×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Да живееш без секс, е възможно, но да не говориш за него, е непосилно


Да живееш без секс, е възможно, но да не говориш за него, е непосилно
Ключови думи: секс, разговор, живот
16 Декември 2020, Сряда, 22:00 ч.
Автор: флагман.бг

Изхвърли от главата си мисли като: аз не правя секс, значи съм ощетена, сигурно съм по-грозна от другите

Статистиката сочи, че жените могат да издържат без секс по-дълго, отколкото мъжете. При това те са принудени да го правят по една или друга причина. По-интересно е не колко издържат без секс, а как.

Задължително ли е да се любим поне 3 пъти седмично?
Знае се, че сексът повишава нивото на ендорфините, топи мазнините, вдига самооценката ни, подобрява настроението ни. Темата за интимните отношения е супер популярна, тя е номер 1. Огромният поток от информация, който ни залива създава у нас впечатлението, че да правим качествен секс всеки ден с добър партньор е нормално и едва ли не задължително. Че трябва винаги да сме готови да се любим, постоянно да го искаме и да сме идеалните партньори. И ако не е така, значи нещо не ни е наред. Това един от многобройните митове, които се разпространяват в обществото ни и се опитват да поставят в рамка живота ни. Нима не е естествено да ви вълнуват и други неща, точно толкова, колкото и качественият секс? Норма за това, колко пъти да се любим седмично, не съществува. Всичко зависи от нашите потребности, ангажираност, настроение, взаимност. И фактът, че не се вписваме в общите представи за сексуални отношения, не бива да ни травмира и потиска. Всички имаме потребност от ласки и обич. Но да ни тормози мисълта, че трябва на всяка цена да се любим всекидневно или поне 3 пъти седмично е нелепо. Да хапвате всеки ден любимия си деликатес, със сигурност ще ви омръзне и ще ви се прииска нещо по-просто, като кисели краставички например.

Жената понякога трябва да отказва на мъжа
Във всяка религия и древна теория за любовта и секса се предвиждат периоди на въздържание, като не става дума само за християнските пости. В една от древните арабски любовни техники е описана десетдневка на любовта. В нея се посочва точно какъв да е сексуалният живот на двойката в продължение на десет дни. В първия ден например, жената трябва да е кротка като сърна и мъжът да я обладае като ловец. Петият ден тя трябва да е страстна като тигрица, през седмия ден двамата трябва да са нежни като невинни момче и момиче. След това цикълът се повтаря. Смисълът на това поведение е партньорите да не си омръзват, винаги да се желаят и сексът им да е удовлетворяващ. Неслучайно в два от тези десет дни жената трябва да отказва секс на мъжа си, за да разпалва страстта му и да го накара да копнее за близост. Е, не е ли мъдро измислено?

По какво си приличат въздържането от секс и това от месни продукти?
Според диетологията постът е полезен, защото пречиства и лекува тялото ни. По същия начин въздържането от секс за известно време освежава интимния живот на двойката. След него привличането между двамата е поне три пъти по-силно, твърдят специалисти. Периодите на въздържание са време да се поспрем, да преосмислим случващото се. Да разберем дали сме на прав път или някъде грешим.

Някои предпочитат да трансформират сексуалната енергия в творческа
Невероятно е, но има и жени, които предпочитат да живеят без секс. Те дори твърдят, че животът без него е прекрасен. Защото не се тормозят от отсъствието на оргазми и липса на потентност. Настроението и самооценката им не зависят от наличието или качеството на секса. А превръщането на сексуалната енергия в творческа ги дарява с невероятни резултати и успехи в различни области. Всичко това не означава, че трябва да се лишим от интимния си живот в името на творческите успехи. Иначе ще затрием човешкия род или всички ще сме в перманентна депресия.

Малки съвети
- Изхвърли от главата си мисли като: аз не правя секс, значи съм ощетена, сигурно съм по-грозна от другите, нещо с мен не е както трябва...
- Погледни на отсъствието на секс (по една или друга причина) като на възможност да се занимаваш с нещо друго.
----------
Сексуалността ни се определя от ултравиолетовите лъчи, които стимулират производството на хормона окситоцин, както и на мъжки полови хормони, твърдят сексолози. Затова специалистите ни убеждават, че е по-добре да правим секс през деня, когато либидото е по-силно, отколкото нощем.


В категории: Лайфстайл


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
загоряла работа
17.12.2020 11:23:34
0
3
В тая редакция изтрещяхте на тема секс. като нямате колеги, които да ви помогнат купете си по един вибратор да получите малко серотонин, че ми писна да ви чета буламачите
1.
RE-1
17.12.2020 09:31:13
0
3
- Скъпа, искаш ли аспирин ?
- Не, защо ?
- Не те ли боли главата ?
- Не, не ме боли.
- Ами, хайде тогава.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори