×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шах и мат в Америка


Шах и мат в Америка
Известният инди музикант Ариел Пинк е един от пострадалите по политически причини. Той участва на милионния митинг в подкрепа на Тръмп и без да е нахлувал в Конгреса „Мексикан съмър“ прекрати договора му
12 Януари 2021, Вторник, 10:55 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

„Форбс“ пусна уводна статия в здрав партиен стил

След заканите за лов на вещици спрямо всички, участвали в милионния митинг във Вашингтон на 6 януари (много от които вече са приведени в действие – по форумите започнаха да се появяват свидетелства на хора, участвали в митинга, които вече са уволнени от работа по политически причини), след масовите чистки в Туитър и Фейсбук - дори на профила на действащия президент, и премахването от мобилните доставчици на последната останала свободна социална мрежа в САЩ – Парлър, но най-вече след като всички големи американски медии, които са единствения доставчик на новини и в България, втвърдиха тона и вече навлязоха в стилистика, така добре позната от някогашната комунистическа партийна преса, класическият десен американец изведнъж изтрезня в каква държава живее всъщност.

Кой би помислил съвсем доскоро, че влогъри от САЩ и автори на публикации във Фейсбук ще си налагат самоцензура, за да спасят съдържанието си от изтриване, само защото то не е съгласувано с дневния ред на либерализма и глобализма?

Точно това може да се наблюдава след 6 януари. В момента масово англоезичните консервативни влогъри в Ютюб използват завоалирани думи и изрази, за да избегнат софтуера, който би засякъл определени фрази, заради които би прехвърлил видеото им към т. нар. факт чекъри (до един либерали и глобалисти), които с удоволствие биха го изтрили, като несъответстващо на „стандартите на общността“. По тази причина „Байдън“ в момента масово се нарича „манджурския кандидат“, макар че това едва ли ще реши проблема дългосрочно. Когато цензурата работи с марксистко вдъхновение, тя е доста успешна и е въпрос на време и тази фраза да влезе в списъка на неблагонадеждните.

Но, да – вече това е Америка. „Форбс“, пътеводната светлина на свободния бизнес, днес е заприличал на български комунистически вестник малко след като БРП (к) са поели курс към еднопартийна диктатура в края на 40-те години на миналия век. Цяло лято комунистическата организация „Антифа“ и нейната посестрима „Животът на черните е важен“ громиха американски градове, окупираха централните им части и обявяваха там квазидържави, в които бизнесът бе унищожен, а имуществото – разбито и запалено. „Форбс“ не написа и една загрижена дума по темата.

Както „Работническо дело“ в онзи период не е написал и ред за безчинствата по градове и села на доскорошните партизани, слезли от Балкана. Но на 7 януари, точно в стила на „Работническо дело“ спрямо опозицията на Никола Петков, в уводната си статия списанието реди: „Трябва да се върнем към стандартите на истината… Най-лесния начин това да стане е да се създадат последици за онези, които не спазват гражданските норми. Нека бъде известно на света на бизнеса: Ако наемете на работа някой от колегите на Тръмп, „Форбс“ ще приеме, че всичко, за което говори вашата компания или фирма, е лъжа. Ще ви разгледаме внимателно, ще проверим повторно и ще разследваме…. Искате ли да се уверите, че най-голямото име сред бизнес медиите в света няма да бъде повече посредник на лъжите на вашата фирма? Е, наемете ги тогава.“ Статията е с автор Рандъл Лейн – главен директор по съдържанието на „Форбс“ и носи заглавието „Отчитане на истината“. Оруел много би го харесал.

„Антифа“ и „Животът на черните е важен“ цяло лято громиха необезпокоявани различни градове в Америка, а Портланд е в техни ръце и до момента

Америка днес наистина много прилича на България от края на 40-те, като изключим само бруталните повсеместни арести, каквито в САЩ все още не са започнали. Има една организация, която с измами е успяла да завземе цялата власт. Има и разпадаща се опозиция, на която – по подобие на БЗНС някога – е дадено да разбере, че проверени дейци от нея могат да оцелеят само ако приемат ръководната роля на либерализма и глобализма.

Това е обаче онази страна на Америка след 6 януари, която е видима от всички. Дали тя ще оцелее в този си марксистки вид ни подсказват няколко важни детайли. Крайните мерки и хаотични спазмени движения, които извършват видимите победители в момента, съвсем не показват сигурност, а издават огромно притеснение и отчаяние. По друг начин не могат да се обяснят въвеждането на такава мащабна цензура и прекъсването на всички публични канали за връзка на действащия президент с неговия народ. Последното е и смешно, защото главнокомандващият на една от двете най-силни армии в света не зависи от „гризнати ябълки“ и има достатъчно други – военни, канали за връзка, които могат да бъдат активирани във всеки момент.

Издайнически е и опитът за разговор на шефката на долната камара на Конгреса Нанси Пелоси с генерал Марк Мили, който оглавява Обединения комитет на началник-щабовете, фактически най-високопоставения военен в САЩ. От това се появиха гръмки заглавия в либералните медии, но такъв разговор прилича по-скоро на тревожна проверка какво подготвят военните. Факт е, че навсякъде другаде по света, където глобалистите извършваха през годините преврати, армиите бяха успешно пробити от тях и се включваха като важно звено в смяната на режимите. В първия подобен преврат, все още не добил напълно завършен вид, който глобалистите извършиха на своя територия, армията остана встрани. Тя и до момента е единствената консервативна структура, запазена от влиянието на либерали и глобалисти. А действията на Пелоси, звънейки там, разкриват неувереността на превратаджията в своята окончателна победа.

Действията на Нанси Пелоси са хаотични и разкриват неувереност в крайната победа на преврата

И не на последно място са действията на избраната вицепрезидентка Камала Харис. От всички участници в глобалистката завера тя има най-адекватно поведение, което я представя като доста информирана жена. Миналата седмица тя депозира писмено заявление, че няма да освободи мястото си в сената, където е депутат от Калифорния. Ако г-жа Харис беше сигурна, че само след две седмици ще е вицепрезидент, който по конституция автоматично заема и поста на председател на горната камара на Конгреса, би напуснала работа и би дала възможност за мястото ѝ да се проведат избори, за да бъде заето от друг представител на щата. Но очевидно се притеснява от безработица.

Сценарият за преврати по света, които глобалистите извършваха досега, е все един и същ. Той може да се обрисува и като различните етапи в играта на шах. Армията винаги бе неизменна част от ендшпилът. За първи път обаче глобалистите действаха у дома и сигурно са смятали, че с митинга от 6 януари ендшпилът е отигран. Но този път не е. В Америка им убягна армията. В следващите дни до 20 януари предстои да станем свидетели дали и как ще бъде изигран фактическия ендшпил.


В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
20
Коментара по темата
20.
хер Флик
13.01.2021 19:03:33
1
2
N19, много ти личи какъв си болшевик. Или нацист?
Пийни една национална ракия. Целуни портрета на Путин/Хитлер. Измий си врата и си лягай.
А аз понеже съм глупав соросоиден рептил, ядящ малки дечица, ще си сипя едно уиски за твое здраве, спокоен, че от теб нищо не зависи, драскай си, поне е грамотно. Наздраве!
19.
Неолибералите са комунистически фашаги
13.01.2021 14:52:59
1
1
хер Флик много си прост, точно хората, на които симпатизираш и които защитаваш - неолибералите са леви и комунисти като тия в Русия и Северна Корея. Неолиберализма няма нищо общо със свобода и справедливост, това е вид ляв фашизъм, не случайно отрочетата и внучетата на комунистите станаха първи евроатлантици и неолиберали. Каква законност бе глупак, неолибералните комуняги работят срещу националната държава, народностната идентичност, оставят хората без работа, да не правят деца, а да гледат кучета и т.н. Такива комуняги нагаждачи като тебе трябва да чукат камъни в някой лагер, мръсни гадове съсипахте живота на хората.
18.
хер Флик
13.01.2021 11:31:30
1
4
Либералните медии - ето къде ви стяга чепика всички божковци. А именно благодарение на либерализма вие (с малки изключения) пишете свободно всякакви простотии в мрежата - то не бяха конспиративни теории, Кюанон, кемтрейлс, рептили, чипиране чрез ваксиниране, сенатори - педофили, ядящи малки деца, Тръмп е светец и какво ли още не.
Малоумници, ако Тръмп и себеподобните му поемат контрол върху Западната цивилизация (изграждана повече от 300 години върху ценностите на Просвещението - "свобода, равенство, братство"), тя просто ще изчезне. Ще има още един Путинистан, Ердоганистан или Страната на Дебелия Ким/Си Дзинпин.
А такива отворковци като вас ще чукат камъни в поправителните лагери.
Поживейте един месец в Северна Корея или Русия, псувайте управляващите и вижте какво ще ви се случи. Пък тогава плюйте либерализма ("свобода"), законността ("равенство") и съпричастността към слабите и нуждаещите се ("братство").
Божков, ти изобщо не си жалък псевдожурналист! Но самият факт, че можеш спокойно да тролиш, е по - важен от нулевите ти умения и критичност към информацията, с която боравиш.
17.
Емигрант до 15
13.01.2021 01:04:31
0
2
Благодаря Ви много, наистина не знаех значението на тези термини, които очевидно се използват в шах-а!
Вашето разяснение, за мен е по-полезно даже и от статията и всички коментари оставени отдолу!
Всичко Хубаво.
16.
до G
12.01.2021 14:41:03
3
10
Ако е вярно, че дължи повече отколкото има няма как да остане даже и милионер. Тръмп беше с толкова голямо его, че със сигурност от високата си позиция нарани много важни хора, които сега с кеф ще го изпапкат за закуска
15.
до Емигрант
12.01.2021 14:37:49
5
11
Дебют, Мителшпил и Ендшпил са условно разделените 3 части на играта по шах. Това са начало, среда и край на играта. На мен ми се струва, че Божков се прави на играч на шах. Само дето вместо играч, май е полски свирач

P.S. За по-любознателните:

Дебют - Стремите се да вкарате в игра всички фигури и развивате стратегията за атака

Мителшпил - заедно с опонента сте в двубой за контрол над шахматните полета и всеки се стреми да пленява фигури на противника

Ендшпил - останали са много малко фигури. Царят - вече е по-малко застрашен и е по-активен в атака срещу противниковите фигури
14.
G
12.01.2021 14:36:02
3
11
Заглавието е правилно “шах и мат”, ама за тръмп, след изцепките му от миналата седмица загуби част от доверието на верните си републиканци и отделно нахъса останалата част от страната срещу себе си, така че за него това е краят на политическата му кариера, а и сега започват трудните му години - повечето големи банки, които са дали стотици милиони заеми на фирмите му, не искат да ги свързват повече с него, хотелиерският му бизнис търпи пълен крах последните 2 години, все повече хора се отказват да купуват от имотите му, също да не забравяме, че след като му свърши мандата ще започнат и едни дела срещу него за данъции и май скоро от милиардер ще си стане един обикновен милионер
13.
Бай Ганьо
12.01.2021 13:44:47
3
15
Лошото е, че техните либерални медии облъчват целият свят. Аз гледам на това като на борба между старият утвърден строй който наред с всичките си недостатъци създаде една средна класа към която що годе принадлежим и ние. Либералният модел иска смесване на масите, лишавайки ги от национална, полова, културна и религиозна идентичност. Цели премахване на вече излишната и проблемна за управляващата клика, средна класа и преминаване към трансхуманизъм. Борбата ще се ожесточава все повече а безметежните, романтични и спокойни времена си отиват. Въпросът за мен е не дали ще има революция и всемирно въстание в защита на доброто от отминаващата епоха а кога ще започне и колко брутално ще бъде то. Не съм религиозен, но пророчествата за края на дните и второ пришествие ми звучат все по релевантни.
12.
Емигрант
12.01.2021 13:36:14
8
11
Аз съм просто момче и говоря Български език.
До Автора:
-Моля! Обяснете ми думата- “ЕНДШПИЛ”.

Благодаря Ви за отделеното време.
Поздрави!
11.
...
12.01.2021 13:27:09
16
12
Божка, стига се излага! Очевидно е, че с журналистиката не ти се получава, тези коспирации вървят на маса след петата ракия
10.
мислещ
12.01.2021 12:40:58
10
27
В кочината САЩ в момента върлува такава диктатура, каквато не е имало дори по времето на Сталин в СССР!
Всеки, несъгласен с дневния ред на либералите и черните, бива обругаван, цензуриран, уволняван и дори пребиван до смърт!
Не съм вярвал, че това е възможно да се случи, и то в САЩ, но факт- няма нито свобода на словото, нито на изразяването, всяко мнение, различно от това на "прогресивните" бива запокитвано в небитието, а автора му- смачкан и обруган!

Нищо добро не чака САЩ, с дикатура на гейове и черни тази страна е загубена, а Путин доволно потрива ръце от това, което се случва! И да е искал, толкова много вреди на САЩ, не би могъл да им стори, както те самите си го направиха!
9.
Пореден жалък опит
12.01.2021 12:00:35
14
14
Очевидно привържениците на авторитаризма газ пикаят че не минава номера в САЩ и сега платените им подлоги са заети да лаят яростно. Керванът обаче си върви. Както вече казах под друго творение на "журналиста" Божков опита е жалък като опита да ми блокират възможността да коментирам.
8.
американците
12.01.2021 11:49:17
2
22
Се учат от нас защото и аз бях уволнен по политически причини от ГЕРБ
7.
mw
12.01.2021 11:40:26
7
35
Добър анализ. В САЩ до 20-21 ще ври и кипи. Да видим. Не може да оплюеш, изолираш и блокираш 70 нилиона избиратели на Тръмп без последствия.
6.
БОЖКОВ БОЖКОВ
12.01.2021 11:33:01
16
20
НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ С ХАМЕРИКАНЦИТЕ КОЙ КАКВОТО И ДА ГОВОРИ ТАМ ДЕМОКРАЦИЯТА Е ИСТИНСКА ЗАШОТО СЕ ОСНОВАВА НА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ПРАВОТО!!!!!!!А ТУК КЬОВЕШИ НИ ПОСЪВЕТВА ""изчистете съдебната система и тя ще изчисти всичко останало""ПОКАЗАТЕЛНО Е ЧЕ РУМЪНЦИТЕ ДРЪПНАХА С ПЪТИ НАПРЕД СЛЕД КАТО ПАРТИИНИТЕ ИМ КРАДЦИ ТЪРКАТ НАРОВЕТЕ ИЗ ЗАНДАНИТЕ!!!!!
5.
Мдаааа
12.01.2021 11:17:35
2
21
Да очакваме ли обратна емиграция?Българите "избягали" от комунизЪма и социализЪма да "избягат" от тамошния?Абе на тия няма ли кой да им пусне изявлението на Бай Тошо,че гореспоменатите строеве се оказаха едно "недоносче",че да не си хабят 45 години?!
4.
Т.Колев
12.01.2021 11:15:35
16
22
Дайте му чистачките, на Божков, или си му ги върнете! Да си изчисти цайсите, че не вижда напред и в перспектива
3.
Т.Колев
12.01.2021 11:15:26
18
18
Дайте му чистачките, на Божков, иби си му ги върнете! Да си изчисти цайсите, че не вижда напред и в перспектива
2.
Тодор Колев от оня свят
12.01.2021 11:12:12
1
40
Я пък си мислех кога ще ги стигнем хамериканците,а пък те вървели след нас!
1.
Paul McCartney
12.01.2021 11:09:04
10
16
Who Cares?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори