×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рекордно количество валежи в Бургас за последното денонощие, на юг ситуацията е тревожна


Рекордно количество валежи в Бургас за последното денонощие, на юг ситуацията е тревожна
Ситуацията продължава да е изключително тежка, но за щастие няма пострадали или бедстващи
Тема в развитие
виж още
скрий
12 Януари 2021, Вторник, 16:50 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Извинявам се на всички, на които сме попречили, но компромис няма да правим! Преди няколко години имахме фатален инцидент и не искаме да се повтаря, каза Димитър Николов

 

 

Ситуацията в Бургас продължава да е изключително тежка, съобщи за Флагман.бг кметът Димитър Николов. Днес той инспектира най-проблемните точки в общината.

„Южно от Бургас положението е тревожно. Реките Отманлийска, Маринка и Изворска допълнително утежняват ситуацията. Яз.Хур дере прелива заради огромното количество вода, но няма риск от скъсване на стената. Пътят Извор-Зидарово е затворен, а река Маринка е заляла зоната на Черниците. Водата е стигнала до прага на някои къщи, хората и домашните животни са евакуирани. Знаете, че река Отманлийска заля пътя Бургас-Созопол. Ще го отворим, когато нивото падне. Извинявам се на всички, на които сме попречили, но компромис няма да правим! Преди няколко години имахме фатален инцидент и не искаме да се повтаря“, категоричен бе Димитър Николов.

Той уточни, че дъждът започва да се засилва в градската част, в кв.“Долно Езерово“, кв.“Горно Езерово“ и кв.“Лозово“, където ремонтът с габионите помага и не дава възможност на калните маси да се свличат.

Преминаването през прохода на хижа „Странджа“ е напълно невъзможно, дори и с високопроходим автомобил. Лошата новина е, че според последните прогнози се очаква да вали до 24 часа тази вечер.

Количество паднал дъжд от 08.01 до 12.01, 16.00 часа:

Лозово - 11.60 mm/ h

Извор - 84.60mm/ h

Бургас - 148.20 mm/ h

Количество паднал дъжд за 12.01

Лозово- 1.4 mm/ h

Извор - 21.0 mm/ h

Бургас- 74.50mm/ h

Водни нива в 16.00 часа.

р. Изворска- 333см

р. Отманлийска- 290 см

Лозово- 80 см

Рибарско селище- 194 см

Вилна зона Черниците- 238 см

р. Маринка- 196 см

Черниците сборна - 126см

Черниците център- 136 см

яз. Хур Дере - 100 см

яз Домус Орман - 74 см


В категории: Бургас


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
12
Коментара по темата
12.
До Иван
13.01.2021 07:41:24
0
0
Аз споделям, каквото знам и съм видял с очите си. Не знам колко е средната норма на валежа на Екватора, в Амазонка и в Сибирската тайга. Тази информация е основание да се вземат важни решения и да се спекулира евтино, за да се четаемост, като се обявява четиридневен валеж от 130л/кв.м за рекорден е несериозно.
11.
До 4 от 2 Иван
12.01.2021 23:04:29
0
0
Бъди така добър да прочетеш статия добре ( като обърнеш внимание най-вече на сумата на валежите и периода) След това прочети и поста ми...
Едва тогава пиши умозаключения. Всичко добро!
10.
възмутен теляк
12.01.2021 22:29:49
0
7
Язовир Домус Орман и Хур дере в коя държава се намират?
9.
Калин
12.01.2021 21:27:38
1
2
Снимките великата ограда по границата ,където е паднала. Хаха Валеро пак ще каже не сме виновни .
8.
Ммм
12.01.2021 18:41:29
2
3
Много хубави снимки
7.
Кореняк Бургазлия
12.01.2021 18:25:45
3
10
Аз предлагам на мястото на Альошата да се сложи (в цял ръст,и не по-малко от 10 метра)паметник на Митко николоф!
6.
Re:
12.01.2021 17:49:37
0
2
"извалявания"
5.
Рекорд, ама друг път
12.01.2021 17:44:55
3
6
Аз твърдя, че на 5 и 6 септември 2014 г. / Сумарно време около 12 часа/, на две изварявания, в Бургас паднаха над 200 л/кв.м. Николов говори за жената от Росен, повлечена от следобедния порой на 5-ти, когато за 3 часа паднаха 90 л./кв.м. Добрата новина за днес е, че целия град е напълно проходим и поне засега не се съобщава за бедстващи хора, затворени улици и залети мази.
4.
Do 2
12.01.2021 17:24:59
0
13
Ами то си пише много ясно от дата 08.01.2021 до 12.01. ама кой да чете. По-лесно е да напишеш някоя тъпотия.
3.
Иван
12.01.2021 17:15:56
4
13
Мерните единици за сума на валежите са грешни.
А точността няма да коментирам... В Бургас 15 пъти повече валеж, отколкото в Лозово??? Валеж от 74 литра за час... няма и на Екватора!
Вината не у вас, а в тези които ви я подават...
2.
Иван
12.01.2021 17:14:45
3
11
Мерните единици за сума на валежите са грешни.
А точността няма да коментирам... В Бургас 15 пъти повече валеж, отколкото в Лозово??? Валеж от 74 литра за час... няма и на Екватора!
Вината не у вас, а в тези които ви я подават...
1.
инспектор-метеоролог
12.01.2021 17:06:30
4
12
Най-обичаме да правим диги когато ни залее водата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори