Ще си оближете пръстите от тези вкусни мързеливи сарми с кисело зеле
Подходящи са за празничната трапеза
Продукти:
1 малка кисела зелка
1 ч.ч. ориз
50 мл олио
2 моркова
2 големи глави лук
8 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
черен пипер на вкус
100 г стафиди
вода, зелев сок
Приготвяне:
В дълбока тенджера загрейте олиото. В него задушете нарязаните на ситно лук, чесън и моркови. След това прибавете и нарязаната зелка, малко вода и малко от зелевия сок. Оставете да къкри, докато зелето поомекне, като ако е необходимо добавяйте по малко вода.
Когато зелето се задуши овкусете с червен пипер, чубрица, стафидите (ако ще слагате от тях). След като покъкри още 5-7 минути може да го прехвърлите в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза и зелето.
Стилиян Петров с тежка изповед: Българският футбол е обречен
Как да премахнем миризмата на канализация в банята - ефективни методи у дома
Божидар Андреев: Взех веществото, за да може жена ми да забременее
Карлос Насар и Александра Костадинова избягаха в природата - романтика на коне под открито небе
Декемврийско чудо за Лъв и Козирог: една мечта се сбъдва преди Коледа
България отново влиза в радара на глобалните инвеститори в имоти
Мирослав Боршош очерта стабилна рамка за развитието на туризма през 2026 година
Опасна схема с фалшиви обяви за коли удря български купувачи в мрежата
Защо не бива да мием пода в петък - традицията, която крие мъдрост, а не суеверие
Вселената се усмихва на Рак и Скорпион: съдбата им се обръща от 18 декември
Как се съставят годишни финансови отчети за 2025 г. следното въвеждане на еврото от 1 януари 2026 г.
Кореспондентът на „Таймс” на Балканите който се пренесе за постоянно в София - Джеймс Баучер
