×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Безопасни ли са детските градини в Бургас? Дезинфекцират стаи и играчки


Безопасни ли са детските градини в Бургас? Дезинфекцират стаи и играчки
В детските градини в Бургас дезинфекцират дори играчките на малчуганите
03 Януари 2021, Неделя, 10:04 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Повече от 55% от родителите в морския град готови да пуснат децата си, спокойни са за здравето им

Детските градини в Бургас са готови да отворят отново врати за малчуганите. Пред бТВ директори на забавачници споделиха, че нямат търпение да посрещнат отново малките си приятели. 

След поредният пик на коронавируса детските градини затвориха врати. Сега тече  дезинфекция на всички помещения. 

„Още през май помещенията са били обработени с нано препарат, чието действие е една година. Сега се дезинфекцират дори играчките на децата“, поясни репортерът Лора Стаматис. 

Имаше градини, които останаха отворени дори и в дните между Коледа и Нова година. 

В продължение на месец три детски градини в Бургас, близо до големите болници, останаха отворени за децата на здравните работници.

„Това е голямо облекчение. Много ни помогна“, каза Кети Петрова. Тя е медицински секретар в МБАЛ „Бургасмед“. 

Директорката на ОДЗ „Морска звезда“ Сияна Желева пък показа благодарствени писма от родители на три дечица. „Те ни благодарят за грижите, за това, че в този труден период за всички, сме помогнали и сме съпричастни с техния труд“, разказва тя.

„Пазим се колкото можем. Готови сме да работим“, добавя медицинската сестра Ваня Гущерова.

Проучване сред родителите в последния ден преди коледните празници показва, че повече от половината ще пуснат децата на градина още в понеделник.

„55-60% ще пуснат децата си, но аз съм сигурна, че ще са повече, защото непрекъснато директорите споделят, че родителите питат, интересуват се от организацията. Няма да има сборни групи“, заяви началникът на отдел „Образование“ в Община Бургас Веселина Таралова. 

„Очакваме над 60% от децата утре да възобновят посещението си на детска градина. Тече подготовка, дезинфекцират се помещенията, играчките и двора на детското заведение. От утре започваме да приемаме децата при спазване на противоепидемичните мерки“, каза пък директорката на ОДЗ „Ханс Кристиан Андерсън“ Даниела Атанасова.

„Ще се мери температурата на децата. Родителите няма да се допускат в сградата. Нямаме болни колеги“, добави тя. 

„Нямаме притеснения. Чакаме с нетърпение да отворим отново врати, за да приемем децата“, заяви началният учител в подготвителна група Мариана Димитрова. 

„Спокойни сме, защото знаем, че тук положението е контролирано. Тук са спокойни и щастливи децата“, каза Елена Чакаларова. Тя е родител на едно от децата. 
 


В категории: Бургас


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
11
Коментара по темата
11.
До 10
04.01.2021 08:19:45
2
1
А ти може да го вземеш първо у г.за и после у устата, защото са еднакво чисти. Сега разбра ли ме? Хайде със здраве ,че много страх много нещо . В РЗИ раздават безплатно кафяви панталони, отивай да пазиш ред .
10.
До девятката
03.01.2021 20:51:37
0
2
Учителката ТИ по български език трябва да се срамува от теб,ако въобще си ходил/а/ на училище. Няма такъв словоред,а какво си искал/а/ да кажеш,вероятно и ТИ не знаеш..
9.
До 7
03.01.2021 19:18:12
2
0
Тази гадост е носят родителите вкъщи и после децата в градината. Така ,че вземете малко се отнесете сериозно. А аз кой обичам и какво мога да издържа въобще не си човека който ще каже. А ти от къде знаеш кога ще свърши това? Разбирате ли много като теб да слагат оценки на другите. Аман вече. Погледнете себе си първо и стига все другите да си ви виновни .
8.
Иво
03.01.2021 19:01:24
3
2
Незнам за ковида, но при нас госпожите добре си хапват и дори си носят вкъщи. Налага се да посрещам детето със сериозна закуска. Иначе на 5 год. трябва да им правят психотестове и след като навършат 70 г. не е зле да се оттеглят.
7.
До шестака
03.01.2021 17:28:09
0
4
Учителите са на половин ден защото някой учен/каквито ги обичаш/ е преценил това. Пак казвам-ти не би изкарал и половин час с 25-30 чужди деца,да ги приемеш сутрин,да закусят, да играят,да ги научиш на нещо,да обядват и да легнат за следобеден сън. Но това го остави,това е ежедневие и така ще бъде,само че ако нечие дете донесе тази гадост в групата какво става,това в кой университет се учи? Какво са виновни другите деца,техните родители,семействата на учителите. Децата трябва да се учат от учени хора,когато това свърши
6.
До 5
03.01.2021 16:45:57
5
3
Извинявай но учителите в градините са на половин ден. А родителите сега са на цял. И без да имат образование за учители сега трябва да учат децата си . Освен това трябва да готвят,перат,чистят,пазарят и работят. А в градината това се върше от други хора на заплата. И какво излиза , че не ти трябва висше за да си учител в градина ?! И трябва да ти е ясно някой имат повече от 2 деца не всеки се вписва в твоя личен стандарт. Това е системата и децата трябва да се учат от учени хора , защото бащата полицай няма подход и знание как да обясни на едно 4-6 годишно дете какво е вчера,днес и утре . Хайде със здраве много знаещи които за един ден ще оправите държавата.
5.
До тройката
03.01.2021 16:12:10
6
6
Учили са да работят с малчугани,а не със заразоносители. Дечицата не са виновни,че го карат безсимптомно,но пък заразяват най-добре,а относно зъплатите-работете с 25-30 деца,занимавайте се с поне 5 ненормални родители от група с всякакви нелепи претенции и взимайте "високата" заплата! Част от вас с едно-две свои деца не може да се оправи а с толкова чужди не ви виждам
4.
Da
03.01.2021 13:19:19
3
4
Не се хабете да се карате, скоро ще ги затворят.
3.
Гражданин
03.01.2021 11:14:33
4
3
Всяка професия си има рисковете! Който не желае да работи с малчуганите да си смени попрището. Нали за това са учили Детска педагогика , за да станат учителки в детската градина. Като не им харесва да напускат , кво ще работят в тоз момент? Взимат доста високи заплати за стандарта! Забравяме че масово българина взима около 700-800лв! И Стига с тоз грип вече. Мина и замина , не остана човек да не го прекара.
2.
Корончо
03.01.2021 10:58:37
9
14
Коко,като са ти толкова черни даскалите,които се утрепаха да обикалят курортите/щото родителите си седяха кротко вкъщи/,не си пускай децата на градина. По-малко деца,по-голям шанс презрените даскали да останат живи,щото и те имат деца
1.
Koko
03.01.2021 10:32:15
14
21
Какво значи нямаме болни колеги данеби да ги тествахте на нова година,редно беше поне седмица всички деца и даскали на карантина в къщи и тогава да се отворят градини и училища някакси нелогично ми се струва отварянето веднага при положение че даскалите се отрепаха да обикалят курортите ваканцията
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори