×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

7 причини защо не отслабвате и съвети как да се справите с упоритите килограми


07 Декември 2020, Понеделник, 21:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Грешният прием на калории и алкохолът са в челото на списъка на Ариана Чао

Съществуват безброй ръководства за това как да отслабнете, което затруднява избора на най-подходящото за вас. Преди обаче да започнете да намалявате килограмите, много е важно да прецените дали въобще трябва да го правите и ако да – как да постигнете целта си здравословно. Хубаво е да се консултирате със специалист преди да започнете режима си, тъй като той може да ви помогне да изберете правилния начин за отслабване. Също така може да определи най-безопасния метод, въз основа на вашите собствени здравни нужди.

Докато загубата на излишни килограми може да помогне за намаляване риска от сърдечно заболяване и диабет, прекомерното отслабване може да донесе със себе си набор от здравословни проблеми като умора, слабост в костите и проблеми с плодовитостта. След като сте започнали здравословен план за отслабване, винаги има риск да не загубите толкова килограми, колкото искате. Коригирането на диетата или нивото на активност може да е това, което ви е необходимо, за да постигнете резултатите. Понякога обаче усилията не се увенчават с успех. Ето няколко често срещани причини, поради които не отслабвате

1. Приемате много калории

За да отслабнете, трябва да приемате по-малко калории, отколкото изгаряте. Това се нарича калориен дефицит. Ако имате излишък на калории, тялото ви ги съхранява като мазнини. За да сте сигурни, че консумирате точното количество калории, наблюдавайте храненето си и физическата си активност. Може да го направите чрез различни фитнес приложения или като си водите хранителен дневник. Според проучване от 2006 година, хората, които планират храненията си и проследяват приема на калории, успешно отслабват и поддържат желаното тегло.

2. Пиете много алкохол

Алкохолът е енергийно плътен, което означава, че съдържа голямо количество калории. В един грам се съдържат 7 калории, докато същото количество въглехидрати има само четири. Алкохолът също така може да развали диетата, като ви направи по-склонни да избирате висококалорични храни. Проучване от 2018 година, направено сред хора с наднормено тегло и хора, страдащи от затлъстяване и захарен диабет, установява, че пиенето на алкохол кара тялото да изгаря по-малко калории. Резултатите показват, че намаляването на спиртните напитки може да подобри поддържането на здравословно тегло и да предотврати затлъстяване. Коктейлите са особено калорични поради съдържанието на плодови сокове и други захарни съставки. Например, една пиня колада може да съдържа 526 калории. Ето защо, ако се опитвате да отслабнете, е важно да ограничите приема на алкохол, за да останете в границите на нормалното си тегло, пише Tialoto.bg

3. Не пиете достатъчно вода

Пиенето на вода може да ви помогне да отслабнете, като засили метаболизма и потисне апетита. Проучване от 2017 година показва, че пиенето на 500 мл вода увеличава енергийните разходи с 24% при лица с наднормено тегло или затлъстяване. Освен това, друго изследване сравнява участниците, страдащи от затлъстяване, като ги разделя на две групи. Първата пие две чаши вода (500 мл) преди хранене, а другата – не. Резултатите показали, че тези, които пият вода са загубили почти 1 килограм повече. Ако обикновено пиете сладки напитки, заменете ги с вода. Това не само ще ви поддържа по-хидратирани, но и ще ограничи приема на захар.

4. Не спите достатъчно

Недостатъчният сън също може да затрудни отслабването. Проучване показва, че хората, които спят 8 часа и половина губят с 2 килограма повече от тези, които спят с три часа по-малко. Лишаването от сън може да навреди на метаболизма, както и да наруши правилната функция на хормоните, които регулират апетита. „Ако хората са сънливи и уморени, е по-вероятно да изберат храни, които са по-енергийно плътни, съдържат повече захар или въглехидрати“, казва Ариана Чао пред Insider. Тя добавя, че будуването късно вечер също може да ви накара да посегнете към нещо вредно като сладкиш или чипс.

5. Стресирани сте

Стресът затруднява отслабването, защото влияе на метаболизма. Според Чао, когато хората са стресирани, те посягат към по-вредни храни, за да се успокоят. Освен това те нямат мотивация за физически упражнения или здравословно готвене. Вместо това решават да си поръчат готова храна или да хапнат бърз сандвич. За да намалите стреса, опитайте се да тренирате, дори ако сте вкъщи. Това ще ви помогне да изгорите повече калории и ще поддържа психиката ви здрава.

6. Седите по цял ден

Ако седите по цял ден, не изразходвате толкова енергия, колкото ако се движите напред-назад. Има разлика между това да водиш заседнал начин на живот и да не си физически активен. Например, ако седите по цял ден заради работата си, но отделяте препоръчителните 150 минути на седмица за физическа активност, то вие се смятате за човек със заседнал начин на живот. Според изследване, затлъстелите хора са по-склонни да седят 2 часа и половина на ден повече от хората с наднормено тегло. Проучването предлага да се отделят допълнително 2 часа и половина на ден, освен тези задължителни 150 минути на седмица, които да се употребят за ходене. По този начин може да се помогне на тялото в борбата със затлъстяването. Упражненията може да включват ходене по работни срещи или гледане на телевизия в изправено положение.

7. Достигнали сте плато

Ако загубата на тегло ви е спряла без видима причина, вие сте попаднали в плато. С отслабването метаболизмът ви започва да се забавя, така че изгаряте по-малко калории от първоначално. Проучване от 2014 година установява, че ако не спазвате стриктно хранителния режим, това води до по-бързо достигане до плато. „Това, което се случва, е все по-трудното поддържане на този нискокалориен прием“, казва Дейл Шолер пред Insider. Най-често хората стигат до плато след около шест до 12 месеца след започване на диетата. Чао съветва да се самонаблюдаваме и да променяме приема на храна и физическата активност според резултатите, които постигаме през периода на отслабване. За да преминете през платото, може да се наложи да увеличите тренировките. Все пак не се изхвърляйте и слушайте тялото си. Няма да имате желаните резултати, ако се контузите и нямате възможност да тренирате в следващите няколко седмици. Затова внимателно с упражненията и с малки стъпки към успеха.


В категории: Здраве


1
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
1
Коментара по темата
1.
Лекувайте си душите...
07.12.2020 21:23:57
0
4
Стресът и патологиите не се лекуват със съвети - това е еднокринология и психотерапия, не само диета и движение. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО консултации и добро сътрудн. с лекуващия лекар! НЕ САМО преяждането пораждат пробл., лекувайте си ДУШАТА.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра 
Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори