, Крайезерна, Гурко, Гаров площад, околовръстното шосе, покрай блатото, Батенберг, Булаир, Фердинандова, малките улички в центъра - Фотинов, Лермонтов, Милин Камък, Апостол Карамитев. А кажете сега на черното
- бяло! Не можете-вижда се!
35.
Co
14.01.2021 00:40:54
55
114
Бай Тошо, навремето е направил такъв широк булевард, те отидоха го осраха. Архитектите да си изгорят дипломите!!! Кмете, СПИШ ЛИ ???
34.
ха
14.01.2021 00:17:46
14
58
Защо при всяко натискане на лайк числото скача с две или три единици?
33.
Др Иванов
14.01.2021 00:08:19
9
131
САМО АБСОЛЮТЕН КРЕТЕН, БИ ХАРЕСАЛ ТАЗИ ИДИОТЩИНА
32.
Мара Мичковица
13.01.2021 23:55:15
6
126
Чудя се, що за идиоти са гласували това недоразумение. Дайте списък на капацитетите, подкрепили това недоразумение! Обзалагам се, че са същите, подарили улицата на Доган Сарай. Гарантирано от ГРЕБ.
31.
Емилия
13.01.2021 23:42:28
7
157
Каква бус лента, ще чакаме да мине халеевата комета. Чакаш Б11 39 минути. Бургас да не някакъв мегаполис Хонг Конг или Манхатън, хайде холан. То не бяха пасарелки, то не бяха спортни зали и бс ленти. Един широк булевард имаше и той замина. Ама нали усвоихме едни средства. Малоумна работа. И аз питам, кой одобри това?
30.
292
13.01.2021 23:41:09
3
84
И как точно ги раздели? На такива, дето се чудят какви са тези идиоти, които из..аха това л..но и на останалите, дето направо ги псуват, ли?
29.
Георги
13.01.2021 23:29:52
7
101
Фламан,само не разбрах от коментарите коя е останалата част от жителите,която харесва ремонта.Май няма такава?
28.
*********
13.01.2021 23:23:13
3
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
27.
Теодор
13.01.2021 23:18:19
2
88
вие не разбрахте ли че пари в България се усвояват не се уползотворяват
26.
Мр
13.01.2021 23:16:58
4
148
Съсипаха хубавия широк булевард. Абсолютна гавра. Таова чудо до сега не беше изсирано в Бургас! Другото, което ми е много интересно - на кой пешеходната пътека на Копривщица му пречи толкова много, че това е н-тия финален опит да я разкарат? Пешеходците продължават да минават горе, изключително конфликтна и опасна точка! Голям зор, голямо чудо. Даже дупката на тъпата шахта на Копривщица два метра надолу от кръстовището не я оправиха да си по чупим колите непрекъснато! А иначе туристите дето се радвали на транспортната схема на града ме разплака от умиление, на фона на изключително обърканите маршрути и скъпи билети.
25.
из Общественото обсъждане
13.01.2021 23:16:14
1
57
Ако журналистите на Флагман не са присъствали на общественото обсъждане по повод този проект, проведено в Казиното, простено е незнанието им за възникналата ожесточена дискусия изкарала наяве проблемите на този проект. Не получиха отговор въпросите кое наложи в проекта да не бъдат спазени нормативите за планиране на обособени бус ленти и паркирани автомобили да се разполагат между пътните ленти и бус лентите с всички произтичащи от това проблеми - средни острови за поемане на слизащите от автомобилите, парапети за да не пресичат те бус лентите, запушване на дясна транзитна лента при паркиране и в крайна сметка достигане до текущата комична ситуация.
24.
*********
13.01.2021 23:14:39
1
23
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
23.
Бургазлия
13.01.2021 23:10:34
2
106
Абсолютно ненужен ремонт.Булеварда можеше да почака още няколко години а Одрин и Индустриална са в трагично състояние!Кой е проектанта на това недуразумение?Колко струва на Бургазлии това безобразие?Време е Флагман да се поразрови по темата .
22.
Бург
13.01.2021 23:05:53
61
17
В момента е излишно да се коментира. Нека приключи и да видим, какво ще се случи. Иначе само си чешем езиците. Вечно недоволните естествено пак са такива. Винаги доволните и те. Аз предпочитам да видя крайния резултат и тогава да коментирам, ако е удачен добре. Ако ли не някой ще трябва да носи отговорност.
21.
Емо
13.01.2021 23:05:35
3
111
Такива абсурди се получават защото преди 10-ти и архитектите бяха Архитекти и инженерите бяха Инженери.Сега са само схемаджии и послушни калинки. От хубав широк булевард направиха квартална улица за 6 милиона(ако не ме лъже паметта).Можеше да се асфалтира и да се обособи автобусна лента с камери.
20.
Лост
13.01.2021 23:03:10
0
84
Като сгъне един един автобус в заграждението, как ще го измъкнат?
19.
Gordon Shumway
13.01.2021 23:02:15
0
85
Този провал е резултат повече на некадърност, отколкото на корупционни схеми. И все пак собственикът на фирмата, извършваща това безумие и секретарките му ще са от малкото доволни от похарчените милиони.
18.
Smith
13.01.2021 22:57:05
0
99
Единствените доволни от тази нова схема ще са собственикът на фирмата, реализираща "проекта" и секретарките му. Дори подизпълнителите няма да се напапат доволно от схемата. Преди повече от половин век, когато е нямало и 1/50 от колите в момента, тъпите селяндури, комунисти са послушали някой градоустройствен архитект с визия и са направили широки градски булеварди. Сега от ГРОБ толкова са си повярвали, че не слушат никой. За съжаление щетите, които нанасят на градската среда са непоправими. Дори вече съм убеден, че не го правят толкова от корупционни подбуди, колкото от колосална, космическа некадърност.
17.
Бойко еврото
13.01.2021 22:53:47
9
27
Вдигнете скороста на автомобилите иначе ще стане страшно така е по цял свят
16.
Ханко Брат
13.01.2021 22:50:48
4
108
Безсмислено трошене на милиони. От 4 ри ленти с парко места , 2 ленти . Регрес
15.
Грозно, безмислено ,глупаво!
13.01.2021 22:49:21
2
122
Нямамдуми да изразя възмущението си.!Не мога д а повярвам че ние ,бургазлии ,позволихме тази гавра -въвеждането на интегриран градски транспорт и тази недомислица по бул." Демокрация".И всичко това става с нашите пари. Защо се прави това малоумно стеснение , кой ще гарантира безопасността на чакащите пътници пред спирките / тези смешни острови са истински идиотизъм /????????
14.
Маг
13.01.2021 22:47:03
1
117
Какъв европейски вид ги гони някой граждани с този грозен остров който цепи пътя. Това сигурно и в Анадола го няма. В западна Европа със сигурност няма такава грозотия . Виждам как след някоя и друга година ще трябва да махат това недомислие
13.
Gero
13.01.2021 22:46:46
1
116
Едва ли има нормален човек, който да одобрява това, което се случва с бул.Демокрация. Много въпроси, никакви адекватни отговори. Абсолютно неефективен проект и некачествено изпълнение.След този ремонт движението по булеварда ще е по-натоварено, с повече предпоставки за ПТП.А който живее в Бр.Миладинови и Лазур вече е усетил и огромния проблем , който се създаде с паркирането на колите.
12.
един
13.01.2021 22:45:51
1
114
Годината е 2021-ва! и все още проектите на Общината не са на нейния сайт, красиво и добре обяснени, за бъдат подложени на обществено обсъждане.
Все още няма и достъп до количествените сметки.
Както и офертите на фирмите, харчещи обществените средства.
Както и фактурите за материалите.
Както протоколите за свършената работа.
Или годишните данъчни декларации на кмет, общ.съветници и "експертите" по строителство и прочие.
Защо ли?
Защото всяки с калкулатор ще може да ви хване мазната схема за крадене.
11.
Бай Селю
13.01.2021 22:45:14
1
111
Според мен това е абсолютно ненужна реконструкция. Чисто заграбване на много средства. А има толкова много разбити улици, от които могат да правят пари.
10.
Чичо Манчо
13.01.2021 22:43:43
1
95
Ако от поредния транспортен експеримент на Община Бургас, ще съдим за бъдещата европейска визия на града ни,направо да поканим Динко от Ямбол за зам. - кмет по транспорта.И да се свършва с тази мъка.
9.
Мдо
13.01.2021 22:41:17
1
72
Дали пък не участваме във филма Идиокрация...
8.
Антон
13.01.2021 22:39:12
2
120
Как може булевард от 4 ленти да го направиш на 2ленти .Лятото ще е ужасно
7.
Йй
13.01.2021 22:24:31
2
67
Вижте проекта ! До този широк разделителен бордюр има и паркоместа и ще се стеснят още лентите ( две тесни по 3 метра)
6.
ЛС
13.01.2021 22:21:42
4
128
За град, като Бургас, с 3 големи улици на кръст да сложат тази повърня, наречена бус ленти, е най-малоумното нещо! Ма, не се учудвам, то от ГРОБ какво да очакваш...
5.
до 2
13.01.2021 22:17:30
131
16
А моето мнение, че сте нафталини. Внушения и манипулации. Отново. Искате си дупките, тъмните улици, ламаринените спирки и пръдливите икаруси. Това вече толкова се изтърка!
Май повече се мисли за избори, а те няма да решат никой проблем. Могат само да го задълбочат. Ежедневната, целенасочена работа в полза на хората ще ги реши, без значение кой ще спечели изборите напролет. Когато БСП разберат, че са функция на своя народ може да гласувам и за тях.
4.
дядо готин
13.01.2021 22:14:13
3
59
колко сложно звучи а колко просто е всъщност
- мазната схема маняци.
3.
Фен
13.01.2021 22:04:57
2
143
Тази реконструкция, е най - голямата глупост на кмета и администрация. В цял свят се чудят как да разширяват улици,ние ги стесняваме. Пълна олигофрения. Бус ако спуска гума, или аварира, какво става??? И с тази ограда на разделението, като спре кола, успоредно, как ще слезе пътника до шофьора??? Шофьора трябва да върви около паркираните коли, и движещите се за да стигне до пешеходна пътека за да може да стигне до парка пред Краставицата.
2.
спатрахил
13.01.2021 22:03:51
2
75
има разлика между промени* и смислени промени ... но едва ли има значение какво мисли пчелата
1.
Моето мнение е
13.01.2021 21:58:16
3
124
Че всички яко се ебават на гърба на данъкоплатеца и някои станаха милионери от това !!! Няма таква държава. Ресторантите затворени ама само за баба ти и стринка ти, останалите се събират на компании и си празнуват “ама ние щото сме приятели със собственкка “.
Ваксинират се общински съветници вместо хора от застрашената група и възраст.
Мисля си, че това е кочина , а не държава !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple”
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори