×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Исус Христос бил македонец


Исус Христос бил македонец
Комшиите са убедени, че тази находка ще ги вкара в Европейския съюз. Като люлка на християнската цивилизация!
25 Декември 2020, Петък, 20:30 ч.
Автор: Росен ТАХОВ

Четири тайнства за Богочовека в неговите земни превъплъщения

Исус Христос е най-спорното явление на планетата. За вярващите съществува, неверниците проповядват, че е фикция. Много тайнства има около Богочовека. Тук ще разтълкуваме четири в неговите земни превъплъщения, пише за trud.bg.

Кога и къде е роден

Историците сочат 28 март, 19 или 20 април, 20 май, 28 август, 17 ноември. Датата 25 декември е избрана символично, понеже е близо до зимното слънцестоене. Смисълът е в светлината като проекция на надеждата от появата на Спасителя.

Приема се, че събитието се е случило във Витлеем. Тази географска точка беше оспорена през 2013 г. Тогава група македонски археолози обявиха, че Исус е роден в село Витлемово край Охрид. Те се наричат „Исусовци“ и търсят автентичната правда за Христос. При градеж на магистрала към Тирана направиха феноменалното откритие. Водач на ентусиастите е специалист с библейското име Аврам Яков.

„Има няколко доказателства, че това е мястото, където се е родил Исус - аргументира се той. - Същото място е съществувало и в древни времена. За това свидетелстват и текстове в Библията, която преди няколко месеца бе ревизирана от македонското правителство. По време на властването на Юстиниан селото е било в икономически възход. В периода на ранното християнство именно това място е било известно с раждането на Исус. Тогава всички са приели християнската вяра и са построили църкви.“

Комшиите са убедени, че тази находка ще ги вкара в Европейския съюз. Като люлка на християнската цивилизация!

Как е изглеждал

Няма съгласие как е изглеждал Исус Христос. В иконографията образът му прескача от мургав източен тип до светлолик англосаксонец. Има изображения с монголоидни и африкански черти. Дълга или къса прическа овенчават продълговато или овално лице.

Брадата също е с различни размери. Косата е от гарваново черна през пастелно кестенява до златисто руса. Ръстът обикновено е висок, но може да бъде среден и дори нисък.

С компютърен софтуер беше направен опит за реставриране на автентичния Исус. Стори го Ричард Нийв, художник и специалист по криминална антропология в Манчестърския университет. Той зачеркна зализаните картинки, особено онези в евангелистките книжки. Спасителя е семит от Галилея и няма нищо общо с англосаксонците.

Заедно с колеги от Израел ученият изследва семитски черепи от времето на Христос. Компютър конструира един средностатистически. По него с напластявания беше оформена главата. Расовата характеристика сочи, че очите на Исус са били тъмни. Според еврейската традиция е носил брада. Въпросът за прическата е решен от апостол Павел: „Не учи ли ви и самото естество, че ако мъж оставя косата си да расте, това е позор за него.“ По тази библейска инструкция моделът е късо подстриган.

В оная епоха семитите са ниски с ръст около 160 сантиметра. Тежали са 50-60 килограма. Логично е синът на Богородица да следва тези очертания. Цветът на кожата му не е бил нежно розов, а с меден загар.

Липсващите години

В биографията на Исус има период, наречен „липсващите години“, за които не се знае нищо. Предполага се, че е пътешествал и стигнал чак до Индия. Апологет на тази теория е германският езотерик Холгер Керстен. „Тезата - пише той, - че Христос е пребивавал в Индия и даже е умрял там, достигна до мен по съвсем случаен начин през 1973 г. Започнах да проследявам жизнения му път с много скептицизъм и несигурност.“

Керстен събира труда си в монография. „От първото публикуване на книгата в Германия през 1983 г. получих стотици писма от възхитени читатели, които изразяват не само почитта и благодарността си, но и дават много ценни сведения. Благодарен съм на внимателните критици, които положиха усилия да проверят моите твърденията и ми дадоха възможност да отстраня неточностите. В течение на десет години книгата стана труд, в който може да се намери и най-малкото сведение за индийския произход на Исусовото учение.“

Д-р Арджуна Махашустра подкрепя теорията. Той е ръководител на катедрата по археология в университета в Делхи. Разчита надписи отпреди две хилядолетия, открити в будистки манастир в Кашмир. Резултатът е изумителен...

Находките цитират пришълец на име Йееш или Йеешу. Знайно е, че Йешуа е автентичното произношение на Исус. Странникът дошъл от Нашараат, тоест Назарет. Бил чудотворец, който лекувал с докосване.

С колко гвоздея е разпнат

Това е догматичен въпрос, който богословите още не могат да решат. Католиците твърдят, че пироните са три, православните настояват, че са четири.

През 1968 г. близо до Голгота археолози откриха останки на разпнат мъж. Около 25-годишен, той се е казвал Йехоханан и бил от знатна фамилия. В дясното му стъпало има гвоздей дълъг 11 сантиметра. „Гвоздеят е доста къс, за да мине едновременно през двете ходила. Сигурно е, че краката са били приковани поотделно за кръста“, коментира Израел Хершковиц от университета в Тел Авив. Той е специалист по анатомична археология.

Теолозите католици вероятно са в заблуждение. Православието изглежда има право.

А от какво дърво е разпятието? Останки от Светия кръст, които претендират за автентичност, са пръснати по целия свят. У нас са намерени в старите столици Плиска и Преслав. Друга частица се съхранява в софийския храм „Възнесение Господне“. Църквата „Св. Георги Победоносец“ в Горубляне също пази кръстова реликва. Има още в Духовната семинария, във варненската катедрала „Св. Успение Богородично“ и крайморския манастир „Св. св. Константин и Елена“.

Някои находки са изследвани, но никой не е посочил дървото. Библейските историци са разтроени между бор, маслина и дъб. Заради структурата на дървесината боровото разпятие надделява. Римляните обръщали цели гори в инструмент за мъчителна смърт. Само по време на обсадата на Ерусалим през 66-70 г. дневно са разпъвани около 500 жертви.


В категории: Животът


22
Коментара
22
Коментара по темата
22.
ало АДМИНИСТРАТОРА
26.12.2020 12:55:02
2
4
ТАКАВА ГАВРА С ВЯРВАЩИТЕ Е НЕПРОСТИМА –""БОГ ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ """ЩЕ ВИ СЕ СЛУЧАТ ""СЛУЧКИ ""ИЗВРАТЕНЯЦИ""!!!!!!!!!!!!ТЕ МАЙ ПОЧНАХА С ""????????""
21.
ХахХ
26.12.2020 10:52:36
0
9
Няма как да е бил МАКЕДОНЕЦ.!!!!
Такава държава Няма!!!
Ххахахахахсх
Може да е бил СЕВЕРНО МАКЕДОНЕЦ. Ама пак не става, защото Северна Македония е държава на 8 месеца.
Хаххахахахахах
20.
ктт
26.12.2020 10:41:34
2
2
Че какъв да е !!??
19.
от А до Z
26.12.2020 10:36:03
1
3
Приемам, че си друговерец, тогава е нормално да наричаш Спасителя - пророк. Ако обаче си християнин е срамота да си толкова невеж. Влезни веднъж в църквата и чуй" Символът на вярата". Такива глупости баш на Рождество, чак не е за вярване...
18.
македонацъ
26.12.2020 09:33:42
1
6
и извънземните са македонци-незнаете ли.отидоха на марс да учат вишу образование
17.
РИБАР
26.12.2020 09:26:07
0
11
Защо им вървите по гайдите на тези МАЛОУМНИЦИ. Никаква отстъпка за ЕВРОП Да се молят на цар Самуил и на ИИСУС да ги вкара в ЕВРОПА.
16.
То и аз
26.12.2020 09:14:34
1
4
То и аз колко македонци съм бил
15.
МИЛЕ ПОПЙОРДАНОВ
26.12.2020 08:12:52
0
13
ДО 5 Едуард.....

Напротив......ШО Е МАКЕ СЕ ГОВНА.....

Анадън му.......?
14.
Мачкай македонската хунтата малоумна
26.12.2020 08:02:10
1
17
Що е маке все е лайно, гнусно, миризливо, нагло и неграмотно. Те утре техните историци и археолози могат да кажат че бабата на Наполеон е била македонска принцеса или на крал Алфред Велики от Англия майка му е македонка. Йосиф бащата на Исус е от Македонската нация. Генерал Айзенхауер майка му е емигрирала в Америка и е македонка , така могат да крадат от всяка история и да кажат че цивилизацията е започнала с македонското лайно. Тази нация да се лекува от сръбския бацил дето ги е ваксинирал преди 80 години и три, четири поколения израстват с психични отклонения!
13.
Яне
26.12.2020 02:53:14
1
13
От Ямбол е бил и е търсил работа в Сандански но я намерил в Охрид!!!
12.
Докато още разпъваме Христос...
25.12.2020 23:49:17
3
20
Запитайте се защо се злоупотребява с името и личността на Исус Христос!
Защо никой не претендира за Мохамед, Буда или Зороастър?
Не случайно Иван Вазов е написал това:
"И чух аз вик: – "Търси Го на Голгота:
Той пак е там разпят!"
И на празника посветен на раждането Му, ние продължаваме да го разпъваме на кръста с думи и дела.
11.
Z
25.12.2020 23:42:59
9
10
Исус е бил пророк, учител, родил се на земята със специална мисия. Вестител на нови знания, които да ни научат кой е Бог, кои са неговите имена, как трябва да се обръщаме към него.. Един човек като нас, който ние сме убили, а след това сме го издигнали в култ и провъзгласили за Бог и затова си плащаме. Докато продължаваме да се кланяме на религии и партии ще тънем в калта.
10.
МНОГО БОЛНИ ГЛАВИ
25.12.2020 23:28:23
1
22
САМО ОЩЕ ПАПАТА НЕ Е ДОКАЗАНО ОТ МАКЕДОНСКИТЕ ареоложчета, ЧЕ Е МАКЕДОНЕЦ, НО В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ОЧАКВАЙТЕ
9.
Чудо
25.12.2020 23:03:52
1
5
А така, и какво ще правим сега
8.
Smith
25.12.2020 22:28:39
11
18
Абе нашите лъжепатриоти по цял ден ровят македонските тролове за да търсят подобни националисти като тях самите. Същите отрепани русофилски малоумници, дето са убедени, че Земята е плоска, те са и в центъра и световен заговор се опитве да ги чипира, облъчи с петжи и трови с кемтрейлс, та същите идиоти има и в Македония. Имаме ги в изобилие и в България и в Путлеристан също се прескачат. Че и се надпреварват по братски кой е по-прост.
7.
Гост
25.12.2020 21:44:29
12
13
Христос е роден в офисът на флагман
6.
Сънчо
25.12.2020 21:05:47
7
9
А не е така, защо Каракачанов бил доносник в казармата и после?
Сега бил патриот и мекал против ДС тата.
Христос е славянин и бого избран.
5.
Едуард
25.12.2020 20:56:46
22
4
Сицко шо е маке е юнак
4.
Горски дух
25.12.2020 20:46:23
4
13
Абе, не е македонец, само братовчед му по майчина линия е маке от Скопие.
3.
Марин циганина
25.12.2020 20:42:53
19
10
Според мен е црън мангалин от малко търново
2.
T
25.12.2020 20:39:41
6
4
Rosene po dobre za Nashville exploziata napishi neshto ot taz prostotiq tuka Za Jesus
1.
ФАКТОРА
25.12.2020 20:35:32
2
54
Тея макета само права лопата ще ги оправи !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Кирчо Делев остава в ареста  Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Атаката на Иран разпали страхове, че войната в Газа ще причини регионален хаос Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Присъдата му ще бъде намалена с 1/3 заради реда на протичане на съдебното производство  Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори