×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

10 начина да спреш да обичаш някой, който не те обича


13 Януари 2021, Сряда, 21:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Най-важно е да приемеш суровата истина, колкото и да боли

Без съмнение, несподелената любов, е едно от най-болезнените неща, които можете да изпитате. Няма значение дали партньорът ви е спрял да ви обича, или просто не е достатъчно. Или пък обичате някого, който не ви обича. Чувството е еднакво неприятноо и ви „убива“. Освен, че не можете да контролирате емоциите си, започвате и да се чудите защо този човек не ви обича. И в същото време се надявате, че някой ден това ще се промени, макар дълбоко в себе си да знаете, че никога няма да стане. Не е лесно да се справиш с едностранната любов. Всеки, който я е изпитал го знае. По-трудно е обаче да я превъзмогнеш по възможно най-безболезнения начин.

Ето 10 начина, които ще ти помогнат:

Признай чувствата пред себе си

Първата стъпка за решаването на какъвто и да е проблем, е признаването му. Първо и най-важно е да спреш да бягаш от чувствата си, да спреш да се правиш, че ги няма. Това няма да ги накара да изчезнат. Да обичаш някой, и той да не те обича, не е нещо срамно. Вместо да потискаш емоциите си, бъди напълно честен със себе си за всичко.

Не трупай всичко в себе си

Когато обичаш някого дълго време, да го превъзмогнеш и да продължиш е всичко друго, но не и лесно. Затова не трябва да го правиш сам. Няма нищо лошо или срамно в това да поискаш помощ. Да споделиш с човек, който го е грижа за теб, да поискаш съвет. Винаги можеш да разчиташ на хората, които те обичат.

Погледни на нещата положително

Не се отчайвай, не е дошъл края на света. Почти всеки човек преминава през това. Ще ти мине бързо, макар да не ти се струва така в този момент. Всичко минава рано или късно. Времето лекува всички рани, ще направи същото и с твоите. Трябва само да вярваш в собствената си сила.

Приеми ситуацията

Следващата стъпка е да приемеш суровата истина, колкото и да боли. Трябва да спреш да мислиш какво се е случило в миналото или какво е можело да стане в бъдещето. Ти живееш в настоящето, и точно сега този човек не те обича. Спри да чакаш нещо да се промени и се концентрирай върху преживяването на болката, която чувстваш.

Не вини никой за ситуацията

Не търси виновен. Не можеш да накараш някой да те обича насила, както и да се насилиш да спреш да обичаш някой.

Дай си време да „оздравееш”

Това е процес, който отнема много енергия, време и усилия. Не очаквай да стане за един ден. Не се преструвай, че си добре, а излей емоциите си. Ако ти се плаче, плачи. Ако ти се вика, викай. Дай си време.

Прекъсни всички връзки

Трябва да се сбогуваш и да прекратиш всякакъв контакт с този човек, дори да е болезнено. Никога няма да го преживееш, ако поддържате връзка. Блокирай го в социалните мрежи, изтрий номера му, избягвай местата, където ходи.

Отърви се от всичко, което ти напомня за този човек

Изхвърли всичко, което ти напомня за него. Снимки, подаръци, всичко. Това е начина да го премахнеш от сърцето и ума си.

Помисли за хубавите страни

Погледни на това като хубаво нещо. Преживяване, което ще те направи по-силна, и ще ти даде ценен урок.  Ще те научи винаги да обичаш повече себе си.

Радвай се на живота и прави онова, което те прави щастлива

След като си взела всички мерки, за да преживееш тази болезнена ситуация, е време да се фокусираш върху нещо друго. Намирай си развлечения постоянно и няма да имаш много време да мислиш за болката. Прави онова, което те прави щастлива и се наслаждавай на всеки момент от живота си.


В категории: Лайфстайл


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
Една жена
21.07.2023 02:56:17
0
0
Не става така..Или аз не съм в ред или това не е вярно..
Хора,обичах,когато бях на 15..ожених се за друг
Продължавах да го обичам цели 30 г....срещнах го отново..
Разведох се..
Заживях с него..близо 2 г..не става,той не изпитва тази обич към мен..Разделихме се,защото стана груб спрямо мен,обиждаше ме непрекъснато...Но..още го обичам..
Айде сега,отговорете,аз ли съм лудата?? Как може да обичам толкова много този човек и как никак не мога да се отърва от тези мои емоции..
Това са 45 години...
2.
*********
29.08.2021 23:21:58
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
1.
ТЕГЛИШ
14.01.2021 09:00:41
0
5
Една Христо Стоичкова майна и.....ой гиди..гиди....кой накъде види по пътя си......

Изгори всички мостове ,след себе си.....
Това ще те спре, да се върнеш ТАМ , където НЕ Е ТРЯБВАЛО да бъдеш.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството 
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори