×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цел №1 през 2021 година е справянето с пандемията, ако го сторим - ще имаме силен сезон


Цел №1 през 2021 година е справянето с пандемията, ако го сторим - ще имаме силен сезон
Плановете ни са до лятото да завършим втория етап на Рибарското пристанище, заложили сме и обновяване на инфраструктурата по населените места и благоустрояване, каза Иван Алексиев
04 Януари 2021, Понеделник, 13:30 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Лично аз и екипът ми сме готови да се ваксинираме веднага, но ще изчакаме реда си, това е единственият начин да се справим с Ковид-19

 

 

-Г-н Алексиев, какви са основните предизвикателства през Община Поморие през 2021 година?

-Цел № 1 е да се справим с пандемията, а след това е всичко останало. Това е основното предизвикателство през тази година. Днес пристигнаха и вторите доставки на ваксината, надявам се повече хора да се имунизират, за да се върнем към нормалния ритъм на живот, защото загубата на социалния контакт се отрази много тежко на всички. Знаете, че отвориха училищата, детските градини, чакаме скоро и големите ученици да се върнат в клас и да започнем да се връщаме към нормалността. 

-Вие и вашият екип ще се ваксинирате ли и как се справихте по време на пандемията?

- Лично аз и екипът ми сме готови да се ваксинираме веднага, но ще изчакаме реда си. Сега трябва да минат хората, които са на първа линия. Ваксината е единственият път, който ще ни помогне да се върнем към обичайния начин на живот. В пика на пандемията, имахме доста заразени успяхме да се справим, благодарение на това, че имаме ковид отделение в МБАЛ Поморие. Излекувани са почти всички заболели, в последните дни заболеваемостта спадна много рязко, данните показват, че в общината няма нито един болен, което е добър знак за новата година.

-Миналият сезон не беше лош за Поморие, в тази връзка какви ще са основните цели през 2021 година?

-Сезонът тръгна малко късно, малко трудно, но за радост беше добър. Ако поддържаме ниско ниво на заболеваемост и до края на март повече хора бъдат ваксинирани, смятам че ще имаме силно лято. А и миналата година ни показа, че слънцето и морето лекуват. При толкова много туристи, ние почти нямахме заболели. В същото време виждате какво се случи през зимата.  Ако се справим бързо с пандемията, нашата цел ще бъде да разнообразим културната програма, да я наситим с много събития, които да са интересни за широк кръг от хора. През 2020 година съкратихме голяма част от програмата си – от спортния и културния календар, но видяхме, че не може без подобни социални контакти. Ще мислим как да направим различни мероприятия, за да може хората да общуват.

-Как приключи изпълнението на Бюджет 2020 и кога ще е готова новата финансова рамка?

-Сезонът беше добър, но през останалото време направихме доста отстъпки, основно по отношение на общинските наеми и такси към бизнеса. Това е една от причините, за да приключим с отрицателно салдо. За новата година обаче съм оптимист, защото държавата ни дава добри възможности. Ще имаме допълнителна държавна субсидия, възможност да се възползваме от отчисленията по чл.60 и чл.64 от Закона за управление на отпадъците, което е свежа глътка за нас. Що се касае до бюджета, в момента усилено работим по него. Ще бъде консервативен, реален и максимално свит откъм излишни разходи.

-Какво сте заложили в сферата на инфраструктурата за предстоящата година?

-Освен работата по оперативните програми и проектите, които трябва да реализираме, ще заложим на благоустрояване на улици по населените места. През миналата година, вследствие на създалата се ситуация, голяма част от капиталовата програма отпадна. Надявам се през 2021 година да успеем да реализираме отложените проекти. Предвидили сме завършването на втория етап на рибарското пристанище до началото на сезона. Интересът към него е изключително сериозен, има желаещи, които искат да акостират с лодките, а това за нас е добре, защото си е допълнителен приход. Ще заложим и на благоустрояване на парковете в населени места, за да подобрим начина на живот. Разбира се не изключваме и социалните дейности.

-Преди време имахте интересна идея да направите велоалея по протежението на стария път от Бургас към Поморие. Остава ли тя в плановете ви за новата 2021 година?

-Все още сме в процедура по прехвърляне на пътя. Към момента това е републиканска пътна мрежа. На финала сме на придобиването му. След като това се случи ще разработим проект и търсим финансиране. Така че за тази година, няма как да се случи, но се надявам да го направим през следващата. Поддръжник съм на тази идея, защото алеята Поморие-Каменар се ползва от много хора и отзвукът е отличен.

-Ще вдигате ли местните данъци и такси, ваши колеги от други общини анонсираха, че ще го направят?

-Не! Категоричното ми решение е да не пипаме местните данъци и такси. Дори в момента, умуваме да заложим приспадане на определени проценти от общинските наеми и такси към бизнеса, за да усеща той нашата подкрепа. Искаме да осигурим спокойствие и предвидимост, за хората, които правят бизнес на територията на община Поморие. Когато те имат яснота какво трябва да се заплаща през годината, ще може да си направи разчета да си внасят регулярно задълженията към общината.

-Успяхте ли да съберете данъците от чуждестранните граждани? Имате доста руснаци, които са собственици на имоти в Поморие.

-Това е другият проблем. Имаме много руски граждани, които са собственици на апартаменти. През 2020 година те не дойдоха в България и не са си платили данъците. Предоставяме и електронни услуги, но голяма част от тях предпочитат като дойдат на място да си платят задълженията.


В категории: Поморие


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
8
Коментара по темата
8.
До 7
05.01.2021 10:58:21
6
2
Нека не забравяме, че целия юни валеше дъжд и температурата беше 20 C. Освен това сезонът беше много по-силен от сезон 2019 и това може да го отрече само човек, който си е стоял вкъщи. А относно кредита ще се налага и още да се тегли, защото огромен брой баби и дядовци “дават курорт” без да вкарват и 1 стотинка в хазната!

От друга страна хотелиерите са ганьовци, който не целят да запазят настоящите си клиенти, а всяка година разчитат на това, че населението на планетата е 8 млрд. души и ако не дойде Стойчо ще дойде Харалампи.
7.
поморие е нашта клетва
04.01.2021 22:11:38
0
8
През миналата година сезон имаше през юли и август, защото българите не можаха да отидат в Гърция и посетиха нашето черноморие. При отваряне на туристическия пазар там лятото, ще имаме спад на гостите от България, на всички вече е ясно защо е предпочитана Гърция през лятото. Ако не дойдат руснаците и гости от Европа ще отчетем слаб сезон. Колкото до данъците и таксите те са възможно най-високи и няма как да ги повишат още. Управлението да вземе мерки и да преорентира целите си като например да спре излишните харчове и съкрати малко администрация, което се случва в община Бургас, иначе и тази година бюджета ще е на минус, а и да не забравя, че има 20 млн. кредит за връщане.
6.
*********
04.01.2021 18:30:36
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Сача
04.01.2021 16:05:25
3
19
Цел №1 през 2021 година е падане на Борисов от власт. После е всичко друго.
4.
РИБАР
04.01.2021 15:49:08
2
13
КМЕТЕ И ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ СЪНУВАШ СЕЗОНИ. НЯМА ДА ИМА. НЕ СЕ НАДЯВАЙ И НЕ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ.
3.
Картинка в рамка
04.01.2021 13:58:19
1
6
То, всички намерения са хубави, но според темповете на ваксинация няма как да станем безопасна дестинация до лятото. За съжаление перспективите и за този сезон не са добри. Поне за сега...
2.
dsfsd
04.01.2021 13:56:32
0
11
Имаме късмет, че тази година нямаше сезон, че иначе с тая водна криза още Юли месец щяхме да останем без вода. :)
1.
*********
04.01.2021 13:49:13
0
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори